Ερωτήσεις για class-D

Ωραία! Σχετικά με την πλακέτα του 3255, έχει PFFB;

Ποιόν προ του Pass έχεις;

Γενικά σκέφτομαι για προ με μοναδιαίο κέρδος(οι πηγές έχουν ηδη 2V στην έξοδο οπότε δεν βλέπω λόγο για περισσότερο κέρδος), κι εχω κοιτάξει
λίγο τον ACF-2(Aikido cathode follower) του Broskie. Θα δούμε όμως, ίσως δοκιμάσω διαφορετικά πράγματα μέχρι να έρθει ο ήχος εκεί που θέλω.
PFFB δεν έχουν όλες οι πλακέτες με 3255, πχ οι περισσότερες από AliExpress δεν έχουν..
Οι πλακέτα της 3Ε έχει άρα πάρε αυτή..
Οι επώνυμες πλακέτες έχουν όλες..

Προ έχω ένα κύκλωμα βασισμένο στον Pass 1.7 αλλά τον έχω τροποποιημένο..
Επειδή κυκλοφορούν διαφορετικά σχέδια για αυτόν θέλει προσοχή, αν θες να φτιάξεις σαν τον δικό μου θα σου στείλω φωτό για να δεις πως είναι ακριβώς η πλακέτα.

Καλό θα ήταν να έχει κέρδος ο προενισχυτης που θα τον συνοδεψεις διότι αν οδηγήσεις κατευθείαν τον 3Ε από κάποια πηγή δεν θα μείνεις ευχαριστημένος από αυτό που θα ακούσεις..
Πχ οι Purifi δεν έχουν τέτοια θέματα, τον Purifi τον οδηγείς και με έναν παθητικό, (με ένα βηματισμό ποτενσιόμετρο άνετα)..

Εγώ από τότε που έφτιαξα τον προενισχυτη του Pass και τον τελικό μου με το 3255 δεν ξανά ασχολήθηκα με θέμα ενισχυτών εδώ και μια 5 ετια...

Έχω και άλλα μηχανήματα αλλά ο συνδιασμός αυτός με κέρδισε πάρα πολύ και δεν το ψάχνω παραπάνω..
Ούτε λάμπες, ούτε άλλες υλοποιήσεις με ΑΒ...

Βέβαια τον χειμώνα θα πάρω έναν Purifi περισσότερο για να έχω μεγαλύτερη ισχύ διότι έχω 4 ζεύγη ηχείων και κάποια από αυτά θέλουν λίγο παραπάνω ρεύμα..
Όμως ο 3255 οδηγεί άριστα τα ηχεία μου στην απόσταση ακρόασης που ακούω από τα ηχεία, και συνήθως ακούω δυνατά μουσική..
Απλά ο Purifi είναι άλλη καψούρα..😁😉

PFFB δεν έχουν όλες οι πλακέτες με 3255, πχ οι περισσότερες από AliExpress δεν έχουν..
Οι πλακέτα της 3Ε έχει άρα πάρε αυτή..
Οι επώνυμες πλακέτες έχουν όλες..
Ναι βρε, αυτό που ρωτάω είναι αν το σύστημα από το οποίο ακούς έχει PFFB ή όχι :)

Καλό θα ήταν να έχει κέρδος ο προενισχυτης που θα τον συνοδεψεις διότι αν οδηγήσεις κατευθείαν τον 3Ε από κάποια πηγή δεν θα μείνεις ευχαριστημένος από αυτό που θα ακούσεις..
Πχ οι Purifi δεν έχουν τέτοια θέματα, τον Purifi τον οδηγείς και με έναν παθητικό, (με ένα βηματισμό ποτενσιόμετρο άνετα)..
Οκ, εδώ είναι που θέλει λίγο ψάξιμο... Πχ για τον 3255 δεν βλέπω πουθενά ευαισθησία εισόδου. Έχεις βρεί κάτι; Για να το πω διαφορετικά, γιατί γράφεις ότι θέλει gain στον προ; Δεν φτάνει ο πρό να είναι buffer;

Από περιέργεια, ποιά ηχεία οδηγεί ο 3255;

Ναι βρε, αυτό που ρωτάω είναι αν το σύστημα από το οποίο ακούς έχει PFFB ή όχι:)

Οκ, εδώ είναι που θέλει λίγο ψάξιμο... Πχ για τον 3255 δεν βλέπω πουθενά ευαισθησία εισόδου. Έχεις βρεί κάτι; Για να το πω διαφορετικά, γιατί γράφει ότι θέλει κέρδος στον προ; Δεν φτάνει ο προ να είναι buffer;

Από περιέργεια, ποιά ηχεία οδηγεί ο 3255;
Η δική μου πλακέτα έχει PFFB.

