Ηχεία με 'μεγααάλο' ήχο

Απάντηση: Re: Ηχεία με 'μεγααάλο' ήχο

Έχω τα Ergo 902DC, το προηγούμενο μοντέλο του 609DC.
Τα ηχεία αυτά πράγματι έχουν έναν ογκώδη, ζεστό και ουδέτερο ήχο!!. Και παίζουν απροβλημάτιστα σε υψηλές εντάσεις!!
Στην επόμενή μου αναβάθμιση θα σκεφτώ τα Ergo 911dc, 2 9" woofer φοράνε!!
Κατά την γνώμη μου ένα ηχείο σε πολύ προσιτή τιμή (υπάρχουν και ακριβότερα της Canton..όπως η σειρά Vento..) και πολύ καλό γενικά!! και που δεν έχουν τύχει ανάλογης διαφήμισης στην Ελλάδα.

Καλό ΣΚ.


για μενα ειναι κορυφαια ηχεια γιατι βγαζουν τον ηχο που θελω σε ακουσματα συνχρονα και Ελληνικα κυριως που ακουω συχνα .....

δεν ξερω αν ταιριαζει σε κλασικους ...... αλλα για ... απ.ολα μουσικη ειναι απο τα πολυ καλα !και με χαμηλο πολυ καλο.....
 
έχω ανεβάσει φωτος του χώρου εδώ :
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=19492

και εδώ :

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=19266

Μετά την εγκατάσταση των πολυθρονών κινηματογράφου, την μετακόμιση του παλαιού καναπέ στο χώρο πίσω από τα ηχεία, εν είδη απορροφητικού υλικού / μπασοπαγίδας και την τοποθέτηση των απορροφητικών πάνελς που πήρα από τα village, ο χώρος γέμισε αρκετά, αφού παλαιότερα είχε μόνον το καναπέ και την πίσω βιβλιοθήκη με το software ... Οι βελτιώσεις που πήρα σε σχέση με την εποχή που είχαν επισκεφθεί οι φίλοι από το κλαμπ είναι σημαντικές. Θυμίζω ότι τα ηχεία είναι τοποθετημένα κατά cardas , και απόλυτα μετρημένα ως προς τις αποστάσεις τους από πίσω και πλαινούς τοίχους.

Ο ήχος που έχω τώρα είναι πάρα πολύ καλός, αλλά με τον Ζιντάκ μπήκα πάλι στο λούκι για κάτι ακόμη καλύτερο στα ηχεία. Ε, τώρα να μην εξηγώ τέτοια πράγματα σε ομοιοπαθείς :flipout:




εχεις pm !



-bye-
 
Καλησπέρα και Καλή Χρονιά!

Λίγα χρόνια πριν είχα τα audiovector c2 και κοιμόμουν ήσυχος, μέχρι που άκουσα κι εγώ τα TD12 - όχι, τότε είχε ακόμη τον parasound, μόλις τα είχε πρωτοπάρει... - και ξύπνησα απότομα! Τότε ακριβώς άρχισα να συνειδητοποιώ την έννοια "μεγάλος ήχος". Μετά από το σοκ αυτό, έτυχε να έχω για λίγες μέρες στο σπίτι μου ένα ζευγάρι magnepan mg12. Κοινό στοιχείο μεταξύ των δύο αυτών εντελώς διαφορετικών ηχείων, ο "μεγάλος ήχος". Όταν φύγανε από το σπίτι τα magnepan, άκουγα τον τσιριχτό και "μικρό ήχο" των audiovector μου και με είχε πιάσει κατάθλιψη.

