Ηχητικό σύστημα - Minimal vs Παραδοσιακό

@Μιχάλης
Aν κατάλαβα καλά η ύπαρξη δύο συσκευών οφείλεται στο ότι δεν μπορείς να βρείς ή να μετατρέψεις σε ψηφιακά τα βινύλια σου?

Προς θεού δεν προσπαθώ να μάθω ποιό είναι το καλύτερο... το αναλογικό ή το ψηφιακό... αυτό είναι προσωπικό του καθενός... πως θέλει να ακούει...

Απλά υπάρχουν φορές που διαβάζοντας εδώ τις απόψεις που εκφράζονται, δεν μπορώ να καταλάβω τι δεν σκέφτηκα, όταν αποφάσισα ότι η πηγή μου πρέπει να είναι μία και να παίζει με τον ευκολότερο και οικονομικότερο τρόπο την αγαπημένη μου μουσική σε αποδεκτή για τα δεδομένα μου ποιότητα... :nounder:

:ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Ηχητικό σύστημα - Minimal vs Παραδοσιακό

@Μιχάλης
Aν κατάλαβα καλά η ύπαρξη δύο συσκευών οφείλεται στο ότι δεν μπορείς να βρείς ή να μετατρέψεις σε ψηφιακά τα βινύλια σου?
Συγνωμη που παρεμβαινω στην ερωτηση σου προς τον Μιχαλη,αλλα εχεις θιξει κατι αναλογο/σχετικο,που πολλοι φιλοι μου λενε κατα καιρους,οτι δηλαδη,αν ειχαν την ευκαιρια η τον τροπο,ισως να δοκιμαζαν να μετατρεψουν την ψηφιακη τους μουσικη(που δεν εχουν σε βυνιλιο),σε βυνιλιο.Βλεπεις η τρελλα ειναι πολυμορφη:laugh:

@Μιχάλης

Νικο για το πρωτο σιγουρα.... για το δευτερο, δεν θελω να μετατρέψω τα βινύλια μου... δεν εχω δα και τόσο πολλά αλλά όποτε βρω κατι που με ενδιαφερει ειδικά σε καλή παλιά εκδοση-καστ το παιρνω χωρις δευτερη σκεψη!!!

Προς Θεού (και πάλι...) Η ερώτηση δεν είναι προς τον Μιχάλη μόνο... Αφορμή για ένα προβληματισμό μου ήταν...

Τώρα για το άλλο... μετατροπή της ψηφιακής σε βινύλιο... τι να πω??? Ανάλογα με τα οικονομικά δεδομένα του καθενός :p

Προς θεού δεν προσπαθώ να μάθω ποιό είναι το καλύτερο... το αναλογικό ή το ψηφιακό... αυτό είναι προσωπικό του καθενός... πως θέλει να ακούει...

Απλά υπάρχουν φορές που διαβάζοντας εδώ τις απόψεις που εκφράζονται, δεν μπορώ να καταλάβω τι δεν σκέφτηκα, όταν αποφάσισα ότι η πηγή μου πρέπει να είναι μία και να παίζει με τον ευκολότερο και οικονομικότερο τρόπο την αγαπημένη μου μουσική σε αποδεκτή για τα δεδομένα μου ποιότητα... :nounder:

Αυτο που προσωπικα δεν θα εκανα-παρολον οτι καταλαβαινω την αποφαση καποιου να εχει μονον μια πηγη-ειναι,ειναι να παω σε μια και μονον ψηφιακη πηγη,την στιγμη που απολαμβανω περισσοτερο τα βυνιλια που ηδη εχω,η δεν εχω και μπορω να βρω.Κατα τα αλλα,δεν υπαρχει τιποτα που δεν σκεφτηκες,η,ειναι παραλογο.Πιστεψε με,η μεγαλυτερη λυτρωση για τους πικαπακιδες,ειναι να πεισθουν οτι επιτελους ενα ψηφιακο μεσον μουσικης τους κανει απολυτα :smile:

Τώρα για το άλλο... μετατροπή της ψηφιακής σε βινύλιο... τι να πω??? Ανάλογα με τα οικονομικά δεδομένα του καθενός :p
Μην πεις τιποτα:laugh:

Μιχάλη εξακολουθώ να μην μπορώ να καταλάβω...:damnyou:

Προσπαθώ μάλιστα να διαπιστώσω τι έχασα πριν πολλά χρόνια που "έσπρωξα" καμιά 250αρια βινύλια (κάποια από αυτά τα ψηφιοποίησα με τα μέσα της εποχής) και το πικάπ μαζί... απαλλάσσοντας την τσέπη μου από την αναβάθμιση άλλης μιας συσκευής... phono stage και το κυνήγι του θησαυρού στα λιγοστά "δισκάδικα"...

