Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Καλησπέρα, κοιτάω εδώ και λίγο καιρό για spot welder, έχει δοκιμάσει κανείς εκείνα χωρις τα καλώδια όπως αυτό ή αυτό;
Θεωρείτε ότι θα βολεύουν περισσότερο από τα κλασσικά;

Έχετε κάποιο τέτοιο διαγνωστικό στην κατοχή σας?
Επειδή θέλω να αλλάξω πρίζες στο εξοχικό λέω να αγοράσω ένα.

Είχε βγάλει το lidl πριν λίγο καιρό ένα πιο απλό.
Έχει ένδειξη σωστής καλωδίωσης και ύπαρξη γείωσης.
Επιπλέον έχει κουμπί για έλεγχο του ρελέ διαφυγής ρίχνοντας τον όταν πραγματοποιείται η δοκιμή (όπως και πρέπει να συμβαίνει)

• Like
Reactions: enduras1
Πολύ άβολο δεν είναι να κρατάς ολόκληρη την γκουμουτσα στο χέρι?
Όντως είναι αρκετά μεγάλο, το μόνο που κερδίζεις είναι ότι έχεις το ένα χέρι ελεύθερο.
Μάλλον θα πάω στο κλασσικό με τα καλώδια.

• Like
Reactions: enduras1
Όντως είναι αρκετά μεγάλο, το μόνο που κερδίζεις είναι ότι έχεις το ένα χέρι ελεύθερο.
Μάλλον θα πάω στο κλασσικό με τα καλώδια.
Έχεις κατά νου κάποιο? Και γω θέλω να πάρω ένα κάποια στιγμή!

Έχεις κατά νου κάποιο? Και γω θέλω να πάρω ένα κάποια στιγμή!
Μάλλον στο πιο απλό για αρχή σαν κι αυτό, το συγκερκιμένο έρχεται από γαλλική αποθήκη, βέβαια θα το ψάξω λίγο ακόμα με τα κουπόνια και τα μεταφορικά και θα δω, σε πιο θα καταλήξω.
Μάλιστα το συγκεκριμένο πρέπει να το έχουν και παιδιά από το φόρουμ.
Υπάρχουν και πιο εξελιγμένα μοντέλα, με οθόνη κλπ., αλλά δεν ξέρω, αν θα μου προσφέρουν κάτι παραπάνω, για τις λίγες κολλήσεις που θα χρειαστεί, να κάνω.

• Like
Reactions: mitsubae
Μάλλον στο πιο απλό για αρχή σαν κι αυτό, το συγκερκιμένο έρχεται από γαλλική αποθήκη, βέβαια θα το ψάξω λίγο ακόμα με τα κουπόνια και τα μεταφορικά και θα δω, σε πιο θα καταλήξω.
Μάλιστα το συγκεκριμένο πρέπει να το έχουν και παιδιά από το φόρουμ.
Υπάρχουν και πιο εξελιγμένα μοντέλα, με οθόνη κλπ., αλλά δεν ξέρω, αν θα μου προσφέρουν κάτι παραπάνω, για τις λίγες κολλήσεις που θα χρειαστεί, να κάνω.
Δεν έχω ψωνίσει ποτέ από ali.... Ειναι οκ? Παίρνει paypal?

Τζαμπα χώρο θα πιάνει αν έχεις πολύμετρο.

Δεν έχω ψωνίσει ποτέ από ali.... Ειναι οκ? Παίρνει paypal?
Paypal όχι δεν έχει, κανονικά με κάρτα πληρώνω, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμιά στραβή.
Καλό πάντα είναι, να κοιτάζεις βαθμολογίες και αξιολογήσεις των μαγαζιών/πωλητών.
Τώρα όσον αφορά το τελωνείο, με τους περισσότερους τρόπους αποστολής δεν θα έχεις πρόβλημα, εξαίρεση σύμφωνα με άλλο φόρουμ είναι ο "Cainiao super economy for special goods".

• Like
Reactions: mitsubae
Καλημέρα Κυριάκο
έχω αυτά. Αν είσαι κάποια μέρα προς Ηράκλειο, σου τα δίνω και μου τα φέρνεις όταν κάνεις δουλειά.

20230531_105927.jpg

Αυτο της Stanley τι λεει..;
Δυστυχώς δεν γνωρίζω και πολλά από ηλεκτρολογικά. Η 1η δοκιμή που έκανα, μου έβγαζε λάθος πολικότητα, οπότε ρώτησα τους ηλεκτρολόγους στην δουλειά και φυσικά η απάντησή τους ήταν «…βάλτο ανάποδα…» (ευτυχώς κατάφεραν να κρατηθούν και να μην σκάσουν στα γέλια)😂:ROFLMAO:

Το MESTEK το θεωρώ πιό εύκολο στον χειρισμό και έχει και ένδειξη τυχόν προβλήματος στον ρελέ διαφυγής.

