Η δυστυχία να είσαι Έλληνας και να έχεις τον Ν. Δήμου, Δ. Σαββόπουλο....

Sorry αλλά ο κόσμος ήδη πηδάει από μπαλκόνια.

Θυμάμαι κι εγώ που λέτε ένα κείμενο του Δήμου, τότε που μας τα είχε πρήξει με την 318is που είχε πάρει (πάνω από 20 χρόνια διάβαζα κι εγώ 4Τ). Είχε λέει βρεθεί στην Ελβετία σε ένα δάσος και επειδή το παρμπριζ είχε γεμίσει από τα έντομα, βγήκε και το σκούπισε με μια χαρτοπετσέτα. Μετά έκανε να την πετάξει αλλά επειδή γύρω του είδε ότι δεν υπήρχαν σκουπίδια αισθάνθηκε ενοχές και την έχωσε βαθιά στην τσέπη.
Και το κείμενο κατέληγε ότι επειδή είχε το αυτοκίνητο καταλύτη (ήταν οι εποχές που είχαν πρωτοβγεί) γύρισε και είπε στο δάσος ότι εκτός του ότι δεν πέταξε την χαρτοπετσέτα, είχε καταλύτη και άρα δεν ήταν υπεύθυνος για την όξινη βροχή που κατέστρεφε τα δάση.

Μιλάμε για φοβερή διανόηση.... .

:flipout:

Νομιζω οτι ο Δημου (ο οποιοσδηποτε Δημου) "ποναει" οποιον δεν διαλεγεται με τον εαυτο του.
Αυτη η φωναχτη "συσκεψη" με τους δυο εαυτους που κουβαλαει ο Ελληνας (ο ενας του Καραγκιοζη
και ο αλλος του Απολλωνα) ειναι που ΜΑΛΛΟΝ θελουμε να σπρωξουμε κατω απ´το χαλακι γιατι
η καθημερινοτητα ΚΑΤΑΚΑΙΕΙ τετοιες ισορροπιες και ευαισθησιες. Η ελληνικη καθημερινοτητα ...

Ομως, οποιος εχει μαθει να το κανει αυτο ..... ο Δημου, απο ενα σημειο και μετα, δεν του λεει
τιποτα απολυτως !

Δεν του λέει τίποτε απολύτως γιατί πολύ απλά όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά.

Συμπερασμα μετα απο 25 σελιδες ενασχολησης με το μελλον του τοπου που
ακουει (αν θελει) στο ονομα Ν.Δημου...Οποιος ΔΕΝ ταχθει υπερ του θα ειναι Καραγκιοζης και Απολλωνας...Να υποθεσω οτι οποιος τον ακολουθησει θα ειναι Χατζηαβατης και Διας.....
Μου ελειψε ηδη ο Κωστοπουλος...

:laugh:

Βαλε οποιον αλλον χαρακτηρα θελεις .... (Dr. Jekyll and Mr. Hyde)
Στην τυχη ειναι τα ονοματα. Συνηθως παραπεουμε αναμεσα σε δυο
σημεια αναφορας (ισχυει για τα παντα στην φυση ... που ειμαστε
μερος της).

