Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Εγώ επιμένω πάντως για τις μπαταρίες της 12-βολτης σειράς της Bosch...
Σήμερα που ξεκίνησα την αλλαγή κουπαστής στα κάγκελα της ταράτσας τις χρειάστηκα και μ´άκουσε όλη η γειτονιά απ´τα γαμοσταυρίδια. :furious3:

Παίδες ευχαριστώ πολύ. Έκανα μια πρόχειρη αναζήτηση για 3θέσιο χερούλι χωρίς επιτυχία. Πιέζει και ο χρόνος - θέλω να έχω τελειώσει την δουλειά με τα τριψίματα μέχρι το Σ/Κ - οπότε τελικά πήρα τον 9-125. Όταν έρθει η ώρα για τον δεύτερο μάλλον θα πάω σε κάτι φτηνό όπως προτείνετε.

λαθος το εθεσα το "20ετιας" επρεπε να γραψω εχω αποψη για τους προ 20ετιας, που ειχα καποτε εναν 115αρι, και ηταν αθανατος
Δημητρη, με το καλο

Μπαμπη ή θα παρεις κι αλλη μπαταρια ή θα χρησιμοποιησεις τα makita, τι ψαχνεις να βρεις τωρα με τις μπαταριες ... ειναι ολα σχετικα

α ... παιζει και το αλλο ... να σφαξουμε μια μπαταρια makita για να κανουμε αναγομωση στη bosch :flipout:

Μπαμπη ή θα παρεις κι αλλη μπαταρια ή θα χρησιμοποιησεις τα makita, τι ψαχνεις να βρεις τωρα με τις μπαταριες ... ειναι ολα σχετικα

Ρε φίλε, ποιά μπαταρία; Τέσσερις έχω.
Η μία τα παίζει σε χρόνο dt και η άλλη, στο βαλιτσάκι φορτισμένη πρίν 15 μέρες, τη βάζω πάνω στο εργαλείς και μου δείχνει 2 λαμπάκια αντί για 3.
Ούτε Ni-Cd δεν συμπεριφέρεται έτσι.

Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Ρε φίλε, ποιά μπαταρία; Τέσσερις έχω.
Η μία τα παίζει σε χρόνο dt και η άλλη, στο βαλιτσάκι φορτισμένη πρίν 15 μέρες, τη βάζω πάνω στο εργαλείς και μου δείχνει 2 λαμπάκια αντί για 3.
Ούτε Ni-Cd δεν συμπεριφέρεται έτσι.

Κατι περιεργο πρεπει να συμβαινει Μπαμπη. Προσπαθω να σκεφτω τι γινεται απο οταν πρωτοανεφερες το γεγονος. Λες να ειναι σφαλμα του φορτιστη? Μονο αυτο μενει απο τα στοιχεια που εδωσες.

Μολις προχτες αποσυναρμολογησα ενα τεραστιο συνθετο/βιτρινα/βιβλιοθηκη φιλου με το GDR, με μπαταρια πενταετιας+ και αμετρητες βιδες 50μμ, πολλες απο αυτες σφιγμενες γερα απο τον χρονο. Αν και ειχα δευτερη μπαταρια μαζι, δεν την χρειαστηκα.

Μπάμπη πόσους φορτιστές έχεις...;και ποιους....;
Εαν έχεις έναν μονο δοκίμασε να τις φορτισεις και κάποιον άλλον πρώτα να δεις τι γίνεται..
Επαναλαμβάνω δεν έχω θεμα με καμία μπαταρία και εγώ...

Έχω δύο φορτιστές και 4 μπαταρίες 3 Ah.
Στην επόμενη φόρτιση θ´ αρχίσω να σημειώνω με ποιόν φόρτισα, πότε, και το s/n της μπαταρίας.
Να δώ μήπως βγάλω κάποια άκρη.

Φίλε Μπάμπη ...έμπλεξες ...τις θρησκείες δεν τις ακουμπάνε !!!
Και επειδή ο αντίλογος είναι έτοιμος θα πω ...και εγώ χρησιμοποιώ 5 χρόνια τώρα εργαλεία και μπαταρίες Parkside και δεν έχω κανένα πρόβλημα ...βγαίνει κάποιο συμπέρασμα ??

