Φακοί για m4/3

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Φακοί για m4/3

Ναι ίσως αν είναι μέταλλο αυτό που βλέπω, έτσι κιαλλιώς νομίζω ότι η τιμή θα είναι απαγορευτική για τους περισσότερους ερασιτέχνες.

Απάντηση: Re: Φακοί για m4/3

συνάδελφοι, θελω τα φώτα σας και την εμπειρία σας!

Θελω εναν γρήγορο prime, πιο bolehlicious για να συμπληρώσω τον 12-40pro και 40-150pro και προσανατολίζομαι στον 25mm f/1.2pro

All time classic εστιακή απόσταση, και διαβάζω εξαιρετικές κριτικές.

Τι γνώμη εχετε? Αξίζει η αγορά του απο τη στιγμή που εχω και τον 12-40pro?

Απο τη στιγμή που υπάρχει διαθέσιμος για δοκιμή στα χέρια μου ελα να τον δείς όποτε θες, να αποκτήσεις δική σου γνώμη και άποψη. Μόνο μην κάνεις το λάθος και δοκιμάσεις και τον Voigtlander 25/0.95 που έχω επίσης :flipout:

Αν θες εχω να δοκιμασεις τον Sigma 16mm f1,4.

Kαι μπονους φακος μυστηριο :D

ε ναι...δεν πινουμε ενα καφε να δοκιμάσουμε κανενα γυαλι???

Απο τη στιγμή που υπάρχει διαθέσιμος για δοκιμή στα χέρια μου ελα να τον δείς όποτε θες, να αποκτήσεις δική σου γνώμη και άποψη. Μόνο μην κάνεις το λάθος και δοκιμάσεις και τον Voigtlander 25/0.95 που έχω επίσης :flipout:

τον εχεις ΚΑΙ αυτον ρε θηριο??? στην υπογραφή σου ειναι λιγο "θαμενος" και δεν τον πρόσεξα! ε θα κανονισω τον καφε τοτε μου φαινεται... τον voigtlander αστον στην θηκούλα του, γιατι αν τον βάλω πανω στην em1 μου μπορεί να εξαφανιστούμε και οι δυο και να μας ψαχνεις :laugh:

Σακη χωρις πορτοφολι θα εισαι να ειμαστε συμφωνοι σε αυτο :D

με αδειο πορτοφολι εννοεις!

Θα έλεγα καλύτερα να προσανατολιστείς στην αγορά του 45/1.2pro.

Κοιτα τον εχω βρει ΜΤΧ σε κατάσταση καινουργιου στα μισά λεφτα οποτε ισως ειναι καλο deal.

Κοιτα τον εχω βρει ΜΤΧ σε κατάσταση καινουργιου στα μισά λεφτα οποτε ισως ειναι καλο deal.

Εμ, υπάρχει λόγος που 25άρηδες pro βρίσκεις στα μεταχειρισμένα.
Τον 45άρη δεν τον αποχωρίζεται ο άλλος εύκολα.

προσοχή στα μτχ. να κάνεις καλό τεστάρισμα αυτόν που θα πάρεις γιατί δοκίμασα ενα μτχ. που πωλούνταν πριν 1-1.5 μήνα και ΗΤΑΝ εκτός προδιαγραφών, ειχε ενα μικρό σημαδάκι στο σπειρωμα του φιλτρου που υποδύκνειε οτι καπου έχει ακουμπήσει, μολις τον τεσταρα με τον Voigtlander εφυγε πίσω με συνοπτικες διαδικασίες. Μετά πηγα σε μαγαζί και τέσταρα ένα καινούργιο που ειχαν την καλοσύνη να μου ανοιξουν το πακέτο και ηταν αλλος φακός (στο κέντρο ο Voigtlander εξακολουθεί να τον ξεπερνά και δινει ανοιχτός όμορφα starbursts αλλά ο zuiko εχει σχεδόν ισοδυναμη απόδοση κέντρο - άκρα). Γενικά ο 25αρης είναι στην αγορά 2 χρόνια ενω ο 45αρης λιγους μήνες. Με λίγη υπομονή μπορείς να βρείς καλή κόπια και στα μτχ.

Έχω σκάσει να βρω το σάιτ για να συγκρίνω φακούς από το οποίο κατέβασα την παρακάτω φωτογραφία :

Attachments

• zolympus17f18sl017f18_gx1.jpg
    zolympus17f18sl017f18_gx1.jpg
    20.7 KB · Views: 102
Ευχαριστώ , δε βρίσκω όμως τα samples φακών παρά μόνο μηχανών . Έχω κατεβασμένες φωτό σαν την παραπάνω με διαφορετικούς φακούς επάνω στην olympus ep1 αλλά από παλιά , τώρα θέλω να συγκρίνω τον lumix 15 1/7 με τον 20 1,7 αλλά δεν μπορώ να βρω ένα ίδιο sample .

