Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Χρόνια πολλά σε όλους!

Ποιος δίσκος είχε προταθεί για κοπή μετάλλου από εκείνους που διαρκούν πολύ; καρβιδιου νομίζω

Πάρε όποιο δίσκο θες αλλά, αν θες να κρατήσει πολύ, μη κάνεις το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι.
Μη τον σπρώχνεις και μη τον πιέζεις. Δε πρόκειται να κόψεις πιο γρήγορα, απλά τον καταστρέφεις πιο γρήγορα.

Λοιπόν έβλεπα προχθες στο YouTube κάτι βίντεο και είδα ένα δίσκο φορεμένο σε δισκοπριονο μπαταρίας που έκοβε σίδηρο λες και ήταν βουτυρο.

Και μάλιστα χωρίς σπίθες χωρίς τπτ.
Και προωθηση σαν να ήταν ξυλο.

καλησπερα σε ολους!θελω για απλη οικιακη χρηση,καμμια τριπα στον τοιχο diy kltp ειμαι μεταξυ total tldi20011 και krausmann 7251 τα οποια βρισκω σε τιμη 45 περιπου...δεν θελω να δωσω παραπανω...πειτε μου την γνωμησας!ευχαριστω!@

Χρόνια πολλά σε όλους!

Ποιος δίσκος είχε προταθεί για κοπή μετάλλου από εκείνους που διαρκούν πολύ; καρβιδιου νομίζω
Αυτόι είναι Αντώνη...

Λοιπόν έβλεπα προχθες στο YouTube κάτι βίντεο και είδα ένα δίσκο φορεμένο σε δισκοπριονο μπαταρίας που έκοβε σίδηρο λες και ήταν βουτυρο.

Για δες το ιστορικό να δούμε ποιος ήταν.. Αν και στον μπος θα καταλήξω μου φαίνεται

• Like
Reactions: KOSSTV
καλησπερα σε ολους!θελω για απλη οικιακη χρηση,καμμια τριπα στον τοιχο diy kltp ειμαι μεταξυ total tldi20011 και krausmann 7251 τα οποια βρισκω σε τιμη 45 περιπου...δεν θελω να δωσω παραπανω...πειτε μου την γνωμησας!ευχαριστω!@
Καλησπερα και χρονια πολλα!

Προφανως θελεις δραπανοκατσαβιδο μπαταριας. Τα Τotal τα προτιμω απο τα krausmann που τα θεωρω απο τις χειροτερες κινεζικες μαρκες.
Απο τα δυο παραπανω προτιμω ακομη περισσοτερο το 20βολτο κρουστικο Parkside αν μπορεις να περιμενεις οποτε το φερει το Lidl σε ~ιδια τιμη.

Το ερωτημα θα μεταφερθει αργοτερα στο καταλληλο νημα

• Like
Reactions: nikfor

Μαθαίνεις σιγά-σιγά… 😂

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Wow
Γειά σου Μπάμπη με τα makita σου!

Εντυπωσιακό το βίντεο και ειδικά το γεγονός ότι δεν βγάζει σπίθες!
Βεβαια σε άλλο βίντεο τα πράγματα με το makita αλλά και Milwaukee είναι εντελώς διαφορετικά με αρκετή σπίθα και ρινίσματα.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Πάντως και στα δυο βίντεο ή σύγκριση με τον τροχό φαίνεται χαοτική, ίσως με διαμαντόδισκους ήταν κάπως καλύτερα τα πράγματα με τροχό.

Προσοχή τα δισκοπρίονα είναι ειδικά για μέταλλο απ'οτι αναφέρει το βίντεο!

• Like
Σε αυτα τα χρηματα να πας στο DEXTER κρουστικο 900W (40 ευρω) ... δεν λεει οχι σε τιποτα
επιπλεον εχεις 3 χρονια εγγυηση με αντικατασταση χωρις να σου πουν κουβεντα!
Επιπρόσθετα, το συγκεκριμένο όπως και όλα τα δράπανα Dexter αυτές τις μέρες έχει έκπτωση 20% για τα μέλη του Leroy Merlin Club, που σημαίνει ότι μπορείς να το αγοράσεις στα 32 ευρώ. Για τα χαρακτηριστικά του θεωρώ κι εγώ ότι είναι πολύ καλή περίπτωση, ειδικά σε αυτή την τιμή.
Aν σώνει και καλά ο φίλος θέλει να πάει σε μπαταρίας, σίγουρα είναι καλύτερα να περιμένει πότε θα βγει ξανά το 20βολτο Parkside, το οποίο σαν απλό έρχεται συνήθως στα 50 ευρώ με μπαταρία & φορτιστή, ενώ σαν κρουστικό έρχεται αντίστοιχα στα 60 ευρώ.
Διαφορετικά αν δε θέλει να περιμένει, μπορεί να πάει σε κάτι σαν το παρακάτω στα 50 ευρώ:

Μα εγώ θα σας τα μάθω όλα???

