Eversolo DMP-A6 Master Edition Gen 2

Έτσι μπράβο.

Now go get your shine box....
Εσύ πάντως δεν ανέβασες σχηματικό, δεν είχες τα κοτσια ...
Ξέρεις, δεν γίνεται να τα θυμάμαι όλα απ' έξω, όταν πήγα σπίτι μου και είδα τα χαρτιά μου αμέσως διόρθωσα το σχόλιο μου...
Χάρηκες τώρα εεε; 😁🤣
Τουλάχιστον γλύτωσα τους πυροσβεστήρες και τα έξοδα αποζημιώσεων από την καταστροφή που θα δημιουργούσα στα μέλη του AvClub...🤣

• Haha
Reactions: vlad66
Εγώ αυτό που κατάλαβα από την παρούσα συζήτηση, αλλά και από προσωπική εμπειρία, είναι ότι δεν πρέπει να παρασέρνεται κανείς εύκολα από αυτά που διαβάζει σε κάθε τρέχον νήμα..... Καλημέρα σε όλους!

• Like
Reactions: Pleo
Εγώ αυτό που κατάλαβα από την συζήτηση είναι ότι αν συνεχίσει έτσι, ο @lefterakis katemakis και ο @Pleo , θα μας χαιρετήσουν για λίγες μέρες.

Και για να είμαι δίκαιος, δεν φταίει ο πρώτος, απλά θα τον πάρει η μπάλα.

Τα πράγματα είναι απλά. Η Eversolo έχει αυτά τα μοντέλα, τα οποία έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και κοστίζουν όσο κοστίζουν. Σε άλλους αρέσουν και σε άλλους όχι.

Από εκεί και πέρα, όπως συμβαίνει σε πολλές άλλες περιπτώσεις, υπάρχουν aftermarket προσθήκες τις οποίες μπορεί όποιος θέλει να δοκιμάσει, με ότι συνεπάγεται αυτό για την εγγύηση.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας που εισάγει τα Eversolo στην Ελλάδα, δεν έχει κανένα δικαίωμα να είναι αρνητικός και να γράφει με αυτόν τον τόνο σε όσους έχουν ή θέλουν να δοκιμάσουν.

@Pleo - δεν τηρείς ούτε τα προσχήματα. Η συμπεριφορά σου να ξέρεις ότι λειτουργεί μάλλον αρνητικά παρά υπέρ της εταιρείας που εκπροσωπείς.

Εγώ αυτό που κατάλαβα από τη συζήτηση είναι ότι αν συνεχίσει έτσι, ο @lefterakis katemakis και ο @Pleo , θα μας χαιρετήσουν για λίγες μέρες.

Και για να είμαι δίκαιος, δεν φταίει ο πρώτος, απλά θα πάρει η μπάλα.
Έχεις δίκιο με αυτό το σχόλιο σου όσον αφορά την πλευρά μου, έκανα ένα λάθος (άνθρωποι είμαστε) σε ένα κομμάτι της τροφοδοσίας διότι δεν γίνεται να τα θυμάμαι όλα απ' έξω..
Μόλις μπόρεσα και διάβασα τα χαρτιά μου αμέσως διόρθωσα το λάθος μου..
Φυσικά δεν θα επαναληφθεί ποτέ κάποιο άλλο σχόλιο με αυτούς τους τόνους που είχα από μεριάς μου σε αυτόν όπως και σε κανένα άλλο μελος εδώ μέσα..
Καλημερα σας.. Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Έχεις δίκιο με αυτό το σχόλιο σου όσον αφορά την πλευρά μου, έκανα ένα λάθος (άνθρωποι είμαστε) σε ένα κομμάτι της τροφοδοσίας διότι δεν γίνεται να τα θυμάμαι όλα απ' έξω..
Μόλις μπόρεσα και διάβασα τα χαρτιά μου αμέσως διόρθωσα το λάθος μου..
Φυσικά δεν θα επαναληφθεί ποτέ κάποιο άλλο σχόλιο με αυτούς τους τόνους που είχα από μεριάς μου σε αυτόν όπως και σε κανένα άλλο μελος εδώ μέσα..
Καλημερα σας.. Ευχαριστώ για την κατανόηση.
Δεν αναφέρομαι σε αυτό. Άνθρωπος είσαι, λάθος θα κάνεις. Δεν υπάρχει πρόβλημα. Φόρουμ είμαστε, όχι πανεπιστήμιο.

