Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Μαστορευω.
Ηλεκτρονικά, ηλεκτρικά, υδραυλικά, καλώδια δίκτυα κτλ.
Πέρασα μόνος μου led σε μια παπουτσοθηκη να ανάβουν όταν ανοίγω τις πόρτες, led με dimmer στο γραφείο για διάβασμα , Led κρυφό φωτισμό σε ένα mini van που έχω.
Πέρασμα custom πρόγραμμα σε εγκέφαλο Hayabusa gen2 , τι θυμήθηκα τώρα.

αν ειναι απλο τουβλο και ειναι σιγουρος οτι ειναι τουβλο οκ, χωρις κρουση
αλλά πιθανα να παιδευτει λιγο και να καθυστερησει. ιδιαιτερα με δραπανοκατσαβιδο μπαταριας. και αν ειναι και τουβλετα, θα καθυστερησει περισσοτερο
ασε που μπορει να πεσει σε συναζι.
εγω για τουβλο νομιζα μια αποθηκη και ηταν τσιμεντοτουβλα. (φαινεται βεβαια απο τη σκονη)
μεχρι να καταλαβω οτι ηταν τσιμεντοτουβλο, ειχα στραβωσει το ενα τρυπανι της ντεβαλτ στο δραπανοκατσαβιδο και το δουλευα και χωρις κρουση. για αυτο το πιεσα αρκετα γιατι ελεγα "γιατι δεν τρυπαει ο διαολος"? :) μετα του εβαλα και κρουση και απογινε το 5αρι

παλμικο λεμε συνηθως το παλμικο κατσαβιδι. αυτο ειναι κρουστικο πιστολετο μπαταριας
Θα συμφωνήσω απόλυτα.
Η δική μου τεχνική σε μεγάλα νουμερα πχ 8-10-12 σε τουβλο περιλαμβάνει προτρυπημα με κρούση με 5 η 6 χιλιοστά τρυπάνι και τελείωμα με το τελικό ακόμα και χωρίς κρουση.
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Ακόμα κάτι σε σχέση με το pkhap 20-li a1 κρουστικο πιστολετο μπαταριας
Έχω και ένα κρουστικό δραπανοκατσαβιδο μπαταρίας black & decker 18V
Στο ίδιο υλικό με το ίδιο τρυπάνι ποιο από τα δυο θα τρυπήσει πιο εύκολα.
Μάστορας δεν είμαι, απλά με αρέσουν τα εργαλεία πιάνουν και τα χέρια μου λίγο απ'ολα .
Πολλές φορές τα χαλάω βέβαια αυτάπου πιάνω, αλλά δεν βαριέσαι
Αναφορικά με την ερώτηση σου τώρα, εγώ πιστευω εξαρτάται από την ταχύτητα περιστροφής του κάθε τρυπανιου ειδικά σε λειτουργεια χωρίς κρουση-πνευματικη λειτουργία στο πνευματικο.

• Like
Reactions: nik187 and nickolas
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Ακόμα κάτι σε σχέση με το pkhap 20-li a1 κρουστικο πιστολετο μπαταριας
Έχω και ένα κρουστικό δραπανοκατσαβιδο μπαταρίας black & decker 18V
Στο ίδιο υλικό με το ίδιο τρυπάνι ποιο από τα δυο θα τρυπήσει πιο εύκολα.

Να΄σαι καλα!

Τα δυο εργαλεια κατ'αρχην δεν παιρνουν το ιδιο ειδος τρυπανιου. Το ενα παιρνει τα κοινα τρυπανια, τα αλλο παιρνει τα SDS-plus.

H μεγαλη δυναμη κρουσης του πιστολετου δεν συγκρινεται με αυτη του κρουστικου.
Αν τρυπησεις μια φορα μπετον με το πιστολετο, δεν θα ξαναχρησιμοποιησεις εκει ποτε το κρουστικο. Η διαφορα στην ευκολια διατρησης ειναι τεραστια, ειδικα με τετρακοπα τρυπανια.

Το καλυτερο ειναι να δοκιμασεις μονο σου, με την ησυχια σου, τα δυο εργαλεια και να βγαλεις τα δικα σου συμπερασματα. (y)

και να ξεκινησεις την δοκιμη πανω στον τοιχο με το δραπανο...μπορει να εχει τοιχιο μεσα (καθετη πλακα με μπετο)>
τοθε θα πας σε καποιο ειδος κορουστικου..

