Απάντηση: Re: Ηλεκτροκολληση, εργαλεια, τεχνικες και συμβουλες.
Δεν ηξερα οτι υπηρχαν και ηλεκτρονικες μασκες τυπου γυαλιων!
Απο Ευρωπη, μολις 100 γραμμαρια και με 9 ευρω στην πορτα σου σε μια βδομαδα!!
https://www.banggood.com/Automatic-...-1728220.html?cur_warehouse=CZ&rmmds=category
Και τζάμπα να μου δώσουν κάτι τέτοιο δεν θα το πάρω. το λέω γιατί έχω δοκιμάσει κάτι αντίστοιχο. εκτός και θες να κολλήσεις ένα τσικ, μια πονταρισιά. ούτε καν δεύτερη. εντάξει τα μάτια θα τα προστατέψει, την ακτινοβολία που θα δεχτεί το πρόσωπο ; άσε που μπορεί να καείς από καμιά καύτρα, ειδικά άμα κολλάς κάτι πιο ψηλά απ το κεφάλι σου. Πλήρης προστασία στο κεφάλι μόνο με κράνος.
Και μιας και τόφερε η συζήτηση, μέτρα προστασίας πρέπει να παίρνουμε στην ένδυση και υπόδηση. ένδυση με ρούχα από ειδικό δέρμα για να μην περνάει η ακτινοβολία στο σώμα. εντάξει, για έναν ερασιτέχνη δεν είναι και τόσο απαραίτητο. τα παπούτσια όμως είναι. μην σου μπει καύτρα μεταξύ της γλώσσας
και του ποδιού, κάηκες στη κυριολεξία. θα περιμένεις να σβήσει η καύτρα πάνω στο δέρμα σου.
Δεν θα ξεχάσω το χορό που έριξα το καλοκαίρι όταν κόλλαγα κάτι κάγκελα και λόγω ζέστης δεν φόραγα παντελόνι εργασίας αλλά βερμούδα για μια ψιλο-κόλληση ( σαν κι αυτή που σου έκανε Άγγελος ο μαστροχαλαστής Μιχάλη ) εκείνη τη στιγμή δεν μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο από το να χορέψεις. και φόραγα και παπούτσια. Η πληγή έκανε μέρες να κλείσει, και τώρα έχει μείνει μια μικρή τρυπίτσα να μου θυμίζει το ''σιγά μην καώ για δυο πονταρισιές που θα κάνω''
Σε μερικά βιντεάκια βλέπω κάποιους να κολλάνε με σαγιονάρες !!
Προς γνώση και συμμόρφωση λοιπόν. Τα γράφω όλα αυτά μετά πλήρης γνώσεως και κάποιας πείρας που έχω.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ευχαριστώ παιδιά.
Γιώργο αν κατάλαβα καλά, ή σημαντικότερη διαφορά για την υπερδιπλάσια τιμή είναι οι διαστάσεις στο γιαλι.
Όχι μόνο αυτό. είναι η ποιότητα κατασκευής, η ρυθμιζόμενη βάση για το κεφάλι, ακόμα και το αφρώδες υλικό στο εμπρός τμήμα που ακουμπά στο μέτωπο για να μην ενοχλεί. άμα δεν είναι λιγάκι ποιοτικά, και οι βίδες που σφίγγουν θα χαλάσουν μετά από λίγο καιρό, και το αφρώδες υλικό θα αρχίσει να μαδάει μιας και σε εκείνο το σημείο ποτίζεται με τον ιδρώτα του μετώπου.
Επίσης όταν έχεις κλειστή τη μάσκα, να έχεις και λίγο χώρο να φορέσεις και γυαλιά. ( στραβομάρας ας πούμε ) ούτε να χτυπάει η μύτη σου πάνω στη μέσα μεριά του γυαλιού σκίασης που υπάρχει εσωτερικά.
Γνώμη μου αν μπορείς και γίνεται, πριν αγοράσεις κάποια, δοκίμασέ την στο κεφάλι σου. αν γίνεται επαναλαμβάνω.
Το ''ότι πληρώνεις παίρνεις'' πιστεύω ότι ισχύει και εδώ. όχι 100% αλλά ισχύει.