Εργαλεία Μπαταρίας

Ναι οκ,η σωστή υποστήριξη είναι να υπάρχουν δύο δρόμοι.

Και εγώ πολλές φορές έχω επιλέξει να πάω κατευθείαν στην αντιπροσωπεία, ειδικά για προϊόντα τεχνολογίας.

Απάντηση: Re: Εργαλεία Μπαταρίας

Mια συντομη περιληψη των εντυπωσεων απο το Βosch IXO V 3.6v, κατσαβιδι μπαταριας της DIY πρασινης σειρας της Bosch.

157649_00.png

Ξεπερασε τις προσδοκιες μου αναφορικα με την δυναμη του και γενικοτερα σαν εργαλειο.
Μια διαφορα απο τις προηγουμενες εκδοσεις ειναι οτι η τελευταια εκδοση 5 εχει την ρυθμιση φορας πανω και οχι στο πλαι οπως πολλα δραπανοκατσαβιδα. Η μπαταρια του επισης εχει αναβαθμιστει σε 1.5μΑω χωρητικοτητα απο 1.3μΑω στις προηγουμενες εκδοσεις.

Η ποιοτητα κατασκευης του ειναι αριστη οπως και η εργονομια του. Μεχρι και σημερα πιστευα οτι το ΙΧΟ ειναι παιχνιδακι αλλα σημερα διαπιστωσα οτι προκειται ενα απο τα ισχυροτερα 4βολτα κατσαβιδια, ισως και το ισχυροτερο μετα βεβαια απο το Bosch GSR m2x που ειναι το κορυφαιο μικρο σε ισχυ. Στην δοκιμη αντιμετωπισε στα ισα ακομα και το Βοsch GO, το 4βολτο της professional σειρας της bosch. Πραγματικα δεν ειδα διαφορα.

Σε σχεση με το 4βολτο Makita DF001D το IXO ειναι εμφανως πιο δυνατο. Η ροπη του Makita ειναι 4Nm σε σχεση με τα 4.5Νm της Bosch που μου φανηκαν 5Νm, οση ροπη εχει και το Bosch GO.

Eδω μια φωτο με τα τρια 4βολτα κατσαβιδακια, τα οποια ειναι πραγματικα ολα υπεροχα, το καθενα με τα δικα του θετικα :)
44275963250_a20151eaa3_c.jpg

Σε επομενο χρονο θα ανεβουν και οι αλλες φωτο απο τις δοκιμες και μια πιο αναλυτικη περιγραφη του IXO.

Περιμένω πως και πως το άρθρο αδελφέ σε παρακαλώ θέλω διάφορες μεγέθους IXO με mx2drive !!!!!!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Μετα χαρας Μανωλη, απο βδομαδα ομως καθως θα λειπω απο αυριο μεχρι την Τριτη εκτος Ελλαδος για δουλειες.

Καλή δύναμη σου εύχομαι !!! Να σε καλά !

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mανωλη, εδω ειναι δυο πραγματακια παραπανω για τα συγκεκριμενα 4βολτα κατσαβιδακια της Bosch.

Το ερασιτεχνικο Bosch IXO αριστερα και το επαγγελματικο Bosch GSR Mx2Drive δεξια.
46241074182_56689800d6_b.jpg

Διαστασεις εχουν σχεδον παρομοιες: Το μηκος του ΙΧΟ ειναι λιγο μικροτερο (150μμ vs 155μμ). Το ιδιο και το υψος (120μμ vs 130μμ).
To βαρος ομως και ο ογκος του IXO ειναι αρκετα μικροτερο απο το βαρος του GSR Mx2 κατα περιπου 200γραμμαρια (313gr vs 511gr)

H εργονομια του IXO ειναι καλυτερη απο την εργονομια του GSR. Το ΙΧΟ καθεται πιο καλα στο χερι και η σκανδαλη του εχει 2 σημεια πιεσης που βολευει ολα τα χερια.
Το GSR ειναι δυσαναλογα βαρυ στο πανω μερος. Το IXO εχει ενδειξη σταθμης μπαταριας κατι που δεν εχει το GSR. Kαι τα δυο εχουν φωτακι led. To φως του GSR εχει την διπλασια ενταση απο το φως του IXO. Η μπαταρια του IXO ειναι ενσωματωμενη και φορτιζει σε 3 ωρες (με καλωδιο USB σαν των κινητων) ενω η μπαταρια του GSR ειναι αποσπωμενη και φορτιζει σε μολις 1 ωρα. H μπαταρια του ΙΧΟ ειναι χωρητικοτητας 1.5mAh ενω του GSR μολις 1.3μΑh -ενω θα μπορουσε και θα επρεπε να ηταν τουλαχιστον 1.5 η 2μΑh.

