Ηλεκτροκολληση, εργαλεια, τεχνικες και συμβουλες.

Απάντηση: Re: Ηλεκτροκολληση, εργαλεια, τεχνικες και συμβουλες.

Όταν μετακινούμε απο δω κι απο κεί για μερεμέτια γιατί να κουβαλάω;

Ετσι..η δικαιολογια αγορας ειναι γιατι δεν εχει βαρος...στην ουσια ειναι σαν εχεις ενα τσαντακι που πιανει στο ομω μεχρι την μεση και αρχιζεις και δουλευεις...τι πιο ανετο και ευχαριστο...!!!!

Αντε να βγει και με επαναφορτιζομενη μπαταρια και ας εχει διαρκεια για καμμια δεκαρια τσιμπηματακια με 1.5μμ ηλεκτροδιακι :)

Πάνω που λέω να την ξεχάσω και να γλύτωσε κανένα ευρώ εκεί πάλι εσείς.
Αφήστε μας κάνα ευρώ στο πορτοφόλι βρε σατανάδες :devil-smiley-029:

Το μονο που μενει να δουμε ειναι η διαρκεια ζωης. Αν ειναι απο ανεκτη ως καλη και σε αυτο....θα παρω δευτερη 😁

πάντως ψάξε με ευρύ οπτικό πεδίο. θα βλέπεις καλύτερα.

100Χ50 ή αν βρεις 100Χ73 οπτικό πεδίο.

Κοστίζουν λίγο ακριβότερα όμως.
Εγώ έχω μία imperia 100X73 και μου είχε κοστίσει τότε 85 τώρα έχουν γύρω στα 70
Καλές είναι και οι Yato ( Πολωνία νομίζω ) σε παραπλήσια τιμή.

Υπάρχουν βέβαια και φθηνές ακόμα και με 15 - 20 αλλά δεν ξέρω μήπως είναι μούφα.

Εγώ θα έδινα κάτι παραπάνω και θα πήγαινα σ αυτήν https://www.aplon.gr/index.php?option=product&id=51421

Last edited by a moderator:

Ευχαριστώ παιδιά.
Γιώργο αν κατάλαβα καλά, ή σημαντικότερη διαφορά για την υπερδιπλάσια τιμή είναι οι διαστάσεις στο γιαλι.

Οποια μασκα και να παρεις θα πρεπει να εχει 2 ρυθμιστικα εσωτερικα (sensitivity και delay) και να εχει εξωτερικο για τα din μεχρι 13

Δεν ηξερα οτι υπηρχαν και ηλεκτρονικες μασκες τυπου γυαλιων!

Απο Ευρωπη, μολις 100 γραμμαρια και με 9 ευρω στην πορτα σου σε μια βδομαδα!!

https://www.banggood.com/Automatic-...-1728220.html?cur_warehouse=CZ&rmmds=category

Δεν κανουν αυτες, γιατι η κασκα κοβει και την ακτινοβολια προς το προσωπο που δημιουργειται απο το τοξο.
Κανονικα, οταν κολλας δεν πρεπει να υπαρχει ακαλυπτο μερος του σωματος σου

Τις ειδα κι εγω τελευταια αυτες τις μασκες-γυαλια και μου κινησαν το ενδιαφερον.
Ομως, τελικα δεν πηρα, γιατι εχει δικιο ο Θανασης. Κινδυνευεις με σοβαρα εγκαυματα στο προσωπο με αυτα.
Ok, για ενα τσιμπημα μπορει να ειναι βολικα. Αλλα αν δουλεψεις πολυ, θα παθεις ζημια. Και ειδικα στο προσωπο δεν ειναι να παιζεις με αυτα. Εγω το καλοκαιρι κατακαηκα οπου ημουν ακαλυπτος.

https://www.banggood.com/Automatic-...-1728220.html?cur_warehouse=CZ&rmmds=category

Και τζάμπα να μου δώσουν κάτι τέτοιο δεν θα το πάρω. το λέω γιατί έχω δοκιμάσει κάτι αντίστοιχο. εκτός και θες να κολλήσεις ένα τσικ, μια πονταρισιά. ούτε καν δεύτερη. εντάξει τα μάτια θα τα προστατέψει, την ακτινοβολία που θα δεχτεί το πρόσωπο ; άσε που μπορεί να καείς από καμιά καύτρα, ειδικά άμα κολλάς κάτι πιο ψηλά απ το κεφάλι σου. Πλήρης προστασία στο κεφάλι μόνο με κράνος.

Και μιας και τόφερε η συζήτηση, μέτρα προστασίας πρέπει να παίρνουμε στην ένδυση και υπόδηση. ένδυση με ρούχα από ειδικό δέρμα για να μην περνάει η ακτινοβολία στο σώμα. εντάξει, για έναν ερασιτέχνη δεν είναι και τόσο απαραίτητο. τα παπούτσια όμως είναι. μην σου μπει καύτρα μεταξύ της γλώσσας
και του ποδιού, κάηκες στη κυριολεξία. θα περιμένεις να σβήσει η καύτρα πάνω στο δέρμα σου.
Δεν θα ξεχάσω το χορό που έριξα το καλοκαίρι όταν κόλλαγα κάτι κάγκελα και λόγω ζέστης δεν φόραγα παντελόνι εργασίας αλλά βερμούδα για μια ψιλο-κόλληση ( σαν κι αυτή που σου έκανε Άγγελος ο μαστροχαλαστής Μιχάλη ) εκείνη τη στιγμή δεν μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο από το να χορέψεις. και φόραγα και παπούτσια. Η πληγή έκανε μέρες να κλείσει, και τώρα έχει μείνει μια μικρή τρυπίτσα να μου θυμίζει το ''σιγά μην καώ για δυο πονταρισιές που θα κάνω''
Σε μερικά βιντεάκια βλέπω κάποιους να κολλάνε με σαγιονάρες !!

