Έχει κυκλοφορήσει ο 11-16?
οχι. Ουτε στην Αμερικη εχει δοθει τιμη. Αναμεμεται και ολοι ελπιζουν να μην ξεφυγει η τιμη του.
Έχει κυκλοφορήσει ο 11-16?
Πήρα λοιπόν τη μηχανή και πήγα σε δυο μαγαζια του κέντρου για δοκιμή.
Έβαλα πάνω τους sigma 10-20 και tokina 12-24.
Τα αποτελέσματα του τεστ που έκανα είναι απογοητευτικά. Άτονα χρώματα, μεγάλες και πολύπλοκες παραμορφώσεις. Γενικότερα μια αδυναμία να δώσουν ρεαλιστικά την υφή της ύλης. Το χειρότερο όμως είναι οι μεγάλες διαφορές που έχει η ευκρίνεια της εικόνας στο κέντρο με τα άκρα.
Βρεθήκαμε το ΣΚ με το συνφορουμίτη Nilo που μου έδωσε τον nikon 12-24 f/4 για μερικές δοκιμαστικές φωτό (Niko ευχαριστώ)
Τράβηξα περίπου τα ίδια θέματα όπως και με τους άλλους δυο φακούς (tokina, sigma).
Στο σπίτι όταν γύρισα και είδα τις φωτογραφίες διαπίστωσα χωρίς δυσκολία ότι είναι σαφώς καλύτερος από τους άλλους δύο. Δεν ξέρω αν είναι αντίστοιχα καλύτερος με τη διαφορά χρημάτων που έχει (μάλλον δεν είναι) αλλά είναι καλύτερος.
Οι παραμορφώσεις του είναι πιο προβλέψιμες και πιο εύκολο να διορθωθούν,
μιλάω για τα 12mm γιατί από εκεί και πάνω περιορίζονται πολύ.
Το γράψιμο του είναι πιο ομοιόμορφο και με μικρότερες διαφορές στο κέντρο με τα άκρα της φωτογραφίας.
Επίσης, το σημαντικότερο, νομίζω ότι έχει πιο καλή απόδοση στις σκιερές και ημισκιερές περιοχές.
Πολύ ενδιαφέρον φακός! Αλλά είναι γνωστό ότι όσο πιο ευργώνιος τόσο πιο κοντά μπορεί να εστιάσει.
Για παράδειγμα ο Nikkor 17-35 f2.8 εστιάζει στα 12.5cm περίπου. Ο δε fish-eye Nikkor 10.5 f2.8 από τα 2.7cm!
Μόνο που οι φακοί αυτοί δεν είναι στην ίδια κατηγορία τιμής.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.