και ξεκινας με μικροτερο τρυπανι για να βγει καθαρη και οσο στενει πρεπει, η τρυπα.

• Like
Reactions: nik187 and nickolas
Σας ευχαριστώ όλους σάς για τις απαντήσεις - βοήθεια .
Τώρα μένει να προμηθευτώ καλά τρυπανια γιατί αυτά που έχω είναι της πλάκας.

• Like
Reactions: nickolas
Οσο αφορα το βελονι Rtec που αναφερθηκε εγω σε sds το πηρα 7 ευρω...δεν το θεωρω ακριβο...

Σετ τρυπανια θα πας σε Bosch..

Κατα την ταπεινη μου αποψη..
...εαν μιλα για SDS τοτε πας εδω...

...εαν μιλαμε για απλα πας εδω..

Βρήκα αυτά ?
Η αλήθεια είναι ότι την μεσαία κασετίνα bosch την είχα υποτιμήσει

Σκέφτομαι να πάρω και αυτά που προτείνει ο KOSSTV

Attachments

• 1646425309083283650920184620764.jpg
    1646425309083283650920184620764.jpg
    4.2 MB · Views: 46
Σας ευχαριστώ όλους σάς για τις απαντήσεις - βοήθεια .
Τώρα μένει να προμηθευτώ καλά τρυπανια γιατί αυτά που έχω είναι της πλάκας.
Βρήκα αυτά ?
Η αλήθεια είναι ότι την μεσαία κασετίνα bosch την είχα υποτιμήσει

Σκέφτομαι να πάρω και αυτά που προτείνει ο KOSSTV

Καλημέρα.
Παιδιά δεν θέλω να νομίζεται ότι τρολαρω.
Τα bosch multi construction τα έχω καιρό, πήγα να τρυπησω ένα σίδερο αλλά δεν με ενθουσίασε.
Είπα στον εαυτό μού " μεγάλη αγορά έκανα πάλι ".
Τα άλλα δύο εχθές το βράδυ τα θυμήθηκα.
Τα είχα μέσα σε ένα κουτί κρυμμένα μαζί με άλλα πράγματα που είχα αγοράσει, να μην τα δει η γυναίκα μου 😉😉😉😉.

Τι να κάνω. Όλα τα εργαλεία που έχω τα " είχα από την μάνα μου " χα χα χα

To να τρυπας σιδερο δεν ειναι ουτε ευκολη ουτε απλη υποθεση, θελει τεχνικη και εμπειρια για να γινει σωστα, ας εχεις και το πιο καταλληλο τρυπανι.

Τα Bosch multi construction ειναι οντως τα καλυτερα του ειδους, εαν θελει καποιος ενα σετ για ολα τα υλικα.

Ομως υπαρχουν και εξειδικευμενα τρυπανια για καθε υλικο. Για μεταλλο πχ. τα τρυπανια κοβαλτιου ειναι καλυτερα απο τα κοινα αντιστοιχα τρυπανια.

• Like
Reactions: nickolas
αχιλλεα εξαιρετικη επιλογη. στο τελος θα βαζεις ουπες κι εκει που δεν χρειαζεσαι μονο και μονο για να το βλεπεις να δουλευει :)

Τα bosch multi construction τα έχω καιρό, πήγα να τρυπησω ένα σίδερο αλλά δεν με ενθουσίασε.

για σιδερο απο τα καλυτερα που θα βρεις ειναι αυτα που λεει ο μιχαλης ( χιωτης)

επισης πολυ καλη επιλογη και αυτα και με πολλα περισσοτερα νουμερα

εισαι τυχερος, κανε παραγγελια μεχρι το βραδυ, τα εχει σε κρεηζυ σαντεης αν και σε παρομοια τιμη παιζουν και στο σκρουτζ

επισης εξαιρετικη επιλογη για πολλα νουμερα ειναι αυτα

ta G ειναι μεγαλυτερης σκληροτητας και αντοχης απο τα R που εχει προσφορα μεχρι αποψε

Last edited:
για σιδερο απο τα καλυτερα που θα βρεις ειναι αυτα που λεει ο μιχαλης ( χιωτης)

επισης πολυ καλη επιλογη και αυτα και με πολλα περισσοτερα νουμερα

εισαι τυχερος, κανε παραγγελια μεχρι το βραδυ, τα εχει σε κρεηζυ σαντεης αν και σε παρομοια τιμη παιζουν και στο σκρουτζ

Αυτά δεν είναι αυτά που έχω , η κάνω λάθος?