Προς γνώση και συμμόρφωση λοιπόν. Τα γράφω όλα αυτά μετά πλήρης γνώσεως και κάποιας πείρας που έχω.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Ευχαριστώ παιδιά.
Γιώργο αν κατάλαβα καλά, ή σημαντικότερη διαφορά για την υπερδιπλάσια τιμή είναι οι διαστάσεις στο γιαλι.

Όχι μόνο αυτό. είναι η ποιότητα κατασκευής, η ρυθμιζόμενη βάση για το κεφάλι, ακόμα και το αφρώδες υλικό στο εμπρός τμήμα που ακουμπά στο μέτωπο για να μην ενοχλεί. άμα δεν είναι λιγάκι ποιοτικά, και οι βίδες που σφίγγουν θα χαλάσουν μετά από λίγο καιρό, και το αφρώδες υλικό θα αρχίσει να μαδάει μιας και σε εκείνο το σημείο ποτίζεται με τον ιδρώτα του μετώπου.
Επίσης όταν έχεις κλειστή τη μάσκα, να έχεις και λίγο χώρο να φορέσεις και γυαλιά. ( στραβομάρας ας πούμε ) ούτε να χτυπάει η μύτη σου πάνω στη μέσα μεριά του γυαλιού σκίασης που υπάρχει εσωτερικά.

Γνώμη μου αν μπορείς και γίνεται, πριν αγοράσεις κάποια, δοκίμασέ την στο κεφάλι σου. αν γίνεται επαναλαμβάνω.
Το ''ότι πληρώνεις παίρνεις'' πιστεύω ότι ισχύει και εδώ. όχι 100% αλλά ισχύει.

Και την άλλη μέρα το πρωι το πρόσωπο σου θα είναι σαν τον κωλο της μαιμους.

Πλήρη προστασια παιδια μην παιζετε με αυτά.

Όταν έφτιαξα την συρόμενη πορτα στο εξοχικο όντας καλοκαίρι και από τη ζέστη φορουσα κοντομάνικο μετά είχα μανίκια ροζ στα χέρια... Και λαιμόκόψη....

48e79f6d2dd747c9799d072756fa91b7.jpg

Καλες οι συμβουλες αλλα βλεπω οτι ολοι σας δουλευτετε συγκολληση με ρουχα παραλιας οποτε ο καιρος το επιτρεπει :flipout:

Περα απο την πλακα, εδω ειναι ενα αρθρακι για τα σωστα και πληρη μετρα προστασιας και για τις επιπτωσεις εαν τα μετρα παραλειπονται.
https://www.supereverything.gr/2017/09/welding-hazards.html

Και εδω ενα πολυ ενδιαφερον και χρησιμο βιβλιο σε μορφη PDF γραμμενο απο γιατρους για τους κινδυνους στην υγεια απο την ηλεκτροσυγκολληση
.
https://www.yumpu.com/xx/document/read/40172652/-pdf

-----------

Εδω συνοπτικα οι βασικοι κινδυνοι σε μορφη εικονας.
a90358f7723036479a99af3061cccac1.jpg

Ειδικη μνεια γινεται για τα επικινδυνα τοξικα αερια που εκλυονται κατα την ηλεκτροσυγκολληση.
I5668.png

Πολυ ενδιαφεροντα Μιχαλη....ευχαριστουμε....το βιβλιο σε μορφη Pdf μπαινει στην λιστα των αγαπημενων...πολυ καλο...!!!

Αυτά έχω δεί και εγώ Μιχάλη και δεν έχω προχωρήσει ακόμα.
Ότι χρειάζομαι φωνάζω το σιδερά μου και των πληρώνω.

Προσέξτε να έχετε καλά αεριζόμενο χώρο και ακόμα καλύτερα να υπάρχει ανεμιστήρας να σπρώχνει μακριά σας τα αέρια.

Τα αερια ειναι ο βασικος λογος που δεν (μπορω να) κολλαω στην αποθηκη.
Ενταξει, για να κραταμε και το μετρο, δεν θα πεθανεις να κολλησεις ενα τσιμπημα, αλλα γενικα θελει εξωτερικο χωρο, ή εστω μεγαλο/ανοιχτο και οσο λιγοτερο να ερχονται πανω σου τα αερια.
Προφανως, το απολυτα σωστο ειναι μασκα αεριων και ολα τα υπολοιπα.

Tυχερος εισαι, προχτες φορουσες πολυεστερικο πουκαμισακι και θα λαμπαδιαζες αν σε πετυχαινε καμμια ζωντανη σπιθα. Βεβαια ειχα πυροσβεστηρα διπλα :)

Πατριωτακι, θα παρω τα γυαλια των 100 γραμμαριων και θα φοραω την παναλαφρη προσωπιδα απο πανω!

Θοδωρε δεν εχεις αδικο αλλα για ερασιτεχνικη χρηση, αρα και ελαχιστα 'τσιμπηματα' τη φορα, δεν με προβληματιζει μια μικρη ηλεκτροκολληση.
Μετρα θα λαμβανονται οπως λαμβανονται για καθε αλλη εργασια που ενεχει κινδυνους.