ΕΡΤ - Δημόσια τηλεόραση (όχι τεχνική συζήτηση)

Re: Απάντηση: ΕΡΤ - Δημόσια τηλεόραση (όχι τεχνική συζήτηση)

Δεν είναι θέμα ικανοποίησης δικής μου, δεν περιμένω από την ΕΡΤ να ακούσω τη μουσική μου. Το θέμα είναι ότι ο πολιτισμός (και η Παιδεία γενικότερα), πρέπει να παρέχονται στο λαό αφενός δωρεάν, αφετέρου πλουσιοπάροχα. Γι'αυτό και ποτέ δεν αντέδρασα στο χαράτσι της ΕΡΤ, και ευχαρίστως να πλήρωνα και παραπάνω. Την Πάολα και τον Σεφερλή θα τους ανακαλύψει μόνος του ο πιτσιρικάς, ακόμα και στην Κωλοπετεινίτσα, δεν έχει ανάγκη κανέναν. Τον Μπραμς και τον Κούντερα όμως όχι, δεν θα τους δει ποτέ του αλλιώς.

Δεν απασχολεί κανέναν το τι θα γράφουν τα νούμερα, τα νούμερα είναι για να κατανέμεται το διαφημιστικό κεφάλαιο, το οποίο δε θα έπρεπε να αφορά καν την ΕΡΤ ως επισήμως κρατικά χρηματοδοτούμενη.

Μαζί σου κι εγώ, έχω γράψει την άποψή μου καμια 6-7 χρόνια πιο πριν, ότι η ΕΡΤ πρέπει να αποτελεί ποιοτικό αντίποδα στο ιδιωτικά κανάλια που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το κέρδος. Όσο για τις ειδήσεις πάντα τέτοιες ήταν από την εποχή του Παττακού με το φτυάρι του όπως και στα ιδιωτικα´ανάλογα με το που "φυσάει ο άνεμος". Όπως σε όλα τα "Δημόσια" η λύση είναι η βελτίωση και όχι η κατάργηση.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΡΤ - Δημόσια τηλεόραση (όχι τεχνική συζήτη

Τα'γραψα παραπάνω:

1. Αντικειμενική ενημέρωση (θα'πρεπε να'ναι πρότυπο, όχι το ακριβώς αντίθετο)
2. Εκπαιδευτικά προγράμματα (είχαμε μπόλικα όταν εγώ μεγάλωνα στα '80s. Tώρα που πήγαν όλα αυτά;;; )
3. Τηλεοπτική κάλυψη πολιτιστικών γεγονότων, δωρεάν.
4. Τηλεοπτική κάλυψη όχι ιδιαίτερα εμπορικών αθλητικών γεγονότων (πχ στίβου κλπ) με ελληνικές συμμετοχές
5 Χρηματοδότηση ντοκιμαντέρ
6. Χρηματοδότηση ανεξάρτητου ελληνικού κινηματογράφου/θεάτρου
7. Υποτροφίες για σπουδές σχετικές με τον κλάδο (τηλεόραση-ραδιόφωνο/πολιτισμός γενικότερα)
8. Συναυλίες των Μουσικών Συνόλων σε απομακρυσμένες περιοχές που οι κάτοικοι δεν έρχονται συχνά σε επαφή με τον πολιτισμό
9. Τεχνική υποδομή για αναμετάδοση σε όλη τη χώρα (και φυσικά με το αζημίωτο ενοικίασή της σε ιδιωτικά κανάλια)

Από μπάλα (ασπρόμαυρη ή πορτοκαλιά), θα θεωρούσα λογικό μόνο να καλύπτει τους αγώνες των εθνικών ομάδων, στους οποίους καμιά φορά βλέπουμε και λίγο αθλητικό πνεύμα, ομαδικότητα, ομοψυχία κλπ..