Η διαφορα στην αποδοση ομως ειναι σημαντικη. Το ΙΧΟ εχει ροπη 4.5Νm και μια ταχυτητα (215 στροφες/λεπτο).
Το GSR εχει δυο ταχυτητες, μια υψηλη (0-580 στροφες/λεπτο) με ροπη 5Νm και μια χαμηλη ταχυτητα (0-150 στροφες/λεπτο) με εντυπωσιακη ροπη για 4βολτο που φτανει τα 10Νm!!

Το GSR μπορει να χρησιμοποιηθει και ως τρυπανι λογω των υψηλων στροφων, το IXO δεν μπορει. Το τσοκ του GSR κλειδωνει τα bits ενω του ΙΧΟ ειναι απλα μαγνητικο οπου το bit μπορει να γλυστρισει. Το IXO ειναι απο τα πιο αθορυβα δραπανακια (67 dB χωρις φορτιο vs 77 dB χωρις φορτιο για το GSR).

Το ΙΧΟ ξεκινα απο τα 50 ευρω η βασικη εκδοση με φορτιστη και λιγα bits. https://www.kentrovidas.gr/prodcat.php?cat=2117
Το GSR ερχεται με 2 μπαταριες, ενα χρησιμο λουρακι για να το περνας στο χερι και τον ταχυφορτιστη της Bosch (φορτιζει και τις 12βολτες) στα ~100ευρω.

Η ουσια ειναι οτι το μικρο Bosch GSR Mx2 ειναι το πιο ισχυρο δραπανοκατσαβιδακι που υπαρχει. Το Bosch ΙΧΟ ειναι απο τα καλυτερα, ισως και το καλυτερο 4βολτ DIY κατσαβιδακι.

Τελος, μια αεροφωτογραφια των δυο εργαλειων :)
45567771244_b0778d7982_c.jpg

Βλεπουμε την ενδειξη μπαταριας στο ΙΧΟ, στοιχειο που λειπει εντονα απο το επαγγελματικο GSR.
Eπισης το κουμπι αλλαγης φορας του βιδωματος ειναι στο πανω μερος στο IXO (βλεπε φωτο) ενω στο GSR ειναι στα πλαινα, πανω απο την σκανδαλη. Ειναι πιο βολικη η διαταξη του ΙΧΟ.

Εαν υπαρχει καποια απορια αναφορικα με τα δυο αυτα πολυ καλα εργαλεια της Bosch, μην διστασετε να ρωτησετε :)

Mανωλη, εδω ειναι δυο πραγματακια παραπανω για τα συγκεκριμενα 4βολτα κατσαβιδακια της Bosch.

Το ερασιτεχνικο Bosch IXO αριστερα και το επαγγελματικο Bosch GSR Mx2Drive δεξια.
46241074182_56689800d6_b.jpg

Διαστασεις εχουν σχεδον παρομοιες: Το μηκος του ΙΧΟ ειναι λιγο μικροτερο (150μμ vs 155μμ). Το ιδιο και το υψος (120μμ vs 130μμ).
To βαρος ομως και ο ογκος του IXO ειναι αρκετα μικροτερο απο το βαρος του GSR Mx2 κατα περιπου 200γραμμαρια (313gr vs 511gr)

H εργονομια του IXO ειναι καλυτερη απο την εργονομια του GSR. Το ΙΧΟ καθεται πιο καλα στο χερι και η σκανδαλη του εχει 2 σημεια πιεσης που βολευει ολα τα χερια.
Το GSR ειναι δυσαναλογα βαρυ στο πανω μερος. Το IXO εχει ενδειξη σταθμης μπαταριας κατι που δεν εχει το GSR. Kαι τα δυο εχουν φωτακι led. To φως του GSR εχει την διπλασια ενταση απο το φως του IXO. Η μπαταρια του IXO ειναι ενσωματωμενη και φορτιζει σε 3 ωρες (με καλωδιο USB σαν των κινητων) ενω η μπαταρια του GSR ειναι αποσπωμενη και φορτιζει σε μολις 1 ωρα. H μπαταρια του ΙΧΟ ειναι χωρητικοτητας 1.5mAh ενω του GSR μολις 1.3μΑh -ενω θα μπορουσε και θα επρεπε να ηταν τουλαχιστον 1.5 η 2μΑh.

Η διαφορα στην αποδοση ομως ειναι σημαντικη. Το ΙΧΟ εχει ροπη 4.5Νm και μια ταχυτητα (215 στροφες/λεπτο).
Το GSR εχει δυο ταχυτητες, μια υψηλη (0-580 στροφες/λεπτο) με ροπη 5Νm και μια χαμηλη ταχυτητα (0-150 στροφες/λεπτο) με εντυπωσιακη ροπη για 4βολτο που φτανει τα 10Νm!!

