HP Microserver

Ναι αλλα χρειαζομαι το hotswap...

Γνώμη μου ότι ρισκάρεις με τις μόντες αν όντως το χρειάζεσαι...
Παρεπιπτώντως τι θα στήσεις κανένα billing και χρειάζεσαι hot swap?

Τι ειναι το Billing? Το συγκεκριμενο μοντ δεν εχω ακουσει να παρουσιαζει προβληματα, οποτε εν ξερω ποιο ειναι το ρισκο.

Αλλα παντα ιεναι καλο σαν επιλογη να μπορεις να αλλαζεις δισκο χωρις να πρεπει να κλεισεις το μηχανημα. Κυριως στην eSata θυρα, αλλα και οσον αφορα τις εσωτερικες. Εχω πολλους δισκους και θελω να ειμαι σε θεση να τους τραμπαρω ανα πασα στιγμη.

Απάντηση: Re: HP Microserver

Τι ειναι το Billing? Το συγκεκριμενο μοντ δεν εχω ακουσει να παρουσιαζει προβληματα, οποτε εν ξερω ποιο ειναι το ρισκο.

Αλλα παντα ιεναι καλο σαν επιλογη να μπορεις να αλλαζεις δισκο χωρις να πρεπει να κλεισεις το μηχανημα. Κυριως στην eSata θυρα, αλλα και οσον αφορα τις εσωτερικες. Εχω πολλους δισκους και θελω να ειμαι σε θεση να τους τραμπαρω ανα πασα στιγμη.

οι δίσκοι θα είναι απλά data ; το nas στο 90% των περιπτώσεων είναι και για ασφάλεια δεδομένων -aka- raid
και raid να μην κάνεις θα πρέπει να βάλεις software να κάνει όλους τους δίσκους να φαίνονται ένα
οπότε το hotswap δεν το θες, τρώει άκυρο

Last edited:
Οχι προσωπικα, ουτε RAID θελω, ουτε ενοποιηση δισκων. Καθε δισκος θα ειναι ανεξαρτητος και θα αφορα συγκεκριμενη κατηγορια δεδομενων. Και θα υπαρχει συχνη αναγκη για αλλαγη. Αυτο ειναι ολο το ζητημα. Αμα δεν ειχα αναγκη για αλλγη δισκων θα κραταγα των υπολογιστη που ζρησιμοποιω τωρα...

Απάντηση: Re: HP Microserver

Οχι προσωπικα, ουτε RAID θελω, ουτε ενοποιηση δισκων. Καθε δισκος θα ειναι ανεξαρτητος και θα αφορα συγκεκριμενη κατηγορια δεδομενων. Και θα υπαρχει συχνη αναγκη για αλλαγη. Αυτο ειναι ολο το ζητημα. Αμα δεν ειχα αναγκη για αλλγη δισκων θα κραταγα των υπολογιστη που ζρησιμοποιω τωρα...

άρα κοιτάς λάθος μηχάνημα, nas είναι το μηχάνημα ;)

Το Docking station υποστηριζει μεχρι 1 αντε 2 δισκους το πολυ ομως. Εχετε βρει καποιο που να δινει περισσοτερους? Επειδη αρχικα τετοιο εψαχνα αλλα κατεληξα εδω.

Πάρε 2-3. USB είναι οπότε μπορείς να βάλεις όσα χωράνε στις ελεύθερες θήρες σου.
Απλά να πω ότι μετά από μακροχρόνια χρήση μιας παρόμοιας συσκευής απ το πλαίσιο, ότι είναι για σύντομη χρήση και όχι για μόνιμη, πχ να ρίχνεις torrents πάνω τους. Μετά από λίγο αρχίζουν κολλήματα

Το Docking station υποστηριζει μεχρι 1 αντε 2 δισκους το πολυ ομως. Εχετε βρει καποιο που να δινει περισσοτερους? Επειδη αρχικα τετοιο εψαχνα αλλα κατεληξα εδω.

Έχεις υπόψη ότι ακόμα και αν ενεργοποιήσεις το hot swapping, θα πρέπει κάθε φορά να βιδώνεις / ξεβιδώνεις τους δίσκους από τα carriers, έτσι; Εκτός αν σκοπεύεις να αγοράσεις και μερικά carriers..

Πάρε 2-3. USB είναι οπότε μπορείς να βάλεις όσα χωράνε στις ελεύθερες θήρες σου.
Απλά να πω ότι μετά από μακροχρόνια χρήση μιας παρόμοιας συσκευής απ το πλαίσιο, ότι είναι για σύντομη χρήση και όχι για μόνιμη, πχ να ρίχνεις torrents πάνω τους. Μετά από λίγο αρχίζουν κολλήματα

Ε ναι ρε συ με USB μεχρι και fail drive εχω παθει, δεν ειμαστε για τετοια ημιμετρα. Αντι να μπλεω με καλωδια και μπριζες και αλλες τετοιες ασχετιλες, θα παρω ενα τετοιο, απλως εχω θα τους βαζω-βγαζω. Ολα αυτα τα χρονια που μπλεκω με ψευτοπατεντες, δεν εχω βρει καποια καλυτερη λυση!