Last edited:
Είναι βλάκας ο Ν. Δήμου; Όχι βέβαια. Απλά εγωιστικά δεν παραδέχεται την πραγματικότητα.
Αν εγώ σήμερα πω οι Έλληνες δεν έχουν οικολογική συνείδηση, δεν έχουν οδηγική συμπεριφορά, όπως οι Γερμανοί και ως εκ τούτου έχουν την κυβέρνηση που τους αξίζει, ενώ οι Γερμανοί έχουν την κυβέρνηση που τους αξίζει λόγω του ότι είναι γενικά πιο τίμιοι με το κράτος τους κλπ κλπ... ενώ οι Έλληνες δεν είναι τίμιοι, και τα ανακατέψω όλα αυτά μαζί, και παραβλέψω ότι οι Γερμανοί κάποια στιγμή στην ιστορία τους δεν μπορούσαν να διακρίνουν τον φόνο από τον ανθρωπισμό, και ότι το 2005 τα δύο κράτη ήταν ισότιμα με ίδιο βιοτικό επίπεδο, και ξαφνικά κάποια αποφάσισαν ότι η Ελλάδα πρέπει να ρίξει το βιοτικό της επίπεδο κάτω από το μισό, να χάσουν χιλιάδες άνθρωποι περιουσίες, υγεία, παιδεία, να υπάρχουν 2.000.000 άνεργοι λόγω πολιτικών λιτότητας και να τα ρίχνω όλα αυτά στην "κατωτερότητα" ενός λαού συγκρινόμενος με την "ανωτερότητα" ενός άλλου.... τι συμπέρασμα θα βγάζατε ως προς την πολιτική μου θεώρηση;

:laugh:

Βαλε οποιον αλλον χαρακτηρα θελεις .... (Dr. Jekyll and Mr. Hyde)
Στην τυχη ειναι τα ονοματα. Συνηθως παραπεουμε αναμεσα σε δυο
σημεια αναφορας (ισχυει για τα παντα στην φυση ... που ειμαστε
μερος της).

Νομιζω οτι το παραπανω ταιριαζει γαντι στον κυριο Δημου...Ποιους πασχιζει να ''σωσει'' μεσα απο την υποψηφιοτητα του;;
Ολους εκεινους που εκραζε και αφοριζε τα προηγουμενα χρονια;;
Μην ξεχνας οτι στο ιδιο μηκος κυματος εκπεμπουν τα τελευταια χρονια χαραμοφαηδες τυπου Παγκαλου,ΓΑΠ και παει (κ)λεγοντας...
Και ο Πσαριανος τα ιδια λεει...Ειδα τι ρολο επαιξε η ΔΗΜΑΡ στα τεκταινομενα..

Ο Νίκος ο Δήμου αυτός ο τιτανοτεράστιος διαφημιστής,εκτός απο γελοία και αντιεπιστημονικά άρθρα του τύπου 'Γεννιόμαστε όλοι ρατσιστές',πριν κάποιο διάστημα συνέγραψε και άλλο ένα μυθικό πόνημα που το αναπτύσσει διαρκώς και το ξεκίνησε κάπως έτσι '13 συν 1 θέσεις γιά τον φασισμό'...Μεταξύ άλλων γελοιοτήτων έγραφε πως όποιος ακούει μουσική δυνατά είναι σχεδόν βέβαιο πως θα δείρει τον γείτονα που θα του κάνει παρατήρηση...

Πριν μερικές μέρες διαβάσαμε πώς κάποιος γείτονας πυροβόλησε και σκότωσε εν ψυχρώ ,κάποιον που άκουγε δυνατά μουσική..:flipout::flipout:

Τύποι σαν τον Δήμου αποτελούν την 'σοβαρή Χ.Α.'

Σπυρε Α.

O λογος (ο δικος μου προσωπικος λογος) που εδωσα τοση βαρυτητα στο παρον νημα
ειναι διοτι συνελαβα ξαφνικα τον εαυτο μου ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ > που ταυτιστηκα με
καποια κειμενα του Δημου απο τους 4Τ, στα λυκειακα μου χρονια.

ΓΙΑΤΙ να νιωσω απολογουμενος ?
EΞΟΡΓΙΣΤΗΚΑ με κατι που δεν μπορουσα να ξεδιαλλυνω ακαριαια μεσα μου.
Την εφηβικη μου συμπαθεια στις αντιληπτικες γωνιες καποιου .... λογιου (sic!).

