H σφαγή του dac...

ποσταρω και αυτο που ειχα κανει με τις αλλαγες μου, μπας και βοηθησει κανεναν νεοεισερχομενο στην σφαγη
μοβ ειναι Oscon, γαλαζιοι mkp, κιτρινος τανταλιου και λαχανογαλαζιοι ηλεκτρολυτικοι

attachment.php

αφου θα τα κανεις που θα τα κανεις ολα, κολλησε παλι και την γειωση στο out. Εμενα εκει ειχε το προβλημα. Αλλα βαζω στοιχημα οτι καπως θα αναστηθει, ειναι σκυλι, τσαλιμια σου κανει

το δικό μου για κάποιο λόγο πηδήχτηκε (απ το παράθυρο..)

Στις αλλαγές των tracks μου κάνει ενα δυο δυνατά "τσακ" και μου πετάει στιγμιαία ενα offset στα woofer. Βαζω αναλογικό πολύμετρο στα rca (εξοδος απο πυκνωτή) και εκεί που ειναι 0 V ξαφνικά περναει μια στιγμιαία αρνητική τάση, δηλαδή η βελόνα απο το 0 παει προς τα αρνητικά. Αν συνδέσω πριν τον πυκνωτή, ενώ μετράω νορμαλ 2.5V ξαφνικα στην αλλαγη του track μου πέφτει περιπου στα 2V. Τι σκατα επαθε? Το ιδιο μου το κανει με 2 πηγες.

Για receiver το κόβω...

λες να την ακουσε επειδή καμια φορά βαζοβγάζω το σήμα εν λειτουργία ?

Κι εγώ το κάνω και δεν την ακούνε. Έχει TTL μπροστά?
Αν όσο παίζει βγάλεις το SPDIF έχεις πάλι το offset?
Αυτά τα πράματα του διαόλου είναι πολύ ευαίσθητα σε φορτία. Πάει το μυαλό μου σε στατικό, κολλητήρι και τέτοια.

χωρίς κουμπωμένο καλώδιο εινια ολα φυσιολογικά. κουμπωνοντας το καλωδιο κανει ενα τσαφ (δεκτό,κατανοητό) αλλά και στις αλλαγές των tracks κανει δυο ή και τρια τσακ με αντιστοιχη μεταβολή στο dc της εξόδου, το οποιο όμως εμφανίζεται και ΜΕΤΑ τον πυκνωτή ως αρνητική ταση, δηλαδή σαν να εχει το συν μηδεν δυναμικό και η γή -0.5V στιγμιαία (τοσο προλαβαινει να δειξει το αναλογικο πολυμετρο) και μου δινει την εντυπωση σα να εχει μεγαλο πλατος σε πολυ μικρο χρονικό διαστημα, σαν αρνητική κρουστική αν μπορει να χρησιμποιηθεί ο ορος.

Λες?

Καποια τσακ οταν αλλαζει τραγουδι ακουω και εγω μερικες φορες.
Πιο συχνα το κανει οταν αλλαζει αναλυση απο 16bit σε 24bit κατι που το θεωρουσα φυσιολογικο επειδη κλειδωνει σε αλλη αναλυση.
Το δικο μου κινεζακι ειναι ακομη απειραχτο.

Nα σου πω το σκεπτικό μου. Όταν ο receiver δεν έχει input, δίνει output στο DAC 0. To "0" είναι διαφορετικό απ' το τίποτα, είναι πληροφορία. Σε ρώτησα αν κατά το ξεκούμπωμα κάνει τσαφ, ενδεχομένως προσομοιώνοντας την αλλαγή του track. Τώρα για τον πυκνωτή, προφανώς είναι αρκετά μεγάλος ώστε να περνάει το ελάχιστης συχνότητας offset. Αλήθεια τι γίνεται πριν απ' αυτόν? Μήπως η αρνητική παραμένει?

