HD κανάλια στη NOVA

Re: NOVA-HD

Eγω και καποιοι αλλοι αγορασαμε το δεκτη, υπογραψαμε συμβολαιο και στη συνεχεια διαπιστωνουμε πως για να εχουμε προσβαση στις hd υπηρεσιες πρεπει να κανουμε αλλαγη στην εγκατασταση μας ή να περιμενουμε την ενεργοποιηση του diseqc. Ειναι γνωστο πως η νοβα εχει 2 κατηγοριες πελατων. Αυτους που εχουν το δικο της εξοπλισμο μονο με hotbird και αυτους που εχουν αγορασει μονοι τους αλλον εξοπλισμο και εχουν περισσοτερους ισως δορυφορους. Oταν ΔΕΝ οριζεται πως απαραιτητη προυποθεση για τις hd υπηρεσιες ειναι εκτος των ανωτερω και η υπαρξη κατοπτρου μ' ενα και μονο Lnb (εστω προς το παρον) δεν μπορει να θεωρηθει ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ των καταναλωτων?
Εγω που αγορασα το δεκτη γιατι ειμαι υποχρεωμενος να πληρωσω χρηματα για να κανω οποιαδηποτε αλλαγη στην εγκατασταση μου ή να περιμενω οσο χρειαστει για να ενεργοποιηθει το diseqc???
Οι υπηρεσιες του υπουργειου εμποριου (προστασια καταναλωτη) ειναι αρμοδιες για τετοιου ειδους καταγγελιες?

H Nova απο την μια δινει στα 129 ευρώ ολο τον εξοπλισμο και την εγκατασταση του .
Από την αλλη δεν αναφερεται - με μια προχειρη ματια που εριξα - στο συμβολαιο καποιος ορος που να υποχρεωνει την χρησιμοποιησει του δικου της κατοπτρου-lnb ,περαν της ρητης αναφορας για τον PACE 831 .
Aυτο πιστευω οτι ειναι ενας σοβαρος λογος υπαναχώρησης ή εναντιωσης .

Ακριβώς από τι στιγμή που δεν δουλεύει ο Page με Disqec δεν θα κάτσω να σκάσω. Αλώστε πότε μου δεν θα έβαζα Disqec σε αυτόν το δεκτή. Θέλω τα 16 lnbs να τα χαίρομαι στο δικό μου δεκτή και όχι στον Page.

Καλημερα.
Μόλις χθες έβαλα κι εγω nova hd και οι πρωτες εντυπώσεις μου ειναι συγκεχημένες.
Δεν τρελάθηκα με το σήμα του novacinema hd όπως επίσης και απο τα ελεύθερα κανάλια, σε αντίθεση με το eurosport hd που νομίζω ότι είναι σε πολύ καλά επίπεδα. Η ενταση του σήματος μου είναι στο 80% και η ακρίβεια στο 100% στα ελευθερα κανάλια. (Στο eurosport μου έβγαζε ακρίβεια 90%) ειναι ικανοποιητικά? Βλέπω αρκετά pixel στην εικόνα... (ο εξοπλισμός είναι της nova)... Ευχαριστω!

Καλημερα.
Μόλις χθες έβαλα κι εγω nova hd και οι πρωτες εντυπώσεις μου ειναι συγκεχημένες.
Δεν τρελάθηκα με το σήμα του novacinema hd όπως επίσης και απο τα ελεύθερα κανάλια, σε αντίθεση με το eurosport hd που νομίζω ότι είναι σε πολύ καλά επίπεδα. Η ενταση του σήματος μου είναι στο 80% και η ακρίβεια στο 100% στα ελευθερα κανάλια. (Στο eurosport μου έβγαζε ακρίβεια 90%) ειναι ικανοποιητικά? Βλέπω αρκετά pixel στην εικόνα... (ο εξοπλισμός είναι της nova)... Ευχαριστω!

Ειναι ικανοποιητικοτατα..
Και εμενα στο Eurosport μου βγαζει ακριβεια 90% .
Δεν θα εχεις κανενα προβλημα.

Σχετικα με τα pixel που αναφερεις,δεν μπορω να καταλαβω τι εννοεις ακριβως.

Ειναι ικανοποιητικοτατα..
Και εμενα στο Eurosport μου βγαζει ακριβεια 90% .
Δεν θα εχεις κανενα προβλημα.

Σχετικα με τα pixel που αναφερεις,δεν μπορω να καταλαβω τι εννοεις ακριβως.

Ενοοω η εικόνα στα sd κανάλια δεν είναι και η καλύτερη δυνατή

Ενοοω η εικόνα στα sd κανάλια δεν είναι και η καλύτερη δυνατή

Οντως δεν ειναι η καλυτερη δυνατη και πολλες φορες ειναι χαλια .

Τον τελευταιο καιρο ομως βλεπω μια αισθητη βελτιωση στα novacinema οπως εγραψα κ παραπανω . Ας ελπισουμε οτι συντομα θα περασουν και αλλα καναλια στην εποχη του HD και ειδικα τα ντοκυμαντερ.

Καλημερα.

Ειχες νοβα πριν, με αλλο δεκτη? Αν ναι, ειναι καλuτερη η εικονα στα SD με το HD nova δεκτη, η με το παλιο?

