Ηχητικό σύστημα - Minimal vs Παραδοσιακό

Re: Απάντηση: Ηχητικό σύστημα - Minimal vs Παραδοσιακό

με όλα αυτά "έχασα την μπάλα" pc-dac-κάρτες ήχου -ομοαξονικές-οπτικές-flac-foobar-itunes-iphone doc-usb-synchronus-asynchronus-stick etc
τελικά νομίζω πως το δικό μου σύστημα είναι minimal
vinyl-cd-pro-power ampl.-speakers

df
Πιο minimal δεν γινεται.Ενα απο τα ιδια και εδω :smile:

Ολο το θεμα οπως εχει αναπτυχθει και οπως εγω το αντιλαμβανομαι δεν εχει σχεση με minimal vs παραδοσιακο συστημα αλλα προφανως ενεργα ηχεια vs παθητικα.
Ενα συστημα με πικαπ και ενεργα ηχεια ειναι οσο μινιμαλ μπορει να ειναι ενα cd player με παλι ενεργα ηχεια ή ακομη και με ενα pc/mac based συστημα.
Το dac του ενος ειναι το phono του αλλου.

Ας μου επιτραπεί ενα πικρόχολο σχόλιο..
Καταρχάς αν το improvements απο το αποφθεγμα σας κύριε θέμη αν ήταν τόσο αδιαμφισβήτητο και απόλυτο δεν θα υπήρχαν τόσες συζητήσεις γύρω απο αυτό το θέμα, θα είχαμε όλοι πειστεί και θα τρέχαμε στα μαγαζιά για να προλάβουμε (όπως έγινε κάποτε με το cd)
Kαι τέλος με όλο τον σεβασμο με το να τσιγκλάτε άχαρα τους συμφορουμίτες για τις απόψεις τους σίγουρα δεν θα καταφέρετε να πουλήσετε περισσότερα Weiss Dac και ενεργά ηχεία.
Ελπίζω τέτοια ατυχή σχόλια να μην επαναληφθούν γιατι πραγματικά "ρίχνουν τις μετοχές σας.." και είναι κρίμα.

Απο έναν Νεότερο.

Αγαπητέ μου Νεώτερε Gort
Ξέρεις σκοπός μου εδώ που γράφω δεν είναι να πουλάω κάτι ακόμη, αλλά μερικές φορές να απαντώ, όχι τσιγκλώντας, αλλά με χιούμορ όταν αυτός στον οποίο απευθύνομαι έχει ήδη αυτοσαρκαστεί λέγωντας "Εκνευρίζουν εμάς τους...παλαιότερους".
Φταίω βέβαια γιατί απέτυχα να το εκλάβεις έτσι. Ευχαριστώ επίσης για τις υποδείξεις σου όσον αφορά την διατήρηση των μετοχών μου.

Αγαπητέ Gort, γνωρίζοντας το κ. Θέμη μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι το πάθος του για καλύτερη αναπαραγωγή είναι αδιαμφισβήτητο και σίγουρα μεγαλύτερο από την οποία προσοπαθεια να πουλήσει το οτιδήποτε!

Τελείως φιλικά!

Αγαπητέ μου Νεώτερε Gort
Ξέρεις σκοπός μου εδώ που γράφω δεν είναι να πουλάω κάτι ακόμη

Το ελπίζω και επίσης ελπίζω το κατα την δική μου αντίληψη "ατυχές" post
να είναι παρερμηνεία εκ μέρους μου.

Πάντως θα συμφωνήσετε μαζί μου οτι όταν κάποιος εμπορεύεται κάτι οφείλει να είναι διακριτικός φειδωλός και ουσιαστκός ειδικά σε συζητήσεις που αφορούν τα εμπορεύματα που διαθέτει ειδάλως είναι εκτεθειμένος σε παρεξηγήσεις η παρερμηνείες και σίγουρα περιβάλεται απο μια αύρα καχυποψίας (έστω και άδικής στην περίπτωση σας θέλω να πιστεύω).

