Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Απάντηση: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Ρε θείο όλο ζημιές παθαίνεις.

Κάνε κάνα ευχέλαιο στο Εργαστήριο σου.

Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Πυκνωτή τον κλασικό όπως τον ξέρουμε, αυτόν τον άσπρο εννοώ, δεν βρήκα μέσα στο μηχάνημα. Η συνδεσμολογία είναι : διακόπτης, έξοδος στην πλακέτα (φώτο) και μετά μοτέρ. Ξέρει κανείς αν η πλακέτα αντικαθιστά τον πυκνωτή;
0a9994d4ace81ac03ece01cabee5cb6e.jpg

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πάνω στην πλακέτα, υπάρχει πυκνωτής και δεξιά αντιπαρασιτικο φίλτρο.Τα υπόλοιπα δεν φαίνονται και πρέπει να τα δείξεις σε ηλεκτρονικό.Μετρα με ένα πολύμετρο αν έχεις έξοδο από διακόπτη κλπ.κλπ.

Όσο για τη σκούπα,σαν βλάβη ακούγεται...

Αν ο πυκνωτής είναι πάνω στην πλακέτα καλύτερα να βρει έναν ηλεκτρονικό για να τον αφαιρέσει ,που έχει και τα κατάλληλα εργαλεία. Πυκνωτές βρίσκεις εύκολα. Αν αφαιρείται από την πλακέτα .

Πάνω στην πλακέτα, υπάρχει πυκνωτής και δεξιά αντιπαρασιτικο φίλτρο.Τα υπόλοιπα δεν φαίνονται και πρέπει να τα δείξεις σε ηλεκτρονικό.Μετρα με ένα πολύμετρο αν έχεις έξοδο από διακόπτη κλπ.κλπ.

Όσο για τη σκούπα,σαν βλάβη ακούγεται...
Πάνο η σκούπα το παθαίνει αυτό μόνο στο συγκεκριμένο μηχάνημα τώρα που χάλασε, στα άλλα εργαλεία δουλεύει μια χαρά.

Ρε θείο όλο ζημιές παθαίνεις.

Κάνε κάνα ευχέλαιο στο Εργαστήριο σου.
Λες να είμαι ματιασμενος;

Last edited by a moderator:

Πάνο η σκούπα το παθαίνει αυτό μόνο στο συγκεκριμένο μηχάνημα τώρα που χάλασε, στα άλλα εργαλεία δουλεύει μια χαρά.

Αν στα άλλα εργαλεία δουλεύει μια χαρά η σκούπα, δηλαδή παίρνει μπρος αυτόματα όταν παίρνουν μπρος τα εργαλεία, αλλά στο συγκεκριμένο εργαλείο δουλεύει συνέχεια, σημαίνει ότι έχουν συμβεί ταυτόχρονα 2 πράγματα: Έχει κολλήσει ο διακόπτης του εργαλείου σου και αυτό έχει και κάποιο "ήπιο" βραχυκύκλωμα το οποίο δημιουργεί τόσο "φορτίο" ώστε να νομίζει η σκούπα ότι έχεις ενεργοποιήσει το εργαλείο.

Εκτός αν η πλακέτα που μας δείχνεις είναι πάνω στα 220V πριν τον διακόπτη και λόγω βλάβης αυτής νομίζει η σκούπα ότι έχεις ενεργοποιημένο το εργαλείο.

Σε κάθε περίπτωση το εργαλείο θέλει σέρβις από ηλεκτρονικό.

Αν στα άλλα εργαλεία δουλεύει μια χαρά η σκούπα, δηλαδή παίρνει μπρος αυτόματα όταν παίρνουν μπρος τα εργαλεία, αλλά στο συγκεκριμένο εργαλείο δουλεύει συνέχεια, σημαίνει ότι έχουν συμβεί ταυτόχρονα 2 πράγματα: Έχει κολλήσει ο διακόπτης του εργαλείου σου και αυτό έχει και κάποιο "ήπιο" βραχυκύκλωμα το οποίο δημιουργεί τόσο "φορτίο" ώστε να νομίζει η σκούπα ότι έχεις ενεργοποιήσει το εργαλείο.

Εκτός αν η πλακέτα που μας δείχνεις είναι πάνω στα 220V πριν τον διακόπτη και λόγω βλάβης αυτής νομίζει η σκούπα ότι έχεις ενεργοποιημένο το εργαλείο.

Σε κάθε περίπτωση το εργαλείο θέλει σέρβις από ηλεκτρονικό.

+1!

