Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Καλοριζικη!!

Ποια εννοεις οτι ειχε καλυτερη αισθηση και κρατημα? Η γωνιακη ή η απλη?

Επειδη τις εχω κρατησει και τις τρεις, προσωπικα πιστευω οτι η απλη εχει την καλυτερη αισθηση στο κρατημα.
knipex-95-05-155-sb-psalidi-apogumnotis-kalodion-155mm-1.jpg

Δεν παιζει ρολο το χερι, η διαμορφωση του ψαλιδιου ειναι για να μπαινει ο αντιχειρας στο ενα χερουλι και τα ακροδακτυλα του δεικτη & μεσου στο αλλο χερουλι.
Κανει δηλαδη για ολα τα χερια, ανεξαρτητως μεγεθους.

• Like
Reactions: papakitou
παιδια, χρειαζομαι το εξης εργαλειο για μετρημα εσωτερικων αποστασεων. πχ για την τοποθετηση εσωτερικων ραφιων σε ενα ντουλαπι.

κατι σαν εναν επεκτεινομενο χαρακα, απο τα 20 στα 40 εκατοστα. που το κνιο μερος να βγινει μεσα απο το σωμα. οπως δουλεουν οι φαλτσετες
θα μπορουσε καποιος να τον κανει απο το μηδεν με δυο σκαμμενα φυλα ξυλλου και ενα μεταλλικο χαρακα. Και με μια βιδα που να σφιγγει την κινηση.
κοιταξα στο ebay, thingiverse, & youtube αλλα δεν βρηκα κατι τετοιο

Υπάρχουν τέτοια εργαλεία, κάπου έχω ένα αλλά δεν ξέρω που… 😂
Θα σου πρότεινα να πάρεις μια πτυσσόμενη κεραία αυτοκινήτου και να κάνεις τη δουλειά σου.

• Like
Reactions: KOSSTV
Εγώ πάντως για τέτοιες δουλειές χρησιμοποιώ ένα μέτρο laser που μετράει όχι μόνο από την πάνω πλευρά του αλλά και από το κάτω μέρος του και μάλιστα με εξαιρετική ακρίβεια. Έχω ένα parkside και κάνω άψογα μετρήματα. Αλλά και στο Σκρουτζ βλέπω πως είναι πλέον πολύ φτηνά

παιδια, χρειαζομαι το εξης εργαλειο για μετρημα εσωτερικων αποστασεων. πχ για την τοποθετηση εσωτερικων ραφιων σε ενα ντουλαπι.

κατι σαν εναν επεκτεινομενο χαρακα, απο τα 20 στα 40 εκατοστα. που το κνιο μερος να βγινει μεσα απο το σωμα. οπως δουλεουν οι φαλτσετες
θα μπορουσε καποιος να τον κανει απο το μηδεν με δυο σκαμμενα φυλα ξυλλου και ενα μεταλλικο χαρακα. Και με μια βιδα που να σφιγγει την κινηση.
κοιταξα στο ebay, thingiverse, & youtube αλλα δεν βρηκα κατι τετοιο
Aυτο χρειάζεσαι συνωματε...
Με έχει βολέψει σε τέτοιες καταστάσεις...

οχι μετροταινια παιδια...το δοκιμασα και θα δειτε μαλιστα φωτο στο τοπικ με την κατασκευη του ντουλαπιου μου. Ακομα και κλειδωμενη η μετροταινια, αν πιεστει προς τα μεσα, χανει 1-2 χιλιοστα.

Babis επιασες ακριβως αυτο που θελω. καπου εχω καποιες κεραιες ραδιοφωνου για πειραματισμο. Αρκει να ειναι "σφιχτες"

Υπάρχουν τέτοια εργαλεία, κάπου έχω ένα αλλά δεν ξέρω που… 😂
Θα σου πρότεινα να πάρεις μια πτυσσόμενη κεραία αυτοκινήτου και να κάνεις τη δουλειά σου.
βρε πως μπορει να κολλησει το μυαλο μας. αυτο που θελω γινεται και με ενα ΜΙΚΡΟΜΕΤΡΟ!

