Δηλαδή θα δώσεις για ένα δίσκο κοπής σχεδόν όσα έδωσες για ολόκληρο το παγκοπρίονο;Μια ερώτηση παιδιά: Μπορώ να βάλω δίσκο 250mm στο παγκοπριονο που παίρνει 253mm;
Δεν πιστεύω να υπάρχει πρόβλημα για αυτά τα 3 χιλιοστά πέρα από το θα τα χάσω από το μέγιστο υψος κοπής ε;
Σκεφτόμουν για κάποιον Freud που είχε προτείνει ο Δημήτρης dk31 , αλλά δεν βγαίνει σε 253mm
(αυτός του Lidl με τα 40 δόντια, αν και κόβει καλά, μαυρίζει τα ξύλα)
nikfor, δεν έχω αυτόν που έβαλες στο λινκ. Είχα γράψει για τον LU2A1700 (40 δόντια - γενικής χρήσης) και τον LU4A0100 (80 δόντια -για αλουμίνιο, αλλά τελικά κόβει καλά και τις μελαμίνες). Απόλυτα ευχαριστημένος και από τους δύο, θα σου πρότεινα να κοιτάξεις για τον πρώτο που είναι γενικής χρήσης.
Για το πρόβλημα με το μαύρισμα, είχα διαβάσει ότι συμβαίνει με τους χαμηλής ποιότητας δίσκους (επειδή δεν είναι επίπεδοι ή κατι τέτοιο, δεν θυμάμαι). Μου έχει τύχει με το δισκοπρίονο και έναν δίσκο parkside που μάυριζε τα ξύλα σε όλες τις περιπτώσεις: χοντρά, λεπτά, με αργή τροφοδοσία και με γρήγορη.
Για το αν μπορείς να κατέβεις στα 250mm δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Θεωρήτικά ο δίσκος πρέπει να ταιριάζει με το riving knife (στο δικό μου πριόνι το κενό μεταξύ τους είναι ελάχιστο). Τώρα, 4mm διαφορά στην διάμετρο δια δύο, το 2 χιλιοστά κενό μου φαίνεται πολύ μικρό για να έχεις θέματα.
Μέτρησε το πάχος του riving knife και φρόντισε όποιον δίσκο και αν καταλήξεις να έχει δόντι πιο χοντρό και σώμα πιο λεπτό από το riving. Λογικά θα γράφει και στο μάνουαλ κάτι για το πάχος των δίσκων που ταιριάζουν στο πριόνι.
Δηλαδή θα δώσεις για ένα δίσκο κοπής σχεδόν όσα έδωσες για ολόκληρο το παγκοπρίονο;
Αυτός που έχεις επιλέξει κοστίζει €108
Δεν είναι υπερβολή;
Χωρίς παρεξήγηση απλά το είδα και μου βγήκαν τα μάτια
Αν πάντως το μαχαίρι είναι όντως 2.8 και το δόντι του δίσκου 2.6, το ξύλο θα φράκαρε μόλις περνούσε τον δίσκο και ακουμπούσε το μαχαίρι. Ίσως το μέτρησες λάθος.
Ποσο πλατος κοβεις με το radial;
.....το ραντιαλ της παρκυ αν θυμαμαι καλα δεν κοβει μονο 31 cm αλλά παραπανω
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.