Τα failed drives δεν περιορίζονται σε usb, και οι εσωτερικοί καταστρέφονται. Όπως λέει και ο dimdim τα ‛συρτάρια’ του δίσκου θέλουν βίδωμα αλλιώς θα κάνεις και ζημιά μεσοπρόθεσμα. Δεν είναι για βάλε βγάλε ξεβίδωνε καθημερινά. Eνα esata/usb εξωτερικό φατνίο είναι πιο εύχρηστο για καθημερινή χρήση να βάζεις βγάζεις κάνα δίσκο. ΙΜΗΟ καλήτερα να βάλεις μόνιμα μέσα τους δίσκους και το λειτουργικό που σε βολεύει και να τους έχεις εκεί ετοιμοπόλεμους. Αν οι 6 δικοι σου ακούγονται λίγοι, τότε πιθανά είναι καλύτερο να πάρεις ένα μεγάλο κουτί με 8 sata onboard, και άλλες κάρτες για παραπάνω, και φυσικά χώρο για 10 ή πόσους θες δίσκους.

Για όποιον άλλο πειραματίζεται με btrfs, ξεκινώντας με ένα γεμάτο δίσκο 3ΤΒ με μουσική κάτω από btrfs, πρόσθεσα άλλους τρείς δίσκους και έκανα rebalance σε raid10 (data & metadata). To balance ολοκληρώθηκε μετά από περίπου 30 ώρες. Πολλές ώρες δηλαδή. Θα ήταν πιο γρήγορο εάν έκανα πρώτα ένα άδειο raid10 array και μετέφερα με copy τα αρχεία.

Εν τελη το πηρα και γω σημερα. Ακομα δεν το χω λειτουργησει γιατι πρεπει να γινουν καποιες εργασιες πρωτα.

To BTRFS τι ειναι?

Σε Archive extraction πως τα παει το συγκεκριμενο μηχανημα? Επειδη θα αφησω ενα υπολογιστη με Athlon II 640 x4 (3.00Ghz )για να μεταβω στον Turion θα φαινεται αισθητα η διαφορα σε χρονους αποσυμπιεσεις? Επειδη περα απο αυτο δεν νομιζω να χρειαστουν αλλες επιπονες εργασιες σε αυτο το μηχανημα. Μονο για ανακτηση αρχειων απο ιντερνετ και διαμοιρασμο στο οικιακο δικτυο θα το χω.

Επισης ξερετε αν αυτες εδω οι καρτες μπορουν να ταιριαουν? Επειδη υποτιθεται οτι παιρνε μονο low profile pcie.

200008479.jpg

V18729.jpg

Θα παίζουν λογικά, low profile φαίνονται αλλά τώρα από μια εικόνα δύσκολο να καταλάβουμε 100%. Δες τα spec τους. Δες εάν έχουν στη συσκευασία και low profile bracket (‛μέταλλο’) για την πίσω πλευρά (με δυο βίδες αλλάζει).

Σκεφτομαι τελικα μηπως αντι να θυσιασω εναν απο τους δισκους για να βαλω WHS2011, μηπως εβαζα καποιο απλο συστημα τυπου freenas/unraid που λενε ολοι και το τρεχα απευθειας απο στικακι ωστε να εχω ολες τις θεσεις καθαρα ελευθερες για δεδομενα. Αλλα εχουν επιλογες αυτα τα συστηματα, η μονο τα πολυ βασικα? Επισης να φανταστω με αυτον τον τροπο δεν μπορεις να τρεξεις προγραμματα τυπου jdownloader/vuze κτλ και απλα θα εχεις τον υπολογιστη σαν δικτυακο share και θα θες αλλον υπολογιστη να τα αποθηκευει εκει... Σωστα?

Ενα RAID επιδης που ειδα σε ενα tutorial tou unraid sto youtube που εδειχνει 10 ιδιους δισκους απο τους οποιους ο ενας λεει ειναι parity σε περιπτωση που καποιος απο τους υπολοιπους αποτυχει, τι RAID ειναι? Επισης που ειναι διαθεσιμα τα δεδομενα ωστε να μεταφερθουν απευθειας στο 10ο δισκο οταν ενας αποτυχει? Με μπερδευουν τα RAID αλλα αυτο δεν ακουγοταν ασχημο...