Σήμερα παρέλαβα από e-shop μια πέτρα της Einhell για το τροχιστικό.
Είχα παραγγείλει μια αντίστοιχη (200Χ20Χ40 mm) με grid 120 για να διαμορφώνω προβληματικά εργαλεία πρίν τα βάλω στον κανονικό τροχό για το τελικό τρόχισμα και το φινίρισμα.
Είναι κρίμα να χαλάω την πανάκριβη πέτρα του Tormek γι´αυτή τη δουλειά.
Αυτή είναι η δεύτερη πέτρα που παραλαμβάνω, την πρώτη αρνήθηκα να την παραλάβω γιατί ήταν πολύ ταλαιπωρημένη και με σπασίματα.
Αυτή τη φορά την κοίταξα καλά (?) ήταν άψογη και την παρέλαβα. Κόστος ελάχιστο, 11,70 €.
Όταν πήγα βέβαια στο σπίτι και ασχολήθηκα μαζί της για να φτιάξω την πατέντα με τον αφαλό, χρειαζόμουν 12 mm κι όχι 20 που είχε αυτή, ανακάλυψα πόσο καλά την είχα ελέγξει. Αντί γιά 120 grid, χωρίς να με ειδοποιήσουν, μου έστειλαν μια με 80 grid. Προφανώς αυτή είχαν κι αυτή έστειλαν.
Στην αρχή τα πήρα στο κρανίο και ήμουν έτοιμος να τους τηλεφωνήσω και να τους τα χώσω αλλά μετά που ηρέμησα λίγο σκέφτηκα οτι για τη δουλειά που τη θέλω μια χαρά θα είναι κι αυτή.
Τελικά προχώρησα στην πατέντα, βαριόμουν να κατέβω Σ.Πάτση μ´αυτό το καιρό να πάρω έτοιμους αφαλούς 12 mm. Ο αφαλός μπήκε απόλυτα κεντραρισμένος αφού η τρύπα δεν έχινε με δράπανο και ελεύθερο χέρι αλλά πάνω στον τόρνο. Αυτό το λέω γιατί στη φωτογραφία, λόγω σκιών, δείχνει παράκεντρο. Η δουλειά έγινε με πλαστικά που είχα καβάτζα απ´την "σαβούρα" που κρατάω κατά καιρούς και έκατσε λες και το είχα παραγγελία.
Ηθικόν δίδαγμα... Μην πετάτε ποτέ τα στηρίγματα των καινούριων σας πλυντηρίων, κάποια στιγμή θα σας βγάλουν απ´τη δύσκολη θέση.