Ο τόνος ξεφεύγει μερικές φορές αλλά και οι δύο κινείστε στα όρια της ειρωνίας και του κανονισμού, σου αναγνωρίζω όμως ότι είναι δύσκολο να κρατηθεί κανείς όταν προκαλείται συνεχώς.

Καλημέρα στην παρέα! Καιρό είχα να γράψω!!

Ευτυχής κάτοχος όπως έχω αναφέρει και παλαιότερα στο φόρουμ εδώ του Eversolo A6 master edition ver 1 από το οποίο και προσωπικά ολοκληρώθηκα με την αγορά αυτης της value for money συσκευής.

Απλά για τα πρακτικά εδώ και 1,5 χρόνο περίπου του φοράω τροφοδοτικό από LHY αγορασμένο από Αλιεξπρες. Η διαφορά με το απλό απόλυτα εμφανής !!

Δεν έχω δοκιμάσει το πολωνικό παρόλο που έχω ακούσει πως είναι το καλύτερο και το απέρριψα μονο και μόνο για αισθητικούς - ψυχαναγκαστικούς λόγους καθώς δεν ταιριάζει από πίσω αφήνοντας μια μικρή τρυπά - εσοχή κατά την εγκατάσταση του.

Η εγκατάσταση είναι πανεύκολη αρκεί να έχεις τα κατάλληλα εργαλεία , χρόνο και να μην τρέμουν τα χέρια σου!!

Οπότε all in all έχουμε :

- Καλύτερο ηχητικό αποτελεσμα
- Δεν έχει βγάλει το παραμικρό πρόβλημα μετά 1,5 χρόνο χρήσης.
- Δεν ζεσταίνεται όπως περίμενα και όπως διάβαζα σε μερικά ξένα threads ακόμα και το καλοκαίρι. Και ομιλώ για λειτουργία του ως pro dac and streamer.
- Δεν ακούγεται κιχ από τον toroidal transformer.
- Προσωπικά το έστρωσα με φυσικό τρόπο δηλαδή ακούγοντας μουσική και όχι αφήνοντας το απλά ανοιχτό. Θέλει στρώσιμο να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους να ψηθούν!!😁
- Είναι πάμθηνο στα 154 ευρώ….και έχει μοντέλα και για τις δύο version στο αλιεξπρες σε αυτήν την τιμή.

IMG_0097.jpegIMG_0093.jpeg

@djmnv81

Μπράβο φίλε μου. Ας συνεχίσουμε την παραγωγική συζήτηση.

Περαιτέρω off topic και προσωπικές κόντρες θα διαγραφούν και τα μέλη θα αποκλειστούν για τρεις μέρες (αρχικά) χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.

[ΧΡΗΣΤΗΣ=53606]@djmnv81[/ΧΡΗΣΤΗΣ]

Μπράβο φίλε μου. Ας συνεχίσουμε την παραγωγική συζήτηση.

Περαιτέρω εκτός θέματος και προσωπικές κόντρες θα διαγραφούν και τα μέλη που θα αποκλειστούν για τρεις μέρες (αρχικά) χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Δεν έπρεπε όμως να σβήσεις το τελευταίο σχόλιο μου για τις διαφορές των δύο τροφοδοτικών ανάμεσα στα 2 Eversolo, σου εξηγώ ακριβώς τις διαφορές τους, κάτι που θα διαβασούν οι συμμετέχοντες και οι κάτοχοι των Α6 το οποίο ήταν εντός θέματος..
Δεν κατάλαβα γιατί διεγράφη το σχόλιο..
Απλά την απορία μου εκφέρω τώρα σε αυτό το σχόλιο μου..