Η πλακέτα που επέλεξα ανέφερε ευαισθησία εισόδου, τα 3255 θέλουν όλα κέρδος αλλιώς δεν κάνεις δουλειά..

Τα 4 ζεύγη ηχείων που έχω είναι ιδιοκατασκευές, 2 δρόμων και 3 δρόμων με ευαισθησίες από 87db έως 90-91db..

Ολα φορούν μονάδες Peerless, Scanspeak, Seas κλπ..

• Like
Reactions: Dim.AR
Είπα να μπλέξω κι εγώ κάποια στιγμή με 3255 από τον γάλλο...
Διάβαζα καλά πράματα, είχε και κάτι μονομπλοκ μούρλια.
Αλλά μετά βρέθηκαν άλλα μηχανάκια και σταμάτησα όντας όμως δύσπιστος...

Πάντως ένας ντεβιαλές σύστεμ 120 που άκουσα πρόσφατα τα έσπαγε ο κερατάς όντας ψηφιακός και αυτός.
Αλλά από τα 4Κ μου λείπαν τα 3,5Κ...:ROFLMAO:
Οπότε πιθανολογώ ότι έχει πολύ ψωμί η ψηφιακή ενίσχυση.

Αλλά αν δεν ακούσεις ο ίδιος είναι πάντα ρίσκο.
Πράγμα όμως που ισχύει για όλα τα μηχανάκια.

Αν όμως θέλεις διασκέδαση που να κοστίσει όσο ένα τριημεράκι... προχωράς και γουστάρεις!!!
Μια ζωή την έχουμε!

Αν το αποφασίσεις, η προταση μου ειναι να πας απευθειας σε purifi- τελος της διαδρομής. Οτιδήποτε αλλο θα σε αφησει με αμφιβολίες σχετικα με το τι παραπανω θα σου εδινε το class d.

Ειναι το απολυτα διαφανες μηχανημα και ακους το ηχειο σου και την προηγουμενη αλυσίδα μηχανημάτων. Επισης λογω υψηλης ισχυος όσο ανεβαίνει η ενταση τοσο πιο εντυπωσιακά παιζει.

Ειμαι κατοχος του nad m23 με vienna acoustics Kiss και συνεχως με εκπλήσσει θετικα ο συγκεκριμένος ενισχυτής. θα βρεις και πιο οικονομικες υλοποιησεις του purifi στον audiophonics.

Στην περίπτωση που θες να τον δωσεις, αν και αμφιβάλλω, θα φυγει γρηγορα.

Μια και καλή Purifi ή Hypex Ncore X.
Αν είναι να πας σε Class D πας σε αυτά, όχι σε πειράματα οικονομικού τύπου που θα ξεπετάξεις και θα καταλήξουν πεταμένα λεφτά.
Συμφωνω!

Μια οικονομικη λυση ειναι να φτιαξει καποιος εναν ενισχυτη ταξης AB ( εαν το κοστος των καλων class D ειναι "απαγορευτικο" ) , με δυο παραλληλα LM3886 , υπαρχει αναλυτικο αρθρο του ELLIOT , μπορεις να παρεις 60W στα 8Ω με +/- 35V , αλλα θελει αντιστασεις ακριβειας 0.1 % .

Μια οικονομικη λυση ειναι να φτιαξει καποιος εναν ενισχυτη ταξης AB ( εαν το κοστος των καλων class D ειναι "απαγορευτικο" ) , με δυο παραλληλα LM3886 , υπαρχει αναλυτικο αρθρο του ELLIOT , μπορεις να παρεις 60W στα 8Ω με +/- 35V , αλλα θελει αντιστασεις ακριβειας 0.1 % .

