Φακοί για m4/3

Re: Απάντηση: Re: Φακοί για m4/3

Ένα μινι συγκριτικό 12-60 Vs 12-100 με λίγα δείγματα ... για να καταλάβουν καποιοι τί διαμάντια ήταν οι 4/3 ζουμ HG (και σε πιο λογικές τιμές):

http://cafewriter.hatenablog.com/entry/2016/09/26/193009

κωστα πως τα ξετρυπωνεις αυτα και μαλιστα στα ιαπωνεζικα????:chinese:
παντως ευχαριστουμε για τις πληροφοριες!!

Ας ειναι καλά το Google... αλλά αυτο που με ενδιέφερε στο συγκεκριμενο ήταν να πάρω μια άποψη μεγεθους του 12-100/4 σε συγκριση με ένα φακό όπως ο 12-60 που έχω κρατήσει στην ΕΜ1 (με και χωρίς γκριπ), αυτο που σας λέω με βεβαιότητα είναι ότι ο φακός απευθύνεται σε λίγα σώματα που έχουν πολύ καλό γκριπ (GH4) ή φοράνε καλό έξτρα γκρίπ (ΕΜ1,ΕΜ5) ... οι υπόλοιποι θα δυσκολευτούν πολύ ...

Εγω δεν ξαναγοράζω φακό που δεν μπορώ να τον δουλέψω και σε μικρό και σε μεγάλο ακάθρεπτο σώμα εκτος και αν είναι ποιοτικός τηλεφακός, οπότε ο συγκεκριμένος φακός έχει φύγει και απο την κοντινή και απο την μακρινή μου λίστα. Εν προκειμένω και απο τα λιγα δειγματα που ειδα σε συγκριση με τον 12-60 δεν δειχνουν τρομερή διαφορά ούτε καν στα άκρα και ο 12-60 είναι φωτεινότερος στο ευρυγωνιο και στοιχίζει μτχ στο 1/3 περίπου της τιμής του 12-100 και στην ΕΜ1 η ταχύτητα εστίασης σε φωτό είναι αρκετά καλή για το 80% των περιπτώσεων.

Περιμένω μέσα στο 2017 να δώ την νέα pro σειρά φακών της Panasonic (8-18,12-60,50-200) που δείχνει να αφουγκράζεται καλύτερα τις αναγκες χρηστών σαν και εμένα, δεν ξέρω μάλιστα ποιον να πρωτοδιαλέξω απο τα μέχρι τωρα specs ...

Απάντηση: Re: Φακοί για m4/3

Τα fisheye ειναι πάντα μιας εστιακής (από όσο ξέρω), διορθωμένος θάναι γεωμετρικά και σχετικά φωτεινός 2.8-4 (αν δεν κάνω λάθος), στεγανός και με υπογραφή LEICA :guitarist:

Μια σειρά απο φωτό της <Τριάδας> θα δείς εδώ : http://www.optyczne.pl/10231-news-Nowy_harmonogram_premier_obiektywów_Panasonic.html

Έχω ένα adapter της kipon για M42 Fujica σε pentax pk. Καλή κατασκευή μεν αλλά νομίζω λίγο ακριβός για απλό adapter. Εκτός και αν δεν υπάρχει αντίστοιχη λύση από άλλη εταιρεία όπως και σε αυτόν που έχω εγώ.

Στάλθηκε από το ASUS_Z00AD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εντάξει για τον 12-60 είναι αυτό που περίμενα και έχω διαπιστώσει χοντρικά έχοντας τον φακό, αξιοπρεπέστατος φακός που δεν έχει κάποιο σοβαρό μειονέκτημα άλλα δεν διαπρέπει και κάπου, σαφώς καλύτερος από τον Olympus 12-50 που όταν τον είχα με είχε απογοητεύσει.
Για τον Olympus 25mmf1,2 τι να λέμε τώρα...φακουδάρα....αν είχα τα χρήματα πολύ θα τον ήθελα!!!

Tι μπιζουλάκι είναι αυτό, και σε ωραία, διπλή συσκευασία.
Κορυφαία η ποιότητα κατασκευής. Ολομεταλλικός, βαρύς και με βουτυράτο δαχτυλίδι εστίασης. Τώρα μπήκα στο λούκι και θέλω και άλλους φακούς της σειράς pro!
Σειρά έχει ο 12-100/4. Εν αναμονή φυσικά της Ε-M1II.

IZqKr1.jpg

cto3Qy.jpg

Καπου τοχω ξαναδεί το κουτί :smash: καλορίζικος .... εγω σήμερα αγόρασα και ξαγόρασα (αν υπαρχει αυτή η λέξη :furious3:τον 7-14/2.8) , μέτρησα τα κουκιά για την ΕΜ1 mkii και είπα να κάτσω στα αυγά μου γιατί έχω πουλήσει τρία σώματα για να την πάρω και δεν μαζεύονται (ΕΜ1, GX80, Em10) ,

για όσους ενδιαφέρονται πάντως για φακούς και σώματα m43 Olympus ας δούν το χειμωνιάτικο cashback: https://winterbonus.olympus.eu/customer-apply-for-promotion/?country_promotion=17&lng=gr

Καπου τοχω ξαναδεί το κουτί :smash: καλορίζικος .... εγω σήμερα αγόρασα και ξαγόρασα (αν υπαρχει αυτή η λέξη :furious3:τον 7-14/2.8) , μέτρησα τα κουκιά για την ΕΜ1 mkii και είπα να κάτσω στα αυγά μου γιατί έχω πουλήσει τρία σώματα για να την πάρω και δεν μαζεύονται (ΕΜ1, GX80, Em10) ,

για όσους ενδιαφέρονται πάντως για φακούς και σώματα m43 Olympus ας δούν το χειμωνιάτικο cashback: https://winterbonus.olympus.eu/customer-apply-for-promotion/?country_promotion=17&lng=gr
να τους χαρείτε κ οι δύο,καλορίζικοι.
Κώστα οι αγορές πρέπει να γίνουν από Ελλάδα;

Δεν το ξερω , ίσως και όχι , διαβάστε με προσοχή τους όρους στα ψιλά γράμματα.

Είναι πανευρωπαϊκό, αλλά όπως είπε κι ο Κώστας διαβάστε τα ψιλά γράμματα. Συνήθως πρέπει να έχεις τραπεζικό λογαριασμό στην χώρα που αγοράζεις...