καλημερα διαμαντη, εγω θα σε μπερδεψω λιγο

λεγοντας σου οτι ναι μεν αυτες που εβαλες ειναι ολες καλες, και οποια και αν παρεις θα την ευχαριστηθεις, αλλά αν μπορεσεις να δωσεις λιγα παραπανω και να πας στην helix την 180 ή και την 200. η 200 εχει μονο 25 ευρω παραπανω
πριν 3-4 μηνες εβαλα τον κουμπαρο μου που εψαχνε και αυτος οπως εσυ να αγορασει την 200 αρα. και φυσικα ειναι σκυλι και προσωπικα την θεωρω απο τα καλυτερα κομματια στην κατηγορια της.
σου ειπα αν μπορεις να ανεβεις λιγο παραπανω, επειδη ο λογος ειναι οτι οι μεγαλυτερες εχουν και μεγαλυτερο κυκλο εργασιας
αρκει φυσικα να εχεις πριζα 20Α για να σηκωνει την αυξημενη απαιτηση ρευματος
ο κυκλος εργασιας (οπου για μενα εκει φαινεται το καλο εργαλειο) ειναι το ποσα αμπερ μπορει να δουλεψει συνεχομενα ή για πολυ ωρα χωρις να σταματησει
θα τον δεις να αναφερεται ως ποσοστο % στα τοσα αμπερ
π.χ. αν ενα εργαλειο λεει οτι ειναι 160 αμπερ, αυτο δεν σημαινει οτι μπορει να δουλευει συνεχεια στα 160 αμπερ
αλλά θα σου πει οτι δουλευω 80% στα 120 αμπερ ή 100% στα 105 αμπερ κλπ
ο κυκλος εργασιας ειναι ανα δεκαλεπτα
αν σου λεει π.χ. οτι εχω κυκλο εργασιας 50% στα 150 αμπερ, αυτο σημαινει οτι μεσα στο δεκαλεπτο θα δουλεψω 5 λεπτα (το μισο) στα 150 αμπερ και μετα θα σταματησω.
δεν μπορεις ομως να πεις ενταξει θα την δουλεψω 10 λεπτα στα 150 αμπερ και μετα θα ξεκουραστει άλλα 10 λεπτα
φυσικα για ερασιτεχνικη χρηση, μικρη διαφορα εχει η 200 αρα απο την 160αρα. αλλά και η διαφορα τιμης ειναι μικρη
ετσι ανεβαινοντας σε δυναμη στην ιδια μαρκα, εχεις το πλεονεκτημα οτι αυξανεις τον κυκλο εργασιας σου σε καποια αμπερ που θες να δουλεψεις
ετσι αν θες να κανεις κολλησεις στα 120 αμπερ, με την μια θα πρεπει να κολλας για παραδειγμα 3-4 λεπτα και μετα να σταματας για άλλα 6 λεπτα , με την αλλη μπορεις να δουλευεις σερι
γενικα ομως επειδη ο μεσος ερασιτεχνης κολλαει στα 80-100 αμπερ για συνηθισμενες δουλιες, και η 160 αρα ειναι μια χαρα για συνεχομενη εργασια καθως στα 100 αμπερ οι περισσοτερες 160αρες εχουν κυκλο εργασιας 100%. και εγω 160αρα εχω (matech)
και με βολευει το οτι μπορω να την βαλω στην οποιαδηποτε σχεδον πριζα και οχι να περιοριζομαι
απο τις προδιαγραφες τους, αν αποφυγεις τις εινχελ τις οποιες δεν εχει τυχει να δουλεψω, ολες καλες μου φαινονται αν και ο ερωτας μου ειναι οι telwin που τις θεωρω ενα κλικ καλυτερες τοσο σε αντοχη οσο και σε ποιοτητα κολλησης
αλλά οποια και απο τις 3 που εβαλες να αγορασεις, ολες ειναι καλες!