Εκτιμώ το γεγονός οτι δηλώνετε την επαγγελματική σας ταυτότητα στο προφίλ σας και οτι τα post σας διακατέχονται απο γνήσιο πάθος και αγάπη για το αντικείμενο σας καθώς και απο ειλικρείνια παρόλα αυτά τίποτα δεν αναιρεί την ευαίσθητη σας θέση όταν ποστάρετε σαν επαγγελματίας κάτι το οποίο κάνετε με ιδιαίτερη έπαρση.

Καλή η έπαρση αλλα καλύτερη και η σύνεση.

Με εκτίμηση.

Πέτρος

Επειδή και μεταξύ των minimal υπάρχουν διάφορες επιλογές και διαβαθμίσεις συστήνω στο τρέχον τεύχος HifiNews Ιανουαρίου 11, ένα άλλο minimal σύστημα αποτελούμενο από ψηφιακή πηγή+ενεργά ηχεία, από πολύ ψαγμένο χομπίστα με πολλά χρόνια κατασταλαγμένης εμπειρίας και μάλλον σε ακραίο επίπεδο επιλογής των έστω και μινιμαλ συσκευών του.

Από ότι φαίνεται ο Ιανουάριος μας προέκυψε μινιμαλ......

..όποιος θέλει μπορώ να του το στείλω με email.

Πάντως θα συμφωνήσετε μαζί μου οτι όταν κάποιος εμπορεύεται κάτι οφείλει να είναι διακριτικός φειδωλός και ουσιαστκός ειδικά σε συζητήσεις που αφορούν τα εμπορεύματα που διαθέτει ειδάλως είναι εκτεθειμένος σε παρεξηγήσεις η παρερμηνείες και σίγουρα περιβάλεται απο μια αύρα καχυποψίας (έστω και άδικής στην περίπτωση σας θέλω να πιστεύω).

Εκτιμώ το γεγονός οτι δηλώνετε την επαγγελματική σας ταυτότητα στο προφίλ σας και οτι τα post σας διακατέχονται απο γνήσιο πάθος και αγάπη για το αντικείμενο σας καθώς και απο ειλικρείνια παρόλα αυτά τίποτα δεν αναιρεί την ευαίσθητη σας θέση όταν ποστάρετε σαν επαγγελματίας κάτι το οποίο κάνετε με ιδιαίτερη έπαρση.

Με εκτίμηση.

Πέτρος

Ολοι έχουν δικαίωμα Πέτρο, να λένε την γνώμη τους, ειδικά μέλη με
τεράστια πείρα στο αντικείμενο σαν τον Θέμη.Η ιδιότητά του που έχει και σαν αντιπρόσωπος
ας μην στέκεται εμπόδιο στο να πάρουμε άλλη μια άποψη επί του θέματος..

Καταρχάς συμφωνουμε κατα βάση.
Θα ήθελα με αφορμή το post σου να σχολιάσω εδω οτι αν τελικά δεν είχε και τόση σημασία η υλική μορφή ενός φορματ τότε το βινύλιο δεν θα είχε τόση αξία 60 χρόνια μετα την γέννηση του, πρωτόγονο πια σαν τεχνολογία και ναι ξεπερασμένο απο τα HIREZ FORMAT.
Αν οι άνθρωποι δεν εκτιμούσαν τόσο την φυσική του παρουσία (εξώφυλλα κλπ) πέρα απο την ηχητική η οποία όμως έχει και δυσκολίες και περιορισμούς που πρακτικά θα μπορούσαν να το καταστήσουν ξεπερασμένο.
Αυτό όχι απλά δεν συνέβη αλλα έχει επιστρέψει και με τέτοια εμπορική επιτυχία που να επιτρέπει και την επανεμφάνιση εκνευριστικών καρδοσκοπικών φαινομένων.

Όλα αυτά κατι λένε για το αν αρέσει στους ανθρώπους και η υλική υπόσταση ενός format άλλο βέβαια αν και δεν έχει και τόση σημασία πιά σε επίπεδο ηχητικών επιδόσεων.

