Εργαλεία Μπαταρίας

Σιγά μην δεν βρει τρυπάνια στο σπίτι για να κάνει δουλειά του όταν χρειαστεί ο Μιχάλης .... η απόλαυση είναι στην αγορά ..:flipout:-bye-

Αυτά τα μοτεράκια πλυντηρίων, τώρα που τα δουλεύω και με 12V μπαταρία, θεωρούνται ηλεκτρικά ή μπαταρίας; :flipout:

Attachments

• IMG_9854.jpg
    IMG_9854.jpg
    295.4 KB · Views: 141
Χαχαχαχαχα!!!!
Μα τι ρωτησες βρε Μπαμπινοοοοοοο!!!

Περιεργο παντως. Σου δουλευει κανονικα? Πληρεις στροφες???
Κυριάκο να μάθουμε ποια πλυντήρια διαθέτουν 12βολτα μοτέρ συνεχούς επειγόντως!

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Γιατί ρεύματος ρε παληκάρια;
Κυρ, που βλέπεις το περίεργο σ´αυτό που ρώτησα; Αυτή τη στιγμή τα μοτερ δουλεύουν με 12-βολτη μπαταρία, πως είναι ρεύματος;
Γιάννη, αυτά τα μοτερ δουλεύουν και με 12V και με 24V ακόμα και με 5V.
Και για να απαντήσω σ´αυτό που ρωτάει ο Κυριάκος λεω οτι οι στροφές είναι ανάλογα με τα Volts που παίρνουν. πχ το ένα μοτέρ από 13000 στροφές στα 220V πέφτει στις 1450 στα 12V. Το άλλο πέφτει στις 850 στροφές.
Βέβαια όσο πέφτουν τα volt πέφτει και η δύναμη του μοτέρ αλλά μια δοκιμή που έκανα προσπαθώντας να το σταματήσω με το χέρι μου, αν και πέφτουν πολύ οι στροφές όταν εφαρμόζεις πολύ φορτίο, δεν τα κατάφερα να το ακινητοποιήσω.

Inverter τροφοδοσια με συνεχες.
Κυρ, που βλέπεις το περίεργο σ´αυτό που ρώτησα; Αυτή τη στιγμή τα μοτερ δουλεύουν με 12-βολτη μπαταρία, πως είναι ρεύματος;
Και για να απαντήσω σ´αυτό που ρωτάει ο Κυριάκος λεω οτι οι στροφές είναι ανάλογα με τα Volts που παίρνουν. πχ το ένα μοτέρ από 13000 στροφές στα 220V πέφτει στις 1450 στα 12V. Το άλλο πέφτει στις 850 στροφές.
Βέβαια όσο πέφτουν τα volt πέφτει και η δύναμη του μοτέρ αλλά μια δοκιμή που έκανα προσπαθώντας να το σταματήσω με το χέρι μου, αν και πέφτουν πολύ οι στροφές όταν εφαρμόζεις πολύ φορτίο, δεν τα κατάφερα να το ακινητοποιήσω.

Re: Απάντηση: Εργαλεία Μπαταρίας

Γειά σου Μπάμπη
Ξέρω ότι τα συνηθισμένα πλυντήρια χρησιμοποιούν μοτέρ βραχυκυκλωμένου δρομέα 220v ac ασύγχρονα που σημαίνει ότι θα πάρουν τις μέγιστες στροφές και δεν ρυθμίζονται. Αν χαμηλώσεις την τάση χωρίς φορτίο πάλι θα πάρει φουλ στροφές αλλά μόλις τους βάλεις φορτίο γονατιζουν ή σταματούν να περιστρεφονται. Υποθέτω αυτά τα μοτέρ που αναφέρεσαι (24, 12 V συνεχές) τοποθετούνται σε νέας τεχνολογίας πλυντήρια τα οποία ελέγχονται από ψηφιακούς ελεγκτές. Εννοείται τέτοια δεν έχουν τύχει να πέσουν στα χέρια μου ακόμη!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εργαλεία Μπαταρίας

Αν χαμηλώσεις την τάση χωρίς φορτίο πάλι θα πάρει φουλ στροφές αλλά μόλις τους βάλεις φορτίο γονατιζουν ή σταματούν να περιστρεφονται.

Όχι, οι στροφές αλλάζουν ανάλογα με την τάση... Επειδή όμως μειώνοντας την τάση μειώνεται και η ισχύς, για να το αποφύγεις αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις έναν διαμορφωτή πλάτους παλμών (Pulse Width Modulator ).
Πως γίνεται αυτό δείτε παρακάτω.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Απάντηση: Re: Εργαλεία Μπαταρίας

Η ερώτηση ειναι μία! Για που τα προορίζεις αυτά τα μοτέρ;

Ο καθένας μπορεί να σκεφτεί ότι θέλει, πχ παγκοπρίονο, τριβείο, φρέζα, τορνάκι κλπ´
Εγώ προσωπικά έχω φτιάξει τριβείο.

attachment.php

Last edited:
(σχεδον) ολα τα μοτερ απο παλια πλυντηρια δουλεουν και με συνεχες, για τα νεα πλυντηρια δεν γνωριζω ... ακομα!
εχω φτιαξει κι εγω τριβειο και τα σπαει !

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Εργαλεία Μπαταρίας

Όχι, οι στροφές αλλάζουν ανάλογα με την τάση... Επειδή όμως μειώνοντας την τάση μειώνεται και η ισχύς, για να το αποφύγεις αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις έναν διαμορφωτή πλάτους παλμών (Pulse Width Modulator ).
Πως γίνεται αυτό δείτε παρακάτω.

Όπως αναφέρθηκα πιο πάνω στα πλυντήρια κατά κόρον συναντάμε μοτέρ ασύγχρονα βραχυκυκλωμένου δρομέα. Στο βίντεο μιλάει για σύγχρονο μοτέρ με περιέλιξη στον ροτορα ψύκτρες και σίγουρα μικτή περιέλιξη για να μπορεί να τραβάει το ρεύμα που ζητιέται. Περίπου σαν τα μοτέρ των ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Τέτοια μοτέρ δεν έχω συναντήσει ακόμη σε πλυντήριο. Κι εγώ χρησιμοποιώ ενα ασύγχρονο για σταθερό τριβειο και δουλεύει μια χαρά όταν προσπάθησα να λειτουργησω ένα δεύτερο σαν ξυλότορνο δεν κατάφερα τίποτα γιατί είναι αδυνατον να ρυθμίσεις στροφές και να τις κρατήσεις σταθερές. Η μόνη λύσει είναι με μειωτήρες ιμάντων. Αλλά αφού έχεις σύγχρονο μοτέρ σίγουρα. Μπορείς με ρυθμιστή στροφών.