Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Επειδή είστε εκλεκτό κοινό, θα σας προτείνω και μερικά ακόμα από τα καλύτερα που έπαιξαν φέτος στη Θεσσαλονίκη!
Μόνο μη με ρωτήσετε πότε θα κυκλοφορήσουν όλα αυτά. Μπορεί και να αργήσουν! Πρέπει να έχετε το νου σας...
Κάτι μου λέει οτι θα το "χτυπήσεις" και αυτό..

Κάτι μου λέει οτι θα το "χτυπήσεις" και αυτό..
Έχω γίνει προβλέψιμος!
Καλύτερα όμως. Τα γράφετε μόνοι σας για να μην κουράζομαι. Εννοείται ότι ο Βεσλεμες έφερνε μια από τις πιο αναμενόμενες για μένα ταινίες.
Ευτυχώς, παρόλο που οι προσδοκίες μου ήταν πολύ ψηλά, όχι μόνο δε με απογοήτευσε, αλλά ήταν και ακόμη καλύτερο από ότι περίμενα!!!

• Like
Reactions: ihodemon
Έχω γίνει προβλέψιμος!
Καλύτερα όμως. Τα γράφετε μόνοι σας για να μην κουράζομαι. Εννοείται ότι ο Βεσλεμες έφερνε μια από τις πιο αναμενόμενες για μένα ταινίες.
Ευτυχώς, παρόλο που οι προσδοκίες μου ήταν πολύ ψηλά, όχι μόνο δε με απογοήτευσε, αλλά ήταν και ακόμη καλύτερο από ότι περίμενα!!!
μια μπαλάντα για τους ηττημένους και μια κωμωδία για τους καταραμένους». Πάλι; Ακόμα; Έλεος ρε παιδιά. Καμια ταινία για φυσιολογικούς ανθρώπους δεν παίζει;

μια μπαλάντα για τους ηττημένους και μια κωμωδία για τους καταραμένους». Πάλι; Ακόμα; Έλεος ρε παιδιά. Καμια ταινία για φυσιολογικούς ανθρώπους δεν παίζει;
Kωστα, φυσικα και παιζει, αλλα αυτες εχουμε τον Στελαρα να τις προτεινει.
Και εμενα οχι μονο μου αρεσουν, αλλα καποιες τις λατρευω. Ο τελευταιος Βεντερς υποψιαζομαι οτι θα ειναι σιγουρα μεσα στη λιστα μου με τις καλυτερες ταινιες της χρονιας που τελειωνει (και μαλιστα ψηλα!)
Εμενα ομως με ιντριγκαρουν περισσοτερο αυτες που μας φερνουν σε επαφη με τα σκοταδια μεσα μας!
Και αν μαλιστα καταφερουν να το κανουν αυτο με τοση αγαπη και τοση συμπονοια για τους ηρωες τους και την ανθρωπια τους, με οση το κανει ο Βεσλεμες, τοτε ανεβαινουν ακομα περισσοτερο στην εκτιμηση μου.

Οπως λεει και ο καλλιτεχνης:
"Τη σκοτεινή τη μαύρη μου την όψη χάρισε μου
κι αν δεν την αγαπήσω πώς θες να τη νικήσω;"

• Love
Reactions: superfly
Για να το πω αλλιως, εγω εχω αναγκη και απο Straight Story του Λιντς και απο Διχασμενους του Κρονεμπεργκ.

Ασχετως αυτου παντως να προσθεσω οτι το τμημα της περιγραφης της ταινιας που επελεξες, ειναι σα να περιγραφει ταινια του Νικολαιδη και δεν ειναι καθολου τυχαιο γιατι η ταινια του Βεσλεμε ηταν (ηθελημενα θεωρω) καποιες στιγμες ο,τι πιο κοντα εχουμε δει στον κινηματογραφο του αξεπεραστου Ελληνα δημιουργου!

• Like
  • Love
Reactions: opsim and superfly
ωραια τα λες κυριε του Καζακσταν αλλα θα μεινω στον κυριο Ζαγογιαννη
μια ταινια με φυσιολογικους ανθρωπους και βιωσιμη οχι φεστιβαλικη
μπορεις να με τσιγκλισεις ? .. χρειαζομαι μερικες δονησεις δεν εχω μεγαλες απαιτησεις
''και να μην αρεσει στους Ολυμπιακους''
ξερω σου βαζω δυσκολα

Nα μεινεις οπου θελεις!

Τι χρειαζεσαι λεει? Δονησεις?
Θα σε παρεξηγησουν, σοβαρο ανθρωπο!

Κατι θα κανουμε και για σενα...

• Haha
Reactions: FINIX
Για να το πω αλλιως, εγω εχω αναγκη και απο Straight Story του Λιντς και απο Διχασμενους του Κρονεμπεργκ.
Θα μπορούσα να γράψω κι εγώ την πρόταση αυτή, μόνο που, θα έβαζα τελεία στο the Straight Story.

Nα μεινεις οπου θελεις!

Τι χρειαζεσαι λεει? Δονησεις?
Θα σε παρεξηγησουν, σοβαρο ανθρωπο!

Κατι θα κανουμε και για σενα
με φυσιολογικους ανθρωπους θελει
δονησεις θελει
να μην αρεσει σε ολυμπιακους θελει
μπας και θελει αισθησιακη με τον ναν πρωταγωνιστη?

με φυσιολογικους ανθρωπους θελει
δονησεις θελει
να μην αρεσει σε ολυμπιακους θελει
μπας και θελει αισθησιακη με τον ναν πρωταγωνιστη?
Για τον Στελ, αισθησιακοι ειναι οι ρυθμοι του Τεο.
Στα παιχνιδια, οταν δειχνει το ριπλει σε αργη κινηση, εκστασιαζεται!

Θα μπορούσα να γράψω κι εγώ την πρόταση αυτή, μόνο που, θα έβαζα τελεία στο the Straight Story.
Κοιταξε, αυτστηρα αναμεσα στα δυο μπορω να σου πω οτι αγαπαω περισσοτερο τους Διχασμενους!
Και ειναι περιττο να πω οτι γενικα πανω απο τον Λιντς δεν βαζω τιποτα!!!

Ο δικός μας Κώστας Γαβράς (πλέον 91 ετών) μιλάει για τη ζώη και το θάνατο στη καινούρια του ταινία ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΝΟΗ (Last Breath). Μια ιδιαίτερη ταινία που δε θα περάσει απαρατήρητη.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Like
  • Love
Reactions: trav and Gal'en
@Gal'en για μένα το the straight story ειναι αριστούργημα και πίστεψέ με δε βγαίνει συχνά απ το στόμα μου αυτή η λέξη.
Μαζι σου με χιλια!
Αλλα και οι Διχασμενοι ειναι αριστουργηματαρα.
Αλλα ξεφευγουμε απο αυτο που ηθελα να πω.
Δεν ηταν ο σκοπος μου να τα συγκρινω.
Ηθελα να πω οτι καλο ειναι να εχουμε ανοιχτες τις προσλαμβανουσες μας.
Εξισου μεγαλη ικανοποιηση/ομορφια μπορεις να βρεις και στο σκοταδι.
Αρκει να μπορεις να την εισπραξεις

• Like
Reactions: gpapjohn
View attachment 243843

να πας να το ξαναδεις μαζι με τον Φοινικα
Γιατί, μασάω νομίζεις;
Πολύ το είχα διασκεδάσει και αυτό όταν βγήκε. Μπροστά από την εποχή του! Λίγο καλύτερη διανομή να είχε...

Απλώς εμένα δεν μου αρέσει ούτε ο Κρονεμπερκ ούτε ο Άιρονς, γι αυτό και "πετάχτηκα".
Για τον Άιρονς θα μπορούσα να σε δικαιολογήσω, αν και εκείνη την περίοδο έδωσε και μεγαλειώδεις ερμηνείες. Ειδικά στους Διψασμένους.

Για τον Κρόνενμπεργκ θα τα χαλάσουμε όμως!!!

Kωστα, φυσικα και παιζει, αλλα αυτες εχουμε τον Στελαρα να τις προτεινει.
Και εμενα οχι μονο μου αρεσουν, αλλα καποιες τις λατρευω. Ο τελευταιος Βεντερς υποψιαζομαι οτι θα ειναι σιγουρα μεσα στη λιστα μου με τις καλυτερες ταινιες της χρονιας που τελειωνει (και μαλιστα ψηλα!)
Εμενα ομως με ιντριγκαρουν περισσοτερο αυτες που μας φερνουν σε επαφη με τα σκοταδια μεσα μας!
Και αν μαλιστα καταφερουν να το κανουν αυτο με τοση αγαπη και τοση συμπονοια για τους ηρωες τους και την ανθρωπια τους, με οση το κανει ο Βεσλεμες, τοτε ανεβαινουν ακομα περισσοτερο στην εκτιμηση μου.

Οπως λεει και ο καλλιτεχνης:
"Τη σκοτεινή τη μαύρη μου την όψη χάρισε μου
κι αν δεν την αγαπήσω πώς θες να τη νικήσω;"
Που παίζει; Η τελευταία ελληνική ταινία που είδα να ασχολείται με (κάπως) φυσιολογικούς, καθημερινούς ανθρώπους και αναγνωρίσιμα θέματα ήταν το Τετάρτη 04:45. Πριν πολλά χρόνια είχα δει μια ισπανική ταινία, τη Νύχτα των Ηλιοτρόπιων, που πραγματεύεται με αφορμή ένα φόνο την ερήμωση της υπαίθρου, την αστυφιλία, την αλαζονεία των τουριστών και το χάσμα μεταξύ των πολλών και της πνευματικής ελίτ. Ταινία με πολύ μικρό κόστος, αλλά καλές ερμηνείες, σενάριο, ρεαλιστικούς διαλόγους, ρυθμό και καλή φωτογραφία. Ξέρεις πόσο τη ζήλεψα; Ποια ελληνική ταινία μπορεί να τα προσφέρει αυτά; Ένα ρεαλιστικό διάλογο μεταξύ καθημερινών χαρακτήρων; Η αίσθηση μου είναι ότι όι έλληνες δημιουργοί δεν κατέχουν αυτό το απλό. Γι αυτό καταφεύγουν σε ταινίες για "καταραμένους" και "απόβλητους", σε φόρους τιμής στον Τρυφώ και τον Ταρκόφσκι, γιατί αδυνατούν να κάνουν μια ταινία με πρωταγωνιστή έναν Έλληνα ιδιωτικό υπάλληλο και μια ρεσεπσιονίστα, ένα φόρο τιμής στο Τζαβέλα και το Γρηγορίου.

Που παίζει; Η τελευταία ελληνική ταινία που είδα να ασχολείται με (κάπως) φυσιολογικούς, καθημερινούς ανθρώπους και αναγνωρίσιμα θέματα ήταν το Τετάρτη 04:45. Πριν πολλά χρόνια είχα δει μια ισπανική ταινία, τη Νύχτα των Ηλιοτρόπιων, που πραγματεύεται με αφορμή ένα φόνο την ερήμωση της υπαίθρου, την αστυφιλία, την αλαζονεία των τουριστών και το χάσμα μεταξύ των πολλών και της πνευματικής ελίτ. Ταινία με πολύ μικρό κόστος, αλλά καλές ερμηνείες, σενάριο, ρεαλιστικούς διαλόγους, ρυθμό και καλή φωτογραφία. Ξέρεις πόσο τη ζήλεψα; Ποια ελληνική ταινία μπορεί να τα προσφέρει αυτά; Ένα ρεαλιστικό διάλογο μεταξύ καθημερινών χαρακτήρων; Η αίσθηση μου είναι ότι όι έλληνες δημιουργοί δεν κατέχουν αυτό το απλό. Γι αυτό καταφεύγουν σε ταινίες για "καταραμένους" και "απόβλητους", σε φόρους τιμής στον Τρυφώ και τον Ταρκόφσκι, γιατί αδυνατούν να κάνουν μια ταινία με πρωταγωνιστή έναν Έλληνα ιδιωτικό υπάλληλο και μια ρεσεπσιονίστα, ένα φόρο τιμής στο Τζαβέλα και το Γρηγορίου.
Digger!