Φωτογραφίες από τροχαία ατυχήματα

Γιατι ο "καλος" αυτοκινητιστης με το που θα δει οτι "χωραει" θα παει ειτε διπλα, ειτε διαγωνια πισω (το πολυ 2 μετρα) απο τον μοτοσυκλετιστη...

Δε δικαολογω τους μοτοσυκλετιστες για τις κουταμαρες που κανουνε (και κανουμε), αλλα και οι αυτοκινητιστες πολλες φορες θεωρουν τα μηχανακια σαν καποιο ενοχλητικο εμποδιο...

Υ.Γ οδηγω και τα 2 εδω και πολλααααα χρονια...

Kαλυτερα να μου ερθει ο αλλος διπλα ,οπου συνεχιζω να ελεγχω την κατασταση παρα αγανακτισμενος που τον παω καροτσακι να κανει προσπεραση περνωντας 1 χιλιοστο απο διπλα μου...για να μην πω για τον απεναντι καθε μ@ ..που για να κανει και αυτος προσπεραση θα μπει στο αντιθετο ρευμα..

Εγω οδηγω μηχανη 15 χρ .τωρα με απειρες μετακινησεις στη πολη ..χωρις κανενα ατυχημα...(εκ θαυματος) με τοσους ανοητους αυτοκινητιστες που εχω δει..

για να μην πω για τον απεναντι καθε μ@ ..που για να κανει και αυτος προσπεραση θα μπει στο αντιθετο ρευμα..

συγγνώμη, αλλά υπάρχει πιο σύνηθες φαινόμενο από την κίνηση μοτοσυκλετών στο αντίθετο ρεύμα όταν το δικό τους είναι μποτιλιαρισμένο; Την βλέπεις να έρχεται καταπάνω σου. Αναγκαστικά σταματάς να κινείσαι μέχρι να βρει μέρος να ξαναχωθεί. Όχι ότι οι οδηγοί αυτοκινήτων είναι προσεκτικότεροι στην τήρηση των κανόνων, απλώς εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να το κάνουν. Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που δεν καταλαβαίνουν Χριστό, αξιοποιούν τις 3 διαστάσεις του χώρου όπως θέλουν με το αυτοκίνητό τους.

Re: Απάντηση: Re: Φωτογραφίες από τροχαία ατυχήματα

Το παιδι θα επρεπε να ξεκινησει να μαθαινει τα βασικα περι οδηγικης συμπεριφορας απο μικρο πως ειπες και σε αυτο μεγαλο ρολο θα επρεπε να παιζουν οι γονεις αλλα ακομα περισσοτερο το σχολειο.

Λαθος!!! Το πρωτο πραγμα που πρεπει να μαθει ενα παιδι, ειναι πως να περπαταει με ασφαλεια σε δημοσιους χωρους και δρομους! Πως πρεπει να διασχισει καθετα ενα δρομο, να περασει απο το ενα πεζοδρομιο στο απεναντι χωρις κινδυνο για τον εαυτο του και τους διερχομενους οδηγους.
Γιατι διαφορετικα δεν θα ζει για να εφαρμοσει αργοτερα την οδηγικη συμπεριφορα.

Υ. Γ. :Θα ηθελα να εχω τη δυνατοτητα να δω το επιμαχο site.

Απο τις διαβασεις αγαπητε...αν οι διαβασεις εχουν ''καταργηθει'' απο καποιους ασυνειδητους τοτε κανεις δεν μπορει να σε προστατεψει οσα και αν σου εχουν πει..

συγγνώμη, αλλά υπάρχει πιο σύνηθες φαινόμενο από την κίνηση μοτοσυκλετών στο αντίθετο ρεύμα όταν το δικό τους είναι μποτιλιαρισμένο; Την βλέπεις να έρχεται καταπάνω σου. Αναγκαστικά σταματάς να κινείσαι μέχρι να βρει μέρος να ξαναχωθεί. Όχι ότι οι οδηγοί αυτοκινήτων είναι προσεκτικότεροι στην τήρηση των κανόνων, απλώς εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να το κάνουν. Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που δεν καταλαβαίνουν Χριστό, αξιοποιούν τις 3 διαστάσεις του χώρου όπως θέλουν με το αυτοκίνητό τους.