Προσωπικά βέβαια δεν άντεχα άλλο το θόρυβο/φύσημα και τα τσακ τσουκ...
Μου φαίνεται ότι εσένα αυτή η "ωραία ατμόσφαιρα" σου κάνει... πολύ καλά κάνεις λοιπόν και το διατηρείς και "επενδύεις" πάνω του για την διασκέδασή σου!

Πάντως minimal και 3-4 συσκευές για πηγή με τον μίτο της Αριάδνης πίσω από το ογκωδέστατο ρακ και δεν νοείται...

@ Αudiolytic
Εφόσον είσαι υπέρ του Πικάπ δεν το συζητάω... Πολύ καλά κάνεις... Το "ίδιο αποτέλεσμα" είναι που με προβλημάτισε και δεν είναι βέβαια μόνο ο Μιχάλης που το λέει... εκεί είναι που τα βρίσκω σκούρα... ;)

:grinning-smiley-043-bye-

Last edited:

Μιχάλη εξακολουθώ να μην μπορώ να καταλάβω...:damnyou:

Προσπαθώ μάλιστα να διαπιστώσω τι έχασα πριν πολλά χρόνια που "έσπρωξα" καμιά 250αρια βινύλια (κάποια από αυτά τα ψηφιοποίησα με τα μέσα της εποχής) και το πικάπ μαζί... απαλλάσσοντας την τσέπη μου από την αναβάθμιση άλλης μιας συσκευής... phono stage και το κυνήγι του θησαυρού στα λιγοστά "δισκάδικα"...

Προσωπικά βέβαια δεν άντεχα άλλο το θόρυβο/φύσημα και τα τσακ τσουκ...
Μου φαίνεται ότι εσένα αυτή η "ωραία ατμόσφαιρα" σου κάνει... πολύ καλά κάνεις λοιπόν και το διατηρείς και "επενδύεις" πάνω του για την διασκέδασή σου!

Πάντως minimal και 3-4 συσκευές για πηγή με τον μίτο της Αριάδνης πίσω από το ογκωδέστατο ρακ και δεν νοείται...

:grinning-smiley-043-bye-

Αγαπητέ Νικο να σου πω τι εχασες δεν μπορώ... μόνο εσυ μπορει να ξερεις. Εγώ προσωπικά δεν θα πουλούσα ΠΟΤΕ τα βινύλιά μου... ΠΟΤΕ ομως!
Πιστεψε με μπορώ πολύ πιο ευκολα να αντιπαρέλθω τον θόρυβο επιφανείας και τους λοιπούς θορυβους του βινυλίου (μεχρι ενος σημείου εννοειται, δεν μιλάω για εντελώς φθαρμένους δισκους) σε σχέση με τον βομβο ενος υπολογιστή... πιθανως να υπάρχει κάποια ψυχοακουστικη εξηγηση πάνω σε αυτό...
Δεν μου κάνει "αυτη η ωραια ατμοσφαιρα" οπως λες ... μου κάνει η μουσική απο οπου και αν προερχεται! Που να πάρω και κανενα πικαπ της προκοπης...:2thumb22sup:
Δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν μπορεις να το καταλάβεις!!!! :))))

Ποτέ δεν είπα οτι θελω να εχω minimal συστημα... μόνο ενα ζευγαρι ενεργά ATC :)))))))) ή ίσως και άλλη μάρκα αλλά απο όσο ξερω δεν ειναι πολλές οι εταιριες που προσφέρουν τα ηχεία τους και σε ενεργή μορφη ... Α, και η PMC!!

Οκ Μιχάλη
...δυστυχώς δεν μπορώ να καταλάβω... ίσως να φταίει το πληκτρολόγιο, θα τα πούμε κάποια στιγμή από κοντά.
Δίνω έμφαση στο περιεχόμενο, αλλά διατηρώ και αναβαθμίζω δύο πηγές που με ικανοποιούν εξίσου... εγώ δεν...

Απλά μερικές παρατηρήσεις να κάνω ακόμα, για να είμαι ξεκάθαρος...
sorry για το offtopic...

PC δεν σημαίνει απαραίτητα βόμβος (μπορεί κάλλιστα να είναι και εκτός δωματίου και να κρατάς στο χέρι σου ένα κινητό ή ταμπλέτα...).
Πικάπ όμως σημαίνει απαραίτητα... Όσα και να δώσεις...