+1
Έχω παρόμοια κατασκευή. Εύκολος και οικονομικός τρόπος για ενισχυτή κάπως αξιοπρεπή. Η μόνη δυσκολία, οι αντιστάσεις ballast.

• Like
+1
Έχω παρόμοια κατασκευή. Εύκολος και οικονομικός τρόπος για ενισχυτή κάπως αξιοπρεπή. Η μόνη δυσκολία, οι αντιστάσεις ballast.
Δοκιμασες να απομονωσεις τις 0.1Ω και να δεις εαν εχουν διαφορα στην ταση DC offset τα 2 ολοκληρωμενα μεταξυ τους ? .

Δοκιμασες να απομονωσεις τις 0.1Ω και να δεις εαν εχουν διαφορα στην ταση DC offset τα 2 ολοκληρωμενα μεταξυ τους ? .
Δεν δοκίμασα, όχι αλλά μπορώ να το κάνω σε κάποια στιγμή. Δε θυμαμαι πολλές λεπτομέρειες από την κατασκευή- έχει περάσει και καιρός, αλλά στην πράξη τα πράγματα ήταν πολύ περισσότερο εύκολα. Το application notes της Texas Instuments ελεγε και Servo κύκλωμα, αλλά το offset μετά τις 0,1 ήταν αμελητέο και το παρέλειψα.Για Ballast, ταίριασα τέσσερεις δεκάδες 1Ω / 1% της σειράς από το Φανό. Η μόνη δυσκολία...

• Like
Είπα να μπλέξω κι εγώ κάποια στιγμή με 3255 από τον γάλλο...
Διάβαζα καλά πράματα, είχε και κάτι μονομπλοκ μούρλια.
Αλλά μετά βρέθηκαν άλλα μηχανάκια και σταμάτησα όντας όμως δύσπιστος...

Πάντως ένας ντεβιαλές σύστεμ 120 που άκουσα πρόσφατα τα έσπαγε ο κερατάς όντας ψηφιακός και αυτός.
Αλλά από τα 4Κ μου λείπαν τα 3,5Κ...:ROFLMAO:
Οπότε πιθανολογώ ότι έχει πολύ ψωμί η ψηφιακή ενίσχυση.

Αλλά αν δεν ακούσεις ο ίδιος είναι πάντα ρίσκο.
Πράγμα όμως που ισχύει για όλα τα μηχανάκια.

Αν όμως θέλεις διασκέδαση που να κοστίσει όσο ένα τριημεράκι... προχωράς και γουστάρεις!!!
Μια ζωή την έχουμε!
Αλλαξοντεβιαλεκραουνακηδες

• Haha
Reactions: vlad66 and SHERPA

Τα 3255 παίζουν καλύτερα από τα LM3886...

Παίδες ευχαριστώ!

Κοιτάζω λίγο να δω τι γίνεται με την ευαισθησία εισόδου, γιατί δεν βλέπω από πού βγαίνουν τα 15dB στον πρό.
Κατά τα άλλα, το πείραμα θεωρώ ότι αξίζει να γίνει. Θα ενημερώσω όταν έχουμε νεότερα.

Δεν εχω ακουσει τα 3255 οποτε .... , προσωπικα μου αρεσουν τα TDA7294 πιο πολυ απο τα LM3886 .
Εξαρτάται και από την υλοποίηση. Αν το κάνεις για παράδειγμα το κύκλωμα composite με ένα τελεστικό μπροστά τελικά μειώνεται δραματικά η όποια παραμόρφωση του τελικού σταδίου και στην ουσία ακούγεται κυρίως ο τελεστικός. Πάντως φαίνεται οτι έχει πράγματι τελείωσει το trend με τα chip amps, Δεν θυμάμαι εδώ και πόσα χρόνια η Τέξας κατάργησε το πολύ καλό 3875. Άλλωστε το κόστος στα διάφορα ολοκληρωμένα τύπου TPA είναι πολύ διαφορετικό και το τι θα προωθήσει η κάθε Τέξας ή η κάθε ΝΧΠ δεν έχει να καμία σχέση με την ηχητική απόδοση αλλά με το κέρδος των εταιριών ...