ESOTERIC X-03

10 έτη αρχίζουν να μετράνε από τη μέρα που σταματάει η παραγωγή του, όχι τη μέρα που κυκλοφόρησε.
Δηλαδή αν βγάλω ένα μοντέλο και το πουλάω για 20 χρόνια δεν σημαίνει ότι από τα 10 χρόνια και μετά δεν είμαι υποχρεωμένος να έχω ανταλλακτικά, για πράγματα που είμαι υποχρεωεμένος να παρέχω ακόμη και εγγύηση.

Όπως και να έχει θεωρώ τον συγκεκριμένο νόμο ηλίθιο και αυτούς που τον εκμεταλεύονται απατεώνες.
Πόσο μάλλον για μηχανήματα τέτοιας τιμής και ανταλλακτικά που θα μπορούσαν να κρατήσουν και 10.000 κομμάτια εύκολα σε μία αποθήκη, για να μην πω να ξαναφτιάξουν.
Την εποχή που η χωρητικότητα σε δίσκους και cloud είναι αστεία, δεν έχουν κρατήσει backup το firmware;
Εγώ έχω backup από shard του Ultima Online που είχα φτιάξει κάπου το 2000!

• Like
Reactions: Deneb
10 έτη αρχίζουν να μετράνε από τη μέρα που σταματάει η παραγωγή του, όχι τη μέρα που κυκλοφόρησε.
Δηλαδή αν βγάλω ένα μοντέλο και το πουλάω για 20 χρόνια δεν σημαίνει ότι από τα 10 χρόνια και μετά δεν είμαι υποχρεωμένος να έχω ανταλλακτικά, για πράγματα που είμαι υποχρεωεμένος να παρέχω ακόμη και εγγύηση.

Όπως και να έχει θεωρώ τον συγκεκριμένο νόμο ηλίθιο και αυτούς που τον εκμεταλεύονται απατεώνες.
Πόσο μάλλον για μηχανήματα τέτοιας τιμής και ανταλλακτικά που θα μπορούσαν να κρατήσουν και 10.000 κομμάτια εύκολα σε μία αποθήκη, για να μην πω να ξαναφτιάξουν.
Την εποχή που η χωρητικότητα σε δίσκους και cloud είναι αστεία, δεν έχουν κρατήσει backup το firmware;
Εγώ έχω backup από shard του Ultima Online που είχα φτιάξει κάπου το 2000!
Τότε το δικό μου γιατί δεν το καλύπτει ;;;
Άλλα μου λένε .....12 ετών είναι το μηχάνημα μου και την ζημιά την έχω εδώ κ 1,5 χρόνο. Δεν μου τα λένε καλά τότε ......δεν μου λένε επίσημα πότε σταμάτησε η παραγωγή του απλά μου λένε ότι το μηχάνημα είναι 18 ετών.

• Like
Reactions: Deneb
Ξέρουμε πότε σταμάτησε η παραγωγή του;
Το μοντέλο ας είναι και 60 ετών, δεν έχει σημασία.
Δηλαδή αυτοί που αγοράζουν σήμερα Linn LP12 ή B&W 801 αν χαλάσουν τα πετάνε;

Το αειθαλές Pioneer DV-600 που έχω από το 2006, διαβάζει όποια στρώση (CD-SACD) και περιοχή (SACD 2ch/mchannel) χωρίς πρόβλημα. To είχα πάρει για να στέλνω DSD over HDMI σε συμβατό Receiver.

Δεν είμαι σίγουρος αν ακόμη και μεγάλες εταιρίες ασχολούνται πια με παραγωγή δισκοπαικτικών, που θα σήμαινε ότι έχουν γραμμή παραγωγής και μεγάλες γραμμές παραγγελιών και stock από τρίτους προμηθευτές.
Λογικά το άθλημα αυτό έχει σταματήσει και είναι επόμενο να μην υπάρχουν ανταλλακτικά και support.

• Like
Reactions: Kostas P. K.
Τέλος πάντων .....το τελικό θέμα είναι ένα !!!
Είναι απαράδεκτο πανάκριβες, περί αυτού ο λόγος, ηχητικές μηχανές όταν χαλάνε να μην είναι επισκευάσιμες !!!!
Έστω και με ανταλλακτικά του εμπορίου .....
Θα συμφωνήσω, με βαριά καρδιά, ότι τα εξαρτήματα πιάνουν χώρο...θέλουν καταγραφή και αποθηκευτικούς χώρους....τα ρημάδια τα λογισμικά προγραμματισμού γιατί δεν τα κρατάνε ;;;
Τόσο πολύ πια στα παλιά τους τα παπούτσια ;;;
Τα προβληματικά τσιπάκια που θέλει η πλακέτα που αφορά το SACD του ESOTERIC υπάρχουν στο εμπόριο αλλά δεν έχουν κρατήσει κάπου το λογισμικό που κάνει τον προγραμματισμό !!!
Λες και πουλάνε στραγάλια !!!!
Ούτε αυτό ;;;
HI END εταιρεία .......

• Like
Reactions: petronik
Εντωμεταξύ έχω το Esoteric DV-60 που είναι πιο παλιό και μια χαρά επισκευάστηκε πέρυσι το SACD του...

