Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Νεκτάριε για αυτή την δουλειά χρειάζεσαι ηλεκτρική μπεκάτσα ή ηλεκτρικό αλυσοπρίονο για πιο εύκολα.
Κανονικά έπρεπε να είχες πάρει το πχιοτικό Φλωραμπεστ από το Lidl ....γαζώνει το εργαλείο !!!:flipout:-bye-

Απάντηση: Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Νεκτάριε για αυτή την δουλειά χρειάζεσαι ηλεκτρική μπεκάτσα ή ηλεκτρικό αλυσοπρίονο για πιο εύκολα.
Κανονικά έπρεπε να είχες πάρει το πχιοτικό Φλωραμπεστ από το Lidl ....γαζώνει το εργαλείο !!!:flipout:-bye-

Έχει κ τον χθεσινό λοστό από τα Lidl o Κουταλιανός για τα πιο δύσκολα αν χρειαστεί........

Εκπαιδευτικό αλυσοπριονο.

Το σκεφτομαι για ηλεκτρικο αλυσοπριονο, αλλα θαρρεις κατι με απωθει τελευταια απο τα ηλεκτρικα/μπαταριας που η χρηση τους θα ειναι σπανια.

Re: Απάντηση: Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Το σκεφτομαι για ηλεκτρικο αλυσοπριονο, αλλα θαρρεις κατι με απωθει τελευταια απο τα ηλεκτρικα/μπαταριας που η χρηση τους θα ειναι σπανια.

Ηλεκτρικά όχι μπαταρίας ....κλαδιά τέτοια θα λιανίζεις συνέχεια ....χωρίς πλάκα αυτό το αλυσοπρίονο που σου λέω είναι πολύ ωραίο και τσάμπα.
Η σέγα μπαταρίας που είχα πάρει (περισσότερο για την μπαταρία την πήρα είναι ίδια με του παλμικού) δεν κρατάει αρκετά η μπαταρία της.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Ανα

Ηλεκτρικά όχι μπαταρίας ....κλαδιά τέτοια θα λιανίζεις συνέχεια ....χωρίς πλάκα αυτό το αλυσοπρίονο που σου λέω είναι πολύ ωραίο και τσάμπα.
Η σέγα μπαταρίας που είχα πάρει (περισσότερο για την μπαταρία την πήρα είναι ίδια με του παλμικού) δεν κρατάει αρκετά η μπαταρία της.

Θ τ εχω υποψην μου αν βγει!

Εγω για αυτα εφτιαξα τον "καβαλαρη". Τα ντανιαζω, τα ευθυγραμιζω, τραβαω και 2 χταποδια και βουρ μονοκοπη ολα μαζι με το κλαδευτικο.
Δυο κοπες τα εχω αυτα.
Αφου στον καβαλαρη βαζω και πολυ ψιλα.

Εγω για αυτα εφτιαξα τον "καβαλαρη". Τα ντανιαζω, τα ευθυγραμιζω, τραβαω και 2 χταποδια και βουρ μονοκοπη ολα μαζι με το κλαδευτικο.
Δυο κοπες τα εχω αυτα.
Αφου στον καβαλαρη βαζω και πολυ ψιλα.

Καβαλαρι? Ετσι δεν το σκεφτηκα, μαλλον θα το δοκιμασω.

Καλημέρα σε όλους,
Θέλω να αντικαταστήσω λάμπα φθορίου με led. Χρειάζεται να κάνω κάτι συγκεκριμένο ή απλά βάζω τη λάμπα led και τέλος?

Δηλαδή αποσυνδέω starter και μετασχηματιστή και απευθείας στα 220volt?

Edit:
Οκ το κατάλαβα, τώρα το είδα ολόκληρο το post σου.
Πριν μου έβγαζε ένα κατεβατό με κώδικα...

Καλημέρα σε όλους,
Θέλω να αντικαταστήσω λάμπα φθορίου με led. Χρειάζεται να κάνω κάτι συγκεκριμένο ή απλά βάζω τη λάμπα led και τέλος?

Eχω παρει λαμπες led τυπου φθοριου (T8) που μπαινουν στην θεση της παλιας αλλαζοντας μονο το σταρτερ με αυτο.