Attachments

• 1646425309083283650920184620764.jpg
    1646425309083283650920184620764.jpg
    4.2 MB · Views: 22
ναι βρε δικιο εχεις! :)
εχεις παρει τα R
σορρυ, λαθος μου δεν τα ειχα προσεξει στη φωτο σου. ειδα μονο τα multi και τα sds
ειδες τι σου κανει το χρωμα?

Καλημέρα.
Παιδιά δεν θέλω να νομίζεται ότι τρολαρω.
Τα άλλα δύο εχθές το βράδυ τα θυμήθηκα.
Τα είχα μέσα σε ένα κουτί κρυμμένα μαζί με άλλα πράγματα που είχα αγοράσει, να μην τα δει η γυναίκα μου 😉😉😉😉.

Τι να κάνω. Όλα τα εργαλεία που έχω τα " είχα από την μάνα μου " χα χα χα

Αφού έχεις τα εξειδικευμένα σιδήρου Bosch γιατί χρησιμοποιείς τα multi construction για να τρυπήσεις σίδηρο; Κρίμα είναι τα καημένα.

Όταν τρύπας σίδηρο & μέταλλο γενικά, καλό είναι να χρησιμοποιείς λίγο λιπαντικό (για ψύξη) στο σημείο που τρύπας. Αν δεν έχεις λιπαντικό στην ανάγκη βάλε wd40 κάτι κάνει είναι κι αυτό.
Το λιπαντικό βοηθάει αρκετά στο τρύπημα και προστατεύει τα τρυπάνια σου.

Αν τρύπας συχνά μέταλλο τα τρυπάνια Dewalt που έβαλε ο Χιώτης παραπάνω είναι εξαιρετικά και σε πολύ χαμηλή τιμή!

νεκταριε αφου ειναι μπριγκς & στραττον, εισαγωγεας ειναι η Π. Παπαδοπουλος αεβε αρα και τα συνεργαζομενα μαζι του μαγαζια. ειναι αυτα που φερνουν χιουσκβαρνα, ρομπιν κλπ
δεν θα το βρεις εκτος αλυσιδας αυτων των μαγαζιων

• Like
Reactions: Nektarios2015
Το έχω και κάνει δουλίτσα.

ξερει κανεις που θα βρουμε αυτο?

View attachment 194332
Τώρα που το ειχα παρει δε θυμάμαι ρε φίλε.

Παρόλα αυτα και αυτό της εξαιρετικής ΙΡΟΝΕ κάνει την ίδια δουλειά.

Last edited:
Αφού έχεις τα εξειδικευμένα σιδήρου Bosch γιατί χρησιμοποιείς τα multi construction για να τρυπήσεις σίδηρο; Κρίμα είναι τα καημένα.

Όταν τρύπας σίδηρο & μέταλλο γενικά, καλό είναι να χρησιμοποιείς λίγο λιπαντικό (για ψύξη) στο σημείο που τρύπας. Αν δεν έχεις λιπαντικό στην ανάγκη βάλε wd40 κάτι κάνει είναι κι αυτό.
Το λιπαντικό βοηθάει αρκετά στο τρύπημα και προστατεύει τα τρυπάνια σου.

Αν τρύπας συχνά μέταλλο τα τρυπάνια Dewalt που έβαλε ο Χιώτης παραπάνω είναι εξαιρετικά και σε πολύ χαμηλή τιμή!
Τα εξειδικευμένα σιδήρου Bosch που λες τα αγόρασα τώρα τελευταία αλλά δεν τα έχω χρησιμοποιήσει.
Τα multi construction τα έχω εδώ και καιρό και τα χρησιμοποίησα μια μέρα που χρειάστηκε να κάνω δύο τρύπες σε σιδερο.
Σας ευχαριστώ όλους σάς για τις απαντήσεις σάς.