Μου έφυγε ένα πραγματικό βάρος όταν έδωσα δίσκους και πικάπ...
Με άψυχα πράγματα ποτέ δεν συνδέομαι (καμιά φορά μου λείπει η κίνηση στο βραχίωνα, η βόλτα στα δισκάδικα, το "άρωμα" του νέου δίσκου... αλλά ως εκεί! Καθαρά από θέμα συνήθειας και τίποτα παραπάνω...)
ps. Το φιλαράκι που τα αγόρασε, τα έδωσε και αυτός μετά 2-3 χρόνια...

Όσον αφορά το minimal... όλοι θέλουμε να είμαστε όσο πιο minimal γίνεται... σε άλλη περίπτωση θα είμαστε μαζόχες ή επιδειξίες (για το πρώτο βέβαια παίζεται :icon15: , αλλά για το δεύτερο αποκλείεται... αφού συνήθως πέραν από τους χομπίστες οι υπόλοιποι βρίσκουν αφορμή για πλακίτσα... τα γνωστά...)

Γούστα είναι αυτά...περί ορέξεως... τα έχουμε ξαναπεί...

..................................................

ΑΡΝΗΤΙΚΑ.

Περιορισμένη ευελιξία στην ηχητική ταυτότητα/διαμόρφωση απόδοσης του συστήματος.

Σαφώς χαμηλώτερη ποιοτικά απόδοση απο τα αντίστοιχα κορυφαία συστήματα (πολλαπλάσιας τιμής) της "άλλης" πλευράς.

............................................................................
Συμφωνώ κι' έγώ μαζί σου: Τα αρνητικά είναι πάααρα-πολλά!:flipout::flipout::flipout:

Όμως τι εννοείς, όταν λές: "Περιορισμένη ευελιξία στην ηχητική ταυτότητα/διαμόρφωση απόδοσης του συστήματος";

Και γιατί πιστεύεις ότι είναι σαφώς χαμηλότερη ποιοτικά η απόδοση από τα αντίστοιχα κορυφαία συστήματα (πολλαπλάσιας τιμής) της άλλης πλευράς;

Αναφέρεσαι σε συστήματα βασισμένα σε υπολογιστή; Αν είναι αυτό, θα πρέπει να θυμηθούμε, ότι τα τελευταία 5-6 χρόνια όλη η μουσική παραγωγή, ακόμα και των πιό κορυφαίων εγγραφών αναφοράς γίνεται αποκλειστικά σε υπολογιστές! Τα αυτοτελή συστήματα παραγωγής και ηχογράφησης έχουν σχεδόν εκλείψει.
Οι υπολογιστές είναι σήμερα σε θέση και να πάράγουν-επεξεργαστούν και να αναπαράγουν κάθε ηχογράφηση. Αρκεί να συνδεθούν κατάλληλα με τον έξω κόσμο. Και νομίζω πως τούτο είναι ένα από τα θέματα που συζητάμε εδώ... -bye-

Επανέρχομαι στο θέμα ανάγκης υπάρξης προενισχυτή σε digital front end συστήματα με κατάλληλα dac/pre. Παραθέτω τις αντίθετες απόψεις δύο reviewer για το ίδιο dac/pre που σε τεχνικό επίπεδο μπορεί να οδηγήσει τελικό (αντίσταση εξόδου 50ohm single-ended, 1ohm balanced):

Stereophile: "The differences in sound between the Debussy into a preamplifier and the Debussy directly driving a power amplifier will depend on the preamp's transparency, dynamic capabilities, and overall quality. Sending signals directly to my Musical Fidelity Titan amp from the Debussy or through my reference preamp, a darTZeel NHB-18NS, I heard minimal differences. Given the darTZeel's price of $29,500, that's what you should expect. "

TAS: "That leaves me with one last strength and one real weakness to report. Let’s get the bad news out of the way first. Although the Debussy is fully equipped to directly drive an amplifier, I found it quite unimpressive in this capacity. As a linestage, the dCS sounds rather boring, with compressed dynamics and undifferentiated timbres. Only its vocal purity, quiet background, and solid imaging elevate it above mid-fi. I tried the Debussy in this mode with two different amps, with the same results. So, although being able to use the Debussy as a linestage would up the value quotient even further, I must instead recommend using this DAC as a DAC, sending its analog outputs through a good dedicated linestage. In my experience, that is the only way to hear what the Debussy can really do."

