Αυτο ειναι το πρωτο μου τριβειο μπαταριας. Ειναι ενα 12βολτο, μαρκας Terratek, το εχω πανω απο 7 χρονια και η μπαταρια του ειναι προς το τελος της ζωης της.
Πηρε λοιπον παραταση ζωης με βηματοδοτη μια αλλη 12βολτη μπαταρια και μακρυ καλωδιο και ετσι διατηρειται η φορητοτητα του
Εδω η μπαταρια του στην οποια εχω περασει καλωδιακι απο μια τρυπουλα που εκανα που καταληγει σε ακροδεκτες κροκοδειλακια.
Ευτυχως το κελυφος βιδωνει και ξεβιδωνει με 3 βιδακια και ετσι δεν χρειαστηκε πολυς κοπος να βρω την πλακετα και να κολλησω τα καλωδια.
Πανω στην πλακετα, απο την πισω πλευρα ειναι το + και το - που δεχοταν τα καλωδια απο τις μπαταριες. Πανω σε αυτα τα σημεια κολλησα τα νεα καλωδια που πανε στη νεα μπαταρια.
Εδω με βελακι φαινεται το σημειο απο το οποιο εκοψα την πλαστικη υποδοχη της τριτης βιδας ωστε να χωρεσει και να περασει το καλωδιο απο το κελυφος.
Η επεμβαση εγινε απλα για την χαρα της επισκευης και της πατεντας.
Δεν βρηκα μπαταρια terratek που να παραδιδεται Ελλαδα απο το λιγο που εψαξα αλλα και να εβρισκα μαλλον τσαμπα θα πηγαινε καθως τα τριβεια μπαταριας στο εργαστηριο ειναι τα πιο πολυπληθη εργαλεια μπαταριας που εχω μετα απο τα δραπανοκατσαβιδα. Mεγαλος ο ανταγωνισμος για το ταπεινο πλην τιμιο Terratek