Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Θα δοκιμάσω και με τη χαρτοταινία αλλά είναι αρκετά τα κομμάτια που πρέπει να βγάλω και η συρταριέρα θα είναι με ροδάκια οπότε θέλω να βγάλω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με την μικρότερη πιθανότητα αστοχίας.

• Like
Reactions: enduras1
Το καλυτερο αποτελεσμα βεβαια θα το παρεις με δισκο με πολλα δοντια (τα 60 ειναι μια χαρα) και με χαρτοταινια η οποια παντα βοηθαει λιγο την κατασταση, ανεξαρτητως τυπου δισκου.

Θα δοκιμάσω και με τη χαρτοταινία αλλά είναι αρκετά τα κομμάτια που πρέπει να βγάλω και η συρταριέρα θα είναι με ροδάκια οπότε θέλω να βγάλω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με την μικρότερη πιθανότητα αστοχίας.
Είχα γράψει παλιότερα για την επιτυχημένη δοκιμή σε μελαμίνες με δίσκο τύπου TCG και αρνητικές μοίρες στα δόντια . Από τότε όλες τις μελαμίνες τις κόβω με αυτόν τον δίσκο (χωρίς χαρτοταινία). Νομίζω ο συγκεκριμένος δεν βγαίνει σε 190χιλ διάμετρο, αλλά μπορείς να δεις τα χαρακτηριστικά του και να ψάξεις για παρόμοιο. Έχει το πλεονέκτημα ότι με τον ίδιο δίσκο θα κόψεις επίσης και πλαστικά ή μαλακά μέταλλα.
Επίσης, υπάρχουν και εξειδικευμένοι δίσκοι για μελαμίνη αλλά δεν έχω δοκιμάσει ποτέ.

Αυτό κοιτούσα σχετικά με τη γεωμετρία/τύπο των δοντιών.

Ο multimaterial 2608640509 που προτάθηκε παραπάνω έχει HLTCG και αρνητική γωνία
Ο πανάκριβος μπλε 2608644130 που είναι ειδικός για laminated έχει ATB αλλά με αρνητική γωνία
Ο optiline 2608641188 με 60 δόντια έχει ATB αλλά όχι αρνητική γωνία.

Θα πάρω τον πρώτο και βλέπουμε (μάλλον θα είναι μια χαρά)

Ευχαριστώ για τις προτάσεις

Θα πάρω τον πρώτο και βλέπουμε (μάλλον θα είναι μια χαρά)
Να μας πεις εντυπώσεις όταν κόψεις με το καλό.
Από όσα έχω καταλάβει (από τότε που έψαχνα), ο δεύτερος δίσκος που έβαλες είναι ο "εξειδικευμένος" για μελαμίνες. Είναι ΑΤΒ με αρνητικές μοίρες (-3 με -5) όπως κοιτάς ανφας (rake) και πολλές μοίρες (30 με 45) όπως κοιτάς προφίλ (bevel). Έχει το μειονέκτημα ότι φθείρεται πιο γρήγορα από τους TCG και ότι είναι μόνο για μελαμίνες και παρόμοια υλικά, άντε και κάνα καπλαμά.
4-Figure2-1.png

Ωραία. Θα κάνω τις δοκιμές μου και θα σας πω.
Αν δεν βγάζει καθαρές κοπές ούτε με χαρτοταινία με βλέπω να ξηλώνομαι για τον εξειδικευμένο.

Άσχετα με τη μελαμίνη αλουμινένιο προφίλ με τον μούλτι κόβω ή θα τα δει όλα;;

Ωραία. Θα κάνω τις δοκιμές μου και θα σας πω.
Αν δεν βγάζει καθαρές κοπές ούτε με χαρτοταινία με βλέπω να ξηλώνομαι για τον εξειδικευμένο.

Άσχετα με τη μελαμίνη αλουμινένιο προφίλ με τον μούλτι κόβω ή θα τα δει όλα;;
Εύκολα.

• Like
Reactions: tonal and KOSSTV
Τον Multi Material τον έχω στο BOSCH GKS 190 (δισκοπρίονο χειρός), αλλά δεν μου έχει αφήσει και τις καλύτερες εντυπώσεις στις καθαρές κοπές.
Σε τι υλικά;

Σε τροχο εως 50-70€ τι προτείνετε;
Αυτο αξιζει;
Εχω εναν του lidl απο παλαια με 20€ αλλα θελω κατι αλλο καθως ειναι γκουμουτσα και δε κλειδώνει ο διακοπτης. Μιας και εχω δωρο κουπονι λεω να παρω κατι αλλο.

Ενδιαφερον επιλογη. Ειναι καλυτερο απο Dewalt ομως; Αν και απο οτι ξερω την εχει αγορασει.
Βλεπω ομως οτι για να αλλαξεις θεση εχει αυτο το σφιχτη ενω dewalt με πατημα.

Ενδιαφερον επιλογη. Ειναι καλυτερο απο Dewalt ομως; Αν και απο οτι ξερω την εχει αγορασει.
Βλεπω ομως οτι για να αλλαξεις θεση εχει αυτο το σφιχτη ενω dewalt με πατημα.
Το οποιο ειναι μεγαλο "σπασιμο" πραγματικα.