Η ερώτηση των 1000φεύγα ευρώ :

Δημοκηδής

Μέλος Σωματείου
23 June 2006
10,555
αυτός ;

ή αυτός ;

Σημειώσεις :

1. Το έβαλα εδώ καθώς δεν υπάρχει κατηγορία win ή apple

2. Μέχρι τώρα είχα μόνον windows. Μετά συζήτηση με φίλους τον τελευταίο καιρό ψήθηκα να πάω σε mac minι (late 12, συγκεκριμένα το 387- i5, 8άρα) ... τα μίνι εξαντλούνται (τουλάχιστον αυτά με πολλές δόσεις που θέλω να πάρω εγώ) αλλά και κοιτώντας άρχισε να μου αρέσει η all in one λύση ... άλλωστε αν βάλεις τα περιφερειακά, πλησιάζεις τον Imac... μετά είδα και τον dell που έχει σαφώς ανώτερα σπεκς, μετά σκεπτόμουν όλα αυτά που μου λένε ότι τα μακ είναι το κάτι άλλο (καλύτερο) σε πολλά θέματα και δεν έχεις γυρισμό λόγω της αίσθησης προσλαμβάνουσας ποιότητας τους, μετά θυμήθηκα το 3gs μου που δεν μπορούσα καν να σβήσω από το ιστορικό μια συγκεκριμένη κλήση και την σπαζα..rxdίαση να βάλεις μουσική μέσω του itunes, μετά που για audio playback [που είναι για μένα κεφαλαιώδες] λένε ότι τα apple είναι κορυφαία λόγω καλών γειώσεων, προσεγμένων εισόδων,κλπ. μετά πως είμαι άσχετος από apple os, μετά μετά μετά .... λογικό είναι ότι έπηξα ...

3. Κάνω συνήθη χρήση, το περισσότερο που με ενδιαφέρει όπως ήδη ανέφερα είναι η απαιτητική αναπαραγωγή μουσικής (dsd playback, hi-res αρχεία, κλπ).. έπειτα σερφάρισμα και τις γνωστές εφαρμογές γραφείου ... δεν βλέπω ματρόσκες και τέτοια, ούτε φτιάχνω βιντεάκια, ούτε επεξεργάζομαι κάτι, ούτε παίζω παιχνίδια ...

4. τα all in one παρουσιάζουν προβλήματα ;;; εννοώ λόγω κατασκευής /θερμοκρασιών, κλπ.

5. θέλω οπωσ + δήποτε αγορά με πολλές δόσεις, όπως των λινκς που παρέθεσα ... πάντα έτσι αγοράζω τέτοια πράγματα και δεν μου φαίνεται καθόλου ...

Αυτά, αν θυμηθώ άλλες παραμέτρους θα πω ... συμβουλέψτε με ασφάλεια ...

Αναμεσα απο τα δυο, θα προτιμουσα το imac.

Σε αυτα τα χρηματα ομως θα προτιμουσα ενα δυνατο PC. (με οθοναρα, ssd, κλπ κλο κλπ). ΔΕΝ γνωριζω πως τα πηγαινει ενα καλο PC σε audio playback σε σχεση με ενα mac.

Για την ... ιστορια, ενω ειχα ενα imac 24" (late 2009), ενα τουμπανο macbook pro και ημουν σε διλημμα μεταξυ ενος καινουργιου (τελη του 2013) imac 27 ή ενος PC, εφτιαξα ενα PC...

το πισι είναι και αφής. Είσαι σίγουρος ότι θέλεις να πληρώσεις τέτοιο πράμα? Το μακ φαντάζει απόφαση ζωης. can you teach an old dog new tricks?
Επειδή σε βλέπω να κλειδώνεσαι στο υπόγειο με ακουστικα, Θα πρότεινα να πάρεις καμία οθονάρα με το μισό ποσό από αυτό που θες να διαθέσεις και με το άλλο μισό να φτιάξεις ένα όμορφο tower με i5, 8gb μνήμη, έναν 64άρη ssd για τα διάφορα λειτουργικά που μπορείς να βάλεις για να πειραματιστείς από ήχο, ένα 240άρη ssd για πιο εκλεπτισμένες και αγαπημένες μουσικές, κάρτα γραφικών δε χρειάζεσαι. Ένα καλό τροφοδοτικό, και μια decent μητρική και είσαι σούπερ. Για το θέμα της μουσικής αναπαραγωγής σε mac, θα έλεγα να δεις μήπως μπορείς να δανειστείς κάποιο. Βασικά ρε παιδια, δε στήνετε με την ευκαιρία κανένα σχετικό συγκρητικό?