Δεν έπρεπε όμως να σβήσεις το τελευταίο σχόλιο μου για τις διαφορές των δύο τροφοδοτικών ανάμεσα στα 2 Eversolo, σου εξηγώ ακριβώς τις διαφορές τους, κάτι που θα διαβασούν οι συμμετέχοντες και οι κάτοχοι των Α6 το οποίο ήταν εντός θέματος..
Δεν κατάλαβα γιατί διεγράφη το σχόλιο..
Απλά την απορία μου εκφέρω τώρα σε αυτό το σχόλιο μου..
Γράψε το ξανά χωρίς τον πρόλογο...

Τα πράγματα είναι απλά. Η Eversolo έχει αυτά τα μοντέλα, τα οποία έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και κοστίζουν όσο κοστίζουν. Σε άλλους αρέσουν και σε άλλους όχι.

Από εκεί και πέρα, όπως συμβαίνει σε πολλές άλλες περιπτώσεις, υπάρχουν aftermarket προσθήκες τις οποίες μπορεί όποιος θέλει να δοκιμάσει, με ότι συνεπάγεται αυτό για την εγγύηση.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας που εισάγει τα Eversolo στην Ελλάδα, δεν έχει κανένα δικαίωμα να είναι αρνητικός και να γράφει με αυτόν τον τόνο σε όσους έχουν ή θέλουν να δοκιμάσουν.

@Pleo - δεν τηρείς ούτε τα προσχήματα. Η συμπεριφορά σου να ξέρεις ότι λειτουργεί μάλλον αρνητικά παρά υπέρ της εταιρείας που εκπροσωπείς.

Αρνητικός δεν είμαι επ' ουδενί στο τι θέλει να κάνει οποιοσδήποτε. Εγώ είμαι ξεκάθαρος και έδωσα σε όσους διαβάζουν τις πληροφορίες να μην κάνουν το λάθος να βάλουν λάθος τροφοδοτικό, γιατί η κουβέντα πήγαινε προς τα εκεί. Δηλαδή επειδή κυκλοφορούν τροφοδοτικά από τρίτους κατασκευαστές, ένας από αυτούς και ο Πολωνός, να μην ξεγελαστεί κανείς και πει ότι είναι καλύτερο τροφοδοτικό για να μπει σε λάθος μηχάνημα.

Μειωτικοί χαρακτηρισμοί που είδα να γράφονται τύπου «σκουπιδοτροφοδοτικά» ή οτιδήποτε άλλο, εννοείται πως πλέον θα αντιμετωπίζονται αλλιώς.

Για το Eversolo DMP-A6 Master Edition Gen 2

γράφει χάνεται η εγγύηση (εάν υπάρχει)

The EverSolo DMP-A6 Gen 2 / DMP-A6 Master Edition Gen 2 warranty becomes null and void if the power supply is removed or replaced

Το δίνει και έτοιμο με εγγύηση
EVERSOLO DMP-A6 MASTER EDITION GEN 2 UPGRADE Streamer Black

Μπορεί να υπάρχουν και άλλα προϊόντα αλλά δε έψαξα καθώς αν και όταν αλλάξω το wiim θα πάω ή στο volumio ή holo red.

όπου υπάρχει βέβαια και δυνατότητα για απόκτηση προσωπικής εμπειρίας είναι το ιδανικότερο.

Το πόσο αξίζει η αναβάθμιση προφανώς είναι κάτι που μπορεί να απαντηθεί μόνο από τον καθένα ξεχωριστά όπως και τι προσδοκίες θα έχει από αυτήν.

Διευκρίνηση χρήζει επίσης και το αν αρκεί απλά η αλλαγή του τροφοδοτικού ή για να υπάρξει ουσιαστική βελτίωση απαιτείτε να γίνουν και άλλες αλλαγές.

Αν ισχύει ή όχι η εγγύηση έχει και αυτό την βαρύτητα του.

Και επιπλέον κατά πόσο αξίζει αυτή η παράμετρος.

Δεν γνωρίζω για αυτήν της eversosolo αλλά στα φωτογραφικά εγκατέλειψα fuji λόγω της επικά απαράδεκτης αντιμετώπισης που είχα.

Τέλος αν μιλάμε για νέα αγορά ή βελτίωση υφιστάμενου.

Καλό είναι το να ξέρουμε ότι μπορεί να υπάρχουν εναλλακτικές.

Και για κλείσιμο, χωρίς να συνφωνώ, διαφωνώ ή επιβεβαιώνω:

Τα παρακάτω αναφέρει chatgtp pro (παραθέτοντας αποσπάσματα από το thread και τελική ερώτηση: so to summup.Eversolo DMP-A6 Master Edition Gen 2 accepts third party lps? if yes how much would be benefited?Eversolo DMP-A6 Master Edition Gen 1 or Eversolo DMP-A6 Edition Gen 1 accepts. so the question is how much it is worthyor should go to a8)
Προφανώς το αναφέρω ενδυκτικά καθώς δεν είναι κάποιου είδους αυθεντία και εξαρτάται από την ερώτηση την οποία και παρέθεσα.

Ναι — αυτό το link ουσιαστικά επιβεβαιώνει καθαρά ότι υπάρχει έτοιμη έκδοση του Eversolo DMP-A6 Master Edition Gen 2 με προεγκατεστημένο third-party LPS από Audiophonics.

Τι λέει πρακτικά η σελίδα:

• η UPGRADE έκδοση έχει αντικαταστήσει το standard Eversolo linear power supply με το LHY Audio LPS-A6 MKII, ειδικά φτιαγμένο για το DMP-A6 Gen 2 / Master Edition Gen 2.
  • περιλαμβάνει και remote control.
  • πωλείται από Audiophonics με 2 years warranty, άρα εδώ η λογική είναι ότι η μετατροπή γίνεται από το κατάστημα και καλύπτεται ως έτοιμο προϊόν.

Άρα η σωστή εικόνα είναι:

1. A6 Master Edition Gen 2 δέχεται third-party LPS;
Ναι
, αλλά όχι με την έννοια “αγοράζω ένα Gen 2 και μετά απλώς του βάζω ό,τι θέλω”.
Η ασφαλής εκδοχή είναι:

• είτε να το αγοράσεις έτοιμο upgraded
  • είτε να γίνει η εγκατάσταση από το κατάστημα/εργαστήριο ώστε να μη χαθεί η κάλυψη.
    Αυτό προκύπτει και από το κείμενο που παρέθεσες για την εγγύηση.

2. Πόσο αξίζει στο Gen 2;
Εδώ η άποψή μου παραμένει ίδια: το όφελος μάλλον είναι μικρό έως μέτριο, όχι δραματικό.
Ο λόγος είναι ότι το Gen 2 ήδη ξεκινά με εργοστασιακό linear PSU, και το LHY έρχεται να το βελτιώσει περαιτέρω, όχι να διορθώσει ένα SMPS όπως στο Gen 1. Το ίδιο το Audiophonics το παρουσιάζει ως “improved linear model” σε σχέση με το standard linear PSU.

Με απλά λόγια:

• Gen 1 + LPS = πιο μεγάλη θεωρητική αλλαγή
  • Gen 2 + καλύτερο LPS = πιο πολύ fine tuning

3. Άρα τι συμφέρει περισσότερο;

Αν μιλάμε για καθαρά ορθολογική αγορά:

• A6 Master Gen 1 + LPS αξίζει μόνο αν βρεθεί αρκετά φθηνά συνολικά.
  • A6 Master Gen 2 stock είναι το πιο λογικό sweet spot.
  • A6 Master Gen 2 Upgrade έχει νόημα μόνο αν ο φίλος σου θέλει εξαρχής την “βελτιωμένη” έκδοση και δεν θέλει να μπλέκει με μελλοντικές μετατροπές.
  • A8 αρχίζει να βγάζει περισσότερο νόημα όταν ο στόχος είναι να τελειώσει το upgrade game και να χρησιμοποιηθούν σοβαρά analog out / preamp features, όχι απλώς να υπάρχει καλύτερο PSU.

Η δική μου καθαρή σύνοψη:

Αν θα παίζει κυρίως ως all-in-one με τις αναλογικές εξόδους, τότε η σειρά προτεραιότητας είναι:
A8 > A6 Master Gen 2 Upgrade > A6 Master Gen 2 stock > Gen 1 + LPS, εκτός αν το Gen 1 είναι πολύ ευκαιρία.

Αν θα χρησιμοποιηθεί κυρίως ως transport προς εξωτερικό DAC, τότε:
A6 Master Gen 2 stock είναι μάλλον η πιο λογική επιλογή, και το έξτρα για το upgraded PSU δύσκολα είναι το καλύτερο value.

και παραθέτει κάποια χαρακτηριστικά, προς επιβεβαίωση τους για όποιον ενδιαφέρεται μπορεί να τα επιβεβαιώσει στο σάιτ

Eversolo DMP-A6​

https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?attachments%2F1742949826320-png.439103%2F=

https://www.audiophonics.fr/img/cms/Images/Produits/18K/18346/18346-eversolo-dmpa6-master-edition-upgrade-inpage19en.jpg

Τροφοδοσία: Switching (SMPS)

Αρχιτεκτονική:

AC

SMPS

12V rail

DC-DC converters

linear regulators

DAC / clocks

Χαρακτηριστικά:

✔ μικρό και αποδοτικό
✔ χαμηλή θερμοκρασία
✔ φθηνότερη κατασκευή

Αλλά:

❌ υψηλότερο RF noise
❌ switching στο πρώτο στάδιο

👉 Γι’ αυτό υπάρχουν LPS upgrades (LHY, PD Creative).

https://i.ebayimg.com/images/g/PnAAAeSwnshoefRV/s-l1200.jpg

https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?attachments%2F1742949826320-png.439103%2F=

https://www.athensproaudio.gr/storage/i3commerce/images/2/3/23727_eversolo_dmp_a6_gen_2_back_connections_1.jpg

Eversolo DMP-A6 Gen2​

Τροφοδοσία: Linear PSU

Αρχιτεκτονική:

AC

toroidal transformer

rectification

linear regulators

DC-DC converters (digital rails)

audio circuits

Τι αλλάζει:

✔ λιγότερος θόρυβος από το δίκτυο
✔ καλύτερο SNR στο DAC
✔ καλύτερη σταθερότητα clock

Αλλά:

⚠ το ψηφιακό τμήμα συνεχίζει να χρησιμοποιεί DC-DC switching.

Eversolo DMP-A8​

https://rms-store.eu/img/product_media/49001-50000/Eversolo-DMP-A8-DMP-A8-Streamer-with-DSD-MQA-Tidal-AirPlay-Bluetooth-5-0-171974.JPG

https://soundium.com/cdn/shop/files/Eversolo-DMP-A8-Back_3000x_d83e4099-3f5f-48ee-8cf8-11d5104564d5.webp?v=1751622709&width=1914

https://sydneyhifimonavale.com.au/cdn/shop/articles/eversolo-DMP-A8-02_1024x1024.jpg?v=1725000825

4

Τροφοδοσία: Dual-rail linear PSU

Αρχιτεκτονική:

AC

large toroidal transformer

separate rails

linear regulators

audio section

Χαρακτηριστικά:

✔ διαχωρισμός ψηφιακού και αναλογικού
✔ πολύ χαμηλός θόρυβος
✔ καλύτερο analog stage

Αλλά:

💰 πολύ ακριβότερο.

Οι διαφορές των Α6 gen1/gen2 έχουν ως εξής:

Στο gen1 είναι πλήρως διακοπτικο το τροφοδοτικό και συμμετρικο, + - 12ν, πριν την mainboard..

Στο gen2 έχουμε γραμμική τροφοδοσία στο αναλογικό στάδιο και διακοπτικη στις υπόλοιπες λειτουργίες του streamer απλά δεν είναι συμμετρική η τροφοδοσία + - 12ν όπως στο gen1.

Και στα δύο τροφοδοτικά οι τάσεις που ζητάει η mainboard είναι σχεδόν ίδιες, 5ν/3ν/1.8 αν θυμάμαι καλά, και 12ν..
Με μόνη διαφορά ανάμεσα στα δύο τροφοδοτικά αλλάζουν τα Αμπέρ στα 12ν.
Το gen1 θέλει 2Α, το gen2 2.8A στο +12ν.
Τα 5ν/3ν/1.8ν γίνονται με διακοπτικες τοπικές τροφοδοσίες στην mainboard..

Όταν βάλουμε aftermarket γραμμικά τροφοδοτικά όπως του Πολωνού, η της Αudiophonics, LHY κλπ, το κυρίως τροφοδοτικό γίνεται πλήρες γραμμικό σε όλα τα στάδια πριν την mainboard κάτι που δεν υπήρχε πριν σε κανένα gen1/2

Όλα αυτά δημιουργούν σημαντικές ηχητικές βελτιώσεις στα Α6 ανεξαρτήτως γενιάς..

Νομίζω ότι κλείσαμε όλες τις απορίες με τις διαφορές των δύο Α6..

Εχεις πολυ καλο ντακ, δυσκολο μου φαινεται να παιξει καλυτερα το εβερσολο.
Δοκιμασε και την I2s.
Δεν το αλλάζω για να παίξει ως Ντακ καλύτερα γιατί απλά δεν γίνεται
Το αλλάζω ώστε να παίξει καλύτερα ως streamer
Το eversolo αγοράστηκε πριν το metronome όταν είχα διώξει όλα τα Ντακ που είχα και τα streamer ,το metronome ήρθε ξωφαλτσο που λένε και σε τιμή χώμα θα έλεγα από φίλο που έφυγε από την χώρα και μετακόμισε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού πουλοντας όλο το σύστημα που είχε

• Like
Reactions: petronik and vlad66
Το eversolo αγοράστηκε πριν το metronome όταν είχα διώξει όλα τα Ντακ που είχα και τα streamer ,το metronome ήρθε ξωφαλτσο που λένε και σε τιμή χώμα θα έλεγα από φίλο που έφυγε από την χώρα και μετακόμισε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού πουλοντας όλο το σύστημα που είχε
Δεν πολυκαταλαβα.
Ειπες, θα το δοκιμασεις πώς παιζει και ως ντακ και σου λεω αφου θα το δοκιμασεις, ακουσε το και απο την Ι2s.

Το eversolo αγοράστηκε πριν το μετρονόμο όταν διώξει όλα τα Ντακ που είχα και το streamer ,το metronome ήρθε ξωφάλτσο που λένε και σε τιμή χώμα που έλεγα από φίλο που έφυγε από τη χώρα και μετακόμισε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού πουλώντας όλο το σύστημα που είχε.
Θα παίξει αρκετά καλύτερα ως Τransport με το τροφοδοτικό, και εγώ έτσι το δουλεύω με άλλο Dac..

Δεν πολυκαταλαβα.
Ειπες, θα το δοκιμασεις πώς παιζει και ως ντακ και σου λεω αφου θα το δοκιμασεις, ακουσε το και απο την Ι2s.
Ε ναι θα κανω μια δοκιμη ετσι για την πλακα να δω τι παραπανω θα παρει ως ντακ αλλα στην ουσια η αλλαγη γινεται για να παιξει καλυτερα ως streamer και τιποτα παραπανω
Αν δεν ειχα διωξει οτι ειχα θα ειχα παρει για streamer το T8
Βλεπω μεσω τις fedex οτι το τροφοδοτικο ειναι στην ιταλια και 17/3 θα ειναι στα χερια μου