H σφαγή του dac...

βασικά κάποιος καλός χριστιανός να μαζέψει όλες τις εντυπώσεις κάπου....
1. ποιοί το πήραν
2. ποιοί το σκάλιξαν
3. τα σκαλιστήρια ΤΙ διάλεξαν τελικά
4. τα συνοδά (σε κάθε περίπτωση)

Oscon smd 47 & 100uF, 100n panasonic pps, bessel 3ης τάξης στα 60kHz πάνω στην πλακέτα με opa604. dc coupled από το 4397 στην έξοδο. 7812/7912 δρόμο, έγιναν LM317/37 στα +/- 16V5 σε άλλη πλακετούλα με ξεχωρο τοροειδή. Ξεσυνδέθηκαν: το cmos cdxxxx από κάτω και η τροφοδοσία -5v με τη zener για το cdxxxx, ενώ αλλάχθηκε η βάση του τελεστικού με ανθρώπινης ποιότητας (αυτή που έχει είναι για τα μπάζα).

Συνοδά:
PC
Mtzaudio opa627
ο workhorse τελικούλης με το opa549
Mtzaudio Nimiel 2

Ολοι οι πυκνωτες εγιναν oscon 100μf εκτος απο τους 2 της τροφοδοσιας
που εγιναν nippon 4700μf ο καθενας

Παρακαμψη αναλογικου σταδιου με ενα ζευγαρι solen 4.7μf o καθενας
Τροφοδοσια με μπαταρια 6v

Συνοδα:
Πηγες : HDX1000 - Oppo DV980 diy tuned
Ενισχυτης : Yaqin VK2100 diy tuned
Ηχεια 3 δρομων diy μοναδες peerless

dscf0378m.jpg

dscf0380.jpg

dscf0381.jpg

ον δε φλαι

και στα γρήγορα πάνω στον γραφείο του μαγαζιού

:devil-smiley-029::devil-smiley-029::D

λαλάει και πετάει !!!

το βραδάκι θα καρφωθεί στο σπιτι και θα δουμε .. εδω πάντως gamei !!!

Εσυ κλεβεις...
Το VDH το coaxial εχει οσο ολα τα αλλα μαζι :D

:music-smiley-005:
Η χαρα του πρωταρη...ολα πηγαινα μια χαρα μεχρι τις τελευταιες κατηραμενες κινησεις για να βγαλω τα 4 πυκνωτακια, που ως μ@μ@κ@ς τα αφησα για το τελος. Βγες καλο μου...τιποτα...βρε βγες καλο μου, χρατς πανε δυο πιστες...πριν βαλω τα κλαμματα ειπα να το δω ψυχραιμα μπας και το μπαλωσω και βουαλα..:guitarist::guitarist: επαιξε
οι αλλαγες ειναι ξεκαθαρες και δεν εχουν μπει ακομα και οι εξοδου και δεν εχει παρει ποδι ο τελεστικος

κανω επισημη προταση οπως προτεινε και ο george σε παλιοτερο ποστ να ονομαστει επισημα το κινεζακι Λαζαρος...τελος ειναι σκυλι το ατιμο, δεν ψοφα ουτε στα δικα μου χερια, οτι και να του κανω

Λοιπον αλλαγες:
-0,1 μf mkp τους μεγαλυτερους σε μεγεθος που ειχα, για αλεγκρο μονταρισμα, που συνισταται σε hardcore αριστερους και φιλαθλους της Απολλωναρας, κοινως σε μαζοχες
-100μf oscon στα γνωστα σημεια
-10μf τανταλιου στο c25
- 1000μf και 220μf στα γνωστα σημεια c19/c21

Συνοδα:
μπλακσκατο aka digital 20 euro / coaxial
2x flying mole dad m100, παθητικος προ NVA
αρτεμις tls
Ηaig με ενα πάγο

attachment.php

Attachments

• dac 005 (Medium).jpg
    dac 005 (Medium).jpg
    90 KB · Views: 386
c16 , c20 , c44 , c51 elna starget -100μf
c17 elna cerafine -100μf
c19 , c21 nipon sme-100μf
c25 10μf elna silmic
c7c,c9 -1μf wima
bypass- 100nf mkt
c6 , c54- 2,2μf scr tin foil
c27, c28 , c30 , c31- bypass
cd4053- bypass
τελεστικος- BB2604
τροφοδοτικα.., στη φοτο
επομενο mod -φιλτρο

συστημα

cd sony 50es
pro 627mkιι ΜΤΖ
amp 2χ180 MTZ
sp mimiel i MTZ
clearaudio champion rb300mod dl103
creek obh 9se mod
musiland 02us

Re: Dac CS4397 - Βελτιώσεις (κινεζάκι...)

