Εργαλεία Μπαταρίας

Μια ερώτηση Zidan. στα ΙΧΕ όταν τοποθετούν τον τροχό και σφίγγουν με το αερόκλειδο, μετά χρησιμοποιούν για λίγο ακόμα σφίξιμο προφανώς τον σταυρό.
Αυτό ισχύει και στα φορτηγά/νταλίκες ;

Στα ιχ το κάνουν γιατί σφίγγουν τα μπουλόνια με χαμηλή δύναμη για να μην τα κόψουν λόγω μικρής διαμέτρου και τσεκαρουν στη συνέχεια με το σταυρό αν είναι σφιγμένα. Στα φορτηγά αντίθετα, καργάρουν με πάσα δύναμη με τα μεγάλα αερόκλειδα στα οποία μάλιστα, εκτός από το ότι είναι θηρία, η πλειοψηφία τα δουλεύει σε πιέσεις 9-11 bar. Μιλάμε για τρελό σφίξιμο.

στη συνέχεια χρησιμοποιούν σταυρό ; αυτή είναι η ερώτηση. αν και πιστεύω πως όχι γιατί φαντάζομαι τα θηρία αυτά όπως λες δεν μπορεί να τα φτάσει η δύναμη ενός ανθρώπου. σωστά ;

Ακριβώς, δε χρησιμοποιούν τίποτα στη συνέχεια. Δε γίνεται να κάνει κάτι κάποιος με σταυρους, μανελες κλπ, είναι αδυνατον.

Στο τέλος του σφιξιματος μετά το αεροκλειδο χρησιμοποιείται δυναμοκλειδο στα κατάλληλα Ν...αυτος ειναι ο σωστοτερος τροπος...Φυσικά και ο σταυρος κάνει δουλειά αλλά όχι την ιδανικότερη...
Από όσο ξέρω υπάρχει και στα φορτηγά και το ανάλογω δυναμοκλειδο... Πολύ λίγοι βεβαια τα χρησιμοποιούν η τα εχουν ακόμη και επαγγελματιες του χώρου ελαστικών...

Μήπως εν τέλη στο ζήτημα του φίλου το αεροκλειδο και ένα καλό δυναμοκλειδο είναι λύση για τα αγροτικά του μηχανήματα...;..Και να αφήσει το μπουλονοκλειδο προς ώρας.. ;

Re: Απάντηση: Εργαλεία Μπαταρίας

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
μπορεις να ξεβιδωσεις με εργαλεια μπαταριας ροδες φορτηγου. παντα πρεπει να υπαρχουν και τα αερος δεν το συζηταμε. οποιος θελει ας δει το βιντεο απο 0.40

Όταν σφιχτουν με μεγάλα αερόκλειδα που έχουν οι βουλκανιζατεραδες, ούτε για πλάκα δε γίνεται, πίστεψε με. Αν τα σφίγγει αυτός είτε με αδύναμο αερόκλειδο, είτε με χαμηλή πίεση για χάρη του βίντεο, είναι άλλη δουλειά. Πολλές φορές δε μπορούν να τα ξεσφιξουν ούτε αυτοί που τα είχαν σφίξει και χρησιμοποιούν μειωτήρες για να πάρει το μπουλόνι 1-2 κλικ και να τα λύσει το αερόκλειδο. Ωραία και βολικά της μπαταρίας αλλά έχουν και τα όρια τους. Δεν είναι τυχαίο ότι στα συνεργεία, ειδικά βαρέων μηχανημάτων, δεν υπάρχει περίπτωση να δεις κάτι άλλο εκτός από αερόκλειδα.

οκ οταν δουλεψω ενα τετοιο μπουλονοκλειδο μπαταριας και εχω προσωπικη αποψη θα σας την μεταφερω. εμενα μου δημιουργηθηκε η εντυπωση οτι εχουν ανεβει σε υψηλα επιπεδα τα μπουλονοκλειδα μπαταριας φυσικα αν καποιος δν εχει αεροκλειδο δεν θα τν συμβουλευα να παρει πρωτα μπαταριας. αλλα πιστευω το μπαταριας λυνει χερια και το χαιρεσαι περισσοτερο.

εχω βαρεα μηχανηματα αλλα δν μου εχει τυχει σε βουλκανιζατερ με το μιας ιντσας αεροκλειδο να μν μπορουν να ξεσφυξουν ζαντα ειτε απο φορτηγο ειτε απο τρακτερ αλωνιστικη κλπ. απο τη στιγμη που εχουν αεροκλειδα δεν θα επενδυσουν σε κατι αλλο μονο για ευκολια. αφου τοσα χρονια την κανουν την δουλεια τους. δεν λεω οτι το μπαταριας ειναι δυνατοτερο απο αεροκλειδο μιας ιντσας αλλα μπορει να σου λυσει μπουλονι απο ζαντα.