Πάρε το imac και εάν δεν σε βολέψει το IOS του βάζεις άνετα windows (επίσημα με boot camp) και έχεις και τα 2 λειτουργικά. Βασικά όποιο και να πάρεις, μια χαρά δουλειά θα κάνεις. Απλά για εμένα πας να δώσεις πολλά λεφτά χωρίς λόγο.

To μακ είναι γελοίο να το μάθει κανείς να το χρησιμοποιεί και είναι απείρως πιό εύχρηστο και πρακτικό σαν λειτουργικό, γενικά είναι 10 χρόνια μπροστά σε σχέση με τα windows.

Σαν hardware είναι το ίδιο με ένα αντίστοιχο πισί σύν 200 ευρώ πάνω μέσες άκρες αλλα η διαφορά αξίζει και με το παραπάνω αφού κυριολεκτικά Σπύρο θα αλλάξει ο κόσμος σου. Το να το σκέυτεσαι να φύγεις απο τα windows είναι σαν να σκεύτεσαι να αφήσεις έναν φίλο που σου έχει ρημάξει την ζωή και να κάνεις μια καινούρια αρχή.

Δεν θα πώ άλλα. Τα λεφτά έτσι κιαλλιώς είναι τα ίδια και η απόφαση δική σου. Αν τελικά πάρεις μάκ θα με ενδιέφερε πάντως η άποψη σου.

Αν θες οπωσδήποτε λύση all in one, το iMac είναι μονόδρομος.

Προσωπικά δε θα πήγαινα προς τα εκεί. Μ'αρέσουν οι πύργοι τούμπανα. Μ'αρέσει ο υπολογιστής να'ναι πλήρως παραμετροποιήσιμος, να'ναι ευάερος, και προσβάσιμος.

Σε κανένα απ'τα παραπάνω δε θα απολαύσεις τις τρεις αυτές παραμέτρους. Απλά στον iMac γενικά θα πάρεις κάτι που out of the box θα δουλεύει απροβλημάτιστα και -λογικά- θα σε κρατήσει περισσότερα χρόνια.

το πισι είναι και αφής. Είσαι σίγουρος ότι θέλεις να πληρώσεις τέτοιο πράμα? Το μακ φαντάζει απόφαση ζωης. can you teach an old dog new tricks?
Επειδή σε βλέπω να κλειδώνεσαι στο υπόγειο με ακουστικα, Θα πρότεινα να πάρεις καμία οθονάρα με το μισό ποσό από αυτό που θες να διαθέσεις και με το άλλο μισό να φτιάξεις ένα όμορφο tower με i5, 8gb μνήμη, έναν 64άρη ssd για τα διάφορα λειτουργικά που μπορείς να βάλεις για να πειραματιστείς από ήχο, ένα 240άρη ssd για πιο εκλεπτισμένες και αγαπημένες μουσικές, κάρτα γραφικών δε χρειάζεσαι. Ένα καλό τροφοδοτικό, και μια decent μητρική και είσαι σούπερ. Για το θέμα της μουσικής αναπαραγωγής σε mac, θα έλεγα να δεις μήπως μπορείς να δανειστείς κάποιο. Βασικά ρε παιδια, δε στήνετε με την ευκαιρία κανένα σχετικό συγκρητικό?