Πρόταση: Βγάλε τελείως τους πυκνωτές εξόδου. Το έκανα σε ένα άλλο κινεζάκι και πήρε τα πάνω του πολύ. Ένας απλός τρόπος: Βάζεις ένα πολύστροφο τρίμμερ 10K απ' την "ψηλή" (μετά την πρώτη σταθεροποίηση) στη γη. Έναν ηλεκτρολυτικό >=100uF απ' την έξοδο του τρίμμερ (+) στη γη. Παίρνεις τη "γη" της εξόδου απ' την έξοδο του τρίμμερ, το οποίο το ρυθμίζεις ώστε να μην βγάζει DC. Τσάμπα είναι, δε χάνεις να το δοκιμάσεις...

Πρόταση: Βγάλε τελείως τους πυκνωτές εξόδου. Το έκανα σε ένα άλλο κινεζάκι και πήρε τα πάνω του πολύ. Ένας απλός τρόπος: Βάζεις ένα πολύστροφο τρίμμερ 10K απ' την "ψηλή" (μετά την πρώτη σταθεροποίηση) στη γη. Έναν ηλεκτρολυτικό >=100uF απ' την έξοδο του τρίμμερ (+) στη γη. Παίρνεις τη "γη" της εξόδου απ' την έξοδο του τρίμμερ, το οποίο το ρυθμίζεις ώστε να μην βγάζει DC. Τσάμπα είναι, δε χάνεις να το δοκιμάσεις...

σε έχασα..

Αντί για πυκνωτή στην έξοδο, το κάνουμε DC coupled, οπότε έχουμε το σήμα φορτωμένο πάνω σε x volt. Αν δε θέλουμε να προσθέσουμε άλλο στάδιο (το έχω κάνει με BJT και με λάμπα) τότε πολύ απλά παίρνουμε το (-) της εξόδου από μια τάση +xVolt, ώστε η διαφορά με το (+) να είναι 0 VDC. Το καλύτερο είναι με μια διαίρεση τάσης απ' την ίδια τροφοδοσία του κυκλώματος εξόδου (έτσι ώστε ότι "κούνημα υπάρχει να είναι κοινό στα + και -). Με ένα τριμμεράκι καθαρίζουμε και το ρυθμίζουμε ακριβώς στο 0... Ο πυκνωτής είναι για να μην έχει θόρυβο.

αρα δίνεις πχ 2.5V και στο " - " του σήματος ωστε η διαφορα σε dc να ειναι 0. Ετσι ομως δεν δινεις dc και στο πλην του σηματος των υπολοιπων συσκευών? Στον ενισχυτή μπορει να ειναι συνδεδεμενο και να παιζει ενα tuner ενω εχουμε το dac στο ρευμα, ή δεν μας επηρρεαζει κατι τετοιο

Ετοιμαζομαι να φτιαξω ενα καλουλι buffer για το dac μας
Ποιος αλλος θελει να το φτιαξουμε παρεα?
Ειμαι στη φαση να καταληξω στα υλικα

Αυτο που εχω και καθεται τελικα κανει για αυτην την δουλεια?

http://cgi.ebay.com/High-End-Class-...emQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item1c0ccf4884

Μπορει να ειναι καλο
Πρεπει να το ακουσουμε
Εγω θελω να φτιαξω κατι απο την αρχη για να γινει οπως ακριβως
το θελω και για να απασχολω το κολητηρι και τα χερια μου

αρα δίνεις πχ 2.5V και στο " - " του σήματος ωστε η διαφορα σε dc να ειναι 0. Ετσι ομως δεν δινεις dc και στο πλην του σηματος των υπολοιπων συσκευών? Στον ενισχυτή μπορει να ειναι συνδεδεμενο και να παιζει ενα tuner ενω εχουμε το dac στο ρευμα, ή δεν μας επηρρεαζει κατι τετοιο

Δεν υπάρχει απόλυτο dc, μόνο διαφορά δυναμικού. O προενισχυτής "βλέπει" πχ για τον DAC 0V DC, το ίδιο και για το tuner κτλ. Οπότε μια χαρά. Καταλαβαίνω τι εννοείς, πίσω απ' το στάδιο εξόδου του DAC ο προενισχυτής θα "έβλεπε" -2,5 V, αλλά δεν τον νοιάζει τι γίνεται εκεί. Είναι floating τροφοδοσία.

Μπορει να ειναι καλο
Πρεπει να το ακουσουμε
Εγω θελω να φτιαξω κατι απο την αρχη για να γινει οπως ακριβως
το θελω και για να απασχολω το κολητηρι και τα χερια μου

Ωραια, τα υπολοιπα απο κοντα.

Θα το παρουσιάσω κάποια στιγμή στο πλαίσιο του δικού μου κινέζου. Απλά περιμένω να ολοκληρωθεί η διαδικασία ηχητικής πιστοποίησης από πολλά άτομα...
Είναι εντυπωσιακά καλό το σύνολο!

Ετοιμαζομαι να φτιαξω ενα καλουλι buffer για το dac μας
Ποιος αλλος θελει να το φτιαξουμε παρεα?
Ειμαι στη φαση να καταληξω στα υλικα

Θες buffer η να έχει και λίγο gain (πχ 2)?
Τι DC out έχει ο DAC περίπου? 2-3V?