Άρχισα λοιπόν να ψάχνομαι με τις μεμβράνες και κατέληξα εκεί. Μου φαίνεται απίθανο πλέον να γυρίσω σε ηλεκτροδυναμικό ηχείο, γιατί τα όποια μειονεκτήματα των πάνελς προσωπικά δε με ενοχλούν. Αν μπορείς να ζήσεις με τον ήχο της μεβράνης, τότε δεν χρειάζεται να δαπανήσεις και τα τρελλά λεφτά που κοστίζουν τα td12 ή τα 802. Υπ'οψη πως τα mg12 π.χ. κοστίζουν γύρω στα 1800 καινούργια, καμμία σχέση με τις ακριβές υλοποιήσεις της tannoy ή της b&w. Και σίγουρα, με καλό και όχι βιαστικό ψάξιμο, θα βρεθεί ένα καλομεταχειρισμένο ζευγάρι σε χαμηλώτερη τιμή.

Όσο για τα magnat, προσωπικά δεν τα έχω και σε μεγάλη υπόληψη, πιο πολύ για βαβουροπάρτυ μου κάνουν, παρά για ακροάσεις ας πούμε τζαζ ή φολκ... Όμως αυτά είναι γούστα και τα σέβομαι.

Καλησπέρα,

αν καταλαβαίνω, έχεις τα Magnepan MG12.., με τί ενισχυτικά τα οδηγείς??
 
Σπυράκο ρίξε μια ματιά και σ' αυτά εδώ. Δείχνουν ικανά για 'μεγάλο' ήχο και έχουν και μεγάφωνα ταινίας, όχι τίποτε σαχλο-θόλους. :beee: Στο αμέρικα με το φθηνότερο τουΐτερ έχουν κάτω από 2700 δολάρια. Δυστυχώς στην Ελλάδα, αν θυμάμαι από την τιμή που μου είχε πει ο αντιπρόσωπος για μικρότερο μοντέλο τα τιμολογούν τον κούκο αηδόνι! :tdown:
 
Καλησπέρα,

αν καταλαβαίνω, έχεις τα Magnepan MG12.., με τί ενισχυτικά τα οδηγείς??

Όχι φίλε μου, δεν έχω τα mg12. Έχω τα μικρά Analysis, τα Omicron, τα οδηγώ με τον Gamut D200 σε έναν κακό χώρο, περίπου 34 τμ.
 
Σπύρο και λοιποί συνφορουμίτες χρόνια πολλά.

Σπύρο σχετικά με αυτό που αναφέρει ο Ι.Κ. για μεγάλο ήχο και γιγαντισμό, συμφωνώ, κάποτε από TD12 (και πάλι) άκουσα μια κιθάρα 2.5 μέτρα που μάλλον δεν υπάρχει....στην πραγματικότητα. Βέβαια πολλοί εντυπωσιάζονται από αυτό και ειδικά αν συνοδέυεται από συγκεκριμένους αμερικάνικους ενισχυτές με έμφαση στον γιγαντισμό τότε ακούς τη μουσική των Κυκλώπων.

Για παράδειγμα στο μέγαρο δεν έχω πάρει ποτέ αυτήν την αίσθηση, του γιγαντισμού δλδ., ίσως "φταίει" που δεν κάθομαι στις πρώτες σειρές? ποιός ξέρει....

Τώρα για το θέμα, για μεγάλο ήχο θες πολλά λίτρα καμπίνας και μεγάλο headroom από τον ενισχυτή σου (τόσο απλό) και μην ξεχνάς ποτέ τον παράγοντα matching. Π.χ. το ίδιο magnat 760 me sli80 ειναι σκοτεινό (όπως σωστά ανέφερε ο Στέγιος) και με Bryston και σε άλλο χώρο στεγνό και λαμπρό, ενώ με Anthem (στον ίδιο χώρο) ήταν kickass (Rock συναυλία δλδ).

Τέλος φίλος πουλάει το Magnat 760 αν σε ενδιαφέρει για πολλή μεγάλη αναβάθμιση και νομίζω ότι στα λεφτά που το δίνει δύσκολα θα βρεις ηχείο με τέτοιο "μεγάλο" ήχο και σχετικά ευκολοδήγητο (δλδ δεν έχει απαιτήσεις Magnepan, Analysis, Soundlab κλπ που πραγματικά έχουν μεγάλο ήχο και μπορούν να αποφύγουν το γιγαντισμό με τα κατάλληλα συνοδά). Αν σε ενδιαφέρει να σου δώσω το τλφ του.

Αν και στο απώτερο μέλλον σε βλέπω με πάνελ!

Αγαπητέ ΚΟΨ τα περί δυσκολίας στην οδήγηση κάποιων ηχείων μεταξύ των οποίων αναφέρεις και τα Soundlab που με αφορούν, επί τη ευκαιρία θα ήθελα να αναφέρω ότι ακόμη και τα μεγάλα Soundlab, τα A-1+ που εγώ χρησιμοποιώ στον χώρο μου των 100 τ.μ. τα έχω οδηγήσει, κατά απαίτηση πελάτη μου, με τους M-60 της Atma-sphere [60 watt ανά μονομπλόκ!!!!].
Σε ευχαριστώ που μου δίνεις την ευκαιρία να αναφερθώ σ' αυτό, γιατί δυστυχώς, ο ειδικός τύπος και κάποιοι, όπως είμαι σίγουρος ότι θα έχει πέσει στην αντίληψή σου, κατά καιρούς, που πιθανόν να μην έχουν καν δει ή να μην έχουν ποτέ τους ακούσει ηλεκτροστατικά ηχεία και μάλιστα τα Soundlab, τα βάζουν όλα σε ένα τσουβάλι.
Επέτρεψέ μου να πώ και προς όλους όσους θα διαβάσουν αυτές τις γραμμές, ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι. Και μιλάω για τα δικά μου ηχεία, όχι για άλλα. Για να μην παρεξηγηθώ.
Επίσης, αγαπητοί φίλοι, μία ακόμη διευκρύνηση: Άλλο ηχεία πάνελ και άλλο ηλεκτροστατικά. Και άλλο ηλεκτροστατικά Soundlab.
Πρόμοια ακούει κανείς και για τους λαμπάτους ενισχυτές και μάλιστα για τους OTL/OCL[Direct coupled]. Λ.Σ.
 
Re: Απάντηση: Ηχεία με 'μεγααάλο' ήχο

Να αναφέρω κάτι σχετικό ως απορία-διευκρίνηση?

Το ποτενσιόμετρο των ενισχυτών μας, αυτό που λανθασμένα αναφέρουμε ως "ένταση" στην ουσία αφορά τον όγκο (=volume) της μουσικής αναπαραγωγής.

Δηλαδή μεταβάλλει την "κλίμακα" της μουσικής σκηνής όπως αυτή θα έπρεπε να αναπαριστάται μπροστά μας στο χώρο μας.

Σκοπός του ποτενσιόμετρου είναι να μας βοηθήσει να βρούμε το σωστό "μέγεθος" της μουσικής σκηνής στο συγκεκριμένο χώρο όπου είναι τοποθετημένο το σύστημα μας (ανάλογα και με την εκάστοτε ηχογράφηση) και όχι να μας χωρίσει η κυρά.

Οπότε αυτά τα οποία αναφέρουμε ως "γιγαντισμό" τα εντάσσω στο ότι οι περισσότεροι από εμάς είμαστε κανίβαλοι και ακούμε πάνω από τα 95-100db στη θέση ακρόασης, οπότε είναι λογικό η φυσαρμόνικα να έχει το μέγεθος βαγονιού τραίνου.

Από την άλλη ίσως και να υπάρχουν όντως κάποια μηχανάκια τα οποία να είναι εμφατικά στις "ευαίσθητες" περιοχές που σχετίζονται με την αναπαραγωγή κάποιων οργάνων και σε συνδυασμό με κάποια ατυχή συγκυρία τοποθέτησης του συστήματος εμφανίζεται το φαινόμενο.

Αλλά ειλικρινά δε μπορώ να φανταστώ πως κάποιοι αποκαλούν αυτά "hiend".


