Φωτισμός και φωτιστικά (υλοποιήσεις, ιδέες, κλπ)

Re: Απάντηση: Φωτισμός και φωτιστικά (υλοποιήσεις, ιδέες, κλπ)

Γεια σου ρε Δημήτρη με το πανέμορφο φωτιστικό σου!

Σε ευχαριστώ Κυριάκο.

Βέβαια και έχει γούστο,για να σε παντρευτεί!
Η δικιά μου δεν έχει...που πήρε εμένα...

Καλές δημιουργίες εύχομαι.

Πάνο σέ ευχαριστώ καί πάλι.
Η γυναίκα σου έχει καί παραέχει γούστο,γιατί είσαι άνθρωπος πού θά βρεί τήν λύση σέ κάθε είδους μαστορικό πρόβλημα,όπως έχεις αποδείξει στο forum.-bye-

Έφτιαξα μία ακόμα σαύρα που μου ζητήθηκε.

Kώστα ωραίος καί πρωτότυπος ο τοξοβόλος καί καλή αποπεράτωση,επίσης γουστόζικη έγινε η "Σαρανταποδαρούσα" σου.

Καλησπερα κυριοι. Εχω μια απορια μιας και εχω πεσει σε μια ακυρη περιπτωση. Πηρα μια απο αυτες τις λαμπες του παρακατω λινκ (τις χρωματιστες αριστερα) για να δω πως θα ειναι σε κατι απλικες που εχω στο σαλονι, ωστε αν μου αρεσει να παρω και αλλες. Δοκιμασα και σε διαφορα αλλα πορτατιφ που εχω, και σε ενα συγκεκριμενο δε αναβει. Οτι αλλο λαμπτηρα του βαλω, ειτε led ειτε πυρακτωσεως, αναβει κανονικα. Δοκιμασα να βαλω το φις της πριζας και απο τις δυο πλευρες του μηπως παιζει κατι με φαση και ουδετερο, αλλα παλι η ιδια περιεργη συμπεριφορα. Ο συγκεκριμενος λαμπτηρας στο συγκεκριμενο πορτατιφ δεν αναβει. Καμια ιδεα στο που μπορει να οφειλεται αυτο;

Ο λαμπτηρας ειναι στο παρακατω λινκ, απο τους χρωματιστους στο 1.3watt
https://www.geyer.gr/λαμπτηρες-led/t20-2w-2/

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Tό μόνο πού μού έρχεται στό μυαλό είναι νά μήν κάνουν καλή επαφή οι ακροδέκτες τού ντουί μέ τόν λαμπτήρα,βγάλε τό φίς από τήν μπρίζα,καί ξύσε λίγο μέ ένα κατσαβίδι η ένα μικρό κομμάτι γυαλόχαρτο το ντουί εκεί που πατάει η λάμπα,καί επίσης τό σημείο στά πλάγια μέ τό σπείρωμα,κάνε τό ίδιο καί στόν λαμπτήρα,μετά πάρε μιά μπατονέτα καί ρίξε οινόπνευμα στήν μπατονέτα επάνω,καί πέρασε τά σημεία πού έξυσες πρίν μέ τό κατσαβίδι η γυαλόχαρτο,καί τέλος δοκίμασε άν ανάβει ο λαμπτήρας.

Ειναι σχεδον καινουργιο το ντουι, δεν παει ουτε χρονος που εφτιαξα το συγκεκριμενο πορτατιφ, οι επαφες του ειναι ολοκαθαρες και καθολου ταλαιπωρημενες. Μου φαινεται παραξενο γιατι οποια αλλη λαμπα του βαλω ανανει κανονικα. Αντιστοιχα και το κοκκινο λαμπακι που πηρα σημερα, σε οτι αλλο φωτιστικο το εβαλα αναβει κανονικα εκτος απο το συγκεκριμενο πορτατιφ. Ευτυχως εχω φτιαξει αρκετα, οποτε το εβαλα σε ενα αλλο να κανω τις δοκιμες μου στο χωρο και να αποφασισω.