Όλα τα βουλκανιζατέρ έχουν μειωτήρες και είναι αρκετές οι φορές που δε μπορούν να λύσουν μπουλόνια ( λόγω σκουριάς, λόγω γιατί ο προηγούμενος είχε πιο δυνατό εργαλείο, λόγω γιατί φρακαρε απο κάποια παραμόρφωση της ζαντας, κλπ κλπ και από ότι καταλαβαινω δε γνωρίζεις το εργαλείο αυτό). Είμαι 32 χρόνια στο επάγγελμα κι έχω 7 νταλίκες. Δε τα γράφω έτσι για να γίνεται κουβέντα. Ειδικά με τροχούς φορτηγών και βαρέων μηχανημάτων ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ και δε φταίει σε τίποτα ο ανύποπτος που θα του έρθει επάνω του με χιλιόμετρα ένα ζαντολάστικο που θα έχει φύγει από νταλίκα και θα τον κάνει κυριολεκτικά λιώμα. Τώρα, αν εσύ πιστεύεις ότι αυτή την δουλειά θα την κάνεις με ένα μπαταρίας είναι καθαρά δική σου άποψη, προσωπικά κι επειδή έχω δει πολλά, το θεωρώ έγκλημα. Δεν έχω κάτι άλλο να πω.

πολυ σεβαστα ολα οσα ειπες. θα τα λαβω σοβαρα υποψην και η ασφαλεια πανω απο ολα.

Αυτο ειναι το πρωτο μου τριβειο μπαταριας. Ειναι ενα 12βολτο, μαρκας Terratek, το εχω πανω απο 7 χρονια και η μπαταρια του ειναι προς το τελος της ζωης της.

Πηρε λοιπον παραταση ζωης με βηματοδοτη μια αλλη 12βολτη μπαταρια και μακρυ καλωδιο και ετσι διατηρειται η φορητοτητα του :)
49713685517_fb75270134_b.jpg

Εδω η μπαταρια του στην οποια εχω περασει καλωδιακι απο μια τρυπουλα που εκανα που καταληγει σε ακροδεκτες κροκοδειλακια.
49713685162_3d493418d7_b.jpg

Ευτυχως το κελυφος βιδωνει και ξεβιδωνει με 3 βιδακια και ετσι δεν χρειαστηκε πολυς κοπος να βρω την πλακετα και να κολλησω τα καλωδια.
Πανω στην πλακετα, απο την πισω πλευρα ειναι το + και το - που δεχοταν τα καλωδια απο τις μπαταριες. Πανω σε αυτα τα σημεια κολλησα τα νεα καλωδια που πανε στη νεα μπαταρια.
49713684862_81cc2c0e1a_b.jpg

Εδω με βελακι φαινεται το σημειο απο το οποιο εκοψα την πλαστικη υποδοχη της τριτης βιδας ωστε να χωρεσει και να περασει το καλωδιο απο το κελυφος.
49713684477_74cc7012e1_b.jpg

Η επεμβαση εγινε απλα για την χαρα της επισκευης και της πατεντας.
Δεν βρηκα μπαταρια terratek που να παραδιδεται Ελλαδα απο το λιγο που εψαξα αλλα και να εβρισκα μαλλον τσαμπα θα πηγαινε καθως τα τριβεια μπαταριας στο εργαστηριο ειναι τα πιο πολυπληθη εργαλεια μπαταριας που εχω μετα απο τα δραπανοκατσαβιδα. Mεγαλος ο ανταγωνισμος για το ταπεινο πλην τιμιο Terratek:)

Ωραίος ο μοντέρ!!:SFGSFGSF:
Μου θυμίζει κάτι ασυρμάτους στο αντιτορπιλικό για τα αγήματα νηοψίας
Έκτος ότι ο ίδιος ο ασύρματος ήταν ολόκληρο ντούκι έπρεπε να κουβαλάει και την μπαταρία του σε ξεχωριστό βαλιτσάκι
Όλοι το απόφευγαν γιατί αυτός που τον έπαιρνε φορτωνόταν σα γαϊδούρι κράνος όπλο σωσίβιο και τον emergency ασύρματο υποτίθεται :flipout:

Η αλλάζεις στοιχεία στην υπάρχουσα μπαταρία ή το πετάς.

Στάλθηκε από το COR-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ευχαριστω συναδελφοι!

Τα στοιχεια ειναι ετοιμοθανατα και δεν ειναι δυνατον να αφαιρεθουν χωρις μεγαλη ζημια στο κελυφος για να τα αντικαταστησεις.

Οι επιλογες για το συγκεκριμενο ημιθανες τριβειο ηταν τρεις: Αλλαζεις τις μπαταριες (δεν γινοταν/δεν ηθελα), το πετας (οχι εγω), το τροποποιεις.