Η θέση της ΕΡΤ όσον αφορά τις HD μεταδόσεις.

Μεταδόθηκε από το eins festival (θεματικό κανάλι της ARD digital). Ο σημερινός ημιτελικός θα μεταδοθεί από το ARD, οπότε και σε HD

Μην εχετε παραπονο διορθωσαν τα καναλια σημερα :fahne90:
Και το L , R ειναι σωστα και ιδια με το DAS ERSTE HD.

Αλλα ο ηχος ειναι πολυ καλητερος στο DAS ERSTE HD :ernaehrung004:

οι δικοι μας τον εχουν πολυ πιο δυνατα και καπως συμπιεσμενο.

Σε σύγκριση ΕΡΤ HD με DAS ERSTE HD, η εικόνα των Γερμανών είναι αρκετά καλύτερη. :a0210:
Προβλήματα ήχου ούτε εμένα πήρε το αυτί μου, παρά μόνο μια πολύ μικρή διακοπή προς στο τέλος τραγουδιού της Ουκρανίας, εκτός και αν μου φάνηκε.

Από την ΕΡΤ συνεχίζουν το πολύ ενοχλητικό διαφημιστικό διάλειμμα κάθε χρόνο,
όταν στην χώρα που διοργανώνει τον διαγωνισμό δείχνουν έξτρα σκετσάκια, χορογραφίες, παρουσιάσεις, κλπ.

Αφού δεν καταλαβαίνουν αυτοί, έτσι δεν καταλαβαίνω και εγώ. Τους αφήνω να... "λένε τα δικά τους".
Πλέον κάθε χρονιά που βλέπω τον διαγωνισμό, η βασική μου παρακολούθηση γίνεται από την Γερμανική τηλεόραση.

Και για να μην ξεχνιόμαστε... τα τραγούδια φέτος είναι άαααααααααστα να πάνε!

Σε σύγκριση ΕΡΤ HD με DAS ERSTE HD, η εικόνα των Γερμανών είναι αρκετά καλύτερη. :a0210:
Προβλήματα ήχου ούτε εμένα πήρε το αυτί μου, παρά μόνο μια πολύ μικρή διακοπή προς στο τέλος τραγουδιού της Ουκρανίας, εκτός και αν μου φάνηκε.

Από την ΕΡΤ συνεχίζουν το πολύ ενοχλητικό διαφημιστικό διάλειμμα κάθε χρόνο,
όταν στην χώρα που διοργανώνει τον διαγωνισμό δείχνουν έξτρα σκετσάκια, χορογραφίες, παρουσιάσεις, κλπ.

Αφού δεν καταλαβαίνουν αυτοί, έτσι δεν καταλαβαίνω και εγώ. Τους αφήνω να... "λένε τα δικά τους".
Πλέον κάθε χρονιά που βλέπω τον διαγωνισμό, η βασική μου παρακολούθηση γίνεται από την Γερμανική τηλεόραση.

Και για να μην ξεχνιόμαστε... τα τραγούδια φέτος είναι άαααααααααστα να πάνε!

Πέραν της φρίκης των τραγουδιών, οι διαφημίσεις στην HD με φρίκαραν εξίσου
Δεν είχαν πεί οτι λόγω πιλοτικού προγράμματος κλπ.. δεν...?
Η ΝΕΤ το καταλαβαίνω,άλλωστε τόσα χρόνια έχουμε χάσει τα καλύτερα λόγω διαφημίσεων.
Αλλά και το ..πιλοτικό τα ιδια????

Έλα μου ντε?
Και να ξαναπώ πως θα θέλαμε από την ΕΡΤ HD και ένα δεύτερο κανάλι που να περιέχει μόνο τον γνήσιο στερεοφωνικό ήχο.

Μπορεί κάποιος κάτοικος ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (που να λαμβάνει σήμα από Πήλιο) να μας επαληθεύσει αν έχει "δει" ERT HD το τελευταίο διάστημα (πχ Barca, Eurovision)???

