Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Δεν εννοει να τα βάφει με το χέρι απο οτι καταλαβαινω, απλα να τα φοραει για να μην λερωνεται και τοσο.
Γιατι η αληθεια ειναι οτι με τα νιτριλιου κλπ, κολλάς φουλ με τις λαδομπογιες και τα συναφη.

Ναι, οντως μπερδευτηκα καθως δεν χρησιμοποιω ποτε γαντια οταν βαφω.

Δεν εννοει να τα βάφει με το χέρι απο οτι καταλαβαινω, απλα να τα φοραει για να μην λερωνεται και τοσο.
Γιατι η αληθεια ειναι οτι με τα νιτριλιου κλπ, κολλάς φουλ με τις λαδομπογιες και τα συναφη.
Δεν έχω πρόβλημα με τα.νιτριλιου...
Απλώς επειδή έχουν γυαλιστερό επιφάνεια αργή να στεγνώσει στο γάντι..
Περνώ αυτά τα οποία έχουν αντιολισθηση στην παλάμη και δεν μου γλυστρανε..
Χρόνια τώρα δεν έχω θέμα...

Το μόνο μείον,όπως ανέφερε και ο συνονόματος,δεν αναπνέουν τα χέρια...

Οι παλιοί μαστοροι δεν φορούσαν γάντια...πέρναγαν τα χέρια τους με.λαδι(Λινελαιο) και μετα εβαφαν..ο καθαρισμός γινόταν στο αψε σβήσε μετα.....οπως και αυτο που αναφερει ο Μιχαλης...αλλά εμείς γίναμε νεοτεξιακοι..δεν θέλουμε τα πατροπαραδοτα...

• Like
Reactions: Χιωτης
Μήπως έχετε πετύχει κάτι τέτοιο σε TEMU, ALI κτλ;
'Εχω κεντραδόρους, αλλά ξεκινάνε μετά από 2-3 cm και χάνω την αρχή. Ψάχνω για κάτι σχετικά φτηνό. Αυτούς που βρίσκω, ξεκινάνε από 30€ και φτάνουν αρκετά ψηλά.

1758220136697.png

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Αν βρίσκαμε ένα σχέδιο ένα ξύλινο τέτοιο γίνεται άνετα στο laser.
Μπορείς να το σχεδιάσεις και μόνος σου βέβαια, μου φαίνεται πολύ απλό, αρκεί να έχεις λίγες γνώσεις σχεδίου.
Και αν υπάρχει και τορνάκι να φτιάξεις ωραίες αλουμινένιες βίδες ακόμα καλύτερα 😉

• Like
Reactions: newbie
Αν βρίσκαμε ένα σχέδιο ένα ξύλινο τέτοιο γίνεται άνετα στο laser.
Μπορείς να το σχεδιάσεις και μόνος σου βέβαια, μου φαίνεται πολύ απλό, αρκεί να έχεις λίγες γνώσεις σχεδίου.
Και αν υπάρχει και τορνάκι να φτιάξεις ωραίες αλουμινένιες βίδες ακόμα καλύτερα 😉
Εδώ που έχω μπλέξει με βλέπω σύντομα με CNC :cool:.

Μπάμπη θέλει μεγάλη ακρίβεια. Για σxεδιο θέλει πρόγραμμα και δεν έχω, όμως με έβαλες στην πρίζα και λέω να το προσπαθήσω με λάμες αλουμινίου. Με τους κεντραδόρους που έχω μπορώ να βρω τα κέντρα και ελπίζω να έχω ακρίβεια. Βίδες υπάρχουν.

• Like
Reactions: Babis K.

Τα έχω και τα 2. Έχουν το πρόβλημα που ανέφερα παραπάνω, ότι δεν ξεκινάνε από την αρχή.
Χάνεις την απόσταση της πράσινης γραμμής:
1758228781180.png

Τώρα θα μου πεις "πάρε ένα χάρακα και επέκτεινε την γραμμή του κέντρου". Δυστυχώς είμαι από αυτούς που δεν μπορούν να τραβήξουν ίσια γραμή ούτε με χάρακα (δεν κάνω πλάκα).

Τα έχω και τα 2. Έχουν το πρόβλημα που ανέφερα παραπάνω, ότι δεν ξεκινάνε από την αρχή.
Χάνεις την απόσταση της πράσινης γραμμής:
μαλιστα... αληθεια πως δουλευει? γιατι το ζαχαρωνω

μαλιστα... αληθεια πως δουλευει? γιατι το ζαχαρωνω
Αυτά που έβαλες παραπάνω είναι βασικά για χρήση με τρυπάνι και έχουν 2 λειτουργίες.
1. Βρίσκεις το κέντρο
2. Ο οδηγός του τρυπανιού σε βοηθάει σημαντικά στην καθετότητα.

Με αυτό που ψάχνω εγώ, σημαδεύεις το κέντρο αλλά μπορεις και να οριοθετήσεις (ανάλογα με τον αντάπτορα) μια περιοχή περιφεριακά του κέντρου για οποιαδήποτε άλλη χρήση πχ router, σκαρπέλο κτλ.

προσπαθώ να καταλάβω πως το έχεις σκεφτεί, αλλά μάλλον είναι αργα. Θα το ξανασκεφτώ αύριο.
Να αντικαταστησεις που πυρους σου λεει με αλλους που θα ειναι παραλληλογραμμοι ικανου μηκους ωστε η τρυπα να μπορει να ξεκινησει απο το 0.

• Like
Reactions: newbie
Μήπως έχετε πετύχει κάτι τέτοιο σε TEMU, ALI κτλ;
'Εχω κεντραδόρους, αλλά ξεκινάνε μετά από 2-3 cm και χάνω την αρχή. Ψάχνω για κάτι σχετικά φτηνό. Αυτούς που βρίσκω, ξεκινάνε από 30€ και φτάνουν αρκετά ψηλά.

View attachment 257852

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Μια γρήγορη ψαχτική μου έδωσε το εξής: https://www.thingiverse.com/thing:1811187
αν έχεις πρόσβαση σε 3d printer ;)

Μια γρήγορη ψαχτική μου έδωσε το εξής: https://www.thingiverse.com/thing:1811187
αν έχεις πρόσβαση σε 3d printer ;)

Ευχαριστώ, αλλά δεν έχω 3D.
Προς το παρόν περιμένω να μου φέρουν κάποια κομμάτια αλουμινίου για να φτιάξω αυτό που πρότεινε ο Μπαμπης @Babis K.

Παλικαρια εχεις κανεις καμια γνωμη που θα βρω μικρα μουκαλακια 20-50ml με ρουξουνι και καπακι για να βαζω μικρη ποσοτητα ξυλοκολλας για τις εργαλειοθηκες μου?

Σκεφτηκα αντι για μπουκαλακι, να χρησιμοποιω μικρη συρριγγα, ελπιζω να μην κολαει η κολλα στο σωλναριο και εινια για μια χρηση μονο.. :P

Τα απλά πάμφθηνα σχεδόν σε όλα τα φαρμακεία
1759044861128.png

Υπάρχουν και πιο ψαγμένα αλλά πιο δύσκολο να τα βρείς
1759044951133.png

Εναλλακτικά μπιμπερό
1759044975221.png

Εγώ χρησιμοποιώ και παλιά μπουκάλια απο μουστάρδα/ketchup