Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Τρυπημα σε ανοξειδωτο και γενικα σκληρα μεταλλα δεν θελει πολλες στροφες, θελει λιγες στροφες και ροπη. Νομιζω οτι το 18βολτο Stanley που εχεις σε καλυπτει απολυτα.

Τι να σου πω Μιχαλη...προσφατα προσπαθησα να τρυπησω σιδερο για να στερεωσω τσιμεντοσανιδα με το Stanleaki και δεν...με ενα ηλεκτρικο τρυπανι της Skil που ειχε καποιος εκει εκανα μια χαρα μετεποιτα την δουλεια μου.....δεν εκανα κατι σωστα τι να πω....η αληθεια ειναι οτι με λιγες στροφες δεν το δοκιμασα....

Καλησπερα μαστορες,

σε 10 μερες θα ερθω Ελλαδα για δυο εβδομαδες να δω την μανα στην Αθηνα,

εχτος απο Στριγκο,Φραγκο,Βαρδακα,Leroy και Πρακτικερ,

εχετε καμια προταση για μαγαζια με εργαλεια?

Εξαρτάται τι θέλεις.. ..
Από εργαλείομαγαζα υπάρχουν ένα σωρό. ...Φυσικά παίζει και τι θα υπάρχει σε στοκ...

Καλησπερα μαστορες,

Ρίξε & εδώ την ματιά σου, https://www.pavlatos-tools.gr/

Αυξανονται οι επιλογες μου ,ευχαριστω Ζidan και Κωστα!

Κostv , εργαλεια ξυλουργικης κλπ καλης ποιοτητας να ναι και οτι να 'ναι !

Αρκει να ειναι σε καλες τιμες και να μπορεις να πας σε φυσικο μαγαζι και οχι online,

και να μην ειναι σαν καποια μαγαζια στην οδο Αθηνας που ειναι στιβαγμενα τα εργαλεια και δεν μπορεις να τα δεις.

Απο Χιο δεν το βλεπω να πηγαινω Εndura!

Στριγκος,Φραγκος,Βαρδακας,Leroy, Πρακτικερ
https://www.kentrovidas.gr/ Ιφιγενείας 75,Ν. Ιωνία
https://www.pavlatos-tools.gr/ Λεωφ. Αγίου Δημητρίου 7, Αγ. Δημήτριος

Καλησπερα μαστορες,

Την μια και μοναδικη φορα που εχω παει, εχω μεινει ευχαριστημενος και απο τον Χρηστου στη Ν. Ερυθραια. Εχει και e-shop, νομιζω.

Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Τρίγωνο Αλουμινίου αξίζει να το αγοράσω μαστορια
https://www.ergaleiogatos.gr/shop/charakas-trigono-mirognomonio-alouminiou-am-tech-p3396-150mm/

Δεν αξιζει Ηλια κατα την γνωμη μου, ασε που ειναι σε ιντσες και δεν ειναι καν ακριβειας.
Καλυτερα να παρεις μια γωνια ξυλουργου. Εκτος αν συλλεγεις εργαλεια σαν κι εμενα ειτε εχεις χρηση για το ειδικο μοιρογνωμονιο που εχει :))

Τρίγωνο Αλουμινίου αξίζει να το αγοράσω μαστορια
https://www.ergaleiogatos.gr/shop/charakas-trigono-mirognomonio-alouminiou-am-tech-p3396-150mm/
Εμένα με βολεύει πολύ για κοψίματα με δισκοπριονο και σεγα για πολλές ακριβειες θες γωνία Μαραγκού όπως λέει ο συνάδελφος!

Στάλθηκε από το BV5500Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Έχω απορίες σχετικά με δύο εργαλεια. Πρώτον το φαλτσοπριονο το οποίο στη δική μου περίπτωση μπορεί να αντικαταστησει και το πάγκοπριονο. Βρήκα της einhel στα 129 στο practiker συρωμενο αλλά κοιτάζω και της metabo από lefeld. Αν πάω στη metabo πρέπει να περιμένω για να το πάρω. Από την άλλη το einhel δεν μου γέμισε το μάτι ποιοτικά λίγο που το μετά χειρίστηκα μέσα στο κατάστημα.
2 η φρεζα.... Αν και ελαφρώς με φοβίζει σαν εργαλείο (ακόμα δεν δαμασα την πριονοκορδελα) με ενδιαφέρει σταθερή. Υπάρχει για αγορά σταθερή πάνω σε τραπέζι (έχω βρει μόνο proxon) ή είναι μονόδρομος να αγοράσεις τη φρεζα και να φτιάξεις τον κατάλληλο πάγκο. Τα κοιτάω αυτά γιατί παλεύω να μεγαλώσω το εργαστήρι και πρέπει να δω το χώρο που θα χρειαστώ.

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Aναλογα την χρηση που προοριζεται το φαλτσοπριονο. Εγω πχ. το συρομενο parkside που εχω, ουσιαστικα βρισκεται σε μονιμη ακινησια λογω πριονοκορδελλας.
Αν δεν με φτανει ο λαιμος της κορδελας τοτε η κοπη γινεται με σεγα, ή δισκοπριονο χειρος, ή πριονι χειρος, η ακομα με την σεγα παγκου dremel αν το ξυλο ειναι σχετικα λεπτο.

