Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

O Λάνθιμος;
Πολυ καλη σκεψη (και με βαση τα στοιχεια που εδωσα), αλλα οχι!
Θα ηταν υπερβολικα προφανες.
Πριν το αποκαλυψω, αναμενω και τις γνωμες απο τα γνωστα Μανμποις... εεεε, φανμποις ηθελα να πω.

"To The Keep ειναι μια πολυ παραγνωρισμενη ταινια. Πρεπει καποιος να πει οτι το μεγαλο αριστουργημα του Μαν δεν ειναι το Heat, αλλα το The Keep"

Kατι τετοια λεει και πως να μην τον αγαπησει κανεις?

Αναμενω τη μαντεψια σας για το ποιος σκηνοθετης το ειπε και τη γνωμη σας επι της ουσιας των λεγομενων του!
Υπερμυγα, παρουσιασου!
Δεν το εχω δει....:(

• Wow
Reactions: Gal'en
θα τολμήσω να πω ότι το ελληνικό «Arcadia»
είναι ανώτερο από την «χαμένη λεωφόρο» του μακαρίτη Ντέιβιντ Λιντς
Δημητρης Δανικας

αυτοι οι ανθρωποι διαμορφώνουν γνωμη και ασκουν επαγγελμα

Δεν το εχω δει....:(
Το είχε δείξει μεταμεσονύκτια η ΕΡΤ τη δεκαετία του 80. Μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση τότε γιατί παράλληλα έδειχνε κάθε Παρασκευή (νομίζω) το Miami Vice, και δε μπορούσα να συνδυάσω στο μυαλό μου ότι ο ίδιος δημιουργός είχε κάνει τόσο διαφορετικά έργα. Αργότερα, φοιτητής στη Γερμανία πέτυχα και το βιβλίο (σε γερμανική μετάφραση). Είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που η ταινία είναι καλύτερη από το βιβλίο.

θα τολμήσω να πω ότι το ελληνικό «Arcadia»
είναι ανώτερο από την «χαμένη λεωφόρο» του μακαρίτη Ντέιβιντ Λιντς
Δημητρης Δανικας

αυτοι οι ανθρωποι διαμορφώνουν γνωμη και ασκουν επαγγελμα
Επάγγελμα ναι, ο Δανίκας δε διαμορφώνει τη γνώμη κανενός.

• Like
Reactions: superfly
Eχω διαβάσει πάρα πολύ καλά λόγια για το Κeep.
Αλλά ακόμα και αν ισχύουν, αμφιβάλλω πολύ για το ότι θα είναι το αριστούργημά του....

Γιώργο ο Refn το είπε αυτό;

Last edited:
Eχω διαβάσει πάρα πολύ καλά λόγια για το Κeep.
Αλλά ακόμα και αν ισχύουν, αμφιβάλλω πολύ για το ότι θα είναι το αριστούργημά του....

Γιώργο ο Refn το είπε αυτό;
Μου αρεσει πραγματικα ο τροπος που σκεφτεστε ολοι!!!
Πολυ καλη και αυτη η μαντεψια, αλλα οχι.
Ταδε εφη Βεσλεμες!

Πανο, τωρα που βγηκε σε bluray ειναι η ευκαιρια οσων δεν το εχουν δει, να το εκτιμησουν δεοντως.
Οπως ειπε και ο Κωστας ειναι σχεδον απιστευτο οτι το εχει κανει ο ιδιος ανθρωπος που εχει κανει τα υπολοιπα που εχεις δει.
Μακραν η πιο αποκοσμη και ατμοσφαιρικη ταινια του.
Και εκεινη η μουσικη των Tangerine Dream...
Aλλα ενταξει, ως genre movie, δεν ειναι για ολους.
Καποιους ξερω, θα τους πειραξει το στορι. Καποιους τα παλιακα εφε.
Για οσους ομως δε βλεπουν το ειδος υποτιμητικα θα ειναι μια ακρως ενδιαφερουσα εμπειρια.
Το ειχα δει φοιτητης. Το ειχε βαλει αξημερωτα το Μεγκα καποια στιγμη. Θελω σαν τρελος να δω πως θα μου φανει μετα απο τοσα χρονια! Υποθετω τωρα που το ξανασκεφτομαι οτι αυτο που μου ειχε τραβηξει τοσο το ενδιαφερον ειναι οτι προκειται για μια ταινια που ειναι τοσο μακρια απο τις υπολοιπες του Μαν, οσο ειναι μακρια και απο τις υπολοιπες του ειδους της. Πραγματικα ξεχωριστη!

Btw, η μαλακια που πεταξε ο Δανικας μου θυμισε οτι ειχα δει το Keep αρκετα κοντα με τη Χαμενη Λεωφορο.
Πρεπει να πω οτι κατι τετοιες γελοιες ατακες μπορουν μονο κακο να κανουν και να διωξουν θεατες απο μια πολυ σημαντικη ελληνικη ταινια. Και ειναι κριμα γιατι δε βγαινουν πολλες τετοιες. Φετος (στη Θεσσαλονικη) βγηκαν δυο. Το Arcadia και το Αγαπουσε τα λουλουδια περισσοτερο. Και αυτο ηταν μια καλη χρονια για τις ελληνικες ταινιες. Συνηθως, αν βγει μια της προκοπης ειμαστε ευχαριστημενοι.

Επάγγελμα ναι, ο Δανίκας δε διαμορφώνει τη γνώμη κανενός.
Μακαρι να ειχες δικιο Κωστα...

• Like
Το ειχε βαλει αξημερωτα το Μεγκα καποια στιγμη.
Θα πρέπει να ήταν η μοναδική φορά που κοιμήθηκα νωρίς.....:mad:

Δεν αμφιβάλλω ότι θα μου αρέσει και προσωπικά δε με χαλάνε τα "ξεπερασμένα" εφε.
Τις προάλλες είδα ξανά το Καταραμένο Άσμα και το φχαριστήθηκα.

Με έκανες και γκουγκλαρα για να δω ποιο λες. Που τα θυμάσαι με τον ελληνικό τίτλο; Εγώ αν και horror φαν, το evil dead ποτέ δεν το είχα ψηλά. Αν και ομολογώ ότι όταν είδα το τρίτο υπήρχαν στιγμές που έπρεπε να σταματήσουμε την ταινία γιατί δε μπορούσαμε να παρακολουθήσουμε από τα γέλια. Απίστευτη διασκέδαση!

Όσο για τα εφέ, αυτό που λες ισχύει πολύ για τα practical. Όσα χρόνια και αν περάσουν δεν ξεπερνιουνται. Από την άλλη το keep έχει και καποια cgi από ότι θυμάμαι. Αυτά, ειδικά τα παλιότερα δυσκολεύουν πολύ κόσμο να τα δει. Εμείς βέβαια που έχουμε δει και ένα Babylon, ξέρουμε ότι άλλα πράγματα μετράνε!!! Μάλιστα ξαναείδα πρόσφατα το Tron και μου φάνηκε πάλι όμορφο. Τόσο που αρχίζουν πλέον να με ενοχλούν περισσότερο τα μοντέρνα cgi της Μάρβελ, παρά τα παλιακα. Ανιματρονικς και κάθε είδους practical για μένα πλέον. Ακόμα και το παλιό στοπ μοσιον του Σεβάχ μου φανταζει πιο ωραίο από τα μοντέρνα αλλά ανεμπνευστα cgi.

• Love
Εδώ εγώ ακόμα φχαριστιέμαι το Tron, που μπροστά στο Babylon δείχνει μικυ μάου.....
Μπα, δεν ισχυει.
Δειχνει ακομη ωραιο το ατιμο το Τρον.
Ή τουλαχιστον εστι μου φανηκε τις προαλλες που το ξαναειδα.
Μπορει να φταιει και λιγο η ατιμη η νοσταλγια βεβαια!

• Love
Μπα, δεν ισχυει.
Δειχνει ακομη ωραιο το ατιμο το Τρον.
Ή τουλαχιστον εστι μου φανηκε τις προαλλες που το ξαναειδα.
Μπορει να φταιει και λιγο η ατιμη η νοσταλγια βεβαια!
Μπα δεν φταίει η νοσταλγία, άλλωστε δεν είχαμε γενννηθεί όταν βγήκε.....:p
Απλα είναι πανέμορφο....

• Haha
Reactions: Gal'en
αυτο το Τρον δεν το εχω δει ποτε
αν προσπαθησω να το δω τωρα , ποσα λεπτα θα αντςεξω ? η θα τα καταφερω μεχρι τελος ?
ωω...ο νεαρος το εχει ξαναδει ειπε

αυτο το Τρον δεν το εχω δει ποτε
αν προσπαθησω να το δω τωρα , ποσα λεπτα θα αντςεξω ? η θα τα καταφερω μεχρι τελος ?
ωω...ο νεαρος το εχει ξαναδει ειπε
Δεν ξέρω. Από σένα εξαρτάται. Αυτά ειναι για νεαρούς!

• Haha
Ρε σεις το keep παίρνει 5,7! Δηλαδή όσο κ αν λατρεύω τον Μαν, μάλλον μιλάμε για πατάτα!

Εν τω μεταξύ, έιμαι μετεξεταστέος γιατί δεν το ήξερα καν! Και τρομάρα μου ο Μαν παίζει να ναι ο αγαπημένος μου σκηνοθέτης!

Ενιγουέι, ο Βεσλεμές είναι ο μόνος που πλησίασε τον Μαν σε σκηνοθετική ματιά από ολάκερο τον πλανήτη κατ'εμέ, οπότε θα του ρίξω μια ματιά, όταν προλάβω! Δυστυχώς το σπορ το χω παραμελήσει χρόνια τώρα....

• Like
Ρε σεις το keep παίρνει 5,7! Δηλαδή όσο κ αν λατρεύω τον Μαν, μάλλον μιλάμε για πατάτα!

Εν τω μεταξύ, έιμαι μετεξεταστέος γιατί δεν το ήξερα καν! Και τρομάρα μου ο Μαν παίζει να ναι ο αγαπημένος μου σκηνοθέτης!

Ενιγουέι, ο Βεσλεμές είναι ο μόνος που πλησίασε τον Μαν σε σκηνοθετική ματιά από ολάκερο τον πλανήτη κατ'εμέ, οπότε θα του ρίξω μια ματιά, όταν προλάβω! Δυστυχώς το σπορ το χω παραμελήσει χρόνια τώρα....
Σε παλιές ταινίες να προσθέτεις πάντα +2 βαθμούς. Στο IMDb το Πολίτης Κέιν έχει 8.2 και το High Noon 7.9