Εργαλεία Μπαταρίας

Τοσα χρονια και γω δεν ειχα κανενα προβλημα με τα λογης λογης δεκαβολτα που ειχα και επαιρναν μπαταρια των 1.3μΑ. Απο dremel και bosch εως Parkside.
Εκει που πιθανον μια μικρη μπαταρια σε χωρητικοτητα να αντιμετωπισει προβλημα με μπαταριες των 1.3μΑ ειναι στις σεγες και τα δισκοπριονα χειρος. Τα ενεργοβορα εργαλεια δηλαδη.

Στα 18V συμφωνω και εγω, εχουν δυνατοτερα μοτερ που μπορουν να παραγουν μεγαλυτερο εργο (μεγαλυτερη ισχυς) και θελουν αρκετη ενταση για να το κανουν αυτο. Σε δραπανο ομως 10-12V η 1,3mAh ειναι ικανοποιητικη.

Να μοιραστώ και εγώ την εμπειρία μου με τα 10βολτα Bosch (GSB κ' GDR) μιας και σήμερα μετά από πολλές αναβολές τα χρησιμοποίησα λίγο παραπάνω (και φυσικά τα καταχάρηκα).

Έργο η τοποθέτηση έξτρα πίρων ασφαλείας στα παντζούρια. Την πρώτη τοποθέτηση του ενός δείγματος που είχα πάρει την είχα κάνει με τα δυο Parside (14v κ' 18v). Μικρή τρύπα 2χιλ για οδηγό και έπειτα βίδωμα του μηχανισμού στο προφίλ αλουμινίου. Ενώ με το τρύπημα δεν είχαμε θέμα αν και το τρυπανάκι ήταν της κακιάς ώρας στο βίδωμα δεν μπορούσα να κρατήσω την μύτη πάνω στην βίδα μιας και πήδαγε συνέχεια αποτέλεσμα όλες οι βίδες χτυπημένες, κάποιες που λόγο λάθους τρυπήματος έπρεπε να βγουν για να ξαναμπούν αναγκάστηκα να τις πετάξω μιας και ήταν άχρηστες.

Και πάμε στο σήμερα. Για το τρύπημα δεν χρειάζεται να πω κάτι μιας η διαφορά κατά κύριο λόγο οφείλετε στην καλύτερη εργονομία και το μικρότερο βάρος του GSB έναντι του μεγάλου 18v Parkside που είχα βάλει πριν. Και πάμε στο βίδωμα, δεν είχα χρησιμοποιήσει ποτέ παλμικό και με παραξένεψε σε πρώτη φάση το υπερβολικά μικρό του μέγεθος, η μεγάλη του ταχύτητα περιστροφής και ο θόρυβος που έκανε όταν εμπλεκόταν η "κρούση". Απορώ πως δεν είναι τόσο διαδεδομένο, μου έλυσε τα χέρια δεν κλώτσησε ούτε μια βίδα από τα 10 σετ μηχανισμών που έβαλα (σύνολο 100 βίδες) όλες έσφιξαν όπως έπρεπε, αν και στην αρχή είχα τους ενδοιασμούς μου λόγο απουσίας τσοκ και επιλογής ροπής περίμενα ότι μπορεί και να μου τα κούρευε αλλά όλα πήγαν ρολόι και το κυριότερο ταχύτατα.

Να ευχαριστήσω τα παιδιά εδώ που με τα γραφόμενα τους με έβαλαν στο τριπάκι να το ψάξω λίγο παραπάνω με τα παλμικά και τελικά να το πάρω, άξιζε σαν αγορά και ακόμα και σαν περιστασιακός απλός ερασιτέχνης που είμαι το συνιστώ σε όσους ασχολούνται με βιδώματα να το πάρουν δεν πρόκειται να το μετανιώσουν.

Θανάση - Ερώτηση:
Και στις δύο περιπτώσεις χρησιμοποίησες την ίδια μύτη κατσαβιδιού (bit) ???

Κι εγώ σήμερα δούλεψα το GDX 18 V-EC. Ξεβίδωσα κάπου 300 μικρές βίδες- ως επί το πλείστον 4/18 και 4/30-με την μικρή ταχύτητα και ήταν παιχνιδάκι. Η δε μπαταρία(2ΑΗ) δεν κατάλαβε τίποτα. Παρέμεινε στην πλήρη φόρτιση. Την έβαλα και στον φορτιστή και την έδειξε και αυτός πλήρως φορτισμένη(5 μπάρες)...

Αν και δεν έχω δοκιμάσει τα μπλε σίγουρα από τα λεγόμενα σου αλλά και πολλών άλλων συνφορουμιτών η διαφορά είναι εμφανής από άλλα εργαλεία.