Συμφωνω.:ernaehrung004:

Λοιπόν, Διαφωνώ!
Οριζοντίως, καθέτως, διαγωνίως και προς όλες τις κατευθύνσεις!

Να υποθέσω ότι δεν έχεις εμπειρία από τέτοιου είδους ηχεία, αλλοιώς δεν μπορεί, θα είχες άλλη γνώμη. Αλλ' απ' ότι είδα έχεις τα ενεργα Purity της Martin Logan, οπότε θα έπρεπε να είσαι πιό ανοικτός προς παρεμφερείς προτάσεις...

Υπάρχουν λύσεις. Αρκεί να βλέπει τα πράγματα από μιά ευρύτερη προοπτική.
Και να τολμά... -bye-

Το 2007 είχα πλήρως ενεργό 7.1 σύστημα αποτελούμενο από 5 κομμάτια Tannoy Precision 8d και 2 κομμάτια Tannoy Precision 6d για back surround. Με δύο sub TS-12. Πριν από αυτά είχα και τα μικρότερα Tannoy Reveal 5a.

O Database Error προβληματίστηκε για το πάντρεμα δικάναλου και home cinema:

... ειμαι και himecinemaδακιας, και δεν ξερω πως μπορει να παντρευονται ενεργα, με dac, με AV κλπ, κλπ.

Και η ένστασή μου στην πρότασή σου των Focal CMS-40 για 5.1 σύστημα βασίζεται στην άποψή μου ότι είναι μικρά και ανεπαρκή για να αποδείξουμε ότι "παντρεύονται" δικάναλος και home cinema με τα συγκεκριμένα.

Κατά σύμπτωση πρόκειται να αγοράσω τα CMS-40, για άλλη χρήση.

Κανένας δεν αμφισβητεί τη δική σου εμπειρία, ούτε το ευρύ οπτικό σου πεδίο και την τόλμη σου, οπότε μην κάνεις υπαινιγμούς για τον άλλον, χωρίς μάλιστα να τον γνωρίζεις. Γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση, κάθε άλλο παρά άπειρο, κλειστό σε προτάσεις και άτολμο θα με χαρακτήριζα στον τομέα του ήχου. Μπορείς να έχεις οποιαδήποτε άποψη για μένα, αλλά περιορίσου στη διαφωνία με τα γραφόμενά μου.

Δεν βλέπω να υπάρχει λόγος για ανέβουν οι τόνοι και να υπάρξει
ένταση, παιδιά..
Εχουμε αποδείξει ότι μπορούμε θαυμάσια να κουβεντιάζουμε
και να τα βρίσκουμε, σεβόμενοι ο ένας την γνώμη και τις απόψεις του άλλου..

Ενα συστημα οπως το περιγραφουμε εδω,για να ειναι "μινιμαλ" πρεπει προφανως να ειναι και το μονο συστημα που θα διαθετει καποιος.Διαφορετικα,αν ειναι να προστεθει σε υφισταμενα συστηματα-εστω και σε αλλο χωρο στο σπιτι-,τοτε μιλαμε για μαλλον επιπροσθετο συστημα.Αποψη μου ειναι οτι η συνυπαρξη διαφορων/διαφορετικων φορμα ειναι αναποφευκτη,κυριως οταν οι κατοχοι αναλογικων συστηματων/πικαπ δεν ικανοποιουνται-τουλαχιστον επι του παροντος-με οτι δηποτε αλλο.Η υποκειμενικη αποψη περι του "καλυτερου" βρισκεται για ακομη μια φορα μπροστα μας και ισως πολλοι να την αγνοουμε παλι.Δεν ειναι λιγοι αυτοι που επεστρεψαν στο αναλογικο συστημα μετα απο περιδιαβασεις στο τεχνολογικο "παρον" χωρις να πειστουν.Απλα συνειδητοποιησαν οτι η συνυπαρξη παρελθοντος και παροντος ειναι το μελλον;;;;;;;;