• Like
Reactions: KOSSTV
Τώρα να σου πω την αλήθεια και εγώ αυτό το ανάποδα σε φάση και ουδέτερο ποτέ δε το κατάλαβα καθώς μιλάμε για εναλλασσόμενο ρεύμα.
Και πες ότι τα βάζει ανάποδα το φις πως θα πρέπει να μπει?

Ο ουδέτερος είναι γειωμένος μετά τους μετασχηματιστές της ΔΕΗ.
Αυτός είναι και ο λόγος που το δοκιμαστικό ανάβει μόνο στη φάση.

Αυτό σε καμία περίπτωση δε σημαίνει πως αγγίζουμε τον ουδέτερο.

Το κακό με τις σούκο σε αντίθεση για παράδειγμα με τις αγγλικές είναι πως μπορείς να κάνεις τη σύνδεση με δύο τρόπους. Οπότε και σωστή να είναι η καλωδίωση στην πρίζα δεν εξασφαλίζεται η "σωστή" σύνδεση.

Last edited:
  • Like
Reactions: lazarefa
Πολύ άβολο δεν είναι να κρατάς ολόκληρη την γκουμουτσα στο χέρι?
Είχα πάρει ενα τέτοιο μπήκε στη δεύτερη τσάντα . Ηθελα να εχω κάτι εύκολο γρήγορο και μικρό για οταν βλέπω απο που θα κλέψω ρεύμα για τροφοδοσια (cctv συναγερμο κλπ ). Που να μου λέει αν κάτι δεν είναι σωστά κουμπωμένο (ειδικά γειώσεις στον αέρα παίζουν πολύ ).

Το δικό μου είναι με led δουλεύει μεν αλλα αν πω οτι τελικά το χρησ. θα πω ψέματα . Βγαίνει μονο οταν βρεθεί καποιο πρόβλημα σχετικό με 220V για γρήγορο ελεγχο μου χρειάστηκε 2 φορές για τη δουλειά μου και αλλη μια για να δούμε τι σύνδεσε ενας πολυτεχνίτης γυρολόγος .

Το εχω δώσει και σε 2 φίλους για να αλλάξουν πρίζες (που θα της αλλαζαν μονο με ενα ηλεκτρολογικό ως εργαλείο αρα κατι ειναι και αυτό )
To κουμπί που εχει για να δοκιμάζεις αν πέφτει ο ρελες φαίνεται να μην ειναι ασφαλές (υπάρχουν σχετικά βίντεο στο yt ) και είναι ανούσιο αν εχουμε ρελε διαρροης που εχει κουμπί
θεωρω πολύ ποιο χρήσιμο το πολύμετρο και το ανέπαφο μετρητή (ποιοτικός και οικονομικος ειναι και της uni-t pro ) οπως και το να ελεγχθούν όλες οι ενώσεις στα κουτια διακλαδώσεις και οπου υπάρχουν ενώσεις να ξανα σφιχτούν κλπ .
Επι της ευκαιρίας να αναφέρω οτι οσοι ασχολείστε με ρεύμα μια πολύ καλή αγορά είναι αυτό για οταν θες να κατεβάσεις το γενικό και δεν είσαι μονος ακόμη και χωρίς λουκέτο

Attachments

• s-l400.jpg
    s-l400.jpg
    22.8 KB · Views: 20
  • Like
Reactions: kospap and vespas
Ο ουδέτερος είναι γειωμένος μετά τους μετασχηματιστές της ΔΕΗ.
Αυτός είναι και ο λόγος που το δοκιμαστικό ανάβει μόνο στη φάση.

Αυτό σε καμία περίπτωση δε σημαίνει πως αγγίζουμε τον ουδέτερο.

Το κακό με τις σούκο σε αντίθεση για παράδειγμα με τις αγγλικές είναι πως μπορείς να κάνεις τη σύνδεση με δύο τρόπους. Οπότε και σωστή να είναι η καλωδίωση στην πρίζα δεν εξασφαλίζεται η "σωστή" σύνδεση.
Καλημέρα!!!
Προφανώς και δεν κατάλαβα τίποτα:ROFLMAO: :ROFLMAO:. Αν έχεις διάθεση και υπομονή, τι σημαίνει (σε επίπεδο νηπιαγωγείου πάντα 😆) ....και σωστή να είναι η καλωδίωση στην πρίζα δεν εξασφαλίζεται η "σωστή" σύνδεση....
Δοθείσης της ευκαιρίας, νομίζω ότι η γείωση του ουδέτερου διαφοροποιείται στην επαρχία σε σχέση με την Αττική. Εφόσον ισχύει αυτό, πως μεταφράζεται;

Ετσι ακριβως.

Και την συνδεση να κανεις σωστα "κατα το οργανο" δεν διασφαλιζεται με καποιον τροπο πως το φις δεν θα μπει αναποδα.
Αληθεια εχει καποια διαφορα?

Βεβαια το καλο με αυτο το οργανακι ειναι πως εχεις αμεσα ολη την πληροφορια χωρις να χρειαζεται να κανεις πολλαπλες μετρησεις καθως και τεστ του ρελε διαφυγης.

Εγω λεω α παρω ενα.