To 1 είναι ο στόχος. Κάποτε υπήρχε, όπως υπήρχε και υψηλή τηλεθέαση στα χρόνια της Χούκλη και της Ζαχαρέα εκεί στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Μάλιστ ατότε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων ήταν συνήθως πρώτο σε τηλεθέαση.
2. Υπήρχαν κάποια από αυτά, ετοιμάζονται και τώρα.
3. Ισχύει
4. Ισχύει
5. Ισχύει
6. Υπάρχει το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου που το έχει φάει η μνημονιακή μαρμάγκα. Tώρα θα δώσει 25.000.000 ευρώ το Υπουργείο http://www.typologies.gr/poso-25-ekat-eyro-gia-tin-enischysi-ton-optikoakoystikon-paragogon/
7. Απαγορεύεται, αλλά μπορεί να γίνει πρακτική άσκηση. Η ένωση τεχνικών είναι αντίθετη καθώς θεωρούν ότι πρόκειται για δωρεάν εργασία στους σταθμούς. Εν μέρει έχουν δίκιο στα ιδιωτικά.
8. Ισχύει εν μέρει.
9. Το απαγορεύει η ΕΕ. Γι αυτό υπάρχει η DIGEA. Η ΕΡΤ έχει το δικό της δίκτυο μετάδοσης, το οποίο τώρα είναι εκτεταμμένο από εκείνο της DIGEA που αφήνει χωρίς σήμα 500.000 άτομα, αλλά δεν μπορεί να δώσει σήμα στους μικρούς. Δες και http://www.typologies.gr/i-eyropaik...rt-na-anevasei-toys-perifereiakoys-stathmoys/

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΡΤ - Δημόσια τηλεόραση (όχι τεχνική συζήτη

To 1 είναι ο στόχος. Κάποτε υπήρχε, όπως υπήρχε και υψηλή τηλεθέαση στα χρόνια της Χούκλη και της Ζαχαρέα εκεί στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Μάλιστ ατότε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων ήταν συνήθως πρώτο σε τηλεθέαση.
2. Υπήρχαν κάποια από αυτά, ετοιμάζονται και τώρα.
3. Ισχύει
4. Ισχύει
5. Ισχύει
6. Υπάρχει το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου που το έχει φάει η μνημονιακή μαρμάγκα. Tώρα θα δώσει 25.000.000 ευρώ το Υπουργείο http://www.typologies.gr/poso-25-ekat-eyro-gia-tin-enischysi-ton-optikoakoystikon-paragogon/
7. Απαγορεύεται, αλλά μπορεί να γίνει πρακτική άσκηση. Η ένωση τεχνικών είναι αντίθετη καθώς θεωρούν ότι πρόκειται για δωρεάν εργασία στους σταθμούς. Εν μέρει έχουν δίκιο στα ιδιωτικά.
8. Ισχύει εν μέρει.
9. Το απαγορεύει η ΕΕ. Γι αυτό υπάρχει η DIGEA. Η ΕΡΤ έχει το δικό της δίκτυο μετάδοσης, το οποίο τώρα είναι εκτεταμμένο από εκείνο της DIGEA που αφήνει χωρίς σήμα 500.000 άτομα, αλλά δεν μπορεί να δώσει σήμα στους μικρούς. Δες και http://www.typologies.gr/i-eyropaik...rt-na-anevasei-toys-perifereiakoys-stathmoys/

Θαενκς. Δεν το γνώριζα το 9.

Τα υπόλοιπα όμως δεν είναι binary. Αν δεν χανόταν ο μισός προϋπολογισμός στη μπάλα, θα ήταν όλα αυτά πολύ καλύτερα, πιο εκτεταμένα, πιο πλήρη, πιο ποιοτικά.

Θαενκς. Δεν το γνώριζα το 9.

Τα υπόλοιπα όμως δεν είναι binary. Αν δεν χανόταν ο μισός προϋπολογισμός στη μπάλα, θα ήταν όλα αυτά πολύ καλύτερα, πιο εκτεταμένα, πιο πλήρη, πιο ποιοτικά.