Σε ευχαριστω. Μερικα παιδια μου εχουν απαντησει οτι με το καινουργιο δεκτη η SD εικονα ειναι καλυτερη απο το παλιο δεκτη και σεβομαι τις απαντησεις τους. Απλος επειδη το σχολιο σου ηταν λιγω αρνητικο, σε ροτησα αν ειχες παλιο δεκτη.

Απάντηση: Re: NOVA-HD

Λοιπόν θέλετε να ακουστεί η φωνή μας σ' όλη την Ελλάδα καταγγέλλοντας την μονοπωλιακή κατάσταση της ΝΟΒΑ??? (αμάν τα λέω σαν το ΚΚΕ με ΝΟΒΑ)!!!
Γραφτείτε στην πιό κάτω λίστα, να δούμε πόσοι θα μαζευτούμε εδώ, και στο τέλος τα λέμε, με ποιόν τρόπο θα αντιδράσουμε για να ακουστούν τα αιτήματά μας (μείωση μηνιαίας συνδρομής, δυνατότητα και για δέκτες εκτός ΝΟΒΑ κ.λ.π.)
1) Dikemon

Δημητρη δεν βλεπω να εχεις συμπαρασταση..

Λοιπόν θέλετε να ακουστεί η φωνή μας σ' όλη την Ελλάδα καταγγέλλοντας την μονοπωλιακή κατάσταση της ΝΟΒΑ??? (αμάν τα λέω σαν το ΚΚΕ με ΝΟΒΑ)!!!
Γραφτείτε στην πιό κάτω λίστα, να δούμε πόσοι θα μαζευτούμε εδώ, και στο τέλος τα λέμε, με ποιόν τρόπο θα αντιδράσουμε για να ακουστούν τα αιτήματά μας (μείωση μηνιαίας συνδρομής, δυνατότητα και για δέκτες εκτός ΝΟΒΑ κ.λ.π.)
1) Dikemon
2) emskan
Διαβάζω συνεχεία μουρμουρατε για τον δέκτη οτι ζεσταίνετε και τέτοια. Λογικό είναι να ζεστάνετε άλλωστε ακόμα έχουμε ζέστες. Εγώ τον πήρα όταν κυκλοφόρησε και από τότε δεν έχει σβήσει ούτε έχει γίνει restart. Το θέμα με την ζεστή δεν με άφορα. Ο Δεκτής έχει εγγύηση για ένα χρόνο και μετά στον αλλάζουν με 25 . Αυτό ίσχυε για τους προηγούμενους. Αν δεν θέλουν να μου δώσουν νέο δεκτή ας μου ξεπαντρευόσουν την κάρτα να την βάλω σε άλλο δεκτή.
:2thumb22sup:

Καλημερα.

Η ποιότητα εικόνας που βλέπεις δεν έχει καμία σχέση με τη ένταση και την ακρίβεια του σήματος. Επίσης για να κρίνεις την εικόνα που λαμβάνεις πρέπει πρώτα να έχεις απενεργοποιήσει τυχόν συστήματα "βελτίωσης" της εικόνας από την τηλεόραση και να έχεις βάλει τις τιμές contrast, brightness κλπ στη "μέση". Συνήθως οι τηλεοράσεις έχουν μια προεπιλογή που τα φέρνει όλα σε standard επίπεδα.

Τον δέκτη τον βρήκα χλιαρό σε σχέση με τον PVR 3001 που ψήνεται. Μπορεί άνετα π.χ. να μπει σε κλειστό ντουλάπι.

Last edited:

Πάντως η εικόνα του us open από eurosport HD είναι συγκλονιστική απόλαυσα 2 matchakia σήμερα και τα ευχαριστήθηκα (ο Ναδάλ μόλις τώρα ξεπέταξε έναν στα γρήγορα).... και να φανταστείτε δεν είμαι και μεγάλος οπαδός του tennis αλλα με τέτοια εικόνα σε τραβάει ρε παιδί μου !!!

Δεν ήξερα πως το παγκόσμιο πρωτάθλημα τάβλι/μπιρίμπα διεξάγεται στο wimblendon.
Νομίζω πως θα σε απολαύσω σε HD από το σπίτι. Τα ζάρια σε HD είναι το κάτι άλο.

Σε ευχαριστω. Μερικα παιδια μου εχουν απαντησει οτι με το καινουργιο δεκτη η SD εικονα ειναι καλυτερη απο το παλιο δεκτη και σεβομαι τις απαντησεις τους. Απλος επειδη το σχολιο σου ηταν λιγω αρνητικο, σε ροτησα αν ειχες παλιο δεκτη.

Να επιβεβαιώσω ότι είναι λίγο καλύτερη αλλα επίσης να πω ότι από την αρχή του καλοκαιριού είχε βελτιωθεί σημαντικά η sd εικόνα και στον παλιό πανασατ.

Να πω και τη δικη μου εμπειρια ! Οδεκτης μου κανει αρκετα συχνα restart 1-2 φορες τη μερα , η εικονα δεν ειναι σταθερης ποιοτητας στο novacinema hd , αλλοτε ειναι πολυ καλη κ αλλοτε εχει αρκετο θορυβο η εικονα , φαινεται κοκκος , οπως χθες στους αντικαταστατες π.χ.