Το GSR μπορει να χρησιμοποιηθει και ως τρυπανι λογω των υψηλων στροφων, το IXO δεν μπορει. Το τσοκ του GSR κλειδωνει τα bits ενω του ΙΧΟ ειναι απλα μαγνητικο οπου το bit μπορει να γλυστρισει. Το IXO ειναι απο τα πιο αθορυβα δραπανακια (67 dB χωρις φορτιο vs 77 dB χωρις φορτιο για το GSR).

Το ΙΧΟ ξεκινα απο τα 50 ευρω η βασικη εκδοση με φορτιστη και λιγα bits. https://www.kentrovidas.gr/prodcat.php?cat=2117
Το GSR ερχεται με 2 μπαταριες, ενα χρησιμο λουρακι για να το περνας στο χερι και τον ταχυφορτιστη της Bosch (φορτιζει και τις 12βολτες) στα ~100ευρω.

Η ουσια ειναι οτι το μικρο Bosch GSR Mx2 ειναι το πιο ισχυρο δραπανοκατσαβιδακι που υπαρχει. Το Bosch ΙΧΟ ειναι απο τα καλυτερα, ισως και το καλυτερο 4βολτ DIY κατσαβιδακι.

Τελος, μια αεροφωτογραφια των δυο εργαλειων :)
45567771244_b0778d7982_c.jpg

Βλεπουμε την ενδειξη μπαταριας στο ΙΧΟ, στοιχειο που λειπει εντονα απο το επαγγελματικο GSR.
Eπισης το κουμπι αλλαγης φορας του βιδωματος ειναι στο πανω μερος στο IXO (βλεπε φωτο) ενω στο GSR ειναι στα πλαινα, πανω απο την σκανδαλη. Ειναι πιο βολικη η διαταξη του ΙΧΟ.

Εαν υπαρχει καποια απορια αναφορικα με τα δυο αυτα πολυ καλα εργαλεια της Bosch, μην διστασετε να ρωτησετε :)
Πολύ ωραία ανάλυση προσωπική προτίμηση το GSR, η μπαταρία θα μπορούσε να ήταν πιο δυνατή δινει όμως την δυνατότητα της γρήγορης εναλλαγής αφού το πακέτο πάει με 2. Εγώ το έχω γύρω στα 4 χρόνια το δουλεύω συνέχεια και τώρα έχει φτάσει η εποχή που πρέπει να αντικατασησω τις μπαταρίες με καινούργιες. Πάντως είναι σκυλί ακούραστο. Παλιότερα είχα το ixo το οποίο γρήγορα απεβίωσε αφού φαγώθηκαν τα γρανάζια. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα αξίζει τα λεφτά του είναι αθάνατο και αν δεν μου έχει πέσει και αν δεν το έχω ζόρισει.

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σε υπέρ ευχαριστώ!!!Το μπλε Μπήκε στη λίστα μελλοντικών αγορών!!!!Και όταν λέμε μελλοντικώνΠάντα μιλάμε για κοντινό μέλλον :P

Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία Μπαταρίας

Σε υπέρ ευχαριστώ!!!Το μπλε Μπήκε στη λίστα μελλοντικών αγορών!!!!Και όταν λέμε μελλοντικώνΠάντα μιλάμε για κοντινό μέλλον :P

Παρακαλω! Οπως εχω ξαναπει, κανωντας συγκρισεις και reviews μαθαινεις (ακομα) καλυτερα τα εργαλεια σου!!

Ελπιζω μεχρι τοτε Μανωλη, να βγει η νεα εκδοση GSR με ενδειξη μπαταριας και μπαταρια αυξημενης χωρητικοτητας στα 1.5 η 2μΑω!

Δεν μπορω να μην αναφερω μια εργασια η οποια μεχρι προτινος χρειαζοταν εργαλειο ρευματος.

Νοt any more..Ryobi 18βολτο κρουστικο δραπανο, brushless -δυναμη!! :)
31373552057_0c856c50a9_b.jpg

Τρυπημα διπλου εξωτερικου τοιχου με τρυπανι Φ16μμ (45εκ. μηκος) για να περασει ρευμα απο την πριζα, στον εξωτερικο τοιχο για τον λεβητα του φυσικου αεριου.

Στο φοντο πισω ο απιθανος 12βολτος φακος led της bosch, μιας και δουλευαμε με κατεβασμενο τον γενικο.