δεν θα γινόταν ... έτσι θα είχαμε κάπως μεγαλύτερη επιστροφή χρημάτων στο δημόσιο για την πληρωμή του δημόσιου χρέους (1,75-2 εκ. το χρόνο).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΡΤ - Δημόσια τηλεόραση (όχι τεχν

Άραγε τώρα που η digea πετάει εκτος τα μικρά κανάλια θα αλλάξει σε αυτό το θέμα η ΕΕ;
Όπως δείχνουν τα πράγματα αυτά τα κανάλια μπορούν να βρουν στέγη στο νέο δίκτυο της ΕΡΤ.
Εκτός αν υπάρχει άλλη λύση

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΡΤ - Δημόσια τηλεόραση (όχι

Άραγε τώρα που η digea πετάει εκτος τα μικρά κανάλια θα αλλάξει σε αυτό το θέμα η ΕΕ;
Όπως δείχνουν τα πράγματα αυτά τα κανάλια μπορούν να βρουν στέγη στο νέο δίκτυο της ΕΡΤ.
Εκτός αν υπάρχει άλλη λύση

εύλογο να το δεχθεί η ΕΕ αλλά μάλλον δύσκολο. Βλέπω ότι είναι πιο εύκολο να πιέσει την DIGEA , η DIGEA να πει ότι δεν έχω δεσμεύσεις κλπ (και πράγματι η κυβέρνηση Σαμαρά που της έδωσε το δικαίωμα δεν την υποχρεώνει να μεταφέρει το σήμα όλων, γι αυτό και είχε γίνει η προσπάθεια για τη digital union) και στο τέλος ή να κλείσουν οι μικροί ή να επιδοτεί τη συμμετοχή τους το Υπουργείο. Πάντως είναι εντελώς ανώμαλη κατάσταση που ούτε την ελευθεροφωνία και πολυφωνία εξυπηρετεί, ούτε είναι δείγμα ότι η ελεύθερη αγορά μπορεί να τα καταφέρει χωρίς το κράτος, ακόμη κι αν η DIGEA είναι μονοπώλιο. Να πούμε επίσης ότι κάποιοι υγιείς σταθμοί της περιφέρειας προπληρώνουν τους μήνες κι άλλοι όπως το ΜEGA την έχουν πιστολιάσει τη DIGEA. Ο πιο καλός πελάτης είναι το εκκλησιαστικό 4 Ε που πληρώνει για την εκπομπή του σε ανατολική Μακεδονία, κεντρική Μακεδονία, δυτική Μακεδονία, Αττική (τη συμμετοχή του Attica) και μισή Πελοπόννησο.

9. Να καλύψει καμμια φορά η DIGEA ολόκληρη την επικράτεια με σήμα HD παίζει ή είναι νωρίς ακόμα?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΡΤ - Δημόσια τηλεόραση (όχι

Αυτό τώρα που κολλάει; Στην Αμερική μένω, όχι στη Β. Κορέα να'μαι αποκομμένος απ'την πραγματικότητα. Μια χαρά άποψη έχω περί ΕΡΤ, μια χαρά βλέπω ό,τι θέλω να δω, και ό,τι δε θέλω (σε αναρτήσεις άλλων). Χώρια φυσικά τα 30 χρόνια που έβλεπα όσο ήμουν στην Ελλάδα.

(Μπάη δε γουέη μας τέλειωσε το Σικάγο, τώρα πήγαμε κεντρικότερα στην Όμαχα).

Θέλεις να πεις ότι στις ΗΠΑ ανοίγεις την τηλεόραση ή το PC καθημερινά και βλέπεις ΕΡΤ (που ούτε εγώ το κάνω εδώ στας Γερμανίας); Γιατί μόνο έτσι μπορείς να σχηματίσεις άποψη για το κανάλι, όχι απο τις γνώμες τρίτων.

(Μπάη δε γουέη, σε λίγο σε βλέπω στο Σηάτλ!).

''Το ντέρμπι, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ… απογείωσαν την ΕΡΤ!''

https://dailymedia.gr/tiletheasi/74732/to-ntermpi-o-panathinaikos-kai-i-aek-apogeiosan-tin-ert.html

Την Κυριακή η ΕΡΤ μετέδωσε, μέσω της ΕΡΤ1, το πρώτο φετινό ντέρμπι από τότε που απέκτησε τα τηλεοπτικά δικαιώματα επτά ΠΑΕ της Super League. Το Αρης – ΠΑΟΚ έληξε 1-2, ήταν εξόχως συναρπαστικό στην εξέλιξή του και προσέλκυσε κατά μέσο όρο το ενδιαφέρον 920.000 τηλεθεατών, με μέση τηλεθέαση 8,9% και μέσο μερίδιο 25,4%, ήτοι ένας στους τέσσερις έβλεπε μπάλα εκείνη την ώρα.