έχω υπόγειο με οικιακό κινηματογράφο και οθόνη 120 ιντσών και καλό σύστημα και για μουσική ... δεν θέλω κάτι τέτοιο ... μουσική πλέον ακούω στο γραφείο μου, με τα ακουστικά και κάποια ενεργά ηχεία, όπου και θέλω μια καθαρή σχετικά εγκατάσταση χωρίς πολλά κουτιά και καλώδια ... γιαυτό έβαλα στο μάτι τα all in one ..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πάρε το imac και εάν δεν σε βολέψει το IOS του βάζεις άνετα windows (επίσημα με boot camp) και έχεις και τα 2 λειτουργικά. Βασικά όποιο και να πάρεις, μια χαρά δουλειά θα κάνεις. Απλά για εμένα πας να δώσεις πολλά λεφτά χωρίς λόγο.

λοιπόν και γω νόμιζα ότι έναν καλό i5 ή τον i7 και μια οκτάρα μνήμη θα τα είχα (μαζί με οθόνες και περιφερειακά) με 600-700 ευρώ ... αμ δε ... αν δεις στον σκρουτζ πας στην χιλιαρούμπα ακόμη και για no name καταστάσεις ... οπότε άρχισα να σκέπτομαι πως το imac σε 40 άτοκες (δεν θα καταλάβεις και πολύ την δαπάνη δηλαδή) και με την πολύ καλή μεταπώληση (όλοι στις αγγελίες σπρώχνουν τα μακ άμεσα και σε πολύ καλές τιμές, όπως προσωπικά διεπίστωσα) συμφέρει πολύ περισσότερο σαν αγορά ...

χώρος για σκληρούς δε χρειάζεται? Θα στρημάρεις δικτυακά? Τη λύση τύπου brix - nuc κλπ την έχεις αποκλείσει για κάποιο λόγο? Για εξορθολογισμό του κόστους ρωτάω. Τα στηρίζεις και στην πλάτη της οθόνης...

Αν θες οπωσδήποτε λύση all in one, το iMac είναι μονόδρομος.

Προσωπικά δε θα πήγαινα προς τα εκεί. Μ'αρέσουν οι πύργοι τούμπανα. Μ'αρέσει ο υπολογιστής να'ναι πλήρως παραμετροποιήσιμος, να'ναι ευάερος, και προσβάσιμος.

Σε κανένα απ'τα παραπάνω δε θα απολαύσεις τις τρεις αυτές παραμέτρους. Απλά στον iMac γενικά θα πάρεις κάτι που out of the box θα δουλεύει απροβλημάτιστα και -λογικά- θα σε κρατήσει περισσότερα χρόνια.

δες την απάντηση μου για neat καταστάσεις ...

χώρος για σκληρούς δε χρειάζεται? Θα στρημάρεις δικτυακά? Τη λύση τύπου brix - nuc κλπ την έχεις αποκλείσει για κάποιο λόγο? Για εξορθολογισμό του κόστους ρωτάω. Τα στηρίζεις και στην πλάτη της οθόνης...

τους σκληρούς έχω κάνει ολόκληρη πατέντα με κρυφό ράφι και τους ψιλοκρύβω ... ένα nuc με i5 και 8άρα μνήμη πλησιάζει το macmini και το τελευταίο με οθόνες και της προκοπής υπόλοιπα πλησιάζει τον imac ...

το "δεν έχεις γυρισμό" είναι μία απάτη του marketing, όλα έχουν υπέρ και κατά, όλα μπορεί να σου αρέσουν μπορεί και όχι, μπορεί να σου αρέσουν σήμερα και να τα βαρεθείς αύριο

προσωπικά έχω linux, win 8 και makbook pro, τα χρησιμοποιώ όλα με τη σειρά που τα ανέφερα

αν ήταν να πάρω mac θα προτιμούσα το mini για να έχω ευελιξία επιλογής ή αλλαγής οθόνης ή αλλαγής υπολογιστή χωρίς αλλαγή οθόνης, επίσης με ενοχλεί στο imac το ότι δε σε αφήνει να αλλάξεις σκληρό μόνος σου

MacMini -> το τουμπανιάζεις με ssd & 16gb μνήμη και είσαι έτοιμος.
Ένα μονιτορ, ολοι κάπου, κάπως έχουμε.