Ο οποιοσδηποτε (ακομα και ο Χιτλερ, ο Σταλιν, ο Νερωνας, ο ... διευθυντης της CIA)
ενδεχεται να πει και περιγραψει κατι ορθο. Εσυ (και εγω) πρεπει να μπορουμε ΑΚΑΡΙΑΙΑ να
ξεχωρισουμε πως θα απο-προσωποποιησουμε τις (σχετικες) αληθειες απο τους φορεις τους
και τις βιωματικες διαδρομες τους.

ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΕΥΚΟΛΟ (οσο ευκολα λεγεται).

(νομιζω, οτι εχω αρχισει να απενοχοποιω καπως .... τον εαυτο μου ..... ΚΑΠΩΣ :p)

Last edited:
Και γω αδελφε διαβαζα φανατικα χαρακτηρες της Marvel παλια...Οταν μεγαλωσα ομως δεν πηρα μια μπερτα να βγω παγανια ουτε προσπαθησα να περασω μεσα απο κτιριο κατα τα προτυπα του The Vision :flipout:

Είναι βλάκας ο Ν. Δήμου; Όχι βέβαια. Απλά εγωιστικά δεν παραδέχεται την πραγματικότητα.
Αν εγώ σήμερα πω οι Έλληνες δεν έχουν οικολογική συνείδηση, δεν έχουν οδηγική συμπεριφορά, όπως οι Γερμανοί και ως εκ τούτου έχουν την κυβέρνηση που τους αξίζει, ενώ οι Γερμανοί έχουν την κυβέρνηση που τους αξίζει λόγω του ότι είναι γενικά πιο τίμιοι με το κράτος τους κλπ κλπ... ενώ οι Έλληνες δεν είναι τίμιοι, και τα ανακατέψω όλα αυτά μαζί, και παραβλέψω ότι οι Γερμανοί κάποια στιγμή στην ιστορία τους δεν μπορούσαν να διακρίνουν τον φόνο από τον ανθρωπισμό, και ότι το 2005 τα δύο κράτη ήταν ισότιμα με ίδιο βιοτικό επίπεδο, και ξαφνικά κάποια αποφάσισαν ότι η Ελλάδα πρέπει να ρίξει το βιοτικό της επίπεδο κάτω από το μισό, να χάσουν χιλιάδες άνθρωποι περιουσίες, υγεία, παιδεία, να υπάρχουν 2.000.000 άνεργοι λόγω πολιτικών λιτότητας και να τα ρίχνω όλα αυτά στην "κατωτερότητα" ενός λαού συγκρινόμενος με την "ανωτερότητα" ενός άλλου.... τι συμπέρασμα θα βγάζατε ως προς την πολιτική μου θεώρηση;

Κανένας από δαύτους δεν έχει τα κοχόνας να παραδεχτεί ότι κάνει λάθος. Ποτάμια, ελιές, δημιουργίες, και όσοι χαρτοπόλεμοι εμφανίζονται από καιρού εις καιρόν προκειμένου να μοιράσουν καθρεφτάκια στους ιθαγενείς.
Το συμπέρασμα που βγάζω είναι πολύ απλό. Όσο απλά μπορεί κάποιος να ξεβρακώσει οποιονδήποτε Δήμου. Ένας ακόμα που δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα. Τον ρωτάς ποιο είναι το όραμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης μέσα στην Ε.Ε. και τον τελειώνεις εκεί.

Και γω αδελφε διαβαζα φανατικα χαρακτηρες της Marvel παλια...Οταν μεγαλωσα ομως δεν πηρα μια μπερτα να βγω παγανια ουτε προσπαθησα να περασω μεσα απο κτιριο κατα τα προτυπα του The Vision :flipout:

Δεν φοραει μπερτα ο Δημου ..... :p

Aλλιως .... του εχω ετοιμο το τευχος !

Δεν φοραει μπερτα ο Δημου ..... :p

Λεμε τωρα...Δεν χρειαζεται να νιωθεις ενοχες που διαβαζες Δημου...Ολα θα τα διαβασουμε αν πεσουν στα χερια μας αρκει να εχουμε την διορατικοτητα να μπορουμε να διακρινουμε που το παει ο καθενας και τι εκπροσωπει...