Ωστόσο, μιλάμε για επαγγελματικά εργαλεία με τριπλάσια σχεδόν τιμή, οπότε η όποια σύγκριση είναι σχεδόν άτοπη ;-)

Επίσης και εγώ αυτήν την απορία έχω για το bit...

Mην εχετε απορια για το bit διοτι δεν ειναι αυτο που κανει την διαφορα στο βιδωμα. Το bit προφανως ηταν το ιδιο.
Η διαφορα εγκειται στην ειδικη περιστροφικη κρουση του impact driver (Βosch GDR) η οποια δεν αφηνει το bit να 'γλυστρησει' απο την βιδα ευκολα.

Επισης, η μεγαλη ροπη δρα επικουρικα και θετικα στην κρουση του impact driver και κανει το βιδωμα ακομα ευκολοτερο.

Βασικά θέλω να δώσω έμφαση στην καταλληλότητα και μεγαλύτερη χρηστικότητα του παλμικού έναντι του απλού δραπανοκατσάβιδου σε τέτοιου είδους εργασίες. Ειδικά για "άτσαλους - άπειρους" χρήστες σαν και εμένα που ταλαιπωρούμε τις βίδες άδικα και στο τέλος τις χαλάμε ένα τέτοιο εξειδικευμένο εργαλείο (παλμικό κατσαβίδι) κάνει την διαφορά.

Όσο για την σύγκριση Bosch-Parkside είναι ακούσια από την πλευρά μιας και πρόκειται για τελείως διαφορετικές κατηγορίες εργαλείων. Επίσης να πω πως τα Parkside τα έχω σε μεγάλη εκτίμηση (έχω στην κατοχή μου πολλά και διάφορα εργαλεία) θεωρώντας τα την καλύτερη αγορά στα χρήματα τους και με απόδοση ισάξια ακριβότερων τους.

Δεν εχω κανενα μπλε Bosch και ισως τελικα να μην αποκτισω ποτε κανενα. Ειναινσιγουρα καλα εργαλεια. Εχω ομως ενστασεις οσον αφορα την υπεροχη τους. Βλεπω οτι μονο στην Ευρωπη παιζουν τοσο πολυ. Στην Αμερικη τα εχουν σαν μια αλλη αξιοπιστη μαρκα αναμεσα σε τοσες αλλες, οχι ομως καθολικα τα καλυτερα. Ισως δοκιμασω σε παλμικο μονο. Δραπανοκαυσαβιδο το Parkside 10.8 με καλυπτει.

Απάντηση: Re: Εργαλεία Μπαταρίας

Δεν εχω κανενα μπλε Bosch και ισως τελικα να μην αποκτισω ποτε κανενα. Ειναινσιγουρα καλα εργαλεια. Εχω ομως ενστασεις οσον αφορα την υπεροχη τους. Βλεπω οτι μονο στην Ευρωπη παιζουν τοσο πολυ. Στην Αμερικη τα εχουν σαν μια αλλη αξιοπιστη μαρκα αναμεσα σε τοσες αλλες, οχι ομως καθολικα τα καλυτερα. Ισως δοκιμασω σε παλμικο μονο. Δραπανοκαυσαβιδο το Parkside 10.8 με καλυπτει.

Ποιός το είπε αυτό;

Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία Μπαταρίας

Ποιός είπε ότι τα Bosch είναι καθολικά καλύτερα? Makita, Dewalt, Milwakee, Metabo είναι όλες πολύ καλές εταιρείες. Το ποιο εργαλείο είναι καλύτερο ή χειρότερο, είναι θέμα χρήσης, προσωπικής προτίμησης, τιμής, χρονικής στιγμής και συνθηκών που το αγοράζεις.

Στην Ευρώπη την υπεροχή στα δραπανοκατσάβιδα μπαταρίας την έχει η Festool, η Fein και η Metabo κατα τη γνώμη μου με αυτή τη σειρά. Ίσως και τα Hilti τα αδικώ.

Στην Ευρώπη την υπεροχή στα δραπανοκατσάβιδα μπαταρίας την έχει η Festool, η Fein και η Metabo κατα τη γνώμη μου με αυτή τη σειρά. Ίσως και τα Hilti τα αδικώ.

Από περιέργεια πως κατέληξες σε αυτή την σειρά κατάταξης ?

Από περιέργεια πως κατέληξες σε αυτή την σειρά κατάταξης ?

Από αυτά που διαβάζω στο διαδίκτυο από ανθρώπους που αγοράζουν 5-6 δραπανοκατσάβιδα διαφορετικής εταιρείας το καθένα (ναι υπάρχουν τέτοιοι καμμένοι, κυρίως στη Γερμανία) που δεν έχουν λόγο να αδικήσουν κάποια εταιρεία (ίσως τη Makita που δεν είναι γερμανική lol). Προσωπική εμπειρία δεν έχω.