Κάνε αυτό πού σού λέω δέν έχεις νά χάσεις κάτι,μπορεί εσύ να τά βλέπεις καθαρά,αλλά στό σημείο πού σφίγγει ο συγκεκριμένος λαμπτήρας ,μέ τό συγκεκριμενο σημείο τού ντουί νά υπάρχει κάποια ανομοιομορφία επαφής.
Καί επίσης όταν ο λαμπτήρας είναι βιδωμένος καί δέν ανάβει γιά προσπάθησε να κουνήσεις το λαμπάκι λίγο αριστερά δεξιά μέ τό χέρι,φυσικά μόνο τό γυαλί να πιάσεις εννοείται,άν καί θά γνωρίζεις είμαι υποχρεωμένος γιά λόγους ασφαλείας νά τό αναφέρω.

Πολύ ατμοσφαιρικό τον κάνεις τον χώρο σου κυρ Κώστα μου ........ :chinscratch:
Ειμαι σε φαση δημιουργιας "θερμης" ατμοσφαιρας. :-P
Κάνε αυτό πού σού λέω δέν έχεις νά χάσεις κάτι,μπορεί εσύ να τά βλέπεις καθαρά,αλλά στό σημείο πού σφίγγει ο συγκεκριμένος λαμπτήρας ,μέ τό συγκεκριμενο σημείο τού ντουί νά υπάρχει κάποια ανομοιομορφία επαφής.
Καί επίσης όταν ο λαμπτήρας είναι βιδωμένος καί δέν ανάβει γιά προσπάθησε να κουνήσεις το λαμπάκι λίγο αριστερά δεξιά μέ τό χέρι,φυσικά μόνο τό γυαλί να πιάσεις εννοείται,άν καί θά γνωρίζεις είμαι υποχρεωμένος γιά λόγους ασφαλείας νά τό αναφέρω.
Θα το δοκιμασω, ισως να θελει λιγο σηκωμα το ενα ελασμα που κανει επαφη, παρατηρησα οτι το + του λαμπτηρα αυτου προεξεχει περισσοτερο απο τους αλλους, οποτε μπορει να τερματιζει στο ντουι και να μην φτανει να ακουμπησει το εξω λαμακι στο σπειρωμα για να κανει επαφη. Θα το λυσω να δω.

Καλησπερα κυριοι. Εχω μια απορια μιας και εχω πεσει σε μια ακυρη περιπτωση. Πηρα μια απο αυτες τις λαμπες του παρακατω λινκ (τις χρωματιστες αριστερα) για να δω πως θα ειναι σε κατι απλικες που εχω στο σαλονι, ωστε αν μου αρεσει να παρω και αλλες. Δοκιμασα και σε διαφορα αλλα πορτατιφ που εχω, και σε ενα συγκεκριμενο δε αναβει. Οτι αλλο λαμπτηρα του βαλω, ειτε led ειτε πυρακτωσεως, αναβει κανονικα. Δοκιμασα να βαλω το φις της πριζας και απο τις δυο πλευρες του μηπως παιζει κατι με φαση και ουδετερο, αλλα παλι η ιδια περιεργη συμπεριφορα. Ο συγκεκριμενος λαμπτηρας στο συγκεκριμενο πορτατιφ δεν αναβει. Καμια ιδεα στο που μπορει να οφειλεται αυτο;

Ο λαμπτηρας ειναι στο παρακατω λινκ, απο τους χρωματιστους στο 1.3watt
https://www.geyer.gr/λαμπτηρες-led/t20-2w-2/

Έχει ρελέ το σπίτι;
Αν ναι,μήπως έχει bypass?

Το συγκεκριμένο φωτιστικό με την συγκεκριμένη λάμπα,σε άλλη πρίζα ανάβει;

Όλα τα υπόλοιπα όπως ακριβώς στα είπε ο Δημήτρης!

Το δοκιμασα και σε αλλες πριζες αλλα εχει την ιδια συμπεριφορα παντου. Οποτε δεν εχει να κανρι με την εγκατασταση του σπιτιου. Περισσοτερο πιστευω οτι ειναι θεμα επαφων. Θα λυσω το ντουι και θα δουμε τι παιζει...

Edit: τελικα ηταν πολυ απλο, ηθελε λιγο στραβωμα το πλαινο λαμακι που κανει επαφη με το πασο του γλομπου, δε χρειαστηκε καν να το λυσω. Τσαμπα χαρηκα οτι βρηκα δουλεια για μαστορεμα, οτι θα εκοβα καλωδια, θα ελυνα ντουι κλπ...

Last edited:
Σε περίπτωση που το φωτιστικό είχε κανονική λειτουργία σε άλλες πρίζες και το σπίτι δεν έχει ρελέ,τότε στην συγκεκριμενη πρίζα στη θέση του ουδετέρου,είναι συνδεδεμένη η γείωση...

Οχι, δεν παιζει αυτο, ολες οι πριζες του σπιτιου ειναι τσεκαρισμενες απο 3 ανθρωπους οτι φαση-ουδετερος-γειωση ειναι σωστα, υπαρχει και ρελε που επισης ειναι τσεκαρισμενο. Ειχε γινει ανακαινιση προ τριετιας και ολα αυτα εχουν λυθει.
Αλλα οπως εγραψα και απο πανω, η λυση ηταν η πιο απλη και εντελως μπροστα στα ματια μου, αλλα πολλες φορες μας πιανει κατι να κοιταμε τα περιεργα και να προσπερναμε τα απλα... ;-)

Αλλα οπως εγραψα και απο πανω, η λυση ηταν η πιο απλη και εντελως μπροστα στα ματια μου, αλλα πολλες φορες μας πιανει κατι να κοιταμε τα περιεργα και να προσπερναμε τα απλα... ;-)

Aπό τήν αρχή σού είπα ότι εκεί πού πάει το μυαλό μου είναι ότι δέν κάνουν επαφή οι ακροδέκτες τού ντουί μέ τόν λαμπτήρα,καί η θέλει καθάρισμα,η υπάρχει ανομοιομορφία επαφής.

Εσυ καλα τα ειπες, εγω τρωγομουν να κατσαβιδιασω ντουι, πριζες και πολυμπριζα... :-P

Οσοι εχετε φτιαξει φωτιστικα με plexi, προτιματε την χαραγμενη πλευρα να την βαζετε στο μπροστα μερος ή να χαραζετε αντιστροφα και η χαραγμενη να ειναι στην πισω μερια;

Οσοι εχετε φτιαξει φωτιστικα με plexi, προτιματε την χαραγμενη πλευρα να την βαζετε στο μπροστα μερος ή να χαραζετε αντιστροφα και η χαραγμενη να ειναι στην πισω μερια;

Δημήτρη πάντα η αχάρακτη πλευρά μπροστά πάει,η χαραγμένη πάντα πίσω γιατί δείχνει λίγο άσχημα μέ τό χάραγμα,καί επίσης έχει σχέση καί μέ τόν φωτισμό πού δείχνει πιό όμορφο μέ τήν αχάρακτη πλευρά μπροστά.

Καλή συνέχεια στό έργο σου,πού είμαι σίγουρος ότι θά μάς εκπλήξεις ευχάριστα.

Σήμερα έφτιαξα άλλο ένα Acrylic Led - Wood Cube Lights ,γιά νά είναι ζευγαράκι.

leid110.jpg

leid210.jpg

leid310.jpg

leid410.jpg

leid510.jpg

Re: Απάντηση: Φωτισμός και φωτιστικά (υλοποιήσεις, ιδέες, κλπ)

Ομορφιές Dim.

πςςςςς αυτά είναι, δημιούργησες πάλι γείτονα. πανέμορφα !!

Ευχαριστώ συνμάστορες,νά είμαστε καλά καί να έχουμε χρόνο καί όρεξη νά μαστορεύουμε.