Φακοί για m4/3

Ο λόγος που ρωτάω για τη σύγκριση με 85άρη και ff είναι πως τις προάλλες χάζευα τις φώτο που έβγαζε η D700 μου και αυτό το ff look που δεν έχω πλέον.. σε βαθμό που σκεφτόμουν να τα δώσω και να ξαναπάω σε ff. Αλλά μου έφυγε το GAS και η αλήθεια είναι πως με καλύπτει η E-M5 ακόμα. Ο 45 1.2 που μπορεί να δώσει κάπως το ff look βγαίνει σε τιμή που μπορείς να βρεις σώμα ff και 85αρη, ε και αναρωτιέμαι κατά πόσο αξίζει για m4/3. Φαντάζομαι πως ο tzo θα έχει και κάποιον 85αρη σε ff, γι' αυτό ρωτάω αν υπάρχει περίπτωση για καλύτερο τελικό αποτέλεσμα και ο λόγος αγοράς δεν είναι απλά πως ο φακός είναι έρωτας -δεκτό- :)

Πιστεύω πως αξίζει η επένδυση στους 1.2pro φακούς, για να μην πω πως είναι απαραίτητοι στο m4/3 για χτίσιμο ολοκληρωμένου συστήματος.
Δεν νομίζω πως το m4/3 είναι τρόπος να τη βγάλει κανείς φτηνά. Ίσα-ίσα, πιο ακριβά βγαίνει, όταν οι απαιτήσεις είναι υψηλές.

Ένας 45/1.2pro θα σου έδινε αυτό το look που αποθύμησες από τις μέρες σου με ff και θα σε κάλυπτε.
Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι συνολικά καλύτερο από άλλους συνδυασμούς άλλων συστημάτων.

Απάντηση: Re: Φακοί για m4/3

Ο λόγος που ρωτάω για τη σύγκριση με 85άρη και ff είναι πως τις προάλλες χάζευα τις φώτο που έβγαζε η D700 μου και αυτό το ff look που δεν έχω πλέον.. σε βαθμό που σκεφτόμουν να τα δώσω και να ξαναπάω σε ff. Αλλά μου έφυγε το GAS και η αλήθεια είναι πως με καλύπτει η E-M5 ακόμα. Ο 45 1.2 που μπορεί να δώσει κάπως το ff look βγαίνει σε τιμή που μπορείς να βρεις σώμα ff και 85αρη, ε και αναρωτιέμαι κατά πόσο αξίζει για m4/3. Φαντάζομαι πως ο tzo θα έχει και κάποιον 85αρη σε ff, γι' αυτό ρωτάω αν υπάρχει περίπτωση για καλύτερο τελικό αποτέλεσμα και ο λόγος αγοράς δεν είναι απλά πως ο φακός είναι έρωτας -δεκτό- :)

Κοίτα αν το DOF είναι μόνο το ζητούμενο και ο πολυ φθηνότερος νέος Sigma 56/1.4 στα μισά χρήματα θα σου δώσει το ίδιο περίπου DOF με τον 45/1.2 (όπως και ο 75/1.8) με γρήγορη εστίαση και είναι και στεγανός. Για εμένα που έχω και τον Voigtlander το πιο ff look το πέρνω απο αυτόν και όχι λόγω του 0.95 αλλά του ιδιαιτερου χαρακτήρα του όπως ανέλυσα πριν.

Κωστα η αποδοση του 12-40 δεν σε ικανοποιουσε πληρως και τον αλλαξες ? Γιατι αν και δεν εχει σταθεροποιηση τον σκεφτομαι αρκετα αντι για τον Lumix 12-35f2.8 is ως πιο καλο φακο συνολικα.

Ναθ, ο 12-40/2.8 είναι ελαφρώς καλύτερος τόσο απο τον 12-100/4 όσο και απο τον 12-35 (Ι) που ειχα δοκιμάσει αλλά μιλάμε για ψιλοδιαφορές που κυρίως εξαρτώνται απο την κόπια, το σημαντικό στοιχείο υπερ του 12-35/2.8 ειναι ότι είναι μικρότερος σε μεγεθος και φοράει σταθεροποίηση. Ο 12-100/4 όχι δεν είναι καλύτερος αλλά προσφέρει σε ενα πολύ ποιοτικό πακέτο 2 φακούς που ειχα συνήθως μαζί και τους άλλαζα όποτε χρειαζόταν και πολλές φορές δεν έβαζα τον 35-100 γιατί βαριόμουν. Επίσης με τον καιρό είδα ότι στα βραδυνά το 2.8 δεν ήταν αρκετό πάντα για τον μικρό αισθητήρα (γιαυτο έχω τους φωτεινούς prime) και λόγω της σουπερ σταθεροποίησης απο το διπλό IS του 12-100 διαπίιστωσα ότι δεν εχανα στην πράξη το 1 στοπ απο το f2.8 στο f4 ακόμη και στα βραδυνά. Ημουν και τυχερός μιας και έδωσα τους 2 φακούς όταν ειχαν υψηλη σχετικά τιμή μεταπώλησης και έτσι μου εμειναν και χρήματα στην τσέπη απο την αγορά ενός καλομεταχειρισμένου 12-100/4.

Βεβαια ξεπαραδιάστηκα στους prime αλλά αυτά έχει η ζωή αλλού σου δίνει και αλλού στα πέρνει ....:music-smiley-005:

Αρα μεταξυ των δυο μεσαιων ζουμ μαλλον θα προτιμουσες τον lumix 12-35 λογω σταθεροποιησης να φανταστω ε ?

υγ

Καλα αυτο για το ξεπαραδιασμα με τους prime ξαναπεστο....κι εγω προσανατολιζομαι στους 3 sigma και τους 3 kowa ας πουμε ή 3 lumix.

ΤΖΟ .. έκανες κανένα συγκριτικό με FF85mm .. με πιό διάφραγμα σε FF είναι ισοδύναμο (μποκέ και πρόσληψη σε φώς) το f/1.2 m4/3 .. λογικά θα είναι κάπου κοντά στο f/2.8

Με FE85/1.4GM @ 1/100, f/1.4, iso400 έχω ίδια πρόσληψη φωτός με 45/1.2pro @ 1/60, f/1.2, iso200.
Για να μικρύνει το μέγεθος των bokeh balls στα επίπεδα του PRO πρέπει να κλείσω στο f/2.5 τον GM.
Για ίδιο βάθος πεδίου πρέπει να κλείσω τον GM στο f/3.5.

Θα ανεβάσω δείγματα στο blog.

Αρα μεταξυ των δυο μεσαιων ζουμ μαλλον θα προτιμουσες τον lumix 12-35 λογω σταθεροποιησης να φανταστω ε ?

υγ

Καλα αυτο για το ξεπαραδιασμα με τους prime ξαναπεστο....κι εγω προσανατολιζομαι στους 3 sigma και τους 3 kowa ας πουμε ή 3 lumix.

Σε παλιό σώμα Panasonic ανευ ΙΒΙS ναί και θεωρώ και στην BlackMagic σου θα βοηθάει εκτός και αν είσαι μόνιμα με gimball, υπόψην η ΙΙ βερσιόν ακριβότερη μεν αλλά έχει και ελαφρώς καλύτερη σταθεροποίηση, αλλά την (Ι) έκδοση την βρίσκεις μτχ. σε πολυ χαμηλές τιμές.

Re: Απάντηση: Φακοί για m4/3

Mε τον 300άρη και το φλας στα 28μέτρα, όλο το κάδρο:

JwXXDR.jpg

Re: Απάντηση: Re: Φακοί για m4/3

Σε παλιό σώμα Panasonic ανευ ΙΒΙS ναί και θεωρώ και στην BlackMagic σου θα βοηθάει εκτός και αν είσαι μόνιμα με gimball, υπόψην η ΙΙ βερσιόν ακριβότερη μεν αλλά έχει και ελαφρώς καλύτερη σταθεροποίηση, αλλά την (Ι) έκδοση την βρίσκεις μτχ. σε πολυ χαμηλές τιμές.

Το εχω ξαναδει πιο παλια την version ΙΙ αρκετα φτηνοτερη της I !!!

https://www.skroutz.gr/c/591/fakoi-fotografikwn-mhxanwn.html?from=catspan&keyphrase=LUMIX+12-35

Tωρα τεινουν να ισορροπησουν. Μαλλον επειδη την πρωτη εκδοση την κρατουν σε στοκ καποια καταστηματα και δεν της κατεβαζουν τιμη για να φυγει.

Ομως ειχα δει την εκδοση ΙΙ και 100 ευρω κατω πριν τον δεκεμβριο. Αποριας αξιο βεβαια....αλλα εγινε και αυτο.

dateposted-public

Δείγμα απο τον Sigma 56mm f/1.4

31677304957_b7c106dd09_c.jpg
Μου άρεσει πάρα πολύ το bokeh χωρίς να έχω την εμπειρία βέβαια να το κρίνω αυτό... Έχεις αλλά δείγματα από τον φακό ή κάποιο profil στο Flickr να δούμε και άλλα δείγματα από τον φακό? Στο 1.4 να υποθέσω τραβηγμένη έτσι?

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σήμερα τον παρέλαβα και δεν έχω ακόμη αρκετά δείγματα.
Θα ανεβάσω όμως κι άλλα με την πρώτη ευκαιρία.
Οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι πως πρόκειται για έναν πολύ οξύ φακό, ακόμη και με τέρμα ανοιχτό διάφραγμα, με όμορφα χρώματα και πολύ καλό bokeh.
Το μέγεθος του επίσης είναι πολύ καλό.

Στην τελευταία που εχεις βγάλει με το πορτρέτο το bokeh δεν μπορώ να πω ότι είναι ότι καλυτερο (κάτι παρόμοια βλέπω και στο ψωμί), δεν ξέρω αν άλλαξε με την επεξεργασία που έκανες ή συμπίεσης από το τρόπο που τα ανεβάζει το site. Κατά τα άλλα ο φακός δείχνει αρκετά οξύς από τα δείγματα αν και η εγγενής ανάλυση του site όπως είπα δεν επιτρέπει να κρίνουμε σωστά.

CorfuS καλώς ήρθες! Βάλε αν θες το μικρό όνομά σου στην υπογραφή να μιλάμε σαν... άνθρωποι :flipout:

Μου αρέσαν εκ πρώτης όψεως τα δείγματα, αν έχεις λογαριασμό στο flickr ανέβασέ τα μέσω αυτού ή βάλτα σε κάποιο cloud να τα κατεβάσουμε για μελέτη.

Last edited:
Ωραία Σπύρο, στο μέλλον από το share του flickr κάνε αντιγραφή το bbc code αφού επιλέξεις μέγεθος. Έτσι βγαίνει και το link στο post και μπορούμε να τις δούμε εκεί για καλύτερη ποιότητα.