Σε Βόλο, ΌΧΙ δεν υπάρχει ΕΡΤ HD

Και τις διπλάσιες διαφημίσεις να έβαζε η ΕΡΤ HD σε σχέση με τη ΝΕΤ, δε θα με ένοιαζε ! Τόσα άλλαξε με το που ξεκίνησε , στα ιδιωτικά κανάλια. Να μην πω και για το 16:9 παλαιότερα ! Τρέμε τώρα Digea ! Διπλάσιες ,ακούς ?
Να μην αρχίσω πάλι να εκνευρίζομαι με το Πήλιο και την Πάρνηθα!

Last edited:
Το MEGA πριν λιγο στην εκπομπη ''κοινωνια ωρα Mega'' ειχε το τραγουδι της eurovision και εδειχνε πλανα απο το ERT HD!!!Απ'την μια κανουν ολοκληρο θεμα την εκπομπη του πιλοτικου αυτου καναλιου και απ'την αλλη παιρνουν εικονα απο αυτο!Τι να πω...

Το MEGA πριν λιγο στην εκπομπη ''κοινωνια ωρα Mega'' ειχε το τραγουδι της eurovision και εδειχνε πλανα απο το ERT HD!!!Απ'την μια κανουν ολοκληρο θεμα την εκπομπη του πιλοτικου αυτου καναλιου και απ'την αλλη παιρνουν εικονα απο αυτο!Τι να πω...

Αμα δεν μπορεις να νικησεις τον εχθρο σου γινε φιλος του!
Νικος

Μπράβο ΕΡΤ.Προχώρα.Είδατε τι γήνετε με τις διαφημήσεις;Διπλάσιες.Σιγά Σιγά ο κόσμος καταλαβαίνει τι θα πει ποιότητα εικόνας και αυτο ανταμείβεται.Οσο για τους''άλλλους '' συνεχίστε ετσι και βλέπουμε

Πήγα χτες επίσκεψη σε μια άρρωστη φίλη μου και βλέπανε το "Κους Κους" στον Alpha,με την Καραβάτου και άλλους έγκριτους πανελίστες και "δημοσιογράφους".

Και είχαν κάνει μέγα θέμα το γιατί οι κίονες που έδειχναν στο background του τραγουδιού μας,δεν ηταν ακριβείς στην απεικόνιση αλλά "πειραγμένοι".
Προφανώς γιατί ο σκηνοθέτης ήθελε να δώσει την νότα και το στίγμα της χώρας μας και όχι να προβάλλει slides της Ακρόπολης.
Ε,το τί λέγανε,δεν περιγράφεται..
Κάποια στιγμή άρχισε ο Παπανώτας (μεγάλη μορφή,ε?) να σκούζει: "Τι λέει ο κ.Ταγματάρχης γι αυτό?" "Εεε,πού είναι ο Ταγματάρχης να πάρει θέση??"
(Αν ήμουν εκεί θα του έλεγα κάτι για τον Αντιστράτηγό του αλλά..)
Τους πείραξε η μετάδοση,τους πείραξε η σκηνοθεσία,τους πόνεσε που περάσαμε στον τελικό (γιατί δεν το περίμεναν),τους πείραξε ο Ταγματάρχης που δεν ασχολήθηκε με τις μ@λ@κίες τους και και και...!!!

Βρίσκουν θέμα συνέχεια να ασχολούνται με την ΕΡΤ τα κωλοκάναλα..

Κάποια στιγμή σηκώθηκα και έκλεισα την ξένη τηλεόραση,λέγοντάς τους οτι απλά δεν αντέχουν τα νευρα μου τέτοιες εκπομπές.

αλλά ο καιρός γαρ εγγύς..

Το θέμα είναι οτι οτι δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.Οσο για τον παπανώντα σιγά να μην ασχοληθούμε με αυτά που λέει.

