Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Σπακουρης ενα τετραγωνικο πλεκιγκλας 5mm γυρω στα 35 ευρω. Ρωτησα τη προηγουμενη εβδομαδα. Μου ειπε στο περιπου γιατι επρεπε να το δει και βιαζοτανε. Εχω ξαναπαρει παλια και μου ειχε κοψει και μικρο κομματι

Δεν μου φενεται φτηνο....
Πριν απο 2 χρονια εβαλα πανω στο γραφειο της κορης μου με πατρον και κοψιματα(1.15cmX55cm με εσοχες) και μου ειχε παρει 25 ευρω ο Παπανικος στο Καλαμακι...

Καλημέρα,
Σκέφτομαι για αγορά μικρού γωνιακού τροχού. Το είχα στο πλάνο για πιο μετά, να υπάρχει για γενική χρήση, αλλά μάλλον θα πάει για νωρίτερα.
Από ότι έχω διαβάσει εδώ μέσα, ένα με διάμετρο δίσκου 125mm και ρυθμιζόμενες στροφές εξυπηρετεί για all around εργαλείο. Είχα συgκρατήσει σαν επιλογή το Bosch GWS 850CE αλλά δεν το βλέπω στο site της bosch και το βρίσκω σε λίγα μόνο μαγαζιά που δεν βολεύουν κι' όλας. Βρίσκω αντίθετα το Bosch GWS 9-125S που έχει τα ίδια χαρακτηριστικά - να υποθέσω είναι νεώτερο μοντέλο που έχει αντικαταστήσει το 850CE ;
Επίσης αν υπάρχει και άλλη πρόταση για κάτι καλό εκεί γύρω στα 80 , καλοδεχούμενη.

Γιατί χρήση θα το έχεις...;
Το συγκεκριμένο bosch είναι πολύ καλή επιλογή...
Εαν θες για βαριά εργασία θέλει πιο δυνατό...

Εάν αντέχει η τσέπη σου πήγαινε στο dewalt 4257...Δεν έχω μετανιώσει δευτερόλεπτο...!!!

Κωστη, ο dewalt που προτεινεις με 1500 watt (και ποσο βαρος) ειναι υπερβολη για μοναδικος τροχος στο εργαστηριο.
Δημητρη, θα ελεγα να πας σε εναν ρυθμιζομενο 125 μεχρι 800W

Καλημέρα,
Σκέφτομαι για αγορά μικρού γωνιακού τροχού. Το είχα στο πλάνο για πιο μετά, να υπάρχει για γενική χρήση, αλλά μάλλον θα πάει για νωρίτερα.
Από ότι έχω διαβάσει εδώ μέσα, ένα με διάμετρο δίσκου 125mm και ρυθμιζόμενες στροφές εξυπηρετεί για all around εργαλείο. Είχα συgκρατήσει σαν επιλογή το Bosch GWS 850CE αλλά δεν το βλέπω στο site της bosch και το βρίσκω σε λίγα μόνο μαγαζιά που δεν βολεύουν κι' όλας. Βρίσκω αντίθετα το Bosch GWS 9-125S που έχει τα ίδια χαρακτηριστικά - να υποθέσω είναι νεώτερο μοντέλο που έχει αντικαταστήσει το 850CE ;
Επίσης αν υπάρχει και άλλη πρόταση για κάτι καλό εκεί γύρω στα 80 , καλοδεχούμενη.
Ο γωνιακός τροχός της Parkside με ρυθμιζόμενες στροφές είναι το μοναδικό εργαλείο των lidl για το οποίο δεν έχω παραπονεθεί. Δουλεύει άψογα και σε πολύ καλή τιμή.

Στάλθηκε από το Redmi Note 8 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τον θέλω για γενική χρήση - θα είναι ο πρώτος μου γωνιακός οπότε δεν ξέρω και ακριβώς τι ψάχνω.
Από ότι είχα δει τον Bosch GWS 850CE τον έχουν αρκετοί στο φόρουμ και είναι ευχαριστημένοι. Ο GWS 9-125 βλέπω έχει τον προφυλακτήρα λίγο πιο έξω (εξέχει) προς το κέντρο και σκέφτομαι μήπως δεν βολέψει; Τον έχει μήπως κανείς να μας πει; Επειδή είχαν γραφτεί πολλά αρνητικά σχόλια για τον Bosch GWS 7-115, είχα προβληματιστεί και προτιμώ να πάω σε κάτι δοκιμασμένο...
@Θανάση: και τα δύο που γράφω είναι στα 1,9 κιλά αλλά πάνω από 800W
@Γιάννη: τα parkside τα εκτιμώ, αλλά βλέπω στο τιουμπ η πλειοψηφία χρησιμοποιεί τροχάκια χωρίς χερούλι που τα κρατάς από το σώμα του εργαλείου. Μου φαίνεται πιο ευέλικτη η χρήση έτσι.

Προς το παρόν έχω να τρίψω τα κάγκελα από τις σκουριές και από ότι είδα στο νετ την δουλειά την κάνουν με γωνιακό και συρματόβουρτσα καμπάνα. Βεβαίως έχω ήδη τελειώσει την μισή δουλειά με το τρυπάνι και συρματόβουρτσα με άξονα (με αρκετή δυσκολία).
Κατά τα άλλα, μέχρι τώρα για κοπές σε σίδερα τις κάνω με το ντρεμελοειδές του λιντλ (!) και δουλειές λείανσης με το τρυπάνι. Υπάρχει και ένας μεγάλος τροχός (230mm?) κληρονομιά αλλά δεν μου έχει χρειαστεί πουθενά ακόμα.

Για τριψιμο θες τις ρυθμιζομενες στροφες αλλα θες και ελαφρυ εργαλειο. Επισης να αγορασεις μικρη καμπανα (οχι κοτσιδα) ωστε να εχει καλυτερο κεντραρισμα χωρις κραδασμους.

Μεταξυ των 2 bosch εγω προτεινω τον GWS 9 που λογω της χαμηλης κεφαλης χωνεται σε δισπροσιτα σημεια.

Αν και εχω 5 τροχους, για τριψιματα χρησιμοποιω εναν φτηνο Bavaria, τον πιο μικρο και ελαφρυ και φτηνο της αγορας (με Restart Protection!!!!!), που τον ειχα αγορασει για εφεδρια πριν απο 4 χρονια και εχει τριψει τα παντα ολα, με καμπανες και γυαλοχαρτα.

Πρώτος τροχός ακούω,λειτουργία με το ένα χέρι ακούω, κάτι με φοβίζει........Πολυ Προσοχή!Ο τροχός είναι ο βασιλιάς των επικίνδυνων εργαλείων.....

Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Πρώτος τροχός ακούω,λειτουργία με το ένα χέρι ακούω, κάτι με φοβίζει........Πολυ Προσοχή!Ο τροχός είναι ο βασιλιάς των επικίνδυνων εργαλείων.....

Mαλλον θα εννοει τα μικρα τροχακια με δισκο 76μμ που εχει βγαλει η Bosch και (αντεγραψε) η Parkside. Αυτα οντως δουλευονται με το ενα χερι και εχουν αριστη εργονομια και καλη ασφαλεια.
bosch_gws_10_8-76_v-ec_solo_ohne_l-boxx.png

Απάντηση: Re: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Τον θέλω για γενική χρήση - θα είναι ο πρώτος μου γωνιακός...

@Γιάννη: τα parkside τα εκτιμώ, αλλά βλέπω στο τιουμπ η πλειοψηφία χρησιμοποιεί τροχάκια χωρίς χερούλι που τα κρατάς από το σώμα του εργαλείου. Μου φαίνεται πιο ευέλικτη η χρήση έτσι.

Φίλε μου επειδή όπως γράφεις δεν έχεις εμπειρία από γωνιακούς να σου πω 2-3 πράγματα. Σχετικά με τη χειρολαβή των γωνιακών, είναι ένα προσάρτημα που συνοδεύει στη συσκευασία τους σχεδόν όλους τους γωνιακούς και που αν θέλεις το βάζεις, αν δε θέλεις δε το βάζεις. Το να δουλεύεις γωνιακό κρατώντας τον μόνο από το σώμα, καταρχάς δεν είναι για πολύωρη εργασία γιατί μετά από λίγο κουράζει. Αυτό το κάνουμε συνήθως για κάποιες δουλειές "στο πεταχτό" που λέμε. Δεύτερον δεν έχεις σταθερότητα και δεν μπορείς να κάνεις σωστές κοπές και γενικά σωστή δουλειά. Τρίτον και σημαντικότερο, αν σου "αρπάξει" κάπου, πράγμα πάρα πολύ συνηθισμένο, θα σου πεταχτεί απότομα και επειδή θα τον κρατάς μόνο με το ένα χέρι θα κινηθεί ανεξέλεγκτα και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος σοβαρού τραυματισμού. Ο γωνιακός είναι από τα πολύ επικίνδυνα εργαλεία, μεγάλη προσοχή λοιπόν και χρήση πάντα με γάντια, γυαλιά ασφαλείας, χειρολαβή, προφυλακτήρα και γερό κράτημα για να είσαι ασφαλής.

@Χιωτης
Ο φίλος μας αναφέρει ότι θέλει πρώτιστος να τρίψει κάγκελα. Με το τροχάκι της μπαταρίας δεν μπορεί να κάνει τέτοια δουλειά, θέλει οπωσδήποτε ρεύματος.

Για τριψιμο θες τις ρυθμιζομενες στροφες αλλα θες και ελαφρυ εργαλειο. Επισης να αγορασεις μικρη καμπανα (οχι κοτσιδα) ωστε να εχει καλυτερο κεντραρισμα χωρις κραδασμους.

Μεταξυ των 2 bosch εγω προτεινω τον GWS 9 που λογω της χαμηλης κεφαλης χωνεται σε δισπροσιτα σημεια.

Αν και εχω 5 τροχους, για τριψιματα χρησιμοποιω εναν φτηνο Bavaria, τον πιο μικρο και ελαφρυ και φτηνο της αγορας (με Restart Protection!!!!!), που τον ειχα αγορασει για εφεδρια πριν απο 4 χρονια και εχει τριψει τα παντα ολα, με καμπανες και γυαλοχαρτα.

Χαμηλότερη κεφαλή εννοείς αυτό το σημείο(κόκκινο) ότι εξέχει περισσότερο;
troxos.jpg
...αλλά βλέπω στο τιουμπ η πλειοψηφία χρησιμοποιεί τροχάκια χωρίς χερούλι που τα κρατάς από το σώμα του εργαλείου. Μου φαίνεται πιο ευέλικτη η χρήση έτσι....
Παιδιά, μάλλον το έγραψα λάθος... χωρίς χερούλι εννοούσα ότι στο σημείο που αρχίζει το καλώδιο δεν υπάρχει χερούλι+σκανδάλη (όπως στους μεγάλους τροχούς), υπάρχει κατ' ευθείαν το σώμα του εργαλείου. Οπότε κρατάς το σώμα του εργαλείου με το 'να χέρι και το βιδωτό χερούλι με τ´άλλο.
Ευχαριστώ πάντως για τις συμβουλές, το ξέρω ότι είναι πολύ επικίνδυνο εργαλείο οπότε θα πέσει πολλή μελέτη πριν την πρώτη χρήση.

Mαλλον θα εννοει τα μικρα τροχακια με δισκο 76μμ που εχει βγαλει η Bosch και (αντεγραψε) η Parkside. Αυτα οντως δουλευονται με το ενα χερι και εχουν αριστη εργονομια και καλη ασφαλεια.
Μιχάλη το έχω συγκρατήσει το συγκεκριμένο εργαλείο - έχεις γράψει πολλές φορές τα καλύτερα. Αλλά προς το παρόν ψάχνω για μεγαλύτερο και ρεύματος.

Σόρυ αν το έχω εξαντλήσει το θέμα, αλλά θέλω να το αγοράσω σήμερα-αύριο. Αν δεν υπάρχει καμιά άλλη παρέμβαση θα πάω για το GWS 9-125 που προτιμάει ο Θανάσης (με 5 τροχούς κάτι θα ξέρει ).

Μιχάλη το έχω συγκρατήσει το συγκεκριμένο εργαλείο - έχεις γράψει πολλές φορές τα καλύτερα. Αλλά προς το παρόν ψάχνω για μεγαλύτερο και ρεύματος.
.

Εχω γραψει τα καλυτερα, αλλα χρειαζεται σιγουρα και ενας μεγαλυτερος τροχος. Το μικρο τροχακι ειναι πραγματικο εργαλειο αλλα ο δισκος των 75μμ σε περιοριζει εκει.

Αναφορικα με τους μεγαλυτερους γωνιακους τροχους, αυτο που εχω διαπιστωσει ειναι η χρησιμοτητα μιας τριτης τρυπας στην κεφαλη για να μπορεις να βαζεις το χερουλι και εκει.
Με εχει βολεψει αρκετες φορες κυριως σε τριψιματα και σε μερη με δυσκολη προσβαση, με αλλα λογια, μεγαλυτερος ελεγχος και περισσοτερη ασφαλεια. Eπισης ειναι πολυ σημαντικο να εχει προστασια επανεκκινησης.

Επειδη ειμαι και ερασιτεχνης που θελει και την ανεση του, ισως περισσοτερο και απο την δυναμη και τα λοιπα προσοντα του εργαλειου, μου αρεσει ο τροχος να εχει soft start :)

Να σου πω και εγώ...

Πάρε έναν φθηνό για εξάσκηση και μετά αυτόν που σου λέει ο Θανασης.
Έτσι και αλλιώς θα χρειαστείς δύο ώστε να μην αλλάζεις δίσκο ανάμεσα σε κοπή και λείανση (και θα έχεις τον bosch καθαρό...)

Συμφωνώ λειτουργηκα με τον προλλαλησα.
Έχω 3 τροχους....2 για λείανση και 1 για κόψιμο...
Για λείανση θες οπωσδήποτε ρυθμιζόμενο και για κόψιμο κάνει και π απλός...

Πάρε για αρχή αυτόν τον Bosch που λες και όταν βγάλει το lidl τον αντίστοιχο κτυπά και αυτόν...!!!

Όσο αφορά το τεχνικο κομματι γιατί 2 η περισσότερους τροχους ανάλογα την δουλειά ο λόγως είναι,έχοντας κάψει αρκετά σφουρακια και μου πήρε χρόνια να το καταλάβω,είναι οτι ένας τροχος δεν μπορεί να "συνηθηζει" να δουλεύει σε όλες τις καταστάσεις..δεν μπορεί να τρίβει συνέχεια σταματά ξεκινά και εποιτα να κόβει και ξανά πάλι τα ίδια.. .καποια στιγμή θα κολλήσει..Γιατι αλλάζει το "βημα" λειτουργίας..
Οπότε άλλος για τριψιμο κάι άλλος Για κόψιμο αρχικά..

Δημητρη, απο Bosch εχω μονο τον μεγαλο, τον 230, για τους καινουργιους (20ετιας) μικρους Bosch δεν εχω αποψη για την αντοχη τους.

για εμενα ουτε 2 δεν φτανουν, μαζι στο ιδιο σημειο, οταν βαραω ηλεκτροκολληση

οντως το 3ο σπειρωμα στο κεντρο της γωνιακης, για το χερουλι, ειναι παρα πολυ βολικο, επισης πολυ βολικη ειναι η ρυθμιση του προφυλακτηρα με το clamp.

(επισης ο bavaria εχει και soft start :flipout:)

εννοω οτι ο GWS 9 εχει πιο χαμηλη γωνιακη κεφαλη

Attachments

• bosch 22.jpg
    bosch 22.jpg
    51.9 KB · Views: 252