Σόρι για το οφ τόπικ.
Στέργιο σε ένα σύστημα **πραγματικά μουσικό** και μάλιστα μεγάλο και σε μεγάλο χώρο, με την αύξηση την έντασης μια φυσαρμόνικα [όπως λες στο παράδειγμά σου] ούτε μεγαλώνει, ούτε αποκτά γιγαντιαίες διαστάσεις με μέγεθος βαγονιού τρένου.
Αν αυτό σου συμβαίνει ή και σε όποιου σύστημα συμβαίνει, τότε επέτρεψέ μου να πώ ότι το σύστημα αυτό απέχει περισότερο από την σωστή αναπαραγωγή του ηχογραφημένου μουσικού έργου.
Μάλιστα ένα σωστό σύστημα αναπαράγει σχεδόν σε οποιεσδήποτε εντάσεις τον χώρο και τα όργανα μέσα σ' αυτόν. Αντιθέτως τα συστήματα που υστερούν στο δυναμικό κοντράστ δεν αποδίδουν σωστά στις χαμηλές εντάσεις και τότε αναγκαζόμαστε, για να πάρουμε περισσότερες πληροφορίες, να ανεβάσουμε την ένταση με αποτέλεσμα την εξωπραγματική διόγκωση των οργάνων ή και την αφύσικη προβολή τους. Λ.Σ.
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ηχεία με 'μεγααάλο' ήχο

Μάλιστα ένα σωστό σύστημα αναπαράγει σχεδόν σε οποιεσδήποτε εντάσεις τον χώρο και τα όργανα μέσα σ' αυτόν. Αντιθέτως τα συστήματα που υστερούν στο δυναμικό κοντράστ δεν αποδίδουν σωστά στις χαμηλές εντάσεις και τότε αναγκαζόμαστε, για να πάρουμε περισσότερες πληροφορίες, να ανεβάσουμε την ένταση με αποτέλεσμα την εξωπραγματική διόγκωση των οργάνων ή και την αφύσικη προβολή τους. Λ.Σ.

Ωραίος! Μπράβο Λουκά!
Υιοθετώ την άποψη, σαν απάντηση στην παρέα που μου την έλεγε συνεχώς όταν είχαμε ακρόαση στο άντρο μου. Ειδικά στα χαμηλά που τους φάνηκαν λίγα έως καθόλου. Βλέπεις δεν πιστεύω πως το μπουμ-μπουμ έχει καμία σχέση με παλλόμενα τύμπανα και χορδές. :ernaehrung004:
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ηχεία με 'μεγααάλο' ήχο

Ωραίος! Μπράβο Λουκά!
Υιοθετώ την άποψη, σαν απάντηση στην παρέα που μου την έλεγε συνεχώς όταν είχαμε ακρόαση στο άντρο μου. Ειδικά στα χαμηλά που τους φάνηκαν λίγα έως καθόλου. Βλέπεις δεν πιστεύω πως το μπουμ-μπουμ έχει καμία σχέση με παλλόμενα τύμπανα και χορδές. :ernaehrung004:

κάτσε στ' αυγά * σου εσύ . Αφού δεν έχεις μπάσο .:flipout::flipout::BDGBGDB55::Banane0:






* Μπαμπινιώτη σε μάθαμε , ας είναι καλά ο Σούρλας
 
Κατά τη γνώμη μου, η ένταση πρέπει να είναι ξεκούραστη στο αυτί και η πληροφορία να έρχεται όλη αβίαστα.

Επίσης, όποτε το απαιτούν οι συνθήκες, να μπορώ ν' ακούω σε χαμηλές εντάσεις με ελάχιστη απώλεια πληροφορίας και σε υψηλές χωρίς παραμορφώσεις.

Ζητάω πολλά;
 
Λες η λύση στο πρόβλημά μου να έχει όνομα;

Accuphase?
Ή Luxman? :chinscratch:

αν δεν ακους σωστα σε χαμηλες εντασεις δοκιμασε ενα προενισχυτη με loudness.
Κατι ξερανε οι παλιοτεροι:grandpa:
(το loudness εξισσοροπει την αδυναμια του ανθρωπου να ακουει "σωστα" σε χαμηλες εντασεις, και δεν εχει σχεση με την ποιοτητα των μηχανηματων).
 
Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ηχεία με 'μεγααάλο' ήχο

Ωραίος! Μπράβο Λουκά!
Υιοθετώ την άποψη, σαν απάντηση στην παρέα που μου την έλεγε συνεχώς όταν είχαμε ακρόαση στο άντρο μου. Ειδικά στα χαμηλά που τους φάνηκαν λίγα έως καθόλου. Βλέπεις δεν πιστεύω πως το μπουμ-μπουμ έχει καμία σχέση με παλλόμενα τύμπανα και χορδές. :ernaehrung004:
Βασίλη ποτέ δεν θα ακούσεις [εννοώ ζωντανά χωρίς μικρόφωνα, κονσόλες κλπ] τύμπανα και χορδές να κάνουν μπουμ-μπουμ. Βέβαια αν κάποιος ευχαριστιέται να ακούει έτσι [μπουμ-μπουμ] δικαίωμά του και κανένα σχόλιο επ' αυτού.
Ο όρος δυναμικό κοντραστ, δυστυχώς, είναι άγνωστος και ειδικά στους ρηβιούερς οι οποίοι συνήθως τον εκλαμβάνουν σαν πόσο δυνατά χτύπησε κάτι ή σαν αποκορύφωμα, αγνοώντας και το πόσο απαλά έπαιξε, το πόσες πληροφορίες ακούγονται κατά την αναπαραγωγή της μουσικής από ένα σύστημα ΚΑΙ σε χαμηλές εντάσεις, όπου δεν είναι απραίτητο για να τις ακούσουμε, να αυξήσουμε ταυτόχρονα και την ένταση και μαζί της και 'θορύβους' μπερδεμένους με την μουσική πληροφορία και διόγκωση κάποιων οργάνων και πίεση της εικόνας προς τα εμπρός. Σε ένα πιο σωστό σύστημα με καλό δυναμικό κοντράστ ακούμε σε οποιαδήποτε ένταση τον χώρο και ότι υπάρχει μέσα. Τώρα πόσο δυνατά θέλουμε και μας ευχαριστεί να ακούμε αυτόν τον χώρο με το περιεχόμενό του είναι καθαρά γούστο του καθενός αλλά και εδώ υπάρχουν όρια γιατί ή μη σωστή ένταση θα λειτουργεί όπως όταν θέλουμε να βγάλουμε μια φωτογραφία και δεν εστιάζουμε σωστά τον φακό, οπότε θα είναι σαν να τραβάμε μια όχι τόσο καθαρή φωτογραφία.Λ.Σ.
 
αν δεν ακους σωστα σε χαμηλες εντασεις δοκιμασε ενα προενισχυτη με loudness.
Κατι ξερανε οι παλιοτεροι:grandpa:
(το loudness εξισσοροπει την αδυναμια του ανθρωπου να ακουει "σωστα" σε χαμηλες εντασεις, και δεν εχει σχεση με την ποιοτητα των μηχανηματων).
Επέτρεψέ μου να διαφωνήσω. Επειδή είμαι και παλαιότερος.
Ο άνθρωπος από την φύση του δεν έχει καμία απολύτως αδυναμία στο να ακούει σωστά σε χαμηλές εντάσεις και η ποιότητα των μηχανημάτων έχει πολύ μεγάλη σχέση με αυτό!!!
Δηλαδή αν θα πας σε μια αίθουσα συναυλιών με ακουστική μουσική [που δεν βγαίνει από μικρόφωνα ηχεία κλπ], θα μου πείς ότι χρειάζονται τα αφτία σου συσκευή loudness για να ακούσεις τους απαλούς και ψυθιριστούς ήχους στα άκρα των συχνοτήτων;;;;;;;;
Τότε το μόνο που θα μπορώ να πω είναι [με το συμπάθειο] ότι έχει πρόβλημα η ακοή σου. Δεν θα διανοηθώ να πω τίποτε άλλο αφού σίγουρα με loudness θα ακούσεις. Λ.Σ.
 
Κατά τη γνώμη μου, η ένταση πρέπει να είναι ξεκούραστη στο αυτί και η πληροφορία να έρχεται όλη αβίαστα.

Επίσης, όποτε το απαιτούν οι συνθήκες, να μπορώ ν' ακούω σε χαμηλές εντάσεις με ελάχιστη απώλεια πληροφορίας και σε υψηλές χωρίς παραμορφώσεις.

Ζητάω πολλά;
Όχι, καθόλου!!! Ζητάς αυτό που ο καθένας πρέπει να ζητά και να επιδιώκει να το πετύχει. Λ.Σ.
 
Το ρυθμστικό του loudness αντισταθμίζει τη μη γραμμική "αντίληψη" της ακοής μας ανάλογα με την ένταση σε σχέση με τη συχνότητα.
Υπάρχει και καμπύλη με ονοματεπώνυμο...
Άλλη ευαισθησία έχει το αυτί μας στα 100Hz@80dB και άλλη στα 3KHz@80dB. Και η αναλογία μεταξύ των δύο συχνοτήτων σε κάποια άλλη στάθμη δεν θα παραμείνει ίδια.
Άρα ένα σύστημα χωρίς loudness ακούγεται σωστά σε μια περιορισμένη περιοχή ηχητικής στάθμης.-
 
Re: Απάντηση: Ηχεία με 'μεγααάλο' ήχο

Μην συνδέουμε το μεγάλο ήχο με το "γιγαντισμό" . Τα τελευταίο φαινόμενο εντυπωσιάζει συνήθως τα απαίδευτα αυτιά.
Τα όργανα και οι φωνές θα πρέπει να αναπαράγονται με τις φυσικές διαστάσεις τους.
Δεν θέλω να κατηγορήσω συγκεκριμένες μάρκες ηχείων αλλά υπάρχουν πολλά ηχεία (και πολλά ηχεία πανελ ) που ακούγονται εντελώς λάθος.

Κάποιοι πραγματικά χρειάζονται 10 ηχεία οροφής για να ικανοποιήσουν πλήρως τη γιγαντομανία τους, απλώς αυτό δεν το έχουν καταλάβει και πετάνε τα λεφτά τους αλλού.

Υ.Γ Πληροφορία ύψους στερεοφωνικής εικόνας δεν υπάρχει γραμμένη στους δίσκους. Οποιος αμφιβάλλει ας μας το τεκμηριώσει ότι υπάρχει.
Ι.Κ. Υπάρχει ύψος στις ηχογραφήσεις. Δεν μου φαίνεται παράξενο που λες ότι δεν υπάρχει. Γιατί λογικά αφού δεν το ακούς σκέφτεσαι ότι δεν υπάρχει.
Με τη λέξη "ύψος" δεν εννοώ το να ακούς μουσικούς ή όργανα μέχρι το ταβάνι, αλλά να ακούς στην χειρότερη περίπτωση τον αέρα της αίθουσας πάνω από τους μουσικούς οι οποίοι συνήθως κάθονται σε καθίσματα επί της σκηνής.
Στην δε καλύτερη περίπτωση, φοβερά δύσκολο, θα πρέπει για παράδειγμα να ακούς ότι η Billy Holiday είναι όρθια και ακούγεται πιο ψηλά συγκριτικά με κάποια όργανα, ενώ ο Armstrong στους δύο δίσκους με τον Ellington ακούγεται χαμηλότερα γιατί όπως δείχνει και η φωτογραφία κάθεται σε ακαμπό.
Επίσης να ακούς τον φυσικό όγκο/μέγεθος του κοντραμπάσου. [Στο Soundlab Α-1 ακούγεται σαν να καταλαμβάνει τα 2/3 του ύψους του ηχείου μάλιστα αν είναι και τοποθετημένο στα άκρα δεξιά ή αριστερά της εικόνας], την μπότα της ντραμς χαμηλά αλλά τα πιατίνια ψηλότερα. κλπ κλπ Λ.Σ.