Η δουλεια θα γινοταν ακομα πιο ευκολα εαν ειχα μεγαλα τρυπανια SDS, οποτε θα χρησιμοποιουσα το αντιστοιχο πιστολετο της Ryobi. Ειναι ακριβα ομως τα καλα τα Φ16x45mm :))

Ωραίο το ryobi Μιχάλη, αλλά ο φακός της Bosch είναι πραγματικά όλα τα λεφτά. Τον έχω και εγώ και είμαι πολύ ευχαριστημένος

Ο φακος αυτος Βαγγελη ειναι απο τις πιο χρησιμες αγορες που εχω κανει. Η διαρκεια του, ιδιως εαν τον βαλεις στην μικρη σκαλα, ειναι τεραστια.

Λεω να δωσω μια ευκαιρια στα Einhell με super τιμη 22 ευρουδακια..
https://www.e-shop.gr/set-trypanion...em-se-balitsa-aloyminioy-4258090-p-TLS.050325

TLS.050325.jpg

Σετακι με 12 (πολυ) σωστα επιλεγμενα μεγεθη τρυπανιων SDS+ σε φινο αλουμινενιο βαλιτσακι (..copy paste του αντιστοιχου Makita). Δωρο ενα καλεμι και ενα βελονι :))

Ο φακος αυτος Βαγγελη ειναι απο τις πιο χρησιμες αγορες που εχω κανει. Η διαρκεια του, ιδιως εαν τον βαλεις στην μικρη σκαλα, ειναι τεραστια.

Εχει μικρή σκάλα και μεγάλη ο GLI της Bosch? Τον έχω κι εγώ αλλά αυτό δεν το ήξερα...

Λίγοι το ξέραμε (γιατί κανείς μας, ως γνήσιος άνδρας, δε διαβάζει το εγχειρίδιο). Εάν τον ανάψεις και μετά κρατήσεις πατημένο το κουμπί, η ένταση πέφτει σε νορμάλ επίπεδα.

Λεω να δωσω μια ευκαιρια στα Einhell με super τιμη 22 ευρουδακια..
https://www.e-shop.gr/set-trypanion...em-se-balitsa-aloyminioy-4258090-p-TLS.050325

TLS.050325.jpg

Σετακι με 12 (πολυ) σωστα επιλεγμενα μεγεθη τρυπανιων SDS+ σε φινο αλουμινενιο βαλιτσακι (..copy paste του αντιστοιχου Makita). Δωρο ενα καλεμι και ενα βελονι :))

Ρε Μιχαλη μη με απογοητευεις :damnyou:
Αυτα ειναι σιδεροβεργες τυλιχτες βαμενες με γρι χρωμα και διαμαντι Κινας εμπροσθεν. Παρε οτι χρειαζεσαι και κανε συλλογη σιγα σιγα με καλα κομματια -bye-

Μιχάλη, μ' αυτά, μετά από κάθε τρύπημα σε γερό μπετόν - άντε μετά από δύο - να κόβεις το μπροστινό κομμάτι και να φτιάξεις μια συλλογή από ωραίες στρογγυλές μεταλικές μπίλιες... :flipout:

Βρε εχω καλα κομματια SDS και Bosch και Dewalt. Aυτο που δεν εχω ειναι μεγεθη SDS σε 450μμ.

Kαι επειδη διαβαζω καλες κριτικες (για ερασιτεχνικη χρηση παντα) λεω να τα δοκιμασω. Το πολυ πολυ να μου μεινει το βαλιτσακι που αξιζει τα λεφτα :))

Re: Απάντηση: Εργαλεία Μπαταρίας

Μιχάλη, μ' αυτά, μετά από κάθε τρύπημα σε γερό μπετόν - άντε μετά από δύο - να κόβεις το μπροστινό κομμάτι και να φτιάξεις μια συλλογή από ωραίες στρογγυλές μεταλικές μπίλιες... :flipout:

Για τοιχοποιια τα προοριζω, οχι για μπετον :))

Το προβλημα με τα τσιπικα τρυπανια δεν ειναι τοσο οτι φθειρονται ευκολα, αλλα οτι η γεωμετρια τους ειναι χαλια και δεν τρυπανε τοσο ευκολα ας ειναι και καινουρια.

Βρε εχω καλα κομματια SDS και Bosch και Dewalt. Aυτο που δεν εχω ειναι μεγεθη SDS σε 450μμ.

Kαι επειδη διαβαζω καλες κριτικες (για ερασιτεχνικη χρηση παντα) λεω να τα δοκιμασω. Το πολυ πολυ να μου μεινει το βαλιτσακι που αξιζει τα λεφτα :))
Εγω ειμαι με το Μπαμπη, ουτε το βαλιτσακι αξιζει, παρε καλυτερα ενα fatmax ή lboxx. Εγω αυτα τα τρυπανια τα κανω για να δενω τριανταφυλλιες. :flipout: