Φακοί για m4/3

Απάντηση: Re: Φακοί για m4/3

Κώστα τα είπαμε και 1-2 σελίδες πριν, σε σχέση με τον 12-40/2.8 και οι τρεις φακοί θα σου δώσουν πιο ρηχό βάθος πεδίου, ο 45/1.8 κάτι λιγότερο και οι 56/1.4 και 75/1.8 κάτι περισσότερο. Η φθηνότερη λύση από όλους είναι ο 45/1.8, αν σε ενδιαφέρει μόνο το πορτρέτο θα σε καλύψει πιστεϋω. Το ίδιο θα συμβεί και με τον 56/1.4 με πιο ρηχό ακόμη βάθος πεδίου. Ο 56/1.4 είναι νέος φακός και δείχνει να είναι πολύ οξύς στο κέντρο. Και ο 45/1.8 και ο 56/1.4 όμως στα ανοιχτά διάφραγματα δεν έχουν απο όσα έχω δεϊ τα άκρα του 75/1.8, ούτε το bokeh του, επίσης είναι ο μοναδικός φακός του συστήματος που μπορεί να δουλεψει άνετα και ως φωτεινός τηλεφακός για σπορ, θέατρο κλπ. με πολύ καλό IQ. Είναι δηλ. διαφορετικής χρήσης από τους άλλους δυο κατά τη γνώμη μου λόγω άλλης εστιακής.

Στα βραδυνά θα σε καλύψουν και οι τρεις να κρατήσεις πιο χαμηλό ISO λόγω του 1 στοπ διαφορά από τον 12-40 αλλά δυστυχώς δεν μπορούν να τον αντικαταστήσουν μιας και καλύπτουν μόνο το τελέ του και αυτό είναι περιοριστικό.

Κώστα σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου :). Είναι που με τρώει λίγο να μπω σε έξοδα... Λογικά θα αγοράσω έναν από τους τρεις αφότου στρωθω στο διάβασμα πάλι :) (αν και δεν σου κρύβω ότι μου πέρασε και η ιδέα σε αναβάθμιση από την m10 iii στην m5 αλλά θεώρησα ότι καλύτερα να επενδύσω σε γυαλί)

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Επειδή άρχισε με κουράζει το βάλε βγάλε, ποιον θα συνιστούσατε, OLYMPUS 14-150, ή Lumix 14-140, με ζητούμενο οξύτητα κοντράστ και ταχύτητα?

https://www.dxomark.com/Lenses/Comp...Olympus-OM-D-E-M1__1497_909_1152_909_1567_909

Ο Zuiko είναι στεγανός κατά ταλλα ο Lumix 14-140 ΙΙ δείχνει καλύτερος φακός, δεν τον είχα ποτέ όμως για να σου πω προσωπική γνώμη (είχα τον παλιό που ήταν άλλος φακός.). Σε κάποια σωματα Panasonic όπως η GX8 έδινε shutter shock, σε OLYMPUS με το διαμαντάκι ενεργό δεν θαχεις κανενα θέμα. Έχει και hood μαζί ο Zuiko όχι.

Δεν μου λετε εκεινα τα φακουδακια τα 7Artisans τα ξερει κανεις ?

Προκειται για εντελως "καπακια" ?

Μεχρι ναρθει η καμερα μου θα εχω περασει απο τεστ καθε πικραμενο κατασκευαστη φακων M43 :flipout:

Έχω τον 7.5/2.8 fisheye και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, μηδέν flares ακόμα και κόντρα στον ήλιο! Πολύ καλύτερος από τον αντίστοιχο Samyang (τον οποίο και πούλησα μόλις δοκίμασα τον 7Artisans)

Re: Απάντηση: Φακοί για m4/3

Επειδή άρχισε με κουράζει το βάλε βγάλε, ποιον θα συνιστούσατε, OLYMPUS 14-150, ή Lumix 14-140, με ζητούμενο οξύτητα κοντράστ και ταχύτητα?

Τους έχω δοκιμάσει αμφότερους, σε ταχύτητα είναι ίδιοι, σε κοντράστ υπερέχει ο πάνι και σε οξύτητα ο Ολυ.
Προσωπικά κράτησα τον Ολυ για δύο βασικούς λόγους
1. Γιατί είναι στεγανός
2. Για τα 10 επιπλέον μμ στο τελε-άκρο

YΓ. Δύσκολο να σταματήσεις το βάλε-βγάλε :bigcry:

Έχω τον 7.5/2.8 fisheye και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, μηδέν flares ακόμα και κόντρα στον ήλιο! Πολύ καλύτερος από τον αντίστοιχο Samyang (τον οποίο και πούλησα μόλις δοκίμασα τον 7Artisans)

Απο βινιετα? αναλυση στα ακρα ?

Απο Ελλαδα τον πηρες ?? Τους εχει καποιο καταστημα ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Φακοί για m4/3

σε κοντράστ υπερέχει ο πάνι και σε οξύτητα ο Ολυ.

YΓ. Δύσκολο να σταματήσεις το βάλε-βγάλε :bigcry:

Ορατή η διαφορά σε οξύτητα ?

Edit:
Σύμφωνα όμως με το λινκ του dxo που έβαλε ο Κώστας ο pany έχει Sharpness 6 P-Mpix ενώ ο oly Sharpness 4 P-Mpix , αυτό δεν σημαίνει καλύτερη οξύτητα ? Ρωτώ διότι δεν μπορώ να κατανοήσω πλήρως τα τεστ .

Απο βινιετα? αναλυση στα ακρα ?

Απο Ελλαδα τον πηρες ?? Τους εχει καποιο καταστημα ?

Προσωπικά τον πήρα από εδώ.
https://www.eglobalcentral.eu/7artisans-photoelectric-7.5mm-f-2.8-lens-for-panasonic-olympus-m43-black.html

Συμφωνώ με τα συμπεράσματα του Νίκου, είναι πολύ καλός φακός για αυτό που είναι και καλύτερος στα άκρα από τον Samyang, θα έλεγα χτύπα τον, είμαι και εγώ πολύ ευχαριστημένος με αυτόν.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Φακοί για m4/3

Ορατή η διαφορά σε οξύτητα ?

Edit:
Σύμφωνα όμως με το λινκ του dxo που έβαλε ο Κώστας ο pany έχει Sharpness 6 P-Mpix ενώ ο oly Sharpness 4 P-Mpix , αυτό δεν σημαίνει καλύτερη οξύτητα ? Ρωτώ διότι δεν μπορώ να κατανοήσω πλήρως τα τεστ .

Στα ανοιχτά διαφράγματα είναι καλύτερος ο Ολυ, στα κλειστά ισοπαλία με ελαφρά υπεροχή του πάνι

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Φακοί για m4/3

d0525f34d71f4afcb0d4e062dcf2233d

Mπορεί κανείς να κάνει σύγκριση δίπλα διπλα στις εστιακές στο DXO mark όπως παραπάνω παραθέτω την εστιακή των 140-150mm, για να είμαι ειλικρινής δεν έχω διαβάσει τη μεθοδολογία του δηλαδή σε τί απόσταση έκανε τις συγκρισεις π.χ όταν δοκίμασα τον 14-150ΙΙ σε κοντινά θέματα ήταν οξύτατος αλλά στα μακρινά έπεφτε η απόδοσή του.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Φακοί για m4/3

Mπορεί κανείς να κάνει σύγκριση δίπλα διπλα στις εστιακές στο DXO mark όπως παραπάνω παραθέτω την εστιακή των 140-150mm, για να είμαι ειλικρινής δεν έχω διαβάσει τη μεθοδολογία του δηλαδή σε τί απόσταση έκανε τις συγκρισεις π.χ όταν δοκίμασα τον 14-150ΙΙ σε κοντινά θέματα ήταν οξύτατος αλλά στα μακρινά έπεφτε η απόδοσή του.

Επειδή δεν ξέρω να διαβάσω τους πίνακες , να υποθέσω πως όσο πιο ομοιόμορφη η εικόνα τόσο λιγότερη απώλεια στα άκρα ? Τι σημαίνει το πράσινο στο κέντρο και τι το κόκκινο στην περιφέρεια ?

μην ξεχνάς ότι ο Σκιαδόπουλος απευθυνόταν στους εραστές της Λάικα.

Ειναι και ο λογος που απο τον Σκιαδοπουλο εχω παρει μονον μια τσαντα Cullman καποτε ....τιποτα αλλο. Γνωστος φαρμακοποιος :Banane0:

Για να εξηγουμαι γιατι θεωρω υπερκοστολογημενο τον φακο.....

Συνηθως η τιμη που εχει ενα προιον ας πουμε στις ΗΠΑ σε δολλαρια μεταφραζεται στην Ελλαδα σε ευρω και μπαινει και ο ΦΠΑ απο πανω.

Εδω ο τυπος το εσκισε....

O olympus 12-100/4 στην g9 θα χρησιμοποιει το IS του φακού ή το ibis της g9? Υπάρχει δυνατότητα επιλογής?

To IS του φακού.
Δεν υπάρχει δυνατότητα ενεργοποίησης του IBIS.
Eίτε lens IS ON είτε lens IS OFF.

Άντε, ακόμη δεν παραλάβατε την G9 να δούμε κάνα unboxing;
Τρέχουν τα σάλια μου.

Εγώ μαλλον Δευτέρα παραλαμβάνω. Σκέφτομαι να της φορέσω Sigma 18-35/1.8 με viltrox 0.71x και olympus pro 12-100/4 αρχικά. Κρίμα που δεν μπορώ να επιλέξω ibis με τον 12-100