Χαχαχαχα.

Πάντως είναι επανάσταση αυτοί οι δίσκοι.

Και σε χρήση με το δισκοπριονο προσφερουν απόλυτα ευθείες κοπες με ποιοτικη επιφάνεια σε αντίθεση με τους κλασικούς δίσκους των γωνιακων.

• Like
Reactions: mastroxalastis
Για καποιο λογο το lidl hellas εχει αφαιρεσει ή εχει παραλειψει μερικα αναλωσιμα του επερχομενου φυλλαδιου της απο την ιστοσελιδα της, ενω στο pdf και στο χαρτινο φυλλαδιο υπαρχουν κανονικά. Ειναι μια ομαδα 5 αναλωσιμων στα 2.99€ που θα δειτε στη φωτο, αλλα εγω θα σταθω στο "ξυραφι ακονισματος πετρων λειανσης" και στο "μπλοκ καθαρισμου ταινιων λειανσης". Αν και χρησιμοποιω διδυμο τροχο 25 χρονια, δεν ηξερα για την υπαρξη αυτου του προιοντος το οποιο πιεζεις στην πετρα μπροστα και η επιστρωση διαμαντιου που εχει φαγωνει την πετρα και την κανει επιπεδη απο τυχον ανωμαλιες. Εγω κανα 2 φορες που ηθελα να ισιωσω την πετρα, πηραν μια χοντρη ατσαλινη πλακα και την πιεσα μπροστα. Για 3€ λεω να τη δοκιμασω μιας και η μονη που βρηκα στο σκρουτζ εχει 14€ Ξυραφι silverline
Κατι αναλογο θα κανει και το "μπλοκ καθαρισμου ταινιων λειανσης" για ταινιολειαντηρες.

20211226_001029.jpg

Πετυχες τα δυο αναλωσιμα (και τα πιο ενδιαφεροντα) που δεν νομιζω να τα εχω ξαναδει στο λιντλ.

Το ακονιστηρι της silverline ειναι πολυ καλο και σε πολυ καλη τιμη. Δεν ειναι για παντα βεβαια καθως φθειρεται με την χρηση, αλλα ομως αντεχει αρκετα.

Το καθαριστικο γυαλοχαρτων, αυτο το λαστιχο, ειναι ενα μαγικο προιον που πραγματικα πολλαπλασιαζει την ζωη των γυαλοχαρτων. Κανει για ολα τα τριβεια ανεξαιρετως.
Η τιμη του ειναι οκ, αλλα το βρισκεις λιγο φτηνοτερα στον εργαλειογατο που φερνει αυτο της silverline το οποιο ειναι αριστο.

Ξυράφια ακονισματος έχω δύο...
Είναι κινεζιες και τα 2...
Από την εμπειρία μου για πάνω από 3-4 φορές,πλήρης καθαρισμος,δεν είναι..καθώς οι διαμαντόπετρες τριβονται και αυτές κατά την χρήση και δεν έχουν να δώσουν άλλο σε ακονισμα...φθείρονται όπως λέει και ο Μιχάλης
Άλλο οκ....από 2-3 ευρω που εχω δώσει για το καθένα τα έχουν βγάλει τα χρήματα τους...
Εξάλλου ο καθαρισμος/ακονισμα γίνεται μια στο τόσο...
Εάν υπάρχει την Δευτέρα θα πάρω ένα...
Ενδεχόμενος να έχει ξεχαστεί εκτός ιστοσελίδας και να το δεις στους πάγκους του καταστήματος...Έχει ξαναγίνει...
Την ράβδο καθαρισμού γυσλοχαρτων δεν την έχω χρησιμοποιήσει ποτέ...Εάν υπάρχει και αυτή Ίσως την δοκιμάσω αν και δεν κατά πόσο θα τα καθαρίζει και από τι...εννοώντας εαν θα απομακρύνει όλα τα υλικά...

• Like
Reactions: nickmanak
σας ευχαριστω πολυ παιδια!ηθελα της λιντλ γιατι ειχα και μ καηκε...τα dexter δεν εχω ιδεα τι φαση ...ενας φιλος εχει total και το χρησιμοποιει σε ημιεπαγγελματικη φαση και μου ειπε οτι ειναι σκυλια!!αντεχουν ξυλο...τι να πω!μαλλον προς τα εκει με κοβω!.