H σφαγή του dac...

εχω να καταγγειλω οτι το κινεζακι ηρθε σημερα απο σιγκαπουρη μετα απο 12 μερες στην πορτα μου...και να επιβεβαιωσω οτι ειναι χωρις τον μετασχηματιστη

ακονιζω μαχαιρια...τοσο μικρα που ειναι τα διαολια οσοι ειναι μοντελιστες εχουν αβαντζ, και οσοι το εκαναν και δεν ειναι μοντελιστες να γινουν

Ερώτηση: σχεδόν ολοι οι πυκνωτές που εχω αλλάξει είναι ολοι σε τροφοδοσίες, εκτός απο τους C16,C25 (reference filter) οπου ειχα βαλει oscon 150uF και στους δύο ( ο κινέζος ειχε 100μF και 10μF)

Διορθωσα τον C25 σε τανταλιου 10μF. Μηπως πρεπει να διορθώσω και τον C16 στα 100μF ?

Στο datasheet της crystal ειναι
C16 = 100μF
C25 = 5.6μF

τι ακριβώς κανει το reference filter (FILT+,FILT-,CMOUT) ?

το κινεζοdac το βολεψα σε ενα κινεζοbox....:D.η φοτο ειναι "μαπα" αλλα το κουτι παρα πολυ καλο!!!

Attachments

• DSC00101.jpg
    DSC00101.jpg
    86.7 KB · Views: 51
  • DSC00099.jpg
    DSC00099.jpg
    70.4 KB · Views: 424
ειμαι λιγο ποντιος μου φαινεται.. γιατι δεν πήρα(με) smd os-cons?

θα ηταν και πιο τακτοποιημένα και με ελευθερο χώρο για τους .1 bypass

τα είδαμε βρε...
Αλλά όπως λέει ο Κώστας είναι και φυσικά εγώ λόγω ασχετίλας μίσησα τα smd και στο βάλε και στο βγάλε.

καλα τα βαρελακια πυκνωτές δεν ειναι προβλημα. οι ψειρούλες μάλιστα, ειναι πέιν ιν δι ας.

Ωραια....ειμαι εδω και κανα 2ωρο και κοιταω μια τον λαμπιζατορα, μια το αρτ οφ σαουντ, μια εσας, μια την πλακετα και τουμπαλιν. Δεν εχω βγαλει ακρη...Το λοιπον:
α) Στο αρτ οφ σουντ δεν εχουν βγαλει το 5532, αρα το ξεχναμε? Η' τι κραταμε απ αυτα που λενε?

β) Με τον λαμπιζατορα και τις εικονες κατι γινετε (ειπαμε θελουμε diy επιπεδου κομικ, φωτορομαντζο λεμε, δεν ειμαστε επιστημονες) αλλα με τις τιμες, οπως λετε και εσεις αρτσι μπουρτσι.

γ) Με εσας μια σας χανω μια σας βρισκω. Τελικα ποια ειναι πανω κατω τα στανταρακια? Για νταμις... Για να ξερω και τι να παρω πανω-κατω απο υλικα...

ευχαριστω παιδια

υπαρχουν τουλάχιστον δυο βελτιώσεις:

Βελτίωση ψηφιακού μέρους, αναβαθμίζοντας τους πυκνωτές των 100μF με Οscon 100uF ή μεγαλύτερους. Αλλαγή του C25 με 10μF oscon ή τανταλίου. Προσωπικά εχω μια αμφιβολία αν πρεπει να αυξηθεί ο C16 πανω απο 100μF, χωρίς να γνωρίζω όμως τον ρόλο του. Επίσης bypass στους smd με εξτρα πυκνωτες 0.1μF (με τις αποψεις να διίστανται)

Βελτιωση του αναλογικού μέρους, είτε παρακαμπτοντας τον τελεστικο (λυση που προτιμα η πλειοψηφία), είτε αναβαθμίζοντάς το αλλάζοντας τους smd πυκνωτες και αντιστάσεις με αλλες σωστότερες τιμές, όπως εχει κάνει ο Κωστας Ουστογλου.

επειτα υπαρχουν διαφορες επι πλεον μοντιφες, αλλαγή του smd πυκνωτή στην ψηφιακή εισοδο C9, βελτιωση στις τροφοδοσίες (πυκνωτες, γειώσεις), παρακαμψη του ολοκληρωμένου στην εξοδο για το mute.

Κι εγω δεν εχω βγαλει ακρη ακομα..

μου δινεις μια αρχη τουλαχιστον για το ψηφιακο... Καπως ετσι το ειχα σκιαγραφησει και εγω στο μυαλο μου απο αυτα που διαβαζω..για το αναλογικο ακομα, το ψαχνω.

υπαρχουν τουλάχιστον δυο βελτιώσεις:

Βελτίωση ψηφιακού μέρους, αναβαθμίζοντας τους πυκνωτές των 100μF με Οscon 100uF ή μεγαλύτερους. Αλλαγή του C25 με 10μF oscon ή τανταλίου. Προσωπικά εχω μια αμφιβολία αν πρεπει να αυξηθεί ο C16 πανω απο 100μF, χωρίς να γνωρίζω όμως τον ρόλο του. Επίσης bypass στους smd με εξτρα πυκνωτες 0.1μF (με τις αποψεις να διίστανται)

Βελτιωση του αναλογικού μέρους, είτε παρακαμπτοντας τον τελεστικο (λυση που προτιμα η πλειοψηφία), είτε αναβαθμίζοντάς το αλλάζοντας τους smd πυκνωτες και αντιστάσεις με αλλες σωστότερες τιμές, όπως εχει κάνει ο Κωστας Ουστογλου.

επειτα υπαρχουν διαφορες επι πλεον μοντιφες, αλλαγή του smd πυκνωτή στην ψηφιακή εισοδο C9, βελτιωση στις τροφοδοσίες (πυκνωτες, γειώσεις), παρακαμψη του ολοκληρωμένου στην εξοδο για το mute.

Κι εγω δεν εχω βγαλει ακρη ακομα..

νομίζω τα ανακεφαλαίωσες μιά χαρά.
Αυτά είναι.
+ η δυνατότητα τοποθέτησης μπαταρίας αν φυσικά έχουν φυγει οι τελεστικοί.

εσύ τελικά....Καλαμαριά δεν είσαι...
όλο μας μπερδεύεις.

Παραγγέλνουμε εις το διαδίκτυον.

Αθηναιος, παοκτζης και απολλωναρα λογο πατερα καλαμαριωτη

εχεις να προτεινεις καποια σελιδα ή farnell?