Για το ρουτερ παγκου ειτε θα παρεις ενα ρουτερ και εναν ειδικο παγκο για ρουτερ ειτε -αν σε βολευει σαν capacity- το μικρο παγκορουτερακι της proxxon που ειναι ενα πολυ λειτουργικο κοσμημα αλλα περιορισμενων δυνατοτητων λογω μικρων φρεζων στελεχους 3μμ. Εκει σιγουρα δε θα σε φοβισει το εργαλειο τοσο, οσο τα μεγαλα ρουτερ, αλλα παλι θελει την προσοχη του.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Δεν αξιζει Ηλια κατα την γνωμη μου, ασε που ειναι σε ιντσες και δεν ειναι καν ακριβειας.
Καλυτερα να παρεις μια γωνια ξυλουργου. Εκτος αν συλλεγεις εργαλεια σαν κι εμενα ειτε εχεις χρηση για το ειδικο μοιρογνωμονιο που εχει :))
Ευχαριστώ Μιχάλη δεν πρόσεξα ότι είναι με ίντσες έχω από όλα απλά έλεγα για την τιμή.

Aναλογα την χρηση που προοριζεται το φαλτσοπριονο. Εγω πχ. το συρομενο parkside που εχω, ουσιαστικα βρισκεται σε μονιμη ακινησια λογω πριονοκορδελλας.
Αν δεν με φτανει ο λαιμος της κορδελας τοτε η κοπη γινεται με σεγα, ή δισκοπριονο χειρος, ή πριονι χειρος, η ακομα με την σεγα παγκου dremel αν το ξυλο ειναι σχετικα λεπτο.

Για το ρουτερ παγκου ειτε θα παρεις ενα ρουτερ και εναν ειδικο παγκο για ρουτερ ειτε -αν σε βολευει σαν capacity- το μικρο παγκορουτερακι της proxxon που ειναι ενα πολυ λειτουργικο κοσμημα αλλα περιορισμενων δυνατοτητων λογω μικρων φρεζων στελεχους 3μμ. Εκει σιγουρα δε θα σε φοβισει το εργαλειο τοσο, οσο τα μεγαλα ρουτερ, αλλα παλι θελει την προσοχη του.
Το φαλτσοπριονο το θέλω για ισιες κοπες και κυρίως για μικρά ξυλα μέχρι 30 εκατοστά. Αυτό που θέλω είναι η κάθετη κοπη η οποία με σέγα χειρός είναι για εμένα χρονοβόρα διαδικασία αφού πρέπει να βγάλω έξω πάγκο, οδηγό και σέγα για να κόψω. Τα μεγαλύτερα που κόβω είναι σανιδες που πάλι δεν τις κόβω και τόσο ίσια και κάθομαι και τρίβω. Η πριονοκορδελα δεν με βοηθάει πολύ αν θέλω να κόψω σανίδα μεγάλη και στα μικρά τεμάχια όταν ζορίζεται λίγο παραπνω τσιριζει. Ελπίζω μέχρι να πάρω φαλτσοπριονο να την έχω μάθει καλύτερα (έρχονται και Χριστούγεννα και θα έχω χρόνο μαζί της).
Όσο για το ρουτερ... Της proxon μου φαίνεται μικρο αν και βολικο σε θέμα χώρου αλλά για μεγαλύτερα τεμάχια νομίζω ότι δεν είναι. Οπότε θα κοιτάξω για ρουτερ και τραπέζι. Ή όταν έρθει η ώρα θα ρωτήσω πως να την τοποθετήσω με ασφάλεια σε δικό μου πάγκο.

Προσωπικά ήμουν στο ίδιο δίλημμα εδώ κι ένα χρόνο. Δεν μου γέμιζε το μάτι το parkside, σκεφτόμουν και διπλής εργασίας, (με πάγκο), δεν ήθελα συρόμενο και τελικά κατέληξα στο metabo το 216 που το παρήγγειλα πριν μια βδομάδα από το άμαζον Γερμανίας στα 131 τελική τιμή. Όταν το παραλάβω θα γράψω λίγα λόγια.
Πάντως Σαν όνομα, ανάμεσα στην metabo και την einhell δεν γίνεται σύγκριση.

Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Προσωπικά ήμουν στο ίδιο δίλημμα εδώ κι ένα χρόνο. Δεν μου γέμιζε το μάτι το parkside, σκεφτόμουν και διπλής εργασίας, (με πάγκο), δεν ήθελα συρόμενο και τελικά κατέληξα στο metabo το 216 που το παρήγγειλα πριν μια βδομάδα από το άμαζον Γερμανίας στα 131 τελική τιμή. Όταν το παραλάβω θα γράψω λίγα λόγια.
Πάντως Σαν όνομα, ανάμεσα στην metabo και την einhell δεν γίνεται σύγκριση.
Κι εγώ αυτό κοίταω. Θα περιμένω τα νέα από εσένα αν και από τα βιντεακια το βλέπω πολύ πιο ποιοτικό το metabo. Μάλλον θα περιμένω κι εγω... Και κατά εκεί θα πάω.

Που το βρήκες τέτοια τιμή; είναι το συρρομενο; εγώ το βρίσκω 180