Δεσποινα πια ειναι η μεγαλυτερη διασταση που θα χρειαστει να κοψεις?
Ενα radial με 30,5 εκ κοπης θα σε βολεψει?

Δες εδω σε απιστευτη τιμη για ΜΕΤΑΒΟ.
https://www.skroutz.gr/s/2947677/Metabo-KGS216M.html

Λοιπόν κύριοι το πρόβλημα μου μάλλον λύθηκε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον mister lefeld. Αφού κλείσαμε το τηλέφωνο σε 2 λεπτά μου έστειλε με email δελτίο αποστολής δέματος με πληρωμή από τον παραλήπτη μέσω ΕΛΤΑ και μετά dhl, και μου το αντικαθιστά.
Καλά είναι τα email αλλά η τηλεφωνική συνεννόηση καλύτερη.

Το θέμα είναι βέβαια να μην πάθει τα ίδια το καινούργιο. Από κάτι κριτικές που διάβασα στο Amazon, ενώ έχει πολύ καλά σχόλια μέχρι και το έτος 2017, ένας χρήστης που παρέλαβε το 2018 είχε το ίδιο πρόβλημα με μένα. Αν και ο lefeld μου είπε ότι πούλησε πολλά από δαύτα και είναι το πρώτο που χάλασε.

Απάντηση: Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Το θέμα είναι βέβαια να μην πάθει τα ίδια το καινούργιο. Από κάτι κριτικές που διάβασα στο Amazon, ενώ έχει πολύ καλά σχόλια μέχρι και το έτος 2017, ένας χρήστης που παρέλαβε το 2018 είχε το ίδιο πρόβλημα με μένα. Αν και ο lefeld μου είπε ότι πούλησε πολλά από δαύτα και είναι το πρώτο που χάλασε.

Εγώ του έχω αλλάξει τα φώτα & δεν έχει κάνει "κιχ".
Αγιασμό να κάνεις !!!

Re: Απάντηση: Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Εγώ του έχω αλλάξει τα φώτα & δεν έχει κάνει "κιχ".
Αγιασμό να κάνεις !!!
Θα αλλάξουμε, θα σου δώσω το καινούργιο να πάρω το δικό σου το παλιό.

Απάντηση: Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Λοιπόν κύριοι το πρόβλημα μου μάλλον λύθηκε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον mister lefeld. Αφού κλείσαμε το τηλέφωνο σε 2 λεπτά μου έστειλε με email δελτίο αποστολής δέματος με πληρωμή από τον παραλήπτη μέσω ΕΛΤΑ και μετά dhl, και μου το αντικαθιστά.
Καλά είναι τα email αλλά η τηλεφωνική συνεννόηση καλύτερη.

Ωραιος! Το γερμανοφωνο φιλο απο κοντα και κερνα καφεδες. Αχρειαστος να ειναι...

Re: Απάντηση: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

https://www.pavlatos-tools.gr/index.php?route=product/product&product_id=7964
Καλησπέρα , τι άποψη έχετε για το παραπάνω εργαλείο; χρήση καθαρά περιστασιακή και ερασιτεχνική.
Εγώ προτιμώ πιο απλες κατασκευές. Μην περιμένεις ακρίβεια σε καμία από τις εργασίες από τέτοιου τύπου εργαλεία.

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Το συγκεκριμένο είδος (παγκοπρίονο και φαλτοπρίονο)το προτίμησα για την ευκολία, υπάρχει και δισκοπρίονο και πάγκος της wolfcraft άλλα θέλει αρκετό χρόνο να το προσαρμόσεις και να το ευθυγραμμίσεις ειδικά αν θέλει να κόψεις κάτι γρήγορα.

Καλησπέρα , τι άποψη έχετε για το παραπάνω εργαλείο; χρήση καθαρά περιστασιακή και ερασιτεχνική.

δεν θα σε βολεψει, το συγκεκριμενο προοριζεται για τους μαραγκους που βρισκονται στην οικοδομη, για να κοψουν λιγο την ηδη κομμενη μπαζα (της κουζινας, της ντουλαπας), κανενα πλαισιο και αλλες μικροκοπες.

ακριβως ετσι
ασε τον Μπαμπη τωρα ... αυτος κοιταει τις Γερμανικες γοργονες

«χρήση καθαρά περιστασιακή και ερασιτεχνική.»
Μ´ αυτή τη λογική δεν θα το απέκλεια... Σίγουρα είναι γοργόνα αλλά μ´ ένα τέτοιο της Stayer ο αδερφός μου έχει φτιάξει όλα τα έπιπλα του σπιτιού του.