Από αυτά που διαβάζω στο διαδίκτυο από ανθρώπους που αγοράζουν 5-6 δραπανοκατσάβιδα διαφορετικής εταιρείας το καθένα (ναι υπάρχουν τέτοιοι καμμένοι, κυρίως στη Γερμανία) που δεν έχουν λόγο να αδικήσουν κάποια εταιρεία (ίσως τη Makita που δεν είναι γερμανική lol). Προσωπική εμπειρία δεν έχω.

Πάντως οι μάρκες που αναφέρεις κατασκευάζονται ως επί το πλείστον στη Γερμανία όποτε δεν μου φαίνεται παράλογο να υπάρχει μια προκατάληψη σε γερμανικό φόρουμ υπέρ αυτών.
Αντίστοιχα μπορείς να δεις σε αμερικανικά φόρουμ για τα made in USA εργαλεία.
Γενικά κατα τη γνώμη μου η κάθε μάρκα έχει κάποια μοντέλα που ξεχωρίζουν όποτε δεν νομίζω ότι μπορείς να ξεχωρίσεις κάποια συγκεκριμένη μάρκα για όλες τις κατηγοριες. Σε αυτό το φόρουμ δεν έχουμε συζητήσει για Festool και τις καινοτομίες που έχουν εισάγει αλλά φαντάζομαι ότι παίζει μεγάλο ρόλο η τιμη τους, καθώς είναι δύσκολο κάποιος να τα αποκτήσει και να δεις γνώμη για αυτά.

Κακά τα ψέματα αλλά ο ερασιτέχνης τις ποιο πολλές φορές κατά την αγορά ενός εργαλείου θα δώσει περισσότερη βαρύτητα στην τιμή και ειδικά στα εργαλεία μπαταρίας που είναι είναι και πιο ακριβά από την φύση τους αυτό είναι πιο σύνηθες φαινόμενο.
Βάση αυτού είναι λογικό στην Ευρώπη να είναι πιο διαδεδομένα τα ευρωπαϊκά την Αμερική τα αμερικάνικα και ούτω καθεξής. Το ότι η Bosch μέσω του Amazon έχει μια επιθετική τιμολογιακή πολιτική η οποία σε συνδυασμό με τις ομαδικές αγορές που έγιναν από εκεί και την δυνατότητα κοινής χρήσης μπαταρίας-φορτιστή στις σειρές της (10,8v επί το πλείστον στην περίπτωση μας) βοήθησε τα μέγιστα στο να γίνει τόσος ντόρος γύρω από το όνομα της στο εδώ φόρουμ. Το ίδιο και για τα Parkside του Lidl, η υπερβολικά χαμηλή τιμή συν τα 3 χρόνια άνευ όρων εγγύηση έχουν κάνει όλους μας να έχουμε από τουλάχιστον ένα εργαλείο τους στην αποθήκη μας. Κάτω από άλλες συνθήκες θα συζητούσαμε πιο πολύ για κάποια άλλη εταιρία.

Όλα αυτά λέγονται στο πως το βλέπει ο ερασιτέχνης μιας και στον επαγγελματία τα κρητήρια είναι διαφορετικά.

Πάντως οι μάρκες που αναφέρεις κατασκευάζονται ως επί το πλείστον στη Γερμανία όποτε δεν μου φαίνεται παράλογο να υπάρχει μια προκατάληψη σε γερμανικό φόρουμ υπέρ αυτών.
Αντίστοιχα μπορείς να δεις σε αμερικανικά φόρουμ για τα made in USA εργαλεία.
Γενικά κατα τη γνώμη μου η κάθε μάρκα έχει κάποια μοντέλα που ξεχωρίζουν όποτε δεν νομίζω ότι μπορείς να ξεχωρίσεις κάποια συγκεκριμένη μάρκα για όλες τις κατηγοριες. Σε αυτό το φόρουμ δεν έχουμε συζητήσει για Festool και τις καινοτομίες που έχουν εισάγει αλλά φαντάζομαι ότι παίζει μεγάλο ρόλο η τιμη τους, καθώς είναι δύσκολο κάποιος να τα αποκτήσει και να δεις γνώμη για αυτά.

Σωστά τα λες γι αυτό είπα για Ευρώπη. Στην Αμερική τα Milwaukee είναι πολύ δημοφιλή και ακολουθούν τα Dewalt και Makita. Άσε που δεν υπάρχουν και 10.8V αλλά 12V. Ακόμα και τα Bosch είναι 12V. Τουλάχιστον ονομαστικά, δε ξέρω αν έχουν διαφορά και στα χαρακτηριστικά.