Φακοι Thrunite

Τον ειχα σταμπαρει απο καιρό και μόλις είδα την προσφορά έκανα εγγραφή κατευθείαν.

Μακαρι να είναι τόσο καλός, το σιγουρο παντως ειναι πως ειναι απο τους βαρυτερους και μεγαλυτερους ΑΑ!

Αλλο group buy απο την Thrunite με το BLF logo!

Saber 1A for $19,99 XP-G2 led 169lumens, twisty, free shipping (from $29)
http://www.thrunite-store.com/group-sales.html

thrunite_saber_1a_flashlight_edc_torch_keychain_light_1.jpg

ThruNite Flashlight Saber 1A BLF Edition
- ThruNite Saber 1A BLF Edition
- Classic EDC Flashlight
- Easy operate in one hand
- CREE XP-G2 LED
- Firefly 0.09lm - Low 9lm - High 169lm
- Power by 1x AA Battery

Αφου σημερα παρελαβα τον ThruNite Archer 1A επρεπε (να βραδιασει) και να τον δοκιμασω..

Πραγματι με μπαταρια ΑΑ λιθιου που το δοκιμασα μπορω να πω οτι ειδα τη δεσμη του σε ενα σπιτι που ειναι στα 150 μετρα (google earth)
Μεχρι εκει φτανει, δε νομιζω παραπανω.. Μετα εβαλα 14500 αλλα ευτυχως δεν ειδα τρομερη διαφορα - αφου και οι δυο ηταν λιθιου!

Σαν κατασκευη ωραιος ειναι αλλα δεν τολμησα να τον ριξω κατω για να δω αντοχες.. (χαχαχα..)

Χρησιμα τα modes που εχει και απ'οτι βλεπω προς το παρον με γλυτωνει απο αγορα φακου 2xAA, αφου ειναι αρκετα δυνατος..
Τα χρηματα του τα αξιζε, χωρις καμια αμφιβολια..

Περισσοτερες τεχνικες λεπτομερειες απο τους "ειδικους" του φορουμ!

Καλοριζικος, ωραιο και καλοφτιαγμενο φακουδακι, ετσι? Και απο φωτεινοτητα και λειτουργιες, μια χαρα. Οντως αξιζει τα λεφτα του.

Προσεξε γιατι μου φαινεται οτι τρωει το λαστιχακι το πισω. Εμενα κοπηκε με το που τον ανοιξα. Ξερω οτι εχει συμβει σε αρκετους.
Καλυτερα να βαζεις την μπαταρια ανοιγοντας τον απο την κεφαλη, εκτος αν δεν σε ενδιαφερει πολυ το αδιαβροχο του θεματος.

Νομιζω οτι το google earth παει λαθος, γιατι αν σου εδειξε 150 μετρα εκει που εβλεπες εσυ να φτανει το beamshot του φακου, τοτε τα specs θα εγραφαν πανω απο 200 μετρα throw.
To λεω διοτι αλλιως μετρανε οι εταιρειες το throw, οχι παντως μεχρι εκει που βλεπει το ματι οτι πεφτει το φως του φακου, αλλα πολυ παραπανω.

Πιστευω οτι το χρησιμο throw του φακου (δηλαδη μεχρι εκει που μπορεις να φωτισεις και να δεις εσυ) ειναι γυρω στα 120-130 μετρα.
Τα 180 μετρα που λενε τα specs εννοουν μεχρι εκει που φωτιζει ο φακος με ελαχιστα λουμενς, τα οποια ομως εσυ δεν μπορεις να τα δεις απο την αποσταση που κρατας τον φακο.
Η αν το παρουμε αναποδα, οταν ο στοχος που φεγγεις εκλαμβανει τη φωτεινοτητα του φακου σου σαν ελαχιστα λουμενς, ισα που φαινεται δηλαδη.

Δεν ειχα κανενα προβλημα προς το παρον με το λαστιχακι! Ηταν λιγο στραβα τοποθετημενο αλλα μεχρι εκει..
Απλα ενιωσα οτι υπηρχε μια μικρη διαφορα οταν στρεφοταν ο φακος προς το σπιτι των 150 μετρων..

Δεν αντιλεγω, γνωριζεις καλυτερα και μπορει να το ενιωσα επειδη εβλεπα μεσω της δεσμης!
Παντως οτι καποιος απο τοσα μετρα μπορει κατι να λαμβανει, ειναι το μονο σιγουρο!

Οπως και να'χει αξιζει, ωραια η προταση της Thrunite..!
Να τον παρω στο Στρατο αν ειναι που παιζει να φυγω..

Επιτέλους !! Παρέλαβα και εγώ πριν από λίγο τον ThruNite Archer 1A μου.
Ωραίο φακουδάκι !! Βολικό σε μέγεθος, φωτεινό (θα το τσεκάρω καλύτερα βέβαια το βράδυ) και εύκολα mode...
Πρόβλημα με το λαστιχάκι δεν διαπίστωσα παρά μόνο (όπως και ο vrasnagr) λίγο στραβά τοποθετημένο.

Προς το παρόν του έβαλα μια απλή αλκαλική ΑΑ μπαταρία και το βράδυ θα τσεκάρω διαφορά με μια Nice 1.5V 3000mAh AA Lithium (https://www.fasttech.com/products/1136600)

Η γνώμη σας ποια είναι. Να τον έχω με την Nice ή να πάρω αυτή http://www.fasttech.com/products/1134000 ? Θα δω διαφορά στην απόδοση ?

Θα σου πω το βραδυ.
Εγω τον εχω με μια ενελουπ 1.2ν ΝιΜΗ και ειναι φωτεινοτατος. Προχθες που τον τσεκαρα προχειρα μερα μεσημερι με μια nitecore 3.7v λιθιου, σαν του λινκ, δεν ειδα μεγαλη διαφορα.
Αλλα θελω να τον μετρησω με το φωτομετρο.

Χιωτης τι εγινε με εκεινη την προσοφορα για δοκιμες φακων?

Περιμενω απο το thrunite forum να αλλαζει τις διαστασεις των φωτογραφιων που ποσταρονται. Τωρα δεν μπορεις να ανεβασεις μεγαλη φωτο, παρα μονο μικρες, και ετσι χανεται η λεπτομερεια.
Οταν το αλλαξουν θα ποσταρω τις δοκιμες των φακων. Φανταζομαι οτι δεν θα αργησουν.

Διαχειριστη ζητουσαν οχι δοκιμαστη.
Μου ειχαν προτεινει να γινω διαχειριστης αλλα τους εστειλα mail και τους ειπα οτι δεν ειχα παρομοια εμπειρια και τονιζα την διαφορα της ωρας, αλλα δεν θα με πειραζε να δοκιμασω.
Τελικα νομιζω οτι εβαλαν καποιο δικο τους, οπως ειδα, ισως προσωρινα. Παντως δεν μου εχουν απαντησει οριστικα.

Παρέλαβα σήμερα τον thrunite Arher 1A, και πρίν λίγο επέστρεψα απο τεστάρισμα.

Είναι μεγαλούτσικους για ΑΑ και αρκετά ενισχυμένος, οπότε απο συνηθισμένα χτυπηματάκια δεν νομίζω να έχει πρόβλημα.

Η πατούρα για τα λαστιχένια δαχτυλίδια και απο τις δύο πλευρές του δέν μου αρέσει γιατί αφήνει το λαστιχάκι να παίζει μέχρι να βιδώσει εύχοντας να μην έχει κάτσει στραβά.

Είναι αρκετά δυνατός και με ένα πολύ χρήσιμο low low.

Ο φακός μου εμπνέει μια εμπιστοσύνη να τον δώσω στον πατέρα μου:laugh:, να τον έχω μέσα στο αυτοκίνητο και γενικά για όλες τις χρήσεις χωρίς να φοβάμαι μην πάθει κάτι.

Σκεφτομαι να αγοράσω μια-δύο μπαταρίες 14500 για το Thrunite Archer A1.Καπου ειδα οτι βγάζει σχεδον τα διπλασια λούμεν με τη 14500. Τι λετε να το κανω ή θα τον ξετιναξω?

αφου γραφει οτι η ταση λειτουργιας του ειναι 0,9-4,2 βολτ
οποτε εισαι οκ. μονο που λογικα θα ζεσταινεται γρηγορα..

Σκεφτομαι να αγοράσω μια-δύο μπαταρίες 14500 για το Thrunite Archer A1.Καπου ειδα οτι βγάζει σχεδον τα διπλασια λούμεν με τη 14500. Τι λετε να το κανω ή θα τον ξετιναξω?

Στον δικό μου έχω βάλει αυτή https://www.fasttech.com/products/1136600 και δίνει σαφώς περισσότερα λούμεν από μια απλή αλκαλική και δουλεύει μια χαρά. Με eneloop δεν τον έχω δοκιμάσει ούτε τον έχω αφήσει αναμμένο πολύ ώρα να δω αν ζεσταίνεται...

Σαφως περισσοτερα λουμενς? Πως γινεται, αφου ειναι 1.5 βολτ η συγκεκριμενη λιθιου. Ιδια με μια αλκαλικη.

Με μια rcr123a οντως βγαζει λιγο παραπανω απο τα διπλα, οπως το μετρησα και με το φωτομετρο που εχω. Ανεβαζει θερμοκρασια αρκετα γρηγορα ομως.
Για 4-5 λεπτα στο τουρμπο με λιθιου δεν βλεπω ομως προβλημα. Ουτως η αλλως, τα specs ξεκαθαρα αναφερουν την επιτρεπομενη ταση μεχρι τα 4.2βολτ.

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!
Οπότε θα πάρω μια 14500 για δοκιμή και θα επανέλθω με εντυπώσεις.