Ο Παπανωτας επισης στην χθεσινη εκπομπη που ετυχε να παρακολουθησω ελεγε με ειρωνικο υφος στην κ.Κοζακου(που κανει την περιγραφη της eurovision) οτι αφου μεταδιδετε(εννοουσε εσεις εκει στην ΕΡΤ) και σε υψηλη ευκρινεια προσθεστε και τη δυνατοτητα να ακουμε μονο τον αυθεντικο ηχο απο το σταδιο!!

Από εκεί που βρίζαμε την ΕΡΤ ,γιατί μας τα παίρνει τώρα την στηρίζουμε .
Πως αλλάζουν οι ρόλοι.
Εντάξει το επικροτώ και εγώ την κίνηση τις ΕΡΤ αλλά μην παίρνουν και τα μυαλά μας αέρα ένα πιλοτικό πρόγραμμα είναι με 4 προβολές HD μέσα σε 2 εβδομάδες. Ο σκοπός είναι να προβεί σε κανονικό πρόγραμμα σύντομα.
Και δεν νομίζω να έχει πρόβλημα για το τι σήμα θα βγάλει τα κανάλια τις (δηλαδή εάν είναι STANDARD DEFINITION η HIGH DEFINITION).Τα άλλα κανάλια γκρινιάζουν (ΣΚΑΙ έχει την δυνατότητα) γιατί στριμωχτήκαν 4 κανάλια σε μια συχνότητα και δεν τους παίρνει για HD.
Και ας ανακοινώσουν ένα χρονοδιάγραμμα.
Γιατί μην ξεχνάμε ότι ήταν από τις πρώτες που ξεκίνησαν (βλέπε CINE+ ,SPORT+ κλπ από το 2006) Και από τότε μόνο φέτος είδαμε την ΝΕΤ,ΕΤ1,ΕΤ3 με ψηφιακό σήμα .Δηλαδή μετά από 5 χρόνια

Το κανάλι της Βουλής εμφανίζει EPG και βελτιώθηκε η εικόνα του; Το παρατηρείτε;

Re: Απάντηση: Η θέση της ΕΡΤ όσον αφορά τις HD μεταδόσεις.

Μπορεί κάποιος κάτοικος ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (που να λαμβάνει σήμα από Πήλιο) να μας επαληθεύσει αν έχει "δει" ERT HD το τελευταίο διάστημα (πχ Barca, Eurovision)???

Το Πηλιο δεν εκπεμπει το δευτερο ψηφιακο πακετο ( ας ειναι καλα η ΚΥΑ και ...) που ειναι το ERT HD

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Η θέση της ΕΡΤ όσον αφορά τις HD μεταδόσεις.

Το Πηλιο δεν εκπεμπει το δευτερο ψηφιακο πακετο ( ας ειναι καλα η ΚΥΑ και ...) που ειναι το ERT HD

Ξέρεις πότε προβλέπεται να "καλυφθεί" και ο Βόλος φίλε μου; ευχαριστώ

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Η θέση της ΕΡΤ όσον αφορά τις HD μεταδόσεις.

Ξέρεις πότε προβλέπεται να "καλυφθεί" και ο Βόλος φίλε μου; ευχαριστώ

Αν δεν αλλαξει η ΚΥΑ δεν προβλεπεται .
Ο εξοπλισμος στο κεντρο εκπομπης Πηλιου υπαρχει εδω και χρονια .
Η συχνοτητα υπαρχει , ειναι η δευτρη συχνοτητα που εβγαινε το πρωτο ψηφιακο πακετο.
Η ινα του ΟΤΕ για την ζευξη υπαρχει .
ΚΥΑ αποφαση που να το προβλεπει δεν υπαρχει.
Και για την ιστορια οταν η ΕΡΤ ανοιξε το δευτερο πακετο το Πηλιο οπως και η Παρνηθα δουλεψε για μια μερα ..... μεχρι βγουν οι "νομιμοι" και να κατγγειλουν την "παρανομια".
Τωρα για ενα μεγαλο μερους του Βολου δυστυχως πρεπει να προβλεφθει και ο Σωρος .

Last edited: