Γίνεται και είναι και σωστό,μαζί με μια ασφάλεια δίπλα,ΜΟΝΟ όμως όταν έχουμε καλή γείωση.Χωρίς γειωση δεν πέφτει ο ρελες.
Χωρίς γειωση δεν πέφτει ο ρελες.
Πόσο είναι το μπάτζετ σου?Γεια σε ολους,αναζητωντας μια φθηνη ηλεκτροκολληση inverter mma,διαβασα προσεκτικα ολα τα σχετικα posts και ειδα οτι δικαιως προτεινονται οι telwin και imperia,αλλα το βαλαντιο μου δεν μου επιτρεπει να αγορασω μια απο τις δυο,στα 180-200Α,παρα μονο σε κατι πιο φθηνο,οπως borman,helix,hundai,armatech,ξερω περιπου οτι η απαντηση θα ειναι καμια ,αλλα δυστυχως δεν γινεται διαφορετικα,και καθε απαντηση ειναι καλοδεχουμενη,ευχαριστω
Σημερα καταφερα 1η φορα να κλεισω τρυπα με την κολληση.
Κολλαω "κοιλοδοκο" μικρη, δηλαδη ραβδο κουφια 2χ2cm με παχος 1mm, με ραβδο μασιφ 1,5χ1,5cm και φυσικα εχω ανοιξει 3-4 τρυπες στην κουφια ραβδο.
Σημερα δοκιμασα να κλεισω μια απο αυτες, κολλοντας ελαφρα γυρω-γυρω στην τρυπα, κανοντας ολο και μικροτερους κυκλους και...επιτυχια
Αν εχω 1-2 παρατηρησεις-συμβουλες, για εντελως αρχαριους φυσικα (ειμαι σιγουρος οτι οι γνωστες θα τα ξερουν ολα αυτα), ειναι οι εξης:
1. Το λιωμενο σιδερο πηζει αμεσως μολις πας λιγο παραπερα. Αυτο μπορεις να το εκμεταλλευτεις, οπως για το κλεισιμο της τρυπας - μεχρι να κανω τον κυκλο η αρχη του ειχε πηξει, οποτε επιανε εκει πανω το νεο μεταλλο, αντι να πεφτει μεσα στην τρυπα.
2. Οταν δεν ξεκιναει η σπιθα, ενιοτε φταιει οτι εχει λιωσει πιο μεσα απο τον βορακα το μεταλλο και δεν ακουμπαει (νομιζω καπου ειδα οτι γινεται επιτηδες αυτο, για καλυτερη συγκεντρωση). Η απλη λυση ειναι να φας λιγο βορακα με εναν κοφτη ή κατι τετοιο.
3.1 Η κολληση δεν ειναι αυτο που φαινεται στην αρχη. Μονο μολις σπασεις τον βορακα βλεπεις την πραγματικη κολληση. Οποτε, ειδικα αν δεν εχεις ιδεα τι κανεις (οπως εγω), πρεπει να σπας συνεχεια για να καταλαβεις τι δεν κανεις σωστα και που το πετυχαινεις καλυτερα.
3.2 Γενικα, η πραγματικη κολληση ειναι πολυ μικροτερη αυτου που φαινεται στην αρχη. Εγω, τουλαχιστον, τεινω να υπερεκτιμω το ποσο υλικο-μεταλλο εχει πεσει πανω και να πηγαινω πιο γρηγορα απο οσο πρεπει. Εκει π.χ. βοηθαει να σπας το βορακα συνεχεια, για να βλεπεις τι πραγματικα γινεται.
4. Μετα που ξεκιναει η κολληση, το ηλεκτροδιο δεν κολλαει στο μεταλλο (οπως ενιοτε στην αρχη, με τις απλες μηχανες), οποτε μπορεις να πλησιασεις πιο κοντα, να ακουμπησεις στην αναγκη, μεχρι να μαθεις να κρατας την αποσταση που πρεπει για να μη σβηνει η κολληση. Αυτο ισως δημιουργει, βεβαια, αλλα θεματα.
5. Το υλικο δεν "σταζει" προς τα κατω (οπως νομιζω εγω, τουλαχιστον, στην αρχη). Περισσοτερο φευγει σαν σπρει προς τα εκει που "κοιταζει" το ηλεκτροδιο (λυθηκε κι η απορια μου, πως διαλο κολλανε προς τα πανω).
Please μη γελασετε πολυ οι γνωστες. Καποια απο τα παραπανω πιθανοτατα ειναι πασιγνωστα (ή και λαθος, βεβαια, και διορθωστε με), αλλα αν δεν στα πει καποιος στην αρχη μπορει να σε τρελλανουν. Οταν ανακαλυψα γιατι δεν ξεκιναγε η σπιθα με τιποτε (το 2.) εσκασα, γιατι μεχρι τοτε νομιζα οτι "εκοβε" η parkside απο ζεστη (εχοντας διαβασει οτι εχει πολυ μικρο κυκλο) και περιιιιιιμενα. Η κακομοιρα σημερα εβγαλε 5-6 ηλεκτροδια σχεδον σερι χωρις να παραπονεθει.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.