Α και που σαι, άλλαξε το rca εισόδου (spdif) καλού κακού. Μπορεί να βραχυκυκλώνει οριακά με το σασί ή να μην κάνει κάπου καλή επαφή (ειδικά μετά από αυτό που έγραψες ότι έφτιαξε για λίγο όταν άλλαξες καλώδιο). Αλλιώς άστον στην κατάψυξη 2-3 μέρες κι έλα για ακρόαση.

Nα σου πω το σκεπτικό μου. Όταν ο receiver δεν έχει input, δίνει output στο DAC 0. To "0" είναι διαφορετικό απ' το τίποτα, είναι πληροφορία. Σε ρώτησα αν κατά το ξεκούμπωμα κάνει τσαφ, ενδεχομένως προσομοιώνοντας την αλλαγή του track. Τώρα για τον πυκνωτή, προφανώς είναι αρκετά μεγάλος ώστε να περνάει το ελάχιστης συχνότητας offset. Αλήθεια τι γίνεται πριν απ' αυτόν? Μήπως η αρνητική παραμένει?

πριν τον πυκνωτή, δηλαδή μεταξύ εξόδου του dac και γής μετράω 2.5V. Τα οποία παρατήρησα κανα δυο φορές να εχουν πεσει σε 2.2 - 2.3V και μετα απο λιγα δευτερολεπτα επανήλθαν ολα αυτα κατα την διαρκεια ενος track. Στην αλλαγή του track μετράω την στιγμή που ακουω το track στιγμιαια κοντα στα 2V (τοσο προλαβαινει να δειξει η βελόνα)

Δες ενα βιντεάκι ΜΕΤΑ τον πυκνωτη που μετράω κανονικα 0V (η βελόνα ισορροπει δεξια) και δες τι συμβαινει κατα την αλλαγη του track ( την κανω δυο τρεις φορες)

http://www.youtube.com/watch?v=Be4j2biZPgU

ρε σεις μη τρελαίνεστε , ναι το κάνει αυτό που λέτε ,, είναι λάθος υλοποίηση του δέκτη, κάποια ποδαράκια εντολών δεν είναι όπως πρέπει , και κάποιοι πυκνωτές δεν υπάρχουν ... αλλά μιλάμε για 50 ευρό κατασκεύασμα ...

που πaρεπιπτόντως gamei

Εγω εχω ενα πειραγμενο αλλα "λαμπι" και ενα εντελως παρθενο. Κανενα δε μου κανει "νουμερα".
Φιλε Johnjohn αν δεν βαριεσαι δεν κολλας απο την κατω μερια του spdif ενα αλλο καλωδιο τερματισμενο σε rca θηλυκο και να δοκιμασεις και ετσι; (Δε νομιζω οτι θα κανει διαφορα αλλα you never know)

ρε σεις μη τρελαίνεστε , ναι το κάνει αυτό που λέτε ,, είναι λάθος υλοποίηση του δέκτη, κάποια ποδαράκια εντολών δεν είναι όπως πρέπει , και κάποιοι πυκνωτές δεν υπάρχουν ... αλλά μιλάμε για 50 ευρό κατασκεύασμα ...

που πaρεπιπτόντως gamei

σύμφωνοι, άν όμως μιλάμε για κατασκευαστική ατέλεια τότε θα έπρεπε να το κάνει σε όλους και εξ αρχής. Εμένα μεχρι πρόσφατα έπαιζε ΑΨΟΓΑ από θέμα θορύβων κτλ σαν οποιαδήποτε κανονική επώνυμη συσκευή. Εδώ μιλάμε για δυνατό θόρυβο που πετάει το woofer στα όριά του κι όχι ένα διακριτικό τσίκ

Εγω εχω ενα πειραγμενο αλλα "λαμπι" και ενα εντελως παρθενο. Κανενα δε μου κανει "νουμερα".
Φιλε Johnjohn αν δεν βαριεσαι δεν κολλας απο την κατω μερια του spdif ενα αλλο καλωδιο τερματισμενο σε rca θηλυκο και να δοκιμασεις και ετσι; (Δε νομιζω οτι θα κανει διαφορα αλλα you never know)

θα το δοκιμάσω.