Καλημέρα και καλή βδομάδαΌντως όπως τα έγραψε ο Κώστας είναι τα πράγματα: ο 50-200 f/2.8 μοιάζει να είναι πραγματικό διαμάντι και σε ποιότητα εικόνας και σε πολυχρηστικότητα.
Μου έκανε τόση εντύπωση η εικόνα που έβγαλε σε εντελώς διαφορετικά σενάρια λήψης που σχεδόν ήμουν έτοιμος να δικαιολογήσω την τιμή του.
Πραγματικά δεν μπορώ να βρω κάτι να ψέξω σε αυτό το φακό-είναι τόσο καλός.
Είναι τρεις φορές πιο καλός από τον παλιό δικό μου 40-150 f/2.8; Όχι. Αλλά πιστεύω ότι μόνο για τη ανωτερότητά του στο συνδυασμό με τους πολλαπλασιαστές και φυσικά τη δυνατότητα macro και το πολύ καλύτερο bokeh αξίζει κάποιος να συλλογιστεί καλά την αγορά του.
Είμαι βέβαιος ότι αυτός ο φακός θα αποδειχθεί πανάκεια αρκεί να τον δουλεύεις ΣΥΧΝΑ. Αυτό βέβαια είναι ένα άλλο ζήτημα για κουβέντα, για μας τους ερασιτέχνες εραστές της φωτογραφίας.
ΟΜΩΣ: όταν είδα τις αντίστοιχες εικόνες του 150 f/2 στην οθόνη μου, κατάλαβα γιατί ορισμένοι φακοί απλά είναι αξεπέραστοι. Στο f/2 o παλιός μονοεστιακός φακός ενός τελειωμένου συστήματος έβγαζε μια εικόνα που δεν επιδέχεται σύγκρισης. Αυτό ήταν ένα σοκ για μένα, που περίμενα να υπερέχει ο 150 f/2 μόνο στο bokeh (λόγω του ενός στοπ παραπάνω) και φυσικά στο πως «γράφει».
Συμπέρασμα δικό μου: μένω σ’ αυτά που έχω και προσπαθώ να ξεπεράσω το πόσο θετική εντύπωση μου έκανε ο καινούριος φακός. Kι όποτε μου κάνει καζούρα ο Κώστας, θα φέρνω μαζί μου τον 150f/2 για να τον επαναφέρω στην τάξη![]()

Το έφερα εδώ το συγκριτικό όπου έχει γίνει ήδη σχολιασμός για τον νέο φακό όπως και συγκρίσεις δικές μου και άλλων με τους υπόλοιπους τηλεφακούς του συστήματος για να είναι πιο μαζεμέναΦρέσκο φρέσκο ... OM System 50 -200 2.8 vs 4040-150, 300f4, 100-400 mkii, 150-400 TC.

Η μεγάλη έλλειψη.. Είμαι με την om5 και δεν έχω ένα στεγανό φακό μικρού μεγέθους να της βάλω. Δεν μου πηγαίνει να δώσω τόσα για τον ΙΙ, έχοντας τον Ι.Θα με βάλει να μαγαρισω τον χέρι μου με τον μέτριο 17/1.8 ΙΙ
www.43rumors.com
Είναι καλή λύση εφόσον έχεις περιορισμένο χρήμα για αγορά Χ2 μάκρο και θέλεις κάτι καλό.
Αξίζει η αναβάθμιση ? Το μέγεθος είναι πολύ διαφορετικό σίγουρα αλλά και τα mm (90mm vs 50mm)
Το πρόβλημα είναι ότι μιλάμε για φακούς χειροκίνητης εστίασης και ναι στο macro ίσως δεν παίζει σημαντικό ρόλο για πολλούς φωτογράφους macro αλλά ακυρώνει το focus stacking/bracketing που μπορεί να κάνει ένα σύγχρονο σώμα χωρίς macro rail
Laowa 90mm 2x Ultra Macro Lens for MFT – Review and M.Zuiko 90mm comparison
Αξίζει η αναβάθμιση ? Το μέγεθος είναι πολύ διαφορετικό σίγουρα αλλά και τα mm (90mm vs 50mm)
Το πρόβλημα είναι ότι μιλάμε για φακούς χειροκίνητης εστίασης και ναι στο macro ίσως δεν παίζει σημαντικό ρόλο για πολλούς φωτογράφους macro αλλά ακυρώνει το focus stacking/bracketing που μπορεί να κάνει ένα σύγχρονο σώμα χωρίς macro rail
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.