Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Ναι, να το ακυρωσεις.
Απλα σιγουρεψου οτι στο καλαθι του amazon.com σου χρεωνουν ΚΑΙ τον Ελληνικο ΦΠΑ ο ποιος να ειναι ακριβως το 24% της αξιας του Ryobi μαζι με τα μεταφορικα.

• Like
Reactions: psilos85
Μιχάλη, ανεξάρτητα του ΦΠΑ που θα κρατήσει το Amazon.com από την στιγμή που έρχεται εκτός ΕΕ και υπερβαίνει την αξία των €22 δεν πρέπει να περάσει τελωνείο;
Βέβαια νομίζω ότι το Amazon.com στην πληρωμή κρατάει και τα έξοδα εκτελωνισμού μαζί με τα μεταφορικά και ΦΠΑ

Μιχάλη, ανεξάρτητα του ΦΠΑ που θα κρατήσει το Amazon.com από την στιγμή που έρχεται εκτός ΕΕ και υπερβαίνει την αξία των €22 δεν πρέπει να περάσει τελωνείο;
Βέβαια νομίζω ότι το Amazon.com στην πληρωμή κρατάει και τα έξοδα εκτελωνισμού μαζί με τα μεταφορικά και ΦΠΑ
Το οριο των 22 ευρω δεν ισχυει πλεον ουτως η αλλως σε καμμια περιπτωση.

Τωρα, εαν πληρωθει ο ΦΠΑ μεσω της ειδικης πλατφορμας αποδοσης ΦΠΑ στις Ευρωπαικες χωρες, δεν υπαρχει αλλη χρεωση.

Χρεωση υπαρχει εαν δεν εχει πληρωθει η δεν εχει βεβαιωθει ο ΦΠΑ, οποτε τοτε πληρωνεις και τον ΦΠΑ και εκτελωνιστικα τελη αναλογα με την αξια του αντικειμενου.

Συνάδελφοι, μήπως έχετε κάποια πρόταση για:

Ένα μικρό πρακτικό φλόγιστρο για το υγρό γυαλί; είχα πάρει αυτό το μικρό που είχε πει ο Μιχάλης και ήταν πράγματι τέλειο, αλλά τώρα τελευταία κάνει νερα και χρειάζομαι κάποιο καινούργιο

Έχω δει κάτι τέτοιo στο amazon, στα 16€, αλλά δεν ξέρω αν αξίζει

2022-02-26_21-09-43.jpg

Επίσης, θέλω μια μικρή πλάνη. Μικρή, για λεπτομέρειες κυρίως
Έχω δει αυτή στα 20€
Λέει τίποτα; :unsure:

2022-02-26_21-09-06.jpg

Αν έχετε κάποια πρόταση, πείτε σας παρακαλώ

• Like
Reactions: nikfor
Πριν κοιταξεις κατι αλλο, δες μηπως εχει φραξει καπου το μικρο φλογιστρακι το οποιο ειναι το καλυτερο για αυτη την δουλεια, επειδη ακριβως ΔΕΝ εχει ισχυρη φλογα οπως ολα τα υπολοιπα. Ειναι και μικρο και το κατευθυνεις με ακριβεια και ευκολια οπου θες.

Το μπροστικο μερος ξεβιδωνει οπως φαινεται παρακατω. Ο καθαρισμος μπορει να γινει και με το φλογιστρο γεματο.
sLyygcUh.jpg

Αν ειναι αδειο ομως, μπορεις να καθαρισεις και την βαλβιδα εξοδου, εχοντας την ανοιχτη.

Απο κει και περα, το ιδανικο εργαλειο για αφαιρεση φυσσαλιδων απο το καλουπι κατα τη γνωμη μου ειναι ενα φλογιστρο το οποιο παιρνει το ειδικο εξαρτημα που το μετατρεπει σε hot air blower. Εχει σημαντικη διαφορα απο το πιστολι ζεστου αερα το οποιο φυσαει δυνατα και πρεπει να προσεχεις πολυ. Εχω δει προσφατα και το μικρο φλογιστρακι παραπανω να πωλειται και με το εξαρτημα ζεστου αερα.

Αυτο ειναι ενα κολλητηρι βουτανιου της Portasol το οποιο ομως εχει δυο επιπλεον εξαρτηματα, ενα για φλογιστρο και ενα για θερμο αερα.
BuWryNqh.jpg

i35nH88h.jpg

Και το κολλητηρι/πυρογραφος της Dremel Versatip εχει εξαρτηματα, που μετατρεπουν το κολλητηρι σε hot air blower με διαφορες εξοδους αερα.
dremel-versatip-471-hires-png-rgb-oneux-24512_w_750_h_421.png

• Like
Reactions: panoss1 and nikfor
Πριν κοιταξεις κατι αλλο, δες μηπως εχει φραξει καπου το μικρο φλογιστρακι ........

Σε ευχαριστώ Μιχάλη :) Η αλήθεια είναι πως είναι πολύ βολικό αυτό το μικρό.

Με ποιο τρόπο να καθαρίσω τις βαλβίδες και τα μεταλλικά μέρη; Με κάποιο υγρό; Να τα βουτήξω μέσα σε οινόπνευμα ή βενζίνη;

Ειναι ευκολα προσβασιμοι αεραγωγοι, με φυσημα η/και με μια καρφιτσα θα κανεις σιγουρα δουλεια. Θα δεις εσυ οτι βολευει καλυτερα.
Υγρα δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε.

• Like
Reactions: nikfor
Μιχάλη πως και δεν έβαλες στις επιλογές και το Dremel Versa flame;

Γιατι ειναι χοντρο και αβολο για ολες τις εργασιες που λεει οτι μπορει να κανει.

Αυτο αξιζει μονο για φλογιστρο μαγειρικης με την διαφορα οτι ειναι πολυ ακριβο σε σχεση με τα αλλα φλογιστρα μαγειρικης που κανουν ακριβως την ιδια δουλεια.

Λογικα το ενα που θα εχει μεσα θα εχει μεγάλη διάρκεια. Υπαρχουν 1 ή 4 τεμάχια

παιδες μια ερωτηση γιατι εχω μπερδευτει.
θελω να επιστρεψω στο πλαισιο της εγγυησης κατι τρυπανια μπετου της dewalt που μου στραβωσαν (σετακι με 4-5 ευρω) , αλλα εχω μπερδευτει και δεν ξερω που να στειλω την κουριερ.
ξερει κανενας ποιο ειναι το σερβις της ντεβαλτ (δ/νση κλπ) ?

• Wow
Reactions: Χιωτης