Ακριβώς αυτό νομίζω και εγω ... ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ... γιατι θα πρέπει να αποκλείσουμε ενα format το οποιο μας δινει μουσική ευχαριστηση χάριν ενος άλλου το οποίο και αυτό το ίδιο κάνει διαφορετικά μεν το ενα με το άλλο αλλά με το ίδιο αποτέλεσμα.... όσο και να μου αρεσει η ποιοτητα-τελειότητα του 24/94 (μεχρι τοσο μπορω να παιξω στο συστημά μου) δεν μπορω να παραβλέψω την συγκίνηση που έννοιωσα προχθες (την οποια είχα πολύ καιρο να νιώσωομολογουμενως) ακουγοντας την τρίτη πραξη απο τον Ριγκολετο -και οχι μονο- σε βυνιλιο απο το χιλιοταλαιπωρημένο πικαπ μου... πράγμα που με εκανε να αποφασισω την αναβαθμιση του!!

Αγαπητε Sonus Naturalis σε καμια περιπτωση δεν υποτιμώ τα desktop ηχεια... απλά εκανα τον διαχωρισμό για να τα ξεχωρισω απο απολυτως κορυφαίες υλοποιήσεις τυπου atc100asl πχ...

Γενικά οι αύρες καχυποψίας "δροσίζουν" τους καχύποπτους.
Αν σου εξέθετα πόσα ενεργά και πόσα Weiss έχω πουλήσει σε συμφορουμίτες και των δύο παρεών, θα έπαυες αυτόματα να είσαι καχύποπτος.
Τα ενεργά 100αρια ο συμφορουμίτης μας τα αγόρασε από πελάτη μου που δεν έχει σχέση με το φόρουμ. Μήπως είναι και ο μοναδικός κάτοχος δικών μου ενεργών και στα 2 φόρα? λέω εγώ τώρα.

Με εκτίμηση.

Πέτρος

....απο το χιλιοταλαιπωρημένο πικαπ μου... πράγμα που με εκανε να αποφασισω την αναβαθμιση του.....

Ενα μικρο off-topic: τι εγινε τελικα με την nagaoka?Δεν μας ειπες τιποτα στο αλλο thread

καλή η συνύπαρξη αλλά τι θα πω πάλι στην γυναίκα μου ,για το νέο "κουτάκι",την καινούρια παροχή ρεύματος,το έξτρα σπάγγετι "μην το βλέπεις έτσι λιγκουίνι είναι"
το θέμα είναι να "διώξουμε" και τίποτα από το ρακ
δεν το σώνουμε το γάμο έτσι

DF

Απάντηση: Re: Ηχητικό σύστημα - Minimal vs Παραδοσιακό

ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ... γιατι θα πρέπει να αποκλείσουμε ενα format το οποιο μας δινει μουσική ευχαριστηση χάριν ενος άλλου το οποίο και αυτό το ίδιο κάνει διαφορετικά μεν το ενα με το άλλο αλλά με το ίδιο αποτέλεσμα....

Μιχάλη δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό!

Τα διαφορετικά format έχουν το ίδιο αποτέλεσμα στο σύστημά σου αλλά προτιμάς να διατηρείς (και να ξοδεύεσαι...) σε περισσότερα του ενός μηχανήματα για διαφορετικά format?

Πίστευα ότι όσοι διατηρούν πικάπ, επενδύουν και σε ψηφιακά μέσα γιατί δεν μπορούν πλέον να βρούν την αγαπημένη τους μουσική σε βινύλιο...
Παίζει η εκδοχή να διατηρούμε και τα δύο και να τα θεωρούμε ισάξια (για τα γούστα μας)? Γιατί?

+++
Επίσης η "τρίτη πραξη απο τον Ριγκολετο" σου δίνει μικρότερη ικανοποίηση σε 24/96? Την άκουσες και την απέρριψες σε σχέση με το πικάπ σου (ή κάποιο καλύτερο) στο σύστημά σου?

Αν πάλι όπως λες, "το αποτέλεσμα τελικά είναι ίδιο", γιατί διατηρείς πικάπ (και μάλιστα σκέφτεσαι την αναβάθμιση)?