Και αυτο σωστο...δεν παω να αποδειξω οτι οι μεν ειναι σωστοτεροι απο τους δε...απλως αναφερθηκαν οι δικυκλιστες στην αρχη και απαντησα...ασυνειδητοι υπαρχουν και απο τις δυο πλευρες....και εχω δει τραγελαφικες σκηνες και με τους μεν και με τους δε

Δεν διαφωνώ για τους ασυνείδητους από αμφότερες τις πλευρές, αλλά αυτό που λέμε τόσο εγώ όσο και ο Skakinen (πιστεύω), είναι ότι ενώ μεταξύ της πλειοψηφίας των οδηγών αυτοκινήτων οι οδηγικές αυτές συμπεριφορές αναγνωρίζονται ως αυτό ακριβώς που είναι, δηλαδή απαράδεκτες, συμπεριφορές δικυκλιστών όπως αυτές που περιέγραψε ο Skakinen αλλά και παρατέθηκαν παραπάνω, τείνουν να θεωρηθούν ως η συνήθης οδηγική συμπεριφορά δικυκλιστή. Δηλαδή η πλειοψηφία θα θεωρήσει "περίπου" φυσιολογικό ή πάντως δικαιολογημένο το να βγει και να κινηθεί ("λίιιιγο") μέσα στο αντίθετο ρεύμα όταν το δικό της είναι κλειστό από αυτοκίνητα, το να κινηθεί για λίγο στο πεζοδρόμιο (δεν λέω να παρκάρει σε αυτό, αυτό το θεωρεί αυτονόητο) κλπ κλπ

Δεν διαφωνώ για τους ασυνείδητους από αμφότερες τις πλευρές, αλλά αυτό που λέμε τόσο εγώ όσο και ο Skakinen (πιστεύω), είναι ότι ενώ μεταξύ της πλειοψηφίας των οδηγών αυτοκινήτων οι οδηγικές αυτές συμπεριφορές αναγνωρίζονται ως αυτό ακριβώς που είναι, δηλαδή απαράδεκτες, συμπεριφορές δικυκλιστών όπως αυτές που περιέγραψε ο Skakinen αλλά και παρατέθηκαν παραπάνω, τείνουν να θεωρηθούν ως η συνήθης οδηγική συμπεριφορά δικυκλιστή. Δηλαδή η πλειοψηφία θα θεωρήσει "περίπου" φυσιολογικό ή πάντως δικαιολογημένο το να βγει και να κινηθεί ("λίιιιγο") μέσα στο αντίθετο ρεύμα όταν το δικό της είναι κλειστό από αυτοκίνητα, το να κινηθεί για λίγο στο πεζοδρόμιο (δεν λέω να παρκάρει σε αυτό, αυτό το θεωρεί αυτονόητο) κλπ κλπ

Συμφωνώ απολύτως!

Επαναλαμβάνω , με κίνδυνο να γίνω κουραστικός:

ο διαχωρισμός σε αυτοκινητιστές και μοτοσυκλετιστές είναι ανεδαφικός και στείρος.

Διαχωρισμός πρέπει να γίνεται μόνο σε οδηγούς που σέβονται τους άλλους συν-χρήστες του δρόμου (και τους πεζούς) και σε οδηγούς που είναι επικίνδυνοι για τους ίδιους και (ακόμη χειρότερα ) για τους άλλους.

Μόνο σε αυτή τη βάση μπορεί να γίνει γόνιμος διάλογος.

Last edited:

Κανεις λαθος αγαπητε μου

Τι αποσταση πρεπει να κραταει κανεις απο τα φαναρια που αναφερθηκατε ξερει κανεις ? Τι λεει ο ΚΟΚ ?

Ποση αποσταση πρεπει να κρατας απο προπορευομενο οχημα ..ξερει κανεις ?Ποση πρεπει να ειναι η αποσταση σου πλαι πλαι απο ποδηλατιστη πχ ?

Τα εφαρμοζουν αυτα οι αυτοκινητιστες ???

ΜΗ ΓΕΛΑΣΩ....ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ...ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Συμφωνώ απολύτως!

Επαναλαμβάνω , με κίνδυνο να γίνω κουραστικός:

ο διαχωρισμός σε αυτοκινητιστές και μοτοσυκλετιστές είναι ανεδαφικός και στείρος.

Διαχωρισμός πρέπει να γίνεται μόνο σε οδηγούς που σέβονται τους άλλους συν-χρήστες του δρόμου (και τους πεζούς) και σε οδηγούς που είναι επικίνδυνοι για τους ίδιους και (ακόμη χειρότερα ) για τους άλλους.

Μόνο σε αυτή τη βάση μπορεί να γίνει γόνιμος διάλογος.

Αυτο ειναι το λογικο....απλως επειδη οι συνθηκες ειναι και τετοιες (δρομοι ,σημανσεις ) πολλες φορες δεν ειναι εφικτο να εχεις μια αψογη οδηγικη συμπεριφορα...και εκει αρχιζει η ..μαχη....

Φανταζεσαι να κραταγανε ολη την πρεπουσα αποσταση απο το προπορευομενο οχημα τι θα γινοταν πχ?

Κανεις λαθος αγαπητε μου

Τι αποσταση πρεπει να κραταει κανεις απο τα φαναρια που αναφερθηκατε ξερει κανεις ? Τι λεει ο ΚΟΚ ?

Ποση αποσταση πρεπει να κρατας απο προπορευομενο οχημα ..ξερει κανεις ?Ποση πρεπει να ειναι η αποσταση σου πλαι πλαι απο ποδηλατιστη πχ ?

Λέει ο κοκ ότι πρέπει να κρατούμε οι χρήστες της οδού απόσταση από τα φανάρια όταν είναι αναμμένο το κόκκινο; Νόμιζα ότι έλεγε προ της γραμμής διακοπής (και σίγουρα όχι πάνω στη διάβαση ή μέσα στον ισόπεδο κόμβο). Ή ορίζει συγκεκριμένη (απαράλλακτη) απόσταση μεταξύ των οχημάτων είτε αυτά κινούνται με 100 όπως στον αυτοκινητόδρομο είτε με 20 όπως στις πόλεις; Για ενημέρωσέ με εάν γνωρίζεις, γιατί ζω καθημερινά με την ψευδαίσθηση ότι τηρώ τον κοκ. Ίσως έχω ελλειπή έκδοσή του, γι' αυτό.

Λέει ο κοκ ότι πρέπει να κρατούμε οι χρήστες της οδού απόσταση από τα φανάρια όταν είναι αναμμένο το κόκκινο; Νόμιζα ότι έλεγε προ της γραμμής διακοπής (και σίγουρα όχι πάνω στη διάβαση ή μέσα στον ισόπεδο κόμβο). Ή ορίζει συγκεκριμένη (απαράλλακτη) απόσταση μεταξύ των οχημάτων είτε αυτά κινούνται με 100 όπως στον αυτοκινητόδρομο είτε με 20 όπως στις πόλεις; Για ενημέρωσέ με εάν γνωρίζεις, γιατί ζω καθημερινά με την ψευδαίσθηση ότι τηρώ τον κοκ. Ίσως έχω ελλειπή έκδοσή του, γι' αυτό.

Μη παιζουμε με τις λεξεις..καταλαβες αυτο που ηταν να καταλαβεις..και ρωταω τωρα...εχεις δει ποτε αυτοκινητιστη να κραταει αυτη τη συγκεκριμενη αποσταση απο την γραμμη διακοπης ? Ναι η οχι ? Και εσυ αφου τα εχεις και πιο.... προσφατα....μας θυμιζεις ποια ειναι αυτη η αποσταση σε παρακαλω σε μετρα ?

Μπορεις επισης να μου πεις σε παρακαλω ποια ειναι αυτη η μη συγκεκριμενη αποσταση απο προπορευομενο οχημα ..παλι σε μετρα ?...η σε οτι νομιζεις...η σε οτι λεει ο ΚΟΚ..

νομίζω ότι ο κοκ δεν λέει για μέτρα, αλλά για απόσταση ασφαλείας. Το ίδιο και για τους σηματοδότες, ούτε εκεί λέει για μέτρα, αλλά για θέση από την οποία είναι ορατοί αυτοί. Τι θέλεις να πεις δεν καταλαβαίνω. Ότι οι περισσότεροι οδηγοί αυτοκινήτων δεν σταματούν στους σηματοδότες; Ότι σταματούν επάνω στη διάβαση, τι; Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το επιχείρημα.

νομίζω ότι ο κοκ δεν λέει για μέτρα, αλλά για απόσταση ασφαλείας. Το ίδιο και για τους σηματοδότες, ούτε εκεί λέει για μέτρα, αλλά για θέση από την οποία είναι ορατοί αυτοί. Τι θέλεις να πεις δεν καταλαβαίνω. Ότι οι περισσότεροι οδηγοί αυτοκινήτων δεν σταματούν στους σηματοδότες; Ότι σταματούν επάνω στη διάβαση, τι; Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το επιχείρημα.

Το θεμα ειναι να κρατας αποσταση ασφαλειας ωστε να μπορεις να σταματησεις εγκαιρα ...οταν λοιπον ο αυτοκινητιστης ερχεται και κολλαει στο μισο μετρο απο πισω μου...τοτε ευχαριστω δεν θα παρω..θα παω οσο γινεται δεξια και θα τους αφησω να σφαχτουν μονοι τους...και αυτο με εχει σωσει και μια φορα...

Επισης αφου κανενας αυτοκινητιστης στην πραξη δεν κραταει αυτην την αποσταση ασφαλειας δεν μιλαμε πλεον για μειοψηφια αλλα για πλειοψηφια...

Και επειδη πρεπει να παω για δουλεια..με τη μηχανη..αυτο που εφαρμοζω εγω ειναι η τηρηση των κανονων οσο ειναι δυνατο..ουτε για σκεψη για εγλκηματικες ενεργειες..του στυλ να παραβιασω κοκκινο ,προτεραιοτητα να παω αναποδα κλπ...και παντα προσπαθω να προβλεπω την αντιδραση του αλλου...γιαυτο στην διασταυρωση θα κοιταξω και απο τις δυο μεριες...δεν θα περασω αμεριμνος επειδη απεναντι εχει στοπ....και αν κρινω οτι πρεπει να παω δεξια θα παω δεξια..και αριστερα και απο πανω τους προκειμενω να προστατευσω εμενα απο τους εγλκηματιες...

Τωρα τηρηση κανονων κλπ..στην πραξη..αστω καλυτερα μη το πιασουμε...και οσο για το ποιους τους εφαρμοζει περισσοτερο αστο και αυτο...

Πριν λίγο είδα αυτό το link......
Ομολογώ κατάφερα να δω μονάχα μερικές εικόνες στην αρχή! ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΑ! μπορώ άνετα να βλέπω ταινίες τρόμου, φρίκης κλπ, αλλά αυτό ήταν κάτι έξω πραγματικό.....:violent-smiley-030:
Δεν ξέρω τι να πω;;;;
σίγουρα η ταχύτητα και η απερισκεψία ΣΚΌΤΩΝΟΥΝ. Μαγκιά με το τιμόνι δεν κάνουμε....
Είδα ελάχιστες εικόνες και ...μου φτάνουν!!!!
ΠΡΟΣΟΧΉ ΟΤΑΝ ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΟΤΑΝ ΈΙΜΑΣΤΕ ΠΕΖΟΙ!!!:violent-smiley-008::violent-smiley-008::violent-smiley-008::behead::behead:

Έπιασες και έγραψες μαζεμένα ότι κακό έχεις δει και σου ήρθε στο μυαλό
για τους μοτοσικλετιστές. Ακριβώς τα ίδια και 10000000 φορές χειρότερα
μπορώ να σου γράψω και εγώ κάλλιστα για αυτά που κάνουν οι αυτοκινητιστές.

Μην την πολυψάχνουμε γιατί η διαμάχη είναι γνωστή και κρατάει εδώ
και πολλά χρόνια.

Αυτό που θα πρέπει να σκέφτονται οι αυτοκινητιστές μέσα από την ζέστη
και την προστασία που τους παρέχει το αυτοκινητάκι τους είναι ότι
για κάθε μια μοτοσικλέτα που υπάρχει δίπλα του, θα υπήρχε ένα αυτοκίνητο
και η κόλαση στους δρόμους θα ήταν εκατονταπλάσια.

Σήμερα εγώ ξεκίνησα από το σπίτι μου με την μηχανή με 3 βαθμούς ……
Give us a break και μην μας πολεμάτε με την πρώτη ευκαιρία.

Όσο για του courierάδες μην τους κρίνεται τόσο σκληρά. Μιλάμε για μια
δουλειά που είναι μεγάλο αγγούρι, με τεράστια πίεση από τους προϊσταμένους
τους. Τα παιδιά παίζουν το κεφάλι τους κάθε μέρα κορώνα γράμματα για
ψίχουλα και δεκαρούλες. Την έχω κάνει την δουλειά για 3 χρόνια και τα
ξέρω από πρώτο χέρι τα πράγματα.

παιδια το 70% των ανθρωπων που οδηγουν μηχανη την εχουν παρει

1 διοτι δεν ισχυουν τα κοκινα φαναρια
2 δεν ισχυουν οι οδικες λωριδες
3 γενικα δεν ισχυει ο ΚΟΚ

αν η αστυνομια εφαρμοζε τον ΚΟΚ θα ειχαμε μειωση 80% με 90 % της κυκλοφοριας μηχανων

επισης θα ειχε λυθει και το οικονομικο προβλημα της Ελλαδος μιας και αμα επεφταν τα προστιμα για καθε παραβαση αυτοκινουμενου οχηματος

αλλα ας όψεται το πολιτικο κοστος

παιδια το 70% των ανθρωπων που οδηγουν μηχανη την εχουν παρει

1 διοτι δεν ισχυουν τα κοκινα φαναρια
2 δεν ισχυουν οι οδικες λωριδες
3 γενικα δεν ισχυει ο ΚΟΚ

αν η αστυνομια εφαρμοζε τον ΚΟΚ θα ειχαμε μειωση 80% με 90 % της κυκλοφοριας μηχανων

επισης θα ειχε λυθει και το οικονομικο προβλημα της Ελλαδος μιας και αμα επεφταν τα προστιμα για καθε παραβαση αυτοκινουμενου οχηματος

Sorry Larry αλλά το quote στο δικό μου μήνυμα που κολλάει?

Για την ιστορία σου λέω ότι είμαι 14 χρόνια οδηγός μοτοσικλέτας,
με 230.000 χλμ στην καμπούρα μου, εκ των οποίων τα 30.000 χλμ
σε ταξίδια στο εξωτερικό. Στα 14 λοιπόν αυτά χρόνια έχω φάει μόνο
3 κλήσεις για κράνος όταν ήμουν 18-19 χρονών και το μυαλό μου
ήταν αλλού και όχι στην ασφάλειά μου. Έκτοτε το κράνος είναι
φυτεμένο στο κεφάλι μου και κόκκινο δεν περνάω ούτε στις 5 το πρωί
στην έρημο.

...θα ειχε λυθει και το οικονομικο προβλημα της Ελλαδος μιας και αμα επεφταν τα προστιμα για καθε παραβαση αυτοκινουμενου οχηματος

Με ένα πρόχειρο υπολογισμό ,

αν δεχθούμε ότι στην Αθήνα υπάρχουν 50 σχετικά μεγάλες διασταυρώσεις (είναι πολύ περισσότερες) , με μια περίοδο πράσινου -κόκκινου φαναριού ανα 3 λεπτά προκύπτουν 20 κύκλοι ανά ώρα.
Σε κάθε κόκκινο φανάρι υπολογίζω , μετριοπαθώς, 2 οχήματα που περνάνε με κόκκινο ήτοι 40 οχήματα/ώρα.
Σε μια χρονική διάρκεια 8 ωρών έχουμε 320 οχήματα.
320 x 700 ευρώ = 224.000 ευρώ.
Αν πληρωθούν όπως προβλέπει ο νόμος σε λίγες μέρες μειώνονται στο μισό οπότε προκύπτει το ποσό των 112.000 ευρώ μόνο από μια διασταύρωση.

50 διασταυρώσεις x 112.000 = 5.600.000 (Πέντε εκατομμύρια, εξακόσιες χιλιάδες ευρώ).
Σε ένα οχτάωρο παρακαλώ.
Καθόλου ευκαταφρόνητα.

Είναι δύσκολο για την αστυνομία να έχει 50 άνδρες καθημερινά , εκ περιτροπής , σε μεγάλες διασταυρώσεις για να ελέγχουν και να δίνουν κλήσεις; Με πολιτικά βέβαια για ευνόητους λόγους.
Αλλά που να περισσέψουν αστυνομικοί από τη φύλαξη των Χατζηνικολιάτσων;
Και το βασικό , ποιός αρχηγός Αστυνομίας και ο πολιτικός του προϊστάμενος διαθέτουν όρχεις για να εφαρμόσουν τους νόμους;
Καλά έλεγε ο Ροΐδης (αν δεν κάνω λάθος ) ότι στην Ελλάδα πρέπει να ψηφιστεί νόμος περί εφαρμογής των ήδη κειμένων νόμων...