Δεν είμαστε εδώ ως χαιρέκακοι για να "πυροβολήσουμε" έναν άνθρωπο (Δήμου). Απλά να δούμε επιτέλους τι πραγματικές πολιτικές εκφράζουν.

Παράδειγμα οι Γερμανοί αυτή τη στιγμή είναι στην κατάσταση που είναι γιατί οι πολίτες εκεί ψηφίζουν τα "υγιή και τίμια" κόμματα;

Αυριο μεθαυριο .... καποιος που οραματιζεται εναν κοσμο αλτρουιστικοτερο του δικου μου,
μπορει να συλληφθει να τρωει μικρα αφρικανακια. ΤΙ ΚΑΝΩ ΤΟΤΕ ? Λοβοτομη ?

Ειμαστε λαος επιρρεπης στην ΠΡΟΣΩΠΟΛΑΤΡΕΙΑ .... εδω και αιωνες !
Καπως πρεπει να ελεγξουμε αυτη την οπαδικη-γηπεδικη προσεγγιση των πραγματων.

Aicon

Αλλη η ερμηνεια του "τιμιου και υγιους" κομματος απο τον γερμανο και αλλη απο τον ελληνα.
Θα πρεπε με τις ιδιες λεξεις να εννοουμε ακριβως τις ιδιες εννοιες. Ειμαστε πολυ μακρια απο αυτο.
Οι βιωματικες διαδρομες του καθενος ΧΡΩΜΑΤΙΖΟΥΝ τις εννοιες σε βαθμο απελπισιας.
Φυσικο το φαινομενο και καθολου τεχνητο.

Η λυση > Small moves, Ellie .... small moves (απο το Contact :p)

Last edited:
Αυριο μεθαυριο .... καποιος που οραματιζεται εναν κοσμο αλτρουιστικοτερο του δικου μου,
μπορει να συλληφθει να τρωει μικρα αφρικανακια. ΤΙ ΚΑΝΩ ΤΟΤΕ ? Λοβοτομη ?

Ειμαστε λαος επιρρεπης στην ΠΡΟΣΩΠΟΛΑΤΡΕΙΑ .... εδω και αιωνες !
Καπως πρεπει να ελεγξουμε αυτη την οπαδικη-γηπεδικη προσεγγιση των πραγματων.

Aicon

Αλλη η ερμηνεια του "τιμιου και υγιους" κομματος απο τον γερμανο και αλλη απο τον ελληνα.
Θα πρεπε με τις ιδιες λεξεις να εννοουμε ακριβως τις ιδιες εννοιες. Ειμαστε πολυ μακρια απο αυτο.
Οι βιωματικες διαδρομες του καθενος ΧΡΩΜΑΤΙΖΟΥΝ τις εννοιες σε βαθμο απελπισιας.
Φυσικο το φαινομενο και καθολου τεχνητο.

Η λυση > Small moves, Ellie .... small moves (απο το Contact :p)

Πάλι στο ίδιο λάθος πέφτεις. Το "τίμιο και υγιές" είναι καθολικό σε όλη την
ανθρωπότητα. Η αλήθεια είναι μία. Δεν υπάρχει μέσο πράγμα. Η δικαιοσύνη είναι μία. Δεν υπάρχει μέση αλήθεια.

Εδω που φτασαμε ..... κανουμε big and painful leap.

Ομως αν απο το 1992 που καποιος (δεν θυμαμε ποιος) ειπε "λοιπον, ξεκινησαμε να δανειζομαστε απ'εξω
για να πληρωσουμε συνταξεις" ... δεν χανονταν το μυνημα στην γενικη ευφορια (η κομματικη κατακραυγη)
σημερα δεν θα χρειαζοταν η κωλονοσκοπηση ΑΠΑΝΤΩΝ. Ομως, αυτο που εκανε η εξουσια (να πεταει την
καυτη πατατα στον επομενο) το συναντουμε ακομα και σημερα μεσα στις παρεες μας.