οχι μετροταινια παιδια...το δοκιμασα και θα δειτε μαλιστα φωτο στο τοπικ με την κατασκευη του ντουλαπιου μου. Ακομα και κλειδωμενη η μετροταινια, αν πιεστει προς τα μεσα, χανει 1-2 χιλιοστα.
Αυτό που έβαλα το είδες καλά...;
Μαλλον όχι.. 😉
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Like
Reactions: anastasg
αν λες για το παραθυρο που δειχνει την ενδιαμεση αποσταση, ναι την ξερω, την εχουμε ξαναδει εδω.
κατι παρομοιο κανει και η δικια μου που εχει μετρημενη 7 εκατοστα κασα, οποτε προσθετεις αναλογα.

το ζητουμενο δεν ειναι ομως να παρεις μονο μια εσωτερικη μετρηση. Αλλα και να την Μεταφερεις σε αλλα σημεια (πχ για να βαλεις στηριγματα ενος ραφιου)

.αν λες για το παραθυρο που δειχνει την ενδιαμεση αποσταση, ναι την ξερω, την εχουμε ξαναδει εδω.
κατι παρομοιο κανει και η δικια μου που εχει μετρημενη 7 εκατοστα κασα, οποτε προσθετεις αναλογα.

το ζητουμενο δεν ειναι ομως να παρεις μονο μια εσωτερικη μετρηση. Αλλα και να την Μεταφερεις σε αλλα σημεια (πχ για να βαλεις στηριγματα ενος ραφιου)
Το ανέφερα επειδή η αρχική σου τοποθέτηση ήταν αυτή...
Εάν θες να μεταφέρεις την ιδια αποσταση και αλλού αλλάζει το θέμα...

Είμαι βέβαιος ότι έχει ερωταπαντηθεί στο παρελθόν. Είμαι επίσης βέβαιος ότι βαριέμαι αφάνταστα να ψάξω. Πείτε μου λοιπόν, τι σετάκι λάμες για σέγα να πάρω; Θέλω σίγουρα ξύλου με λεπτή αλλά και άγρια/γρήγορη κοπή, καθώς και μετάλλου.

Ευχαριστώ συνονόματε. Αποζητώ πιο συγκεκριμένη απάντηση, πχ αυτό ή εκείνο το σετ με λινκ. Βέβαια το πιο πιθανό είναι να πεταχτώ αργότερα στο κέντρο βίδας και να τα δω από κοντά.

νικολα ο,τι παρεις σε μπος ειναι καλο
αν θες αγριο και ταχυτητα θα δεις τις speed for wood
αν θες ομορφη καθαρη κοπη τις clean for wood κλπ
υπαρχουν και πιο ειδικες π χ καθαρη κοπη σε πολυ σκληρο ξυλο , σε μελαμινη κλπ

αυτες που θεωρω πολυ χρησιμες ειναι οι λεπτες για να κανεις καμπυλες
πχ https://www.skroutz.gr/s/24027187/Bosch-T101AOF-Λάμες-Clean-for-Hard-Wood-για-Ξύλο-5τμχ.html
ή https://www.skroutz.gr/s/25755439/Bosch-T308BO-Λάμες-Extra-Clean-για-Ξύλο-5τμχ.html
ή https://www.skroutz.gr/s/29115126/Bosch-2608636432-Λάμες-για-Ξύλο-3τμχ.html

κλπ κλπ

τα ιδια και σε μεταλλο
πολυ χρησιμες για καμπυλες αυτες https://www.skroutz.gr/s/24029757/Bosch-T118EOF-Λάμες-Flexible-for-Metal-5τμχ.html

και μετα πας στις τιτανιου ή καρβιδιου αν εχεις να κοψεις ανοξειδωτα και σκληρα μεταλλα

Last edited:
αν λες για το παραθυρο που δειχνει την ενδιαμεση αποσταση, ναι την ξερω, την εχουμε ξαναδει εδω.

για δες και αυτο

• Like
Reactions: mixalio

Mπορεις καλλιστα να μεταφερεις την μετρηση καθως η συγκεκριμενη μετροταινια 'κλειδωνει'.

Ετσι ακριβως μετεφερα την εσωτερικη διασταση μιας ραφιερας για να κοψω και να προσθεσω εξτρα ραφια.

Αλλα και να μην κλειδωνε, δεν βρισκω την δυσκολια να μεταφερεις την μετρηση με καποιο αλλο μεσο. Πως καναμε αυτη τη δουλεια πριν βγουν τα ειδικα εργαλεια? :)

• Like
Reactions: KOSSTV and enduras1