τα samples των φακών υπάρχουν στην ενότητα Lens Reviews (από όσους έχουν κάνει review, πχ τον 20 που λες, αλλά όχι τον 15)

Olympus-12-200.jpg

Μου το είχαν πει αλλά δεν το πίστευα οτι θα βγει AW travel zoom φακός για φωτό και βίντεο (χαμηλότερης κατηγορίας) από τον Pro 12-100/4 , σήμερα διέρρευσε η φωτό και η τιμή στο 43rumors. Aν η απόδοση του είναι ικανοποιητική και λίγο καλύτερη του 14-150 ΙΙ θα γίνει σουξέ μόλις σταθεροποιηθεί και η τιμούλα, δεν είναι φθηνός αλλά αντικαθιστά 3 τουλάχιστον φακούς στην τσάντα σε ένα ελαφρύ σχετικά πακέτο (φοράει 72αρι φίλτρο)

More specs:
dust, splash and freeze-roof.

MSC system like the 12-50
Focus distance of 22 cm
455 g
Available : late March
Price 899

Αν έχει έστω υποφερτή απόδοση θα πουλήσει καλά, αντίστοιχος 24-400mm σε FF και 2-3 μικροί primes στην τσαντούλα κι έφυγες!

O 14-150 υπόψην έχει 58αρι φίλτρο, αυτό με γεμίζει ελπίδες οτι το IQ δεν θα είναι για τα μπάζα ειδικά στο ευρυγώνιο και έως 130-150mm, ο νέος φακός με 50mm παραπάνω και το ευρυγώνιο των 12mm έχει την ιδανική εστιακή για φωτογράφηση ημερας, μικρό δεν τον λες θα είναι ανάλογος του 12-100 υποθέτω, ούτε πανάλαφρο (σχεδόν 200γρ. βαρύτερος από τον 14-150 και 100γρ. ελαφρύτερος του 12-100).

Δεν δείχνει να έχει IS (λογικό για να πουλάει και ο σταθερός F4.0 12-100mm) αλλά με 5-7 stop που θα έχουν ολα τα νέα σωματα ποιός θα ασχοληθεί ειδικά αν έρθει πακέτο με κανενα σώμα και βγαίνει στα 600-700 .

Ενδιαφέρον φακός, με εντυπωσιακό εστιακό εύρος, νομίζω δεν υπάρχει άλλος φακός στις Mirrorless με τέτοιο εύρος (μόνο σε DSLR υπάρχει ένας tokina αν θυμάμαι καλά άλλα με όχι καλή απόδοση). Εχει και αδιαβροχοποίηση, αν έχει και καλή ποιότητα εικόνας θα είναι super. H αρχική τιμή βέβαια, όπως και στην περίπτωση του 12-100 ξενίζει και την βρίσκω σχετικά υψηλή, σε κιτ όμως και με τον καιρό αν τον βρίσκεις όπως είπες Κώστα γύρω στα 600 ευρώ θα είναι εξαιρετική πρόταση, ειδικά για ταξίδια.

Υ.Γ. Επίσης το σημαντικότερο ξεκινάει από 24mm σε FF, έχω βαρεθεί και σιχαθεί τους φακούς που ξεκινάνε από 27mm-28mm κλπ.

Απέκτησα πριν λίγες ημέρες μετά από πολύ αναμονή τον 14-150ii και βγαίνει τώρα αυτός , δε θα μας αφήσουν να σηκώσουμε κεφάλι .

υπερβολη ρε παιδια παρα πολυ μεγαλο ευρος τα οπτικα δεν εχουν καμια σχεση με εκεινα πιο κοντων εστιακων μηκων.

Ουκ εν τω πολλω το ευ.

Προσωπικά πιστεύω ότι θα είναι πολύ καλός οπτικά, η τεχνολογία προχωράει και οι εταιρίες βελτιώνουν την κατασκευή φακών για αυτό έχουμε πλέον την δυνατότητα για τέτοιους φακούς. Μην ξεχνάμε (έστω και σε αισθητήρα 1 ίντσας) τον τρομερό φακό που έβαλε η Sony στις rx10III/rx10IV με εύρος 24mm-600mm f2,4-f4 και super sharp σε όλα τα εστιακά μήκη κάτι που θα ήταν αδύνατο να κατασκευαστεί πριν 10 χρόνια.