Εγώ στο χωριό έχω δύο Parkside 10-βολτα.
Το δεύτερο το πήρα όταν η μπαταρία του πρώτου ξελιγώθηκε και συνέφερε καλύτερα να αγοράσω όλο το εργαλείο παρά τη μπαταρία σκέτη.
Δεν είχα ποτέ κάποιο πρόβλημα, το μόνο που μου έκανε εντύπωση ήταν οτι ξελιγώθηκε απότομα.

Εννοείς το 12v κατσαβίδι ...εγώ του έχω πιεί το αίμα από τότε που βγήκε και επειδή δεν έχω άλλο της 12v σειράς νεότερο ...πήρα μια μέρα μια μπαταρία από τις νέες 12v και μετά από μελέτη είδα ότι με λίγο τρόχισμα σε μερικά σημεία η μπαταρία κούμπωνε μια χαρά απλώς όταν πεθάνει η άλλη θα την ξεβιδώσω να κολλήσω ανάποδα τα καλώδια +&- γιατί είναι ανάποδα. Την δοκίμασα ετσι που λέω και δουλεύει. Έκτός και αν πάρω και άλλο 12v οπότε θα σκατζάρω τα καλώδια στο δράπανο.

Φίλε Μπάμπη ...έμπλεξες ...τις θρησκείες δεν τις ακουμπάνε !!!
Και επειδή ο αντίλογος είναι έτοιμος θα πω ...και εγώ χρησιμοποιώ 5 χρόνια τώρα εργαλεία και μπαταρίες Parkside και δεν έχω κανένα πρόβλημα ...βγαίνει κάποιο συμπέρασμα ??

Δεν ειναι θεμα θρησκειας Νικο, ειναι θεμα ανωτερης ποιοτητας στην ολη κατασκευη και των επιμερους στοιχειων του battery pack.

Το να δουλευει σωστα μια μπαταρια στα Parkside μετα απο 5 χρονια θεωρω οτι ειναι εξαιρεση, το να δουλευει σωστα ομως μια μπαταρια Βοsch ειναι ο κανονας. Ετσι το εχω βιωσει.

Ολα τα Parkside μπαταριας που εχω παρει εδω και πεντε χρονια ειχαν προβλημα με την μπαταρια πριν την πενταετια.
Και τα εχω παρει σχεδον ολα τα εργαλεια που ειχαν ενσωματωμενη μπαταρια, ειτε λιθιου ειτε NiMH. Αυτο δεν αναιρει την αξια τους βεβαια ως bugdet εργαλεια.

Το θεμα του Mπαμπη ειναι περιεργο ακριβως επειδη τα battery pack των bosch/dremel δεν μας εχουν συνηθισει σε τετοια τερτιπια.

Απάντηση: Re: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Εννοείς το 12v κατσαβίδι...

Ναι... Ίσως το καλύτερο Parkside που έχω πάρει, το έχω λειώσει.

parkside-akku-bohrschrauber-pabsw-10-8-b2-gruen-rot--3.jpg

Εγώ έχω το πιο παλιό που δεν βγαίνει το τσοκ. Γι αυτό έλεγα για την πολικότητα της μπαταρίας.

Όχι... Τις αφήνω πάνω στο εργαλείο.
Νομίζω ότι αυτό είναι το πρόβλημα και εγώ...αποφορτιζονται σιγά σιγα...

Γέμισε 2 και δούλεψε την μια με το να την μπαίνω βγαζεις κάθε φορά που την δουλευεις και την άλλη όπως κάνεις έως τώρα και θα καταλάβεις την διαφορά...

λογικα αποφορρτιζονται οταν το ιδιο το εργαλειο τραβα ρευμα...

αυτο δεν το ξερουμε αν δεν το ελεγξουμε.

babis, εχω το ιδιο και για πρωτη γρα το αφησα μηνες με την μπαατρια επανω.. οταν παω στην αποθηκη/εργαστηριο θα του μετρησω την μπαταρια να δουμε...

Δεν ξέρω αλλά δεν νομίζω να φταίει αυτό...
Η φορτισμένη μπαταρία γιατί αποφορτίστηκε μέσα στην τσάντα κλεισμένη. Δεν βγάζει νόημα.