:ernaehrung004:

καλή η συνύπαρξη αλλά τι θα πω πάλι στην γυναίκα μου ,για το νέο "κουτάκι",την καινούρια παροχή ρεύματος,το έξτρα σπάγγετι "μην το βλέπεις έτσι λιγκουίνι είναι"
το θέμα είναι να "διώξουμε" και τίποτα από το ρακ
δεν το σώνουμε το γάμο έτσι

DF
Αυτος ο λογος ειναι κατανοητος:SFGSFGSF:

Re: Απάντηση: Re: Ηχητικό σύστημα - Minimal vs Παραδοσιακό

Μιχάλη δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό!
....
+++
Επίσης η "τρίτη πραξη απο τον Ριγκολετο" σου δίνει μικρότερη ικανοποίηση σε 24/96? Την άκουσες και την απέρριψες σε σχέση με το πικάπ σου (ή κάποιο καλύτερο) στο σύστημά σου?

Αν πάλι όπως λες, "το αποτέλεσμα τελικά είναι ίδιο", γιατί διατηρείς πικάπ (και μάλιστα σκέφτεσαι την αναβάθμιση)?

:ernaehrung004:

Ναι το ίδιο.... η μουσική απόλαυση ανεξαρτητα με τα ιδιέταιρα χαρακτηριστικά του κάθε format.

Οχι δεν εχω ακουσει τον Ριγκολετο σε 24/96 αλλά αν μπορέσει κανεις να μου τον βρει με Krauss, Moffo, Merril, Elias, Flagello σε δνση Solti (αυτό ειναι το καστ που ακουσα) ή σε οποιοδήποτε απο τα υπόλοιπα καστ με τους μεγάλους τραγουδιστές του παρελθόντος σε Hi-Rez θα χαρώ πολύ να το κάνω.... -bye-

Aυτό το παραπάνω βεβαια ισχύει για πολλά είδη μουσικής και μουσικών!!!

Δεν με ενδιαφερει να κανω αγωνα δρόμου μεταξυ των format με ενδιαφερει η μουσική που ακουω να μπορέι να με "ταξιδεύει" είτε αυτό γινεται με το αυξημένο ευρος δυναμικής κλπ κλπ του hi-rez είτε με την "μουσικότητα" κλπ κλπ του βυνιιλιου...

Re: Απάντηση: Re: Ηχητικό σύστημα - Minimal vs Παραδοσιακό

Πίστευα ότι όσοι διατηρούν πικάπ, επενδύουν και σε ψηφιακά μέσα γιατί δεν μπορούν πλέον να βρούν την αγαπημένη τους μουσική σε βινύλιο...
Παίζει η εκδοχή να διατηρούμε και τα δύο και να τα θεωρούμε ισάξια (για τα γούστα μας)? Γιατί?
Ολοι οσοι διατηρουν πικαπ εχουν με καποιο τροπο επενδυσει σε ψηφιακα μεσα.Αν οντως θεωρουν το ψηφιακο τους μεσον ισαξιο του αναλογικου τους,τοτε εχεις απολυτο δικαιο οτι η συνυπαρξη ειναι περιττη.Υπαρχουν ασφαλως και αυτοι που θεωρουν το πικαπ τους καλυτερο.Γι αυτους,το να φυγουν απο το cd και να πανε σε καλυτερα ψηφιακα μεσα μαλλον ειναι δυσκολο.Πιστευω οτι η πλειοψηφια αυτων(πικαπακιδων) εχουν το cd ως ενα μεσον για να ακουνε οπως λες νεα μουσικη που δεν βρισκουν σε βυνιλιο,και οχι για να μετατρεψουν ολα τα βυνιλια τους σε cd.Ας μην ξεχναμε οτι υπαρχουν και μερικες χιλιαδες βυνιλια που δεν υπαρχουν σε ψηφιακες εκδοσεις,κι αυτα που υπαρχουν,στις πλειστες περιπτωσεις(οπου δεν ειναι "εντεχνα"καλα ανκαι διαφορετικα),ακουγονται χειροτερα.