Η το συναντω μονο εγω ? .....

Το μικρο βημα ειναι να στερηθω την λαοφιλια και δημοτικοτητα μου ΣΗΜΕΡΑ (ως πολιτικος) ωστε να
μην φτασει η ωρα της κωλονοσκοπησης επι δικαιων και αδικων. Να μην βαζω τον καθε κολλητο
σε καποιο δημοσιουπαλληλικο ποστο με πριγκηπικες αποδοχες. Να μην δινω τζαμπα ρευμα σε οσους
εργαζονται στην ΔΕΗ και πληθος (ατελειωτο) ειδικων καθεστωτων και παροχων που τοτε .....
αν τολμουσες να μην τα δωσεις δεν ξαναβλεπες εδρα στην Βουλη.

Ουτε εμεις βεβαια, που ως λαος επιβραβευαμε καθεναν που ελεγε "βρηκα μια καλη δουλιτσα
στο Υπουργειο Πολιτισμου ... μπορω να ηρεμισω τωρα". ΓΙΑΤΙ να ημεμισεις ρε φιλε ?
Εμεις που δεν μπηκαμε ειμαστε οι καπλαμαδες της ιστοριας ? Εγω, δεν σου πληρωνω
αυτη την εξασφαλιση ? Μονη της ηρθε ?

ΕΜΕΙΣ τα καναμε και τα λεγαμε ολα αυτα. Εχουμε τοσο αδυνατη μνημη ?

Last edited:
Εδω που φτασαμε ..... κανουμε big and painful leap.

Ομως αν απο το 1992 που καποιος (δεν θυμαμε ποιος) ειπε "λοιπον, ξεκινησαμε να δανειζομαστε απ'εξω
για να πληρωσουμε συνταξεις" .... δεν χανονταν το μυνημα στην γενικη ευφορια (η κομματικη κατακραυγη)
σημερα δεν θα χρειαζοταν η κωλονοσκοπηση ΑΠΑΝΤΩΝ. Ομως, αυτο που εκανε η εξουσια (ασε να βγαλει
αλλος το φιδι απο την τρυπα) το συναντουμε ακομα και σημερα μεσα στις παρεες μας.

Η το συναντω μονο εγω ? .....

Το μικρο βημα ειναι να στερηθω την λαοφιλια και δημοτικοτητα μου ΣΗΜΕΡΑ (ως πολιτικος) ωστε να
μην φτασει η ωρα της κωλονοσκοπησης επι δικαιων και αδικων. Να μην βαζω τον καθε κολλητο
σε καποιο δημοσιουπαλληλικο ποστο με πριγκηπικες αποδοχες. Να μην δινω τζαμπα ρευμα σε οσους
εργαζονται στην ΔΕΗ και πληθος (ατελειωτο) ειδικων καθεστωτων και παροχων που τοτε .....
αν τολμουσες να μην τα δωσεις δεν ξαναβλεπες εδρα στην Βουλη.

Ουτε εμεις βεβαια, που ως λαος επιβραβευαμε καθεναν που ελεγε "βρηκα μια καλη δουλιτσα
στο Υπουργειο Πολιτισμου ... μπορω να ηρεμισω τωρα". ΓΙΑΤΙ να ημεμισεις ρε φιλε ?
Εμεις που δεν μπηκαμε ειμαστε οι καπλαμαδες της ιστοριας ?

ΕΜΕΙΣ τα καναμε και τα λεγαμε ολα αυτα. Εχουμε τοσο αδυνατη μνημη ?

Επιμένεις σε ένα άτοπο πράγμα. Εννοείς οι Έλληνες δανειζόταν, για αυτό καταστράφηκαν; Ενώ οι Γερμανοί αποταμίευαν και για αυτό τώρα δεν καταστράφηκαν;