Δεν θυμαμαι εαν το σταρτερ ηταν μεσα στην συσκευασια της λαμπας η ο Καυκας μου το χρεωσε εξτρα https://www.kafkas.gr/proionta/foti...-led-tube-14-5w-g13-230v-6500k-192184_192184/

Σε αλλο μαγαζι που πηγα μου ειπαν οτι πρεπει να γινει καποια αλλαγη (να αποσυνδεθουν ο μετασχηματιστης και το σταρτερ) για να δουλεψει.
Αρα θα ρωτησεις για λαμπες led που τις αλλαζεις μονο με αλλαγη του παλιου σταρτερ με σταρτερ για λαμπες λεντ οπως το παραπανω.

Εξαρτάται από τον τύπο της λάμπας led. Δεν είναι όλες ίδιες. Ανά περίπτωση μπορεί να αλλαχθεί μόνο το starter ή το ballast ή να γίνει τροποποίηση της καλωδίωσης ή συνδυασμός αυτών.
Οπότε όπως λέει και ο Χιώτης, ερώτημα στο κατάστημα για σχετικές πληροφορίες.

http://hlektrologia.gr/αντικατάσταση-συμβατικών-λαμπτήρων/
http://acomelectronics.com/forum/viewtopic.php?t=168

Σας ευχαριστώ πολύ!

υπάρχει η ανάγκη για αγορα μαδεριων οικοδομής (το δυνατον αροζα για λογους αντοχης)...
τα κλασσικά 4μετρα χ 5 ποντους παχος που χρησιμοποιουνται στις οικοδομές απλα θελω να ειναι σε καινουργια κατάσταση και οχι ταλαιπωρημένα.

εχετε υπ'οψιν σας απο που και σε τι κοστος...???

Απάντηση: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Ευγενιε πριν κανα δυο μερες εδινε αυτα ακριβως που θες ενας τυπος στο fb 18 το κομματι.

Καλησπερα, θα ηθελα την βοήθεια σας. Παράγγειλα για την μάνα μου, νεο πλυντήριο πιάτων (εκπληξη) και θα ερθει σε μερικές μέρες. Ειπα να δοκιμάσω να το εγκαταστήσω εγω, βγάζοντας το παλιο και να συνδέσω το νεο (πόσο δύσκολο μπορει να ειναι :))

Η απορία μου ειναι πως σκατα γινεται το ντυσιμο με το ξυλο πανω στην πορτα? Με κόλα? Με βιδες? Πως? (Εννοω να βγαλω το υπάρχον πανελ απο το παλιο πλυντήριο και να το βαλω στο νεο - το μεγεθος ειναι το ιδιο)

Οποιος εχει καποια αποψη για αυτο ας μου πει. Ευχαριστω

Καλησπερα, θα ηθελα την βοήθεια σας. Παράγγειλα για την μάνα μου, νεο πλυντήριο πιάτων (εκπληξη) και θα ερθει σε μερικές μέρες. Ειπα να δοκιμάσω να το εγκαταστήσω εγω, βγάζοντας το παλιο και να συνδέσω το νεο (πόσο δύσκολο μπορει να ειναι :))

Η απορία μου ειναι πως σκατα γινεται το ντυσιμο με το ξυλο πανω στην πορτα? Με κόλα? Με βιδες? Πως? (Εννοω να βγαλω το υπάρχον πανελ απο το παλιο πλυντήριο και να το βαλω στο νεο - το μεγεθος ειναι το ιδιο)

Οποιος εχει καποια αποψη για αυτο ας μου πει. Ευχαριστω

Ανοιγες τη πορτα.
Βλεπεις περιμετρικα στην ςσωτερικη πλευρα της πορτας καποιες βιδες.
Συνηθως καποιες απο αυτες αν οχι ολες βιδωνουν τη πορτα στο ξυλο.
Οποτε αφου ειναι παλιο, ξεβιδωσε οτι βλεπεις....:flipout:

Αρκεί φυσικά το καινούργιο πλυντήριο να είναι για εντοιχισμό και να έχει υποδομή για να βιδωθεί η ξύλινη επένδυση.