Όσο αφορά το λογισμικό, ίσως υπάρχει θέμα δικαιωμάτων στους δημιουργούς του SACD.
Μπορεί να έχει αγοραστεί με περιορισμό χρόνου ή τόπου χρήσης.
Ο αριθμός των πωλήσεων πιθανόν δεν δικαιολογεί το κόστος για επέκταση των δικαιωμάτων.

Εντωμεταξύ έχω το Esoteric DV-60 που είναι πιο παλιό και μια χαρά επισκευάστηκε πέρυσι το SACD του...
Φτου-φτου εμένα δεν έχει πάθει τίποτα, μην μου το ματιάζεις!

Ο αριθμός των πωλήσεων πιθανόν δεν δικαιολογεί το κόστος για επέκταση των δικαιωμάτων.

Μα δεν σταμάτησε η Esoteric να διαβάζει SACD.
Και όταν πουλάς κάτι τόσο ακριβά, το κόστος των δικαιωμάτων είναι ένα απειροελάχιστο ποσοστό του κόστους σου.
Δεν θα γίνεις ρόμπα για κάποια cents.
Μία πώληση να χάσεις για αυτό το λόγο έπαθες υπερπολλαπλάσια ζημιά!

Έβγαζε έναν ήχο σαν να έκανε γαργάρες όταν έπαιζα SACD. :LOL:

Μου κόστισε αν θυμάμαι καλά, κάτω από 100€ μαζί με τις μεταφορές.

Σωστή παρατήρηση αλλά δεν γνωρίζουμε τι ζητάνε για κάθε software module.
Υπάρχουν περιπτώσεις λογισμού για συγκεκριμένο chip, να είναι πολύ ακριβό ιδιαίτερα αν είναι end of life.
Μου έχει συμβεί αλλά όχι σε Hi - Fi.

Από τέτοιες εταιρίες περιμένω να πάρουν τις enterprise editions των αδειών.
Δεν αποφάσισαν να φτιάξουν 2-3 SACD να δουν πως θα πάνε οι πωλήσεις.

Εχοντας κι εγώ το Χ 03 απο τότε που δημοσίευσα και το σύστημά μου εδώ(2010),μόνο ιμάντες χρειάστηκε να του αλλάξω με μικρό κόστος,Είναι αλήθεια ότι πανάκριβες εταιρείες απλά γράφουν τον πελάτη τους αφού αγοράσει και δεν είναι μόνο η Εsoteric.Προσωπικά άν είχα το πρόβλημα όπως διαβάζω ότι εξελίχθηκε, θα στρεφόμουν προς Ιαπωνία ,εξαντλώντας κάθε πιθανότητα και δυνατότητα επικοινωνίας με την εταιρεία και ανώτερα στελέχη της σε ατομική βάση....

Last edited:
Μα δεν σταμάτησε η Esoteric να διαβάζει SACD.
Και όταν πουλάς κάτι τόσο ακριβά, το κόστος των δικαιωμάτων είναι ένα απειροελάχιστο ποσοστό του κόστους σου.
Δεν θα γίνεις ρόμπα για κάποια cents.
Μία πώληση να χάσεις για αυτό το λόγο έπαθες υπερπολλαπλάσια ζημιά!

Έβγαζε έναν ήχο σαν να έκανε γαργάρες όταν έπαιζα SACD. :LOL:

Μου κόστισε αν θυμάμαι καλά, κάτω από 100€ μαζί με τις μεταφορές.
Που έκανες την επισκευή εάν επιτρέπεται ;;

Δυστυχώς από προσωπική εμπειρία γνωρίζω πως αγοράζουν άδειες με το σταγονόμετρο
και αναφέρομαι σε εταιρείες πολύ μεγαλύτερες και σε μηχανήματα πολύ ακριβότερα
και με ικανούς αριθμούς παραγωγής (5.000 με 10.000 κομμάτια).

• Like
Reactions: Tzimisce
Δεν ξέρουμε τον ακριβή λόγο που δεν μπορεί πλέον να προγραμματίσει τα τσιπάκια η Esoteric.

Όπως έγραψα και παλιότερα, μπορεί πολύ απλά να μην υποστηρίζεται πια η πλατφόρμα που έκαναν (τότε) τον προγραμματισμό.

Αν ξέραμε για ποια τσιπάκια μιλάμε ίσως μπορούσαμε να μάθουμε περισσότερα, αλλά και πάλι η συζήτηση θα είχε καθαρά ακαδημαϊκό ενδιαφέρον, τη στιγμή που δεν υπάρχει το firmware.

Γιατί, ποσα X-03 νομίζείς ότι πούλησε η Esoteric; εντάξει, δεν είναι 2-3, αλλά ας μας πει ο φίλος Αντώνης τι serial number έχει το δικό του, που μάλλον ήταν απο τα τελευταία κομμάτια. Θα καταρρεύσουν πολλοί μύθοι...

Γιατί, ποσα X-03 νομίζείς ότι πούλησε η Esoteric; εντάξει, δεν είναι 2-3, αλλά ας μας πει ο φίλος Αντώνης τι serial number έχει το δικό του, που μάλλον ήταν απο τα τελευταία κομμάτια. Θα καταρρεύσουν πολλοί μύθοι...
S/N : 80018

• Like
Reactions: LIMBONIC ART