Το αγώνα, επιμέρους, παρακολούθησαν 1.565.076 τηλεθεατές για τουλάχιστον ένα λεπτό, με το ποσοστό στο 37,7% για τους άνδρες ηλικίας 25-44 ετών. Την ίδια ημέρα, η ΕΡΤ1 σημείωσε μέσο μερίδιο τηλεθέασης 10,7%.
Γενικώς ήταν ιδιαίτερα υψηλά ήταν τα ποσοστά τηλεθέασης της ΕΡΤ αυτό το Σαββατοκύριακο κατά τη μετάδοση των αγώνων της Super League.

O αγώνας μεταξύ Παναθηναϊκού και Πανιωνίου, το Σάββατο 20, έδωσε στην ΕΡΤ μέσο τηλεμερίδιο 21,2% (22,6% στους άνδρες 25-44), αγγίζοντας ακόμα και το 26,3%, ενώ τον παρακολούθησαν για τουλάχιστον ένα λεπτό 951.486 τηλεθεατές. Τα αντίστοιχα ποσοστά για τον αγώνα ανάμεσα στον Απόλλωνα Σμύρνης και την ΑΕΚ ήταν 15,8%, φτάνοντας το 19,1%, με 1.027.117 τηλεθεατές να παρακολουθούν τον αγώνα για τουλάχιστον ένα λεπτό. Στο σύνολο της ημέρας, το μέσο μερίδιο τηλεθέασης της ΕΡΤ1 κυμάνθηκε στο 10%.

Στην Basket League, το Σάββατο το ΠΑΟΚ – Προμηθέας Πατρών είχε κατά μέσο όρο 158.000 τηλεθεατές με μέση τηλεθέαση 1,5% και μέσο μερίδιο 5,6% και, την Κυριακή, το Πανιώνιος – Αρης 152.000, 1,5% και 5,6% αντίστοιχα. Η δε εκπομπή του Σαββάτου με την παράλληλη μετάδοση αγώνων είχε 105.000, 1% και 4,1%

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΡΤ - Δημόσια τηλεό

Αυτό τώρα που κολλάει; Στην Αμερική μένω, όχι στη Β. Κορέα να'μαι αποκομμένος απ'την πραγματικότητα. Μια χαρά άποψη έχω περί ΕΡΤ, μια χαρά βλέπω ό,τι θέλω να δω, και ό,τι δε θέλω (σε αναρτήσεις άλλων). Χώρια φυσικά τα 30 χρόνια που έβλεπα όσο ήμουν στην Ελλάδα.

(Μπάη δε γουέη μας τέλειωσε το Σικάγο, τώρα πήγαμε κεντρικότερα στην Όμαχα).

Μάλιστα, γιατί δεν μας λες πως λειτουργεί ΕΚΕΙ η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση να έχουμε μια σύγκριση;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΡΤ - Δημόσια τηλεό

Θέλεις να πεις ότι στις ΗΠΑ ανοίγεις την τηλεόραση ή το PC καθημερινά και βλέπεις ΕΡΤ (που ούτε εγώ το κάνω εδώ στας Γερμανίας); Γιατί μόνο έτσι μπορείς να σχηματίσεις άποψη για το κανάλι, όχι απο τις γνώμες τρίτων.

(Μπάη δε γουέη, σε λίγο σε βλέπω στο Σηάτλ!).

Κώστα, θα μπορούσες να μας πει πόσο πληρώνεις το χρόνο για την Γερμανική τιβι;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΡΤ - Δημόσια τ

Κώστα, θα μπορούσες να μας πει πόσο πληρώνεις το χρόνο για την Γερμανική τιβι;

Το έγραψα μερικά ποστ πιο πάνω , 18.95 ευρώ το μήνα.

εύλογο να το δεχθεί η ΕΕ αλλά μάλλον δύσκολο. Βλέπω ότι είναι πιο εύκολο να πιέσει την DIGEA , η DIGEA να πει ότι δεν έχω δεσμεύσεις κλπ (και πράγματι η κυβέρνηση Σαμαρά που της έδωσε το δικαίωμα δεν την υποχρεώνει να μεταφέρει το σήμα όλων, γι αυτό και είχε γίνει η προσπάθεια για τη digital union) και στο τέλος ή να κλείσουν οι μικροί ή να επιδοτεί τη συμμετοχή τους το Υπουργείο. Πάντως είναι εντελώς ανώμαλη κατάσταση που ούτε την ελευθεροφωνία και πολυφωνία εξυπηρετεί.
Θα ήταν μεγάλη ειρωνεία να έχουν αποβάλει την ΕΡΤ για δήθεν λόγους αθέμιτου ανταγωνισμού ( ενώ υπήρχε πρόταση για εταιρία παροχου χωρίς κρατική χρηματοδότηση) και να δεχθούν την περίπτωση επιδότησης από το δημόσιο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΡΤ - Δημόσια τ

Θα ήταν μεγάλη ειρωνεία να έχουν αποβάλει την ΕΡΤ για δήθεν λόγους αθέμιτου ανταγωνισμού ( ενώ υπήρχε πρόταση για εταιρία παροχου χωρίς κρατική χρηματοδότηση) και να δεχθούν την περίπτωση επιδότησης από το δημόσιο.

Δείτε τί ισχύει σήμερα. Για να βλέπουν fly to air κανάλια (MEGA, ALPHA, SKY, ANTENA STAR, ONE) χρειάζεται το κράτος να επιδοτήσει 500.000 κατοίκους (μάλλον είναι λιγότεροι, ίσως τα 2/3) με 50.000.000 ευρώ. Αλλιώς TV yok.

Ελπίδα πως θα μπει τέλος στο πρόβλημα της ψηφιακής κάλυψης των «λευκών περιοχών» δίνει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση έως τις 9 Μαρτίου. Η πρωτοβουλία αφορά περίπου 500.000 κατοίκους της περιφέρειας που δεν έχουν πρόσβαση στα ελεύθερα τηλεοπτικά κανάλια εδώ και τρία χρόνια, καθώς η Digea δεν είχε την υποχρέωση από την ΕΕΤΤ να καλύψει όλους τους πολίτες της Ελλάδας με ψηφιακό σήμα.

Η ευθύνη ανήκει στην προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και στην τότε ηγεσία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών. Η μεν κυβέρνηση μέσω του υπουργείου Μεταφορών άλλαξε τον χάρτη συχνοτήτων του 2012 που προέβλεπε για τον πάροχο δικτύου την υποχρέωση εκπομπής ψηφιακού σήματος σε 350 σημεία όλης της χώρας, κάνοντας δώρο στην Digea, που πήρε το σύνολο των ψηφιακών συχνοτήτων το 2014. Η ιδιωτική εταιρεία υποχρεώθηκε να εγκαταστήσει ψηφιακούς πομπούς σε μόλις 156 σημεία της Ελλάδας, με αποτέλεσμα να μειωθεί το κόστος της επένδυσης και να μείνουν εκτός ψηφιακού σήματος πολλές περιοχές. Η δεύτερη πράξη του «δώρου» στην Digea ήταν το ότι η ΕΕΤΤ όρισε <το ποσοστό υποχρέωσης κάλυψης στο 95% του πληθυσμού, επιλέγοντας τον μέσο όρο για όλη τη χώρα και όχι ανά περιφέρεια, όπως θα ήταν το σωστό. Έτσι, η μεν Digea εμφανιζόταν σύννομη στην υποχρέωσή της για την ψηφιακή κάλυψη του πληθυσμού, αφού κάλυπτε τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας, οι δε περιφέρειες της χώρας, ειδικά οι παραμεθόριες, έμειναν ακάλυπτες σε ποσοστά άνω του 20%. Η ΕΕΤΤ, παρά τις δεκάδες καταγγελίες τα τρία αυτά χρόνια, επέμενε ότι οι έλεγχοί της δείχνουν πως η Digea τηρεί τη σύμβαση, άρα δεν υπάρχει πρόβλημα για την ιδιωτική εταιρεία.

Τον γόρδιο δεσμό της ψηφιακής κάλυψης έρχεται να λύσει οριστικά το σχέδιο νόμου του υπουργείου. Όπως ορίζεται, στο έργο εμπλέκονται η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, η οποία ως φορέας υλοποίησης θα συγκεντρώνει τα στοιχεία για τις ανάγκες κάλυψης, και η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών, η οποία ως φορέας συνδρομής θα υλοποιήσει το πρόγραμμα της κρατικής ενίσχυσης. Ακόμη, φορείς υλοποίησης είναι οι κατά τόπους δήμοι, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρεται ως «φορέας ελέγχου».

Η ενίσχυση δίνεται με τη μορφή κουπονιού, ύψους 100 ευρώ, και ο κάτοικος των περιοχών μπορεί να επιλέξει την πλατφόρμα μετάδοσης των τηλεοπτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας που εκπέμπονται ελεύθερα είτε μέσω δορυφόρου από τις δύο συνδρομητικές πλατφόρμες (Cosmote TV και Nova) είτε μέσω των ευρυζωνικών υπηρεσιών στο διαδίκτυο. Πολύ σημαντικό είναι ότι υπάρχει πρόβλεψη και για τα περιφερειακά κανάλια ανά περιοχή μη κάλυψης (ΠΕΚ). Όπως είχε γράψει η στήλη την περασμένη Κυριακή, η ένταξη των περιφερειακών καναλιών στο πρόγραμμα ενίσχυσης είναι αίτημα των δήμων της χώρας.

Το συνολικό κόστος της επιδότησης, που υπολογίζεται σε περίπου 50 εκατ. ευρώ, θα καλυφθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας – Καινοτομίας του ΕΣΠΑ αλλά και από άλλα κονδύλια από τα έσοδα της ΕΕΤΤ.

http://www.typologies.gr/lysi-gia-tis-lefkes-perioches-tis-psifiakis-tv-gia-ola-ta-kanalia/

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΡΤ -

Το έγραψα μερικά ποστ πιο πάνω , 18.95 ευρώ το μήνα.

Ναι έχεις δίκιο δεν το θυμόμουν.Και μπορείς να μας πεις πόσα κανάλια έχει;Πόσα ραδιόφωνα;Για να μην κουράζω κάποιους η ΕΡΤ με 3 ευρώ έχει:
ΕΡΤ1
ΕΡΤ2
ΕΡΤ3
ΕΡΤHD -ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΕΡΤSPOR
ERTWORLD
και 5 πανελλαδικά ραδιόφωνα ,1 παγκόσμιο και 19 περιφερειακά, συν 2 με έδρα την Θεσσαλονίκη.

Όταν έκλεισε η ΕΡΤ το 2013 διέθετε σε λειτουργία 1020 πομπούς. Οι μισοί από αυτούς εκλάπησαν από "αγνώστους". Τουλάχιστον στη Θεσσαλία και Κρήτη που ρώτησα (τα στόματα ανοίγουν εύκολα αν δείξεις ότι γνωρίζεις) οι περισσότεροι δεν εκλάπησαν από γύφτους και πακιστανούς για σκραπ, αλλά από τεχνικούς που ενήργησαν αυτόνομα ή κατ´εντολή των σταθμών.

Η DIGEA πήρε το δεκέμβριο του 2013 άνευ ανταγωνισμού, καθώς είχε μόλις κλείσει η ΕΡΤ, το δικαίωμα ψηφιακής μετάδοσης του σήματος για τις ψηφιακές συχνότητες έναντι 16,39 εκατ. ευρώ για πανελλαδικής εμβέλειας και 1,946 για περιφερειακής για 15 χρόνια (τιμή εκκίνησης). Δηλαδή 1,2 εκ. για όλα τα πανελλαδικής εμβέλειας ανά έτος και 130.000 ευρώ ανά έτος για όλα τα περιφερειακά. Το 2015 ήταν πολύ εύκολο για τη DIGEA, καθώς η NERIT που δεν είχε δικό της δίκτυο μετάδοσης, έπρεπε να δίνει (και έδινε) 1.000.000 ευρώ στη DIGEA για να έχει σήμα. Επομένως η ΝΕΡΙΤ ουσιαστικά πλήρωνε τη συμμετοχή όλων των ιδιωτικών καναλιών, επομένως δεν υπήρχε καν λόγος να ενοχλούνται τα άλλα κανάλια πανελλαδικής για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους κάτι που εκμεταλλεύτηκε το MEGA, ενώ STAR και ΑΝΤΕΝΑ πλήρωναν κανονικά. Όμως δεν ήταν καθόλου το ίδιο για τα περιφερειακά κανάλια , 15 από τα οποία έχουν ήδη κλείσει καθώς δεν μπορούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους (δείτε αναλυτικά στο satleo forum). Όταν η ΕΡΤ ξαναγεννήθηκε , έπρεπε να αποκτήσει το δικο της δίκτυο σταθμών, Αυτή τη στιγμή καλύπτει από μόνη της τις περιοχές των μεγάλων πόλεων και απομένει να εγκαταστήσει στην υπόλοιπη χώρα 155 κύριους πομπούς. Φυσικά δεν θα πληρώνει στη DIGEA άρα θα πρέπει να πληρώνουν κάποιοι άλλοι το 1.000.000 ευρώ που πλήρωνε η ΝΕΡΙΤ.

Πώς σας φαίνονται όλα αυτά;

ΣΚΑΝΔΑΛΟ μου φαίνεται εμένα.Άντε να πάρει μπρος το νέο δίκτυο από 1/1/19.Ήδη καλύπτει μόνη της Αττική, Πελοπόννησο,Έβρο και τα μεγαλύτερα κέντρα στην υπόλοιπη χώρα.Επίσης έχει και πολλούς τοπικούς, μικρούς πομπούς, ακόμη και στην Αττική που έχουν μετατραπεί σε ψηφιακοί.Από Νοέμβρη ξεκινάει η εγκατάσταση των νέων πομπών.

Γιατί αν μου πείτε ότι η όψιμη συμπάθεια προς την ΕΡΤ δεν έχει πολιτικές προεκτάσεις, μάλλον χάνουμε τον elephant in the room.
Για κοίτα που μας βάφτισε και Συριζαίους...

Ακριβώς αυτό. Ο λαός θέλει μπάλα. Πληρώστε όσο-όσο (*x/ μας πόσο, από την τσέπη μας τα δίνουμε; ) για να πάρετε τους αγώνες και να χαρεί ο λαός "τζάμπα μπάλα".
Δεν έχει τέλος ο σανός.
Δημήτρη μου...Δημήτρη μου...
Δηλαδή όσοι βλέπουμε ποδόσφαιρο τρώμε σανό.
Σανό απ´ότι ξέρω τρώνε τα γαιδούρια.
Εκτός αν το διαφοροποιείς και εννοείς ότι όσοι βλέπουμε ποδόσφαιρο από την ΕΡΤ μόνο,είμαστε γαιδούρια.

Πως να δει; Απο το Σικάγο που μένει;
Μπορει να δει. Νομιζω πως οι εσωτερικες παραγωγες μεταδιδονται κανονικα (πχ ειδησεις βλεπεις ανετα). Επισης ειδα ποδοσφαιρο απο την ΕΡΤ αφου δεν εχει geoblocking. Αντιθετα με τη Νοβα, οσο κι αν προσπαθησα, ακρη δεν εβγαλα. Και εννοειται με πληρωμη ανα μηνα.

Και φυσικα ειμαι κι εγω "συνδρομητης" της ΕΡΤ αφου πληρωνω τη συνδρομη μου μεσω ΔΕΗ στην Ελλαδα. Οποτε για πρωτη φορα μετα απο 12 χρονια που λειπω απο τη χωρα, εβγαλα κατι απο αυτη την συνδρομη

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ε

Ναι έχεις δίκιο δεν το θυμόμουν.Και μπορείς να μας πεις πόσα κανάλια έχει;Πόσα ραδιόφωνα;Για να μην κουράζω κάποιους η ΕΡΤ με 3 ευρώ έχει:
ΕΡΤ1
ΕΡΤ2
ΕΡΤ3
ΕΡΤHD -ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΕΡΤSPOR
ERTWORLD
και 5 πανελλαδικά ραδιόφωνα ,1 παγκόσμιο και 19 περιφερειακά, συν 2 με έδρα την Θεσσαλονίκη.

E να ανοιξουν μερικες δεκαδες περιφερειακα ακομα και 2-3 καναλια να δικαιολογουνται ολοι οι αργομισθοι τοτε.

Κλασικη μεθοδος ελληνικου δημοσιου.