Ή φτιάχνεις ένα τούμπανο ΠιΣι σε ένα όμορφο case.
Μην πάς σε all-in-one... Ένα component να φάει κομπλα και μένεις χωρις μηχάνημα εντελώς.
Φαντάσου δλδ για πρόβλημα στο μονιτορ να αναγκαστεις να παραδωσεις ολοκληρο το μηχανημα.
Νο Νο απο μένα.

λοιπόν και γω νόμιζα ότι έναν καλό i5 ή τον i7 και μια οκτάρα μνήμη θα τα είχα (μαζί με οθόνες και περιφερειακά) με 600-700 ευρώ ... αμ δε ... αν δεις στον σκρουτζ πας στην χιλιαρούμπα ακόμη και για no name καταστάσεις ... οπότε άρχισα να σκέπτομαι πως το imac σε 40 άτοκες (δεν θα καταλάβεις και πολύ την δαπάνη δηλαδή) και με την πολύ καλή μεταπώληση (όλοι στις αγγελίες σπρώχνουν τα μακ άμεσα και σε πολύ καλές τιμές, όπως προσωπικά διεπίστωσα) συμφέρει πολύ περισσότερο σαν αγορά ...

Με αυτό το σκεπτικό, ναι το imac είναι μονόδρομος. Και όχι γιατί και καλά όπως λέει ο Totsipaki, είναι 10 χρόνια μπροστά (τι άλλο θα ακούσω). Σίγουρα δύσκολο δεν είναι να μάθεις το IOS (λες και είναι δύσκολα τα windows) αλλά η λογική λειτουργείας είναι παντελώς διαφορετική. Είπαμε όμως, εάν δεν το γουστάρεις (όπως πολύς κόσμος) απλά βάζεις παράθυρα σαν 2ο λειτουργικό.
Απλά με το imac, ξεχνάς 2 πράγματα. Αναβάθμιση hardware, δεν παίζει σε καμία περίπτωση. Και εάν πάθει κάτι, παέι όλο το μηχάνημα για service (το οποίο δεν είναι κακό, απλά άβολο).

επίσης τις glossy οθόνες που βλέπω τη φάτσα μου όλη την ώρα ποτέ δεν τις συμπάθησα

παιδιά, σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τις απόψεις !

αυτό με τα all in one που λέει ο Αντώνης αλλά και ακούω και γενικώτερα, πόσο διαφέρει από τα λαπτοπ, που εγώ προσωπικά είχα για υπολογιστές τα τελευταία 14 χρόνια ... και κει αν χάλαγε ένα συστατικό τον έπινες, ωστόσο ουδέποτε μου χάλασε τίποτε ... και το τωρινό μου vaio της high class σειράς, με μαγνήσιο και αλουμίνιο, κλπ. κλπ. 5 χρόνια τώρα δεν έχει κάνει κιχ ... απλά το βαρέθηκα και λέω να κάνω την ετήσια πλην πρόσκαιρη συναισθηματική μου εξισορρόπηση μέσω shoppin' therapy ...

Σπύρο.
Ακου εναν ολντ ντογκ.
Ξέρεις πισι?
Ξέχνα το μακ.
Άντεξα γυρω στον 1,5 χρόνο.
Είναι για κομπιούτερ ιλιτερετ.

σε προκαλώ να μου φτιάξεις brix των 1400 ευρώ με όοοτι περιφερειακά χωράει η καρδιά σου!
Άντε βαριά βαριά να φτάσεις στο χιλιάρικο με καλή οθόνη και κορυφαίο ασύρματο σετ ποντικιού - πληκτρολογίου. To brix μόνο του βγαίνει κάτω από 500άρικο.

http://www.skroutz.gr/s/4510842/Gigabyte-Brix-GB-BXI5H-4200.html
http://www.skroutz.gr/s/3351172/Kingston-SSDNow-mS200-60GB.html
http://www.skroutz.gr/s/4026331/Corsair-Vengeance-8GB-DDR3-1600MHz-CMSX8GX3M2B1600C9.html

Στο λαπτοπ ομως βρε Σπύρο δεν γινεται αλλιως.
Αν θες φορητοτητα, είναι μονόδρομος.

Όταν πας να στησεις όμως κάτι για γραφείο, με τοοοσες επιλογές ολόγυρα, ποιός ο λόγος για all-in-one?
Και μάλιστα όταν το all-in-one στο 99% των περιπτώσεων θα είναι και ακριβότερο...

Πάντως για iMac σκέψου διπλά.
Βρές servicανθρώπους και ρώτα τους... θα στο επιβεβαιώσουν....
Δεν είναι να τα εμποστεύεσαι. Με τις θερμοκρασίες που ανεβάζουν κει μέσα...

Σπύρο.
Ακου εναν ολντ ντογκ.
Ξέρεις πισι?
Ξέχνα το μακ.

Δημήτρη επέτρεψέ μου αλλά... το 'σκισες τώρα... :flipout:

σε προκαλώ να μου φτιάξεις brix των 1400 ευρώ με όοοτι περιφερειακά χωράει η καρδιά σου!
Άντε βαριά βαριά να φτάσεις στο χιλιάρικο με καλή οθόνη και κορυφαίο ασύρματο σετ ποντικιού - πληκτρολογίου. To brix μόνο του βγαίνει κάτω από 500άρικο.

http://www.skroutz.gr/s/4510842/Gigabyte-Brix-GB-BXI5H-4200.html
http://www.skroutz.gr/s/3351172/Kingston-SSDNow-mS200-60GB.html
http://www.skroutz.gr/s/4026331/Corsair-Vengeance-8GB-DDR3-1600MHz-CMSX8GX3M2B1600C9.html

χαχαχχ, οκ, οκ ... δεν ήξερα τα brix ... είχα τσεκάρει τα nuc... θα το ελέγξω, ευχαριστώ ! ... πάντως αν το χιλιάρικο είναι τοις μετρητοίς, προτιμώ όπως είπα να δώσω παραπάνω σε 40ρακια ευρώ μηνιαίως ...

Στο λαπτοπ ομως βρε Σπύρο δεν γινεται αλλιως.
Αν θες φορητοτητα, είναι μονόδρομος.

Όταν πας να στησεις όμως κάτι για γραφείο, με τοοοσες επιλογές ολόγυρα, ποιός ο λόγος για all-in-one?
Και μάλιστα όταν το all-in-one στο 99% των περιπτώσεων θα είναι και ακριβότερο...

Πάντως για iMac σκέψου διπλά.
Βρές servicανθρώπους και ρώτα τους... θα στο επιβεβαιώσουν....
Δεν είναι να τα εμποστεύεσαι. Με τις θερμοκρασίες που ανεβάζουν κει μέσα...

μετρώ σοβαρά την άποψη σου ... γι' αυτό άνοιξα και το νήμα .. ευχαριστώ !

Σπύρο.
Ακου εναν ολντ ντογκ.
Ξέρεις πισι?
Ξέχνα το μακ.

Το πισί είναι για μαζοχιστές. Όποιος πήγε σε μακ και γύρισε σε πισί χρειάζεται επειγόντως ψυχανάλυση, κάτι άσχημο πέρασε στην παιδική του ηλικία. Λέω εγώ τώρα...

Το πισί είναι για μαζοχιστές. Όποιος πήγε σε μακ και γύρισε σε πισί χρειάζεται επειγόντως ψυχανάλυση, κάτι άσχημο πέρασε στην παιδική του ηλικία. Λέω εγώ τώρα...

Τίποτα δεν πέρασα. Απλά δεν μπορώ να χειρίζομαι ένα λογισμικό σχεδιασμένο να το λειτουργεί μέχρι και μαϊμού. Άλλους τους βολεύει, άλλους όχι. Δεν είναι το OSX το καλύτερο και ομορφότερο και, και, και... Αμάν πια, υπάρχουν και άλλες γνώμες. Του 90% του παγκοσμίου πληθυσμού χρηστών Η/Υ για την ακρίβεια.