Go figure που λέμε και στα Ελληνικά...

Δημήτρη όσοι μιλάμε Ελληνικά, μπορούμε εύκολα να διαπιστώσουμε αν το dCS Debussy, που αναφέρεις, "κάθεται" ή όχι στο σύστημα μας και σαν προενισχυτής ή όχι, με μία δοκιμή.

Στο προσωπικό μου σύστημα παίζω και με τους 2 τρόπους, αλλά προτιμώ την συνύπαρξη ενός κορυφαίου λαμπάτου προ.

Το σίγουρο είναι ότι με ένα dCS ή αντίστοιχη συσκευή σαν το weiss 202, antelope zodiac gold, wadia, κλπ μπορείς να το έχεις 2πορτο και κάθε εκδοχή έχει τη χάρη της.

'Η αρχίζεις χωρίς προ και μόλις στο επιτρέψουν τα δεδομένα σου, δοκιμάζεις προ στο σύστημα σου με την ησυχία σου και χωρίς βιασύνες και κάνεις την καλύτερη επιλογή όταν και όποτε θες.

Επανέρχομαι στο θέμα ανάγκης υπάρξης προενισχυτή σε digital front end συστήματα με κατάλληλα dac/pre. Παραθέτω τις αντίθετες απόψεις δύο reviewer για το ίδιο dac/pre που σε τεχνικό επίπεδο μπορεί να οδηγήσει τελικό (αντίσταση εξόδου 50ohm single-ended, 1ohm balanced):

Stereophile: "The differences in sound between the Debussy into a preamplifier and the Debussy directly driving a power amplifier will depend on the preamp's transparency, dynamic capabilities, and overall quality. Sending signals directly to my Musical Fidelity Titan amp from the Debussy or through my reference preamp, a darTZeel NHB-18NS, I heard minimal differences. Given the darTZeel's price of that's what you should expect. "

TAS: "That leaves me with one last strength and one real weakness to report. Let’s get the bad news out of the way first. Although the Debussy is fully equipped to directly drive an amplifier, I found it quite unimpressive in this capacity. As a linestage, the dCS sounds rather boring, with compressed dynamics and undifferentiated timbres. Only its vocal purity, quiet background, and solid imaging elevate it above mid-fi. I tried the Debussy in this mode with two different amps, with the same results. So, although being able to use the Debussy as a linestage would up the value quotient even further, I must instead recommend using this DAC as a DAC, sending its analog outputs through a good dedicated linestage. In my experience, that is the only way to hear what the Debussy can really do."

Go figure που λέμε και στα Ελληνικά...

Και μην ξεχνάς οι ανάγκες, τα γούστα, εμπειρίες, άποψη διαφορετικών ακροατών μιας συσκευής διαφέρουν.
αφού διαφέρουν και τα συστήματα που τοποθετούνται αυτές καθώς και η συνολική απόδοση τους-προσέγγιση.

...
ΑΡΝΗΤΙΚΑ.

Κάνει θόρυβο το pc:smash:

Case της πλακός, Silverstone 300Watt, DVDRom, την πιο απλή Motherboard με διπλοπύρινο και ικανή(!) ψύκτρα, 2GB ram, μία 5450 με 1GB, έναν ssd 80GB για τα software και έναν 1TB για τα γάβια, Win7/32bit (μέχρι πρότινος XP32bit), Foobar2000(ver. v1.1.2) για τα 24/96 και JRiver12 με Asio4All για τα 44.1/16, EAC cd-ripper και το αθόρυβο hiend PC είναι έτοιμο. Τα μηχανικά μέρη που συνήθως ενοχλούν με τον θόρυβό τους είναι το DVDRom που κατά την διάρκεια της ακρόασης δέν λειτουργεί, το ανεμιστηράκι του επεξεργαστή που τρέχει στις πλήρεις του στροφές μόνο τα πρώτα 2-3 δεύτερα της εκκίνησης (ρυθμίζεται από το Bios αυτό) και ο δεύτερος σκληρός που διαβάζει ελάχιστα. :award: Όλα αυτά μου στοίχισαν πολύ λίγα χρήματα, και η θέση του βρίσκεται δίπλα στο σύστημα. Εννοείται πως για οτιδήποτε άλλο χρειάζομαι από ένα PC, χρησιμοποιώ ένα άλλο PC.

Οποιος εχει βαρεθει να σηκωνεται απο τον καναπε για να αλλαζει δισκο,ευχαριστως να τον απαλλαξω απο τα βινυλια,ιδιαιτερα αυτα της κλασσικης.