Γκάλοπ!

Μερικές φορές η επιμονή στο πως και το γιατί ορισμένων απλών θεμάτων ξεπερνάει κάθε όριο που θα μπορούσα να φανταστώ και δεν μπορώ να καταλάβω προς τι τόση επιμονή.
Είναι απλή περιέργεια ή είναι και κάτι άλλο που προκαλεί φαγούρα. Γιατί αν είναι περιέργεια με λίγη κατανόηση και υπομονή και ερωτησούλες κάποιο συμπέρασμα θα βγει που θα ικανοποιήσει έστω και μερικώς την περιέργεια μας. Αν είναι κάτι άλλο δυστυχώς δεν μπορώ να βοηθήσω .....

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή ποιο είναι το θέμα μας, δυνατότητα poll από όλα τα μέλη.

Τι πιθανές απαντήσεις έχουμε:
- Ναι
- Όχι

Τι έχει επιλεχθεί :
- το Όχι

Για ποιο λόγο :
- Κρίθηκε ως η καλύτερη και ασφαλέστερη επιλογή

Μπορεί αυτό να αλλάξει στο μέλλον:
- Αν κριθεί αναγκαίο

Ποια είναι η συνήθης πρακτική στα περισσότερα Φόρουμ
- Το Όχι

Υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις στο παραπάνω
- Φυσικά

Ποια είναι η προσωπική μου γνώμη για τα poll γενικότερα
- Χωρίς να υπάρχει υποχρεωτικά ταύτιση με τις αποφάσεις του www.avclub.gr απαντώντας σαν Νίκος πιστεύω πως σε ένα Φόρουμ τα Poll πρέπει να έχουν μια κεντρική διαχείριση ως προς τη θεματολογία τους και τη συχνότητα τους ώστε να αποτελούν πόλο έλξης συμμετοχής αλλά και ενημέρωσης για την τάση που επικρατεί. Αν δεν μπορούμε να έχουμε poll που να είναι ελκυστικά για μεγάλη συμμετοχή αλλά και χρήσιμα για ενημέρωση τότε δεν έχουμε poll.

Αν κάποιος θέλει περισσότερη ανάλυση τότε δεν πρόκειται για περιέργεια ....

Κλείνοντας να ευχαριστήσω όλους όσων τα μηνύματα τους εμπεριέχουν προτάσεις βελτίωσης. Μπορεί να μην βλέπετε άμεση αλλαγή βάση κάποιας πρότασης αλλά όλες λαμβάνονται υπόψη και αποτελούν πηγή ιδεών για την βελτίωση του δικτυακού μας τόπου.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Γκάλοπ!

Τι να σου πω ρε ? Ασε το Μανωλη ησυχο γιατι θα τον πλακωσουν στα τηλεφωνα που ειναι ευγενικος και θα του παει η πιεση 300 :argue:

Δεκτόν...Σκάω...

Εδιτ, οσον αφορα το δεν βοηθας ετσι.............ΑΣΕ εχω δοκιμασει κι αλλιως αλλα........

Όλο +1 και -20 είσαι...
:slapface:

Ως περίεργος και φαγουρατζής, κ. Κρυωνά, θα ήθελα να σας απαντήσω ότι δε με καλύψατε...
Νόμιζα ότι αποτελούσαμε το φωτεινότερο όλων των παραδειγμάτων...
Και όπως έχω δει πολ της κεντρικής διαχείρισης να μένουν στα ράφια με τις αράχνες έτσι πιστεύω και πως πολ των απλών χρηστών μπορούν να έχουν 1000+ απαντήσεις...
Ευχαριστώ...

Απάντηση: Re: Γκάλοπ!

......................

Μπορεί να μην βλέπετε άμεση αλλαγή βάση κάποιας πρότασης αλλά όλες λαμβάνονται υπόψη και αποτελούν τροχοπέδη για την βελτίωση του δικτυακού μας τόπου.

....δηλαδη αποτελουν φρενο ? :flipout:

Re: Απάντηση: Γκάλοπ!

Αυτό είναι εξήγηση γιατί δεν μπορούν τα μέλη να βάλουν γκάλοπ? Εμένα δεν μου φαίνεται για εξήγηση αλλά για πολιτική του Avclub την οποία δεν εξηγείτε. Δεν θέλετε? Σεβαστό.

Φαντάζομαι πως το "Σέβαστο" σε συνδυασμό με τη δική μου απάντηση σημαίνει πως υπάρχει κατανόηση και δεν θα συνεχιστεί η κουβέντα χωρίς λόγο πλέον.

Αφού όποιες προτάσεις ήταν να γίνουν έγιναν

και όποιες απαντήσεις ήταν να δοθούν εδόθησαν

@ Χρήστο έχεις δίκιο για την παρατήρηση θα το διορθώσω

Εγώ θα έλεγα να δούμε πως θα "πάει" με τον τρόπο που έχει αποφασίσει η Διαχειριστική Ομάδα και εαν κάτι δεν πάει καλά τότε το ξανασυζητάμε.:2thumb22sup:

Αν καποιος θελει να κανει ενα poll, μπορει.
Μπορει πχ, να ανοιξει ενα νημα του τυπου, ποιον θεωρειτε καλυτερο dvd.
Α) εκεινο
Β) το ταδε
Γ) το δεινα
Δ) το αλλο

Με μια παρακληση περα απο το καθε σχολιο να απανταν Α ή Β ή Γ ή Δ.

Αυτος που ανοιξε το θεμα, καθε τοσα μυνηματα κανει μια συγκεντρωτικη, ποσταρει αυην την σουμα και συνεχιζει.

Ναι δεν καθολου "βολικο" , αλλα εν τελη μπορει να γινει.

Και αφου μπορει να γινει με τον παραπανω τροπο, αντι για να βασανιζεται αυτος που θελει να το κανει, δεν καταλαβαινω γιατι να μην μπορει ala συντονιστης. Δεν νομιζω οτι ειναι υποτιμιτικο για κανεναν, ουτε επικυνδυνο.

Στο φιναλε, δοκιμες μονο σε προβολεις (πχ) θα γινονται?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Γκάλοπ!

Φαντάζομαι πως το "Σέβαστο" σε συνδυασμό με τη δική μου απάντηση σημαίνει πως υπάρχει κατανόηση και δεν θα συνεχιστεί η κουβέντα χωρίς λόγο πλέον.

Αφού όποιες προτάσεις ήταν να γίνουν έγιναν

και όποιες απαντήσεις ήταν να δοθούν εδόθησαν

Καλο θα ηταν να απαντηθουν και καποια πραγματα που ρωτησα ευγενικα παραπανω.

Η κατανοηση ειναι θεμα που δουλευει εκατερωθεν. Το αν θα συνεχιστει η κουβεντα , εφοσον γινεται κουβεντα, ειναι θεμα ολων , οχι καποιων.

Απάντηση: Re: Γκάλοπ!

Μερικές φορές η επιμονή στο πως και το γιατί ορισμένων απλών θεμάτων ξεπερνάει κάθε όριο που θα μπορούσα να φανταστώ και δεν μπορώ να καταλάβω προς τι τόση επιμονή.
Είναι απλή περιέργεια ή είναι και κάτι άλλο που προκαλεί φαγούρα. Γιατί αν είναι περιέργεια με λίγη κατανόηση και υπομονή και ερωτησούλες κάποιο συμπέρασμα θα βγει που θα ικανοποιήσει έστω και μερικώς την περιέργεια μας. Αν είναι κάτι άλλο δυστυχώς δεν μπορώ να βοηθήσω .....

Θα απαντήσω για μένα γιατί πιστεύω ότι αναφέρεσαι ΚΑΙ σε μένα.

Περίεργος δεν είμαι. Ένα γκάλοπ ήθελα να βάλω και δεν με άφησε το σύστημα. Και ρώτησα γιατί να μην μπορώ να βάλω. Ιδού λοιπόν η απάντηση που πήρα και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του.
Η επιμονή που έδειξα προσωπικά γι αυτό το θέμα είναι γιατί δεν πήρα ΠΟΤΕ απάντηση για τον λόγο που έχετε απαγορεύσει τα γκάλοπ. Είπαμε. Δεν θέλετε να απαντήσετε? Καλώς. Τα γκάλοπ λοιπόν είναι κομμένα από το Avclub γιατί έτσι θέλει η διοίκηση και γιατί το έχουν κάνει και άλλα φόρουμς.
Μια χαρά καλύπτομαι από την παραπάνω απάντηση. Προσωπικά δεν έχω κάτι άλλο να πω για το θέμα.

Φιλικά
Νεκτάριος.

Γιατί δεν μπορούμε να βάλουμε γκάλοπ? Υπάρχει κάποιος λόγος?

Ευχαριστώ!

Μπορειτε να απευθυνθειτε στον διαχειριστη της κατηγοριας που σας ενδιαφερει να αναρτησετε μια δημοσκοπηση και το κανει αυτος για εσας.

Νεκτάριε, σε καταλαβαίνω... Λογικά θα πάρεις απάντηση... Σε π.μ...............

Να γραψω κι εγω λιγα λογακια για το θεμα...

Ειναι αληθεια οτι υπηρχαν αρκετες φορες που προσωπικα εγω ο ιδιος ηθελα να ανεβασω καποιο poll. Η αληθεια ειναι τωρα που το σκεφτομαι οτι ισως να το ηθελα εκεινη τη στιγμη επειδη θα με γλυτωνε απο το να καθομαι και να γραφω σχεδον ενα κατεβατο, ενω με το poll θα μπορουσα να περασω το μηνυμα που ηθελα με πολυ πιο λιτο τροπο.

Απο την αλλη προσπαθω να σκεφτω, με τον καταιγισμο των θεματων που εχουμε και τη συνεχης αυξηση των μελων του φορουμ μας, τι θα γινοταν εαν ειχαμε ελευθερη και διαθεσιμη μια τετοια επιλογη! Μηπως θα γεμιζαμε με polls και κατεβατα μηνυματων, που πολλες φορες δεν θα ειχαν την ουσια που εοχυν τωρα, γιατι θα περιειχαν μονολεκτικες απαντησεις?? Για παραδειγμα, καθενας που θα ηθελε να κανει συγκριση μεταξυ 2 προϊοντων, ας πουμε για παραδειγμα 2 μοντελα τηλεορασεων, τοτε τσακ μπαμ θα εβαζε το poll και θα περιμενε τους υπολοιπους να ψηφισουν. Με αυτο τον τροπο πιστευω οτι θα ειχαμε τα εξης αποτελεσματα:
1. Να γινεται χαμος απλων polls οπου να περιεχονται σε πολλα απο αυτα τα ιδια και τα ιδια προϊοντα, ισως απλα με μια προσθηκη ενος τριτου...
2. Να μην γινεται τις περισσοτερες φορες περαιτερω συζητηση και να μενουμε μονο στην επιλογη μεταξυ 1 κ 2.
3. Θα μπουχτιζαμε απο ποσοστα και αριθμους!!! και τελος...
4. Μηπως θα εχανε το νοημα της υπαρξης του το φορουμ??? Το φορουμ ειναι IMHO ενας τοπος οπου μπορω να ενημερωθω για πραγματα που με ενδιαφερουν σχετικα με το χομπυ μου. Εαν βλεπω παντου polls ή εστω στα περισσοτερα θεματα (γιατι καπως ετσι θα καταληξει πιστευω...) πως θα μπορω να ανημερωθω? Θα ειναι φορουμ ή θα το κανουμε εταιρια δημοσκοπησεων? Γνωση θα υπαρχει στις σελιδες ή απλα ξεκαρφωτες προτασεις επιλογης (δηλαδη απαντω στο 1 ενος τυχαιου poll και γραφω και σαν σχολιο "παρε την 1, ειναι φανταστικη!")

Καπως ετσι ερχονται στο μυαλο μου οι καταστασεις και το ενδεχομενο ενος ανοικτου poll.

Να σημειωσω οτι ακομα και χθες μου ηρθε στο μυαλο, χωρις προηγουμενως να εχω διαβασει το αντιστοιχο thread, να ανοιξω ενα poll. Εστειλα μηνυμα στον διαχειριστη της κατηγοριας κ.Μανιατη, του ειπα τη σκεψη μου και εθεσα την προταση μου. Που ηταν δηλαδη το προβλημα? Δεν βρισκω κανενα, στο οτι απευθυνθηκα σε καποιον moderator.

Ελπιζω να μην σας κουρασα :grinning-smiley-043

Δεν σε κάλυψε δηλαδη αυτό που σου εξήγησα τηλεφωνικά προχθές;

Η απάντηση είναι στο post #3.

Γιατι, ειναι "πριβε" η εξηγηση ?

Δεν είναι πριβέ.

Η απάντηση είναι στο Post 3

Για την εξηγηση μιλησα !

Κι επιτελους, αυτο με τα τηλεφωνα και τις πριβε επικοινωνιες δεν το καταλαβαινω. Ειμαστε φορουμ η οχι ?

Μολις βρειτε λιγο χρονο , θα ηθελα μια απαντηση-σχολιο και στα παραπανω.....

Ευχαριστω !

Να γραψω κι εγω λιγα λογακια για το θεμα...

Ειναι αληθεια οτι υπηρχαν αρκετες φορες που προσωπικα εγω ο ιδιος ηθελα να ανεβασω καποιο poll. Η αληθεια ειναι τωρα που το σκεφτομαι οτι ισως να το ηθελα εκεινη τη στιγμη επειδη θα με γλυτωνε απο το να καθομαι και να γραφω σχεδον ενα κατεβατο, ενω με το poll θα μπορουσα να περασω το μηνυμα που ηθελα με πολυ πιο λιτο τροπο.

Απο την αλλη προσπαθω να σκεφτω, με τον καταιγισμο των θεματων που εχουμε και τη συνεχης αυξηση των μελων του φορουμ μας, τι θα γινοταν εαν ειχαμε ελευθερη και διαθεσιμη μια τετοια επιλογη! Μηπως θα γεμιζαμε με polls και κατεβατα μηνυματων, που πολλες φορες δεν θα ειχαν την ουσια που εοχυν τωρα, γιατι θα περιειχαν μονολεκτικες απαντησεις?? Για παραδειγμα, καθενας που θα ηθελε να κανει συγκριση μεταξυ 2 προϊοντων, ας πουμε για παραδειγμα 2 μοντελα τηλεορασεων, τοτε τσακ μπαμ θα εβαζε το poll και θα περιμενε τους υπολοιπους να ψηφισουν. Με αυτο τον τροπο πιστευω οτι θα ειχαμε τα εξης αποτελεσματα:
1. Να γινεται χαμος απλων polls οπου να περιεχονται σε πολλα απο αυτα τα ιδια και τα ιδια προϊοντα, ισως απλα με μια προσθηκη ενος τριτου...
2. Να μην γινεται τις περισσοτερες φορες περαιτερω συζητηση και να μενουμε μονο στην επιλογη μεταξυ 1 κ 2.
3. Θα μπουχτιζαμε απο ποσοστα και αριθμους!!! και τελος...
4. Μηπως θα εχανε το νοημα της υπαρξης του το φορουμ??? Το φορουμ ειναι IMHO ενας τοπος οπου μπορω να ενημερωθω για πραγματα που με ενδιαφερουν σχετικα με το χομπυ μου. Εαν βλεπω παντου polls ή εστω στα περισσοτερα θεματα (γιατι καπως ετσι θα καταληξει πιστευω...) πως θα μπορω να ανημερωθω? Θα ειναι φορουμ ή θα το κανουμε εταιρια δημοσκοπησεων? Γνωση θα υπαρχει στις σελιδες ή απλα ξεκαρφωτες προτασεις επιλογης (δηλαδη απαντω στο 1 ενος τυχαιου poll και γραφω και σαν σχολιο "παρε την 1, ειναι φανταστικη!")

Καπως ετσι ερχονται στο μυαλο μου οι καταστασεις και το ενδεχομενο ενος ανοικτου poll.

Να σημειωσω οτι ακομα και χθες μου ηρθε στο μυαλο, χωρις προηγουμενως να εχω διαβασει το αντιστοιχο thread, να ανοιξω ενα poll. Εστειλα μηνυμα στον διαχειριστη της κατηγοριας κ.Μανιατη, του ειπα τη σκεψη μου και εθεσα την προταση μου. Που ηταν δηλαδη το προβλημα? Δεν βρισκω κανενα, στο οτι απευθυνθηκα σε καποιον moderator.

Ελπιζω να μην σας κουρασα :grinning-smiley-043

Τότε να απαγορευτούν όλα τα polls αφού δεν θέλετε να γίνει εταιρία δημοσκοπήσεων. Με την ίδια λογική να παίρνουν έγκριση και τα μηνύματα των χρηστών. Υπάρχει εμπιστοσύνη στα μηνύματα και στα γκάλοπ όχι?
Το γκάλοπ είναι ένα εργαλείο το οποίο έχει ένα σκοπό. Τα μηνύματα άλλο. Γιατί να μην μπορούν να συνυπάρξουν? Για να το έχουν ως στάνταρτ δυνατότητα στην πλατφόρμα (και όχι κάποιο χακ) σημαίνει ότι είναι εργαλείο που το θέλει ο κόσμος.
Εγώ πάντως δεν πρόκειται ποτέ να μπω στην διαδικασία να στείλω σε mod να μου βάλει γκάλοπ. Αλήθεια? Έχει γίνει ποτέ κάτι τέτοιο? Αμφιβάλω αν κάποιος θα μπει σε μια τέτοια διαδικασία. Αποτέλεσμα? Βλέπουμε γκάλοπ που έχει εμπνευστεί ΜΟΝΟ η συντακτική ομάδα. -bye-

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή ποιο είναι το θέμα μας, δυνατότητα poll από όλα τα μέλη.

Τι πιθανές απαντήσεις έχουμε:
- Ναι
- Όχι

Τι έχει επιλεχθεί :
- το Όχι

Για ποιο λόγο :
- Κρίθηκε ως η καλύτερη και ασφαλέστερη επιλογή

Μπορεί αυτό να αλλάξει στο μέλλον:
- Αν κριθεί αναγκαίο

Ποια είναι η συνήθης πρακτική στα περισσότερα Φόρουμ
- Το Όχι

Υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις στο παραπάνω
- Φυσικά

Ποια είναι η προσωπική μου γνώμη για τα poll γενικότερα
- Χωρίς να υπάρχει υποχρεωτικά ταύτιση με τις αποφάσεις του www.avclub.gr απαντώντας σαν Νίκος πιστεύω πως σε ένα Φόρουμ τα Poll πρέπει να έχουν μια κεντρική διαχείριση ως προς τη θεματολογία τους και τη συχνότητα τους ώστε να αποτελούν πόλο έλξης συμμετοχής αλλά και ενημέρωσης για την τάση που επικρατεί. Αν δεν μπορούμε να έχουμε poll που να είναι ελκυστικά για μεγάλη συμμετοχή αλλά και χρήσιμα για ενημέρωση τότε δεν έχουμε poll.

Αν κάποιος θέλει περισσότερη ανάλυση τότε δεν πρόκειται για περιέργεια ....

Κλείνοντας να ευχαριστήσω όλους όσων τα μηνύματα τους εμπεριέχουν προτάσεις βελτίωσης. Μπορεί να μην βλέπετε άμεση αλλαγή βάση κάποιας πρότασης αλλά όλες λαμβάνονται υπόψη και αποτελούν πηγή ιδεών για την βελτίωση του δικτυακού μας τόπου.

Νίκο, για μια φορά ακόμα αφήνεις αιχμές για τα μέλη σε θέμα που κρίνεται κάτι αν είναι σωστό η λάθος καλό είναι να σκεφτείς ότι σίγουρα μπορούμε να απορρίψουμε ιδέες που δοκιμάστηκαν και απέτυχαν αλλά είναι άδικο να απορρίπτουμε ιδέες χωρίς να έχουν ποτέ πραγματοποιηθεί…

Επέτρεψε μου να σου θυμίσω ότι το avclub.gr διαφέρει από τα υπόλοιπα forum του χώρου, οι διαφορές μας μάλιστα ξεκινούν από ένα σημείο αναφοράς …ότι τι avclub.gr ξεκίνησε από τις στάχτες του avforum.gr από μέλη του και για τα μέλη του… το ότι o admin του όταν το έστησε πήρε μια απόφαση και εκ των ύστερων δικαιολογείτε από τους mod…νομίζω ότι δεν βοήθα στη ροη της πληροφόρησης και τις δυνατότητες που δίνονται στα μέλη για να συνεισφέρουν μέσω ενός poll…

Προσωπικά έχω θέση το θέμα poll εδώ και καιρό αλλά και πρόσφατα όπως αναφέρει ο Τάσος δεν βλέπω το κακό… δηλαδή πως δεχόμαστε τη χρήση video από youtube.com που είναι και άσχετη με το forum? Εκεί δε μπορεί να ανεβάσει ο καθένας ότι του κ@V@@ssh ? πως έχουμε το arcade section είμαστε game server (υπόψη και τα δυο θεωρώ σωστά που τα έχουμε, άσχετα αν δεν τα έχουν άλλοι ;) ) από την άλλη αφαιρούμε το δικαίωμα χρήσης των poll στους χρήστες, που επαναλαμβάνω σε κάποιους από εμάς που το χρειαζόμαστε σαν tool σε διάφορα thread μας αποτρέπει να γράψουμε κάτι που θα βοηθήσει στη δημιουργία και συμμετοχή… Αλλά όπως είπα… in the end OK ας κρατήσουν το δικαίωμα η mods και η συντακτική ομάδα που μας έχουν τρελάνει στα educational threads τελευταία…

Γιωργο το τελευταιο σχολιο (και η συντακτική ομάδα που μας έχουν τρελάνει στα educational threads τελευταία…) ηταν ειρωνικο και αστοχο. Αν θες και εχεις ορεξη, ευχαριστως να μπεις στην συντακτικη ομαδα και να μας "τρελανεις" στα educational threads...
Τωρα επι της ουσιας: ειναι ευθυνη της διαχειριστικης ομαδας το να εχει την τελικη αποφαση στο τι εργαλεια θα προσφερει η πλατφορμα στους χρηστες.
Επιλεξαμε τα Polls να γινονται με προηγουμενη συνεννοηση με τους εκαστοτε διαχειριστες για να μην γινει καταχρηση του εργαλειου.
Αν αυτο δεν ικανοποιει καποια μελη, λυπουμαστε αλλα ετσι κριναμε οτι ειναι ορθο για το συγκεκριμενο θεμα των polls.
Ελπιζω η απαντηση μου να λυνει τις οποιες αποριες επι του θεματος.

Re: Απάντηση: Γκάλοπ!

Γιωργο το τελευταιο σχολιο (και η συντακτική ομάδα που μας έχουν τρελάνει στα educational threads τελευταία…) ηταν ειρωνικο και αστοχο. Αν θες και εχεις ορεξη, ευχαριστως να μπεις στην συντακτικη ομαδα και να μας "τρελανεις" στα educational threads...

Συγνώμη που επεμβαίνω τώρα, αλλά το κάνει και χωρίς να είναι στη συντακτική ομάδα, μερικές φορές καλύτερα από αυτήν... Και τι ζητάει;; Να έχει το δικαίωμα να σηκώνει πολς... Που είναι το παράλογο;

Τωρα επι της ουσιας: ειναι ευθυνη της διαχειριστικης ομαδας το να εχει την τελικη αποφαση στο τι εργαλεια θα προσφερει η πλατφορμα στους χρηστες.

Δεκτόν...

Επιλεξαμε τα Polls να γινονται με προηγουμενη συνεννοηση με τους εκαστοτε διαχειριστες για να μην γινει καταχρηση του εργαλειου.

Ενώ τώρα που γίνεται κατάχρηση με την επανάληψη των θεμάτων, με τα παιχνίδια, με τα π.μ., με τα σμάιλις υπάρχει κάποιο θέμα;;; ΕΡΓΑΛΕΙΟ είναι το πολ, στα χέρια, πιστεύω, όλων και όχι μόνο της ελίτ...

Αν αυτο δεν ικανοποιει καποια μελη, λυπουμαστε αλλα ετσι κριναμε οτι ειναι ορθο για το συγκεκριμενο θεμα των polls.

Τώρα μιλάς σωστά...

Ελπιζω η απαντηση μου να λυνει τις